Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעבר חציה הוא אוטונומיה מוחלטת?!

מאיפה הבאת את זה?

אם אתה רוצה לדון את רוכב האופנים כהולך רגל המשתמש במעבר חציה, אז עלינו לצפות למהירות סבירה של הולך רגל [הליכה או לכל היותר ריצה]

אם אתה מתייחס לרוכב האופנים כמשתמש בכביש ולכן המהירות מותרת עבורו - אז אסור לו בכלל "לחתוך" את הכביש לרוחב במעבר חציה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פי החוק צריך לעצור להולכי רגל שרוצים לחצות. הולכי רגל זה המונח שמופיע בניסוח. לא רוכבי אופניים, לא קטנוענים ולא קורקינטיסטים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אין דבר כזה "להתפרץ" למעבר חצייה. מעבר חצייה היא אוטונומיה מוחלטת של הולכי הרגל. חובה להאט לפני מעבר חצייה עד לרמה שגם אם יקפצו בכוונה להתאבד תוכלו לעצור בזמן. כאשר שדה הראייה חסום, יש לעצור לגמרי.

חוסר האחריות של הילד אינה קשורה לאשמה. רשלנות יכולה להתבצע רק ע"י הנהג במקרה הזה. "התפרצות" לא זהירה של הולך רגל אינה אחראית באותה מידה שלא לנעול את הדלת בלילה זה חוסר אחראיות, אך היא אינה מהווה עבירה על החוק.

מדהים שמגיע מצב שבו נהג פוגע במישהו על אופניים במעבר חצייה ויש וויכוח על האשמה.

אני לא יודע למה אתה מגיב פתאום, ולמה אחרי כל כך הרבה זמן ותגובות, אבל פספסת שהיה רשום כמה פעמים (בהנחה שאתה מתכוון למקרה מאשדוד, שפורסם):

רוכב האופניים הוא שנכנס (מהצד) ברכב!

רוכב האופניים חצה במהירות גבוהה מאוד, ובלתי אופיינית בעליל להולכי רגל, והחוק אוסר במפורש לרכוב לרוחב מעבר החצייה.

מה היית אומר אם הנער היה צולף ברכב מהצד בקלע, חובת הזהירות?

או מחליט לחצות את מעבר החצייה על גבי טיל נ.ט.? בהגזמה כמובן, אבל זה בגדול מה שהוא עשה.

יש מעברי חצייה המיועדים לאופניים, בדרך כלל לאורך שדרות עם שבילי אופניים, או שבילי אופניים על המדרכה שחוצים כביש. הם מסומנים לאורך במקווקו, כמו סימון של נתיב. עליהם בלבד מותר לרכוב. וגם שם כדאי לוודא שהרכב הבחין באופניים וחלה גם על הרוכב (וגם על הולך הרגל) חובת הזהירות הכללית. במקרה הזה הרוכב הוא מפר סדרתי של החובה הזאת, כפי שניתן לראות בסרטון.

במאמר מוסגר אציין שאפילו בתל אביב חסרות המון תשתיות לרכיבה בטוחה על הכלי הנהדר הזה, אופניים. גם חשמליים.

פורסם
נהג אוטובוס פשוט יוצא מהתחנה בלי לבדוק אם רכב (אני) נוסע בנתיב. וכן, בשעות האלו הנתיב פתוח לכל כלי הרכב.

יוצא לי המון לנסוע בקטע דרך שדרות נמיר ומנחם בגין בתור נוסע באוטבוס. זה לא שנהגים לא מסתכלים במראות, הם רואים כלי רכב טוב טוב ופשוט משתינים בקשת על התנועה מסביב.

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם
נהג אוטובוס פשוט יוצא מהתחנה בלי לבדוק אם רכב (אני) נוסע בנתיב. וכן, בשעות האלו הנתיב פתוח לכל כלי הרכב.

מבלי לגרוע מאחריות נהג האוטובוס (השני), כשאתה רואה מקרה כזה כשהאוטובוס הראשון מנשק את הנתיב נסיעה, ומסתיר לאוטובוס השני אותך, פשוט הייתי עובר נתיב מראש ליתר בטחון ומונע לעצמי את ההפתעה והסיכון.

פורסם (נערך)

בתור אחד שמכיר היטב את המקטע המדובר (רח' אינשטיין פינת דרך נמיר) ומודע לשיירות האוטובוסים שנתקעות שם בכדי לקלוט נוסעים בשעות הבוקר ואחה"צ, לדעתי לא היה לך מה לחפש בנתיב הזה ובטח לא במהירות הזו, כשהראות של האוטובוס הראשון בשיירה מוגבלת וניכר שהוא החל בהשתלבות עוד לפני שבכלל הצליח להבחין בך. היה לך המון מזל שלא היה רכב מקביל אליך משמאל, כי בספק רב אילו היית מספיק להמנע מפגיעה.

זה נחמד שהחוק מותיר לנסוע בנתיב הזה בשעות מסויימות, אך לפחות רצוי להבא לדלג על איזור המפרץ של האוטובוסים, שגם ככה נתקלים בקשיים להשתלב חזרה (האצה ובעיקר ראות).

שום דבר אישי חלילה, רק דעתי הכנה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אתה מהיר מידי לנתיב הזה. הרבה יותר מידי.

פורסם
וזו היא תשובתי לכל חכמי הפורום שניסו בדרכים הזויות להצדיק את הילד האידיוט על האופניים, ולהטיל ספק בהתנהלות הנהג שפגע בו.

מבחינתי הילדים האלה הם בדיוק אותו חרא, וכמה שיותר מהר הם ידרסו יפצעו וישברו כמה עצמות ככה גם יותר טוב לכולם.

בטח גם אם האישה שהולכת עם העגלת תינוק במעבר חצייה הייתה פוגעת בו הייתם מאשמים אותה שהיא לא הסתכלה ושיש לה אחריות.

מרוב עצבים הלובסטר שלך התחיל לשיר או שנדמה לי?

ואחר כך, ברדיו יוצאים עם פרסומות של "תיזהרו על רוכבי הדו"ג" והסטטיסטיקה טוענת ש"רוב התאונות הם באשמת הרכב".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

הפעם זה הנהג הכי משוגע שיצא לי לפגוש, By far.

הזווית של המצלמה מאוד מעוותת את הפרופורציות, אבל הוא היה במרחק של כ 30 ס"מ כשהוא חתך אותי, ובסוף הזגזוג שאח"כ הגלגל האחורי שמאלי שלו היה באוויר (!!). האמת שהייתי בטוח שהוא הולך להחליק או להתהפך, חבל שלא רואים את זה בסרטון (A118C מצלמת די חרא, במיוחד לאחר שעה + של נסיעה).

*ולגבי הנסיעה בשמאל - המהירות היא כ 90 קמ"ש ואני במהלך עקיפה של הטויוטה, שהתעקבה בעקבות ההלם שקיבלתי מהנהג הפסיכופט.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

יש רכבים שבהם פעולת המתלה גורמת להנפת גלגל באוויר. זה עדיין מצב רחוק מהתהפכות.

כמובן שזה כן מעיד על נהיגה בקרבה למגבלות במידה שמקומה בכביש הציבורי ובפרט בתנועה - לא יכירנה.

ובכלל, כל התמרון הוא נועז, ואני מאוד עדין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מה יעשו? לא רואים שם אפילו ספרה אחת, הכל מטושטש

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

חן, מבדיקה של המפרט של הקורולה, אין לה מוט מייצב אחורי, ובכל זאת הוא הצליח להרים גלגל באוויר.

ולגבי לוחית הרישוי - גם בגרסא המלאה אצלי שלא נאנסה ע"י מובי מייקר לא רואים את המספר,רק רואים שהמסגרת כחולה (כנראה לשעבר של אלבר).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...