Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לא מעט תלונות כלפי הנהג, אבל בתכלס יש עוד מערכת שלמה שאשמה לפני. ההורים שלו לדוגמה שלא לימדו אותו איך לחצות, אם יש בית ספר ממול אני די בטוח שיש ליד מעבר חצייה ובכלל, ילד בגיל הזה כבר אמור לדעת שחוצים רק במעבר חצייה. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
פורסם
לפני 15 שעות, zaf כתב:

אם ככה, יותר גרוע. גם במהירות של 25 קמ״ש אין מספיק מרחק והילד היה נפגע בודאות.

בתמונה בקטע שאתה מראה המרחק ממש קצר - מחצית האוטובוס זה בערך 6 מטרים והילד בערך מטר בהמשך. 7 מטרים זה לא מרחק שניתן היה לעצור בביטחה.

לגמרי יותר גרוע. לכן הערתי לגבי הנקודה הזו. 

התמונה מתוך הסרטון... הרגע הראשון שבו רואים את הילד מגיח.

גם אם תיסע לפי החוק במהירות 30 המותרת שם, בלימה בלבד = פגיעה.

כמו שאמרו כאן, הכי חכם- להאיט מראש כשרואים אוטובוס, לצפות ל"משהו" שיקפוץ לך, או להיות סופר חד כדי להצליח להימנע מהתאונה הטיפשית הזו.

אני מעדיף לא להיכנס לשיטואציות כאלו (ואחרות) מראש, כי אני לא יודע עד כמה אני מסוגל להיות חד ברגע האמת- אם כי יש לי הערכות המבוססות על מקרי עבר... אבל אני מזדקן! וזה משפיע. אין מה לעשות.

זה שאני "מוכן לכל תרחיש" לא אומר שאני "מוכן שיקרה כל תרחיש".

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתמול, מול העיניים שלי.

צעיר (כבן 20) מתפרץ מלפני אוטובוס חונה (רצה לעבור את הכביש).

רכב מגיע ו"מלטף" אותו. מניח שזה רכב עם בלימה אוטונומית, כי אין לי מושג איך הוא עצר כל כך מהר.

פורסם
בתאריך 7.8.2024 בשעה 10:36, NEW10 כתב:

לפי דעתי, את התאונה הזאת הנהג היה יכול למנוע אם הוא רק היה נוסע יותר לאט.

זה תמיד נכון. בכל תאונה שהיא אי פעם.

מעוצמת הפגיעה אפשר לראות שהפגיעה הייתה במהירות מאוד נמוכה, עם מעט מאוד בלימה לפני.

שאפו לנהג על התאמת המהירות לסביבה.

בתאריך 7.8.2024 בשעה 10:36, NEW10 כתב:

כי בסרטון זה נראה שהוא נוסע ממש מהר

אם הוא היה נוסע ״ממש מהר״ (50 קמ״ש ומעלה), הילד היה נפגע קשה.

בפגיעה בהולכי רגל, הפער בין 30 קמ״ש ל-50 קמ״ש הוא אקוטי, כאשר ב-50 קמ״ש הרכב עובר כ-12 מטר עוד לפני שבכלל הנהג יתחיל לבלום (מהירות תגובה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

13.9 מטר בשניה. ( 50000/3600) , במקרה הזה הילד היה ״טס״ רחוק יותר.

למזלו התיק ספג את המכה ולא הגוף. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 7.8.2024 בשעה 14:59, ברווז כתב:

סליחה אבל אתה טועה. 

לרוב אורך האוטובוס הנהג לא רואה את הילד. אולי בכמה מטר האחרונים של האוטובוס אפשר לראות את הילד מגיח.

image.thumb.png.907d89637021f4ea5e3dd494146584c3.png

אני אפילו הייתי מקטין את המרחק,

המצלמה ממוקמת יותר קדימה ואף במרכז הרכב ואף יותר קרובה לימין הרכב (הנחה על פי הקרבה לשפריצר הימני),

הראש של הנהג ממוקמים בצד השמאלי של הרכב ויותר אחורה מהמצלמה.

זאת אומרת שמבחינת הזוית הוא רואה את הילד רק בעוד מטר-2 יותר קדימה, ויש לו אף פחות זמן לעצור.

לדעתי הנהג פעל בצורה אינסנקטיבית טובה והפגיעה במהירות מינמלית עבור הסיטואציה שנוצרה.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 8.8.2024 בשעה 17:45, falou כתב:

זה תמיד נכון. בכל תאונה שהיא אי פעם.

מעוצמת הפגיעה אפשר לראות שהפגיעה הייתה במהירות מאוד נמוכה, עם מעט מאוד בלימה לפני.

שאפו לנהג על התאמת המהירות לסביבה.

אם הוא היה נוסע ״ממש מהר״ (50 קמ״ש ומעלה), הילד היה נפגע קשה.

בפגיעה בהולכי רגל, הפער בין 30 קמ״ש ל-50 קמ״ש הוא אקוטי, כאשר ב-50 קמ״ש הרכב עובר כ-12 מטר עוד לפני שבכלל הנהג יתחיל לבלום (מהירות תגובה).

אז אתה דווקא חושב שהמהירות של הנהג מהסירטון הייתה מאוד נמוכה, ושהוא התאים את המהירות לסביבה, ואת זה אתה קובע לפי עוצמת הפגיעה בילד, שהייתה לשמחתנו ולמזלם של הילד והנהג פגיעה קלה? מעניין, ותודה לך על השיתוף. זה אומר תכלס שהנהג נהג(תרתי משמע) פחות או יותר בסדר, עם התאמת המהירות לסביבה, ובגדול היה קשה למנוע את הפגיעה?

זה נכון שהרבה פעמים מה שרואים האנשים שצופים בסרטון ומה שהם עצמם מצליחים לקלוט עם העיניים, זה לא בדיוק מה שהנהג שיושב מאחורי ההגה ברכב ונוהג יכול לקלוט בזמן אמת כשהסרטון צולם, ולפעמים, לא תמיד אבל לפעמים, גם הסרטונים לא מספרים את כל הסיפור מבחינת שדה הראייה שיש לנהג.

אין ספק שכללי הזהירות חלים גם על הולך הרגל(ובמקרה של הסרטון, על ההורים של הילד שהיו צריכים ללמד אותו להיזהר ולא להתפרץ לכביש), אני מסכים שהנהג לא תמיד יכול למנוע כל תאונה וכל פגיעה, ובמיוחד ברגע שהולך רגל מחליט להתפרץ לכביש בפתאומיות מנקודה מסויימת שלנהג אין בה שדה ראייה ולא יכול להבחין בו בזמן, גם אם הוא נוסע מאוד לאט והוא הכי חד וערני לסביבה שאפשר, הוא לא יכול לנהוג בכל נקודה ובכל פינה כאילו הולך רגל עומד להתפרץ לכביש, כללי הזהירות חלים גם על הולך הרגל המתפרץ או על מי שאחראים עליו.

זה מאוד הזכיר לי שרשור מאוד ישן כאן בפורום מ- 2012 שמישהו פתח פעם על ילד שהתפרץ לו פתאום לכביש לא במעבר חצייה, ובנס הוא הצליח לבלום בזמן. יצא לי לראות שגם אתה הגבת לשרשור הזה, ומול שני מגיבים, שאחד מהם הזדהה כמדריך נהיגה, שטענו שאם נהג פוגע או כמעט פוגע במישהו,  זה סימן שהוא התרשל בתפקידו ולא עשה מספיק כדי למנוע את התאונה+ לא נקט באמצעי זהירות מקדימים ונערך לסכנות מראש, ומולם, אתה, @sperial ו- @יבגניפ טענתם שלא את כל התאונות הנהג יכול למנוע, גם כשהוא הכי חד, ערני וזהיר, ברגע שהולך רגל מתפרץ לכביש בפתאומיות, גם אם נסעת לאט ונהגת כחוק ובהתאם לתנאים, אתה עלול לפגוע בו וזה בלתי נמנע שתהיה פגיעה.

במיוחד התגובה שלך בסוף העמוד הרביעי של אותו שרשור, הנה הציטושלך :

"תראה, לנהוג באופן מונע, זה תמיד טוב.

לנהוג 30 קמ"ש באזור מגורים בלי ראות - חובה (אתה מדריך, לא צריך להסביר לך מרחקי בלימה).

ועדיין, ייקפוץ ילד 3 מטר לפני הרכב שלך - אתה תדרוס אותו.

סה לה וי."

תכלס, זה מאוד עצוב אבל לצערי לפעמים זה נכון, וגם הנהג הכי זהיר יכול למצוא את עצמו מעורב בתאונה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עם הכשרה או בלי הכשרה, כפי ש @ירון דורפמן ציין, אין להם סמכות לבצע מרדף.

במרדף זה הם מסכנים את כלל הציבור תוך ביצוע עברות תנועה שלא לשם פעילותם הנדרשת.

בסוף הוא יקבל צל״ש, בעוד שמגיע צל״ג.

• רעיון טוב! 2

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 3 שעות, tan tan כתב:

דווקא כן עם הכשרה, הם עוברים קורס נהיגה מתקדמת

שואל מחוסר ידיעה, נהיגה מתקדמת כוללת השתחלות מסוכנת בין רכבים אחרים?

לקלוט מתי הנרדף מסכן את הנוסעים האחרים?

חסימת רכב נרדף? 

אני מניח ומקווה ששוטרים כן, אבל למה שנהג רכב הצלה יעבור כזה קורס.

אני מקווה שאותו רודף יקבל על הראש חזק מאד, אחרת זה יכול להפוך לנורמה, ולך תדע מתי הנהג אמבולנס מפנה יולדת ומתי הוא ממהר לארוחת צהריים.

ואני לא מוכן שנהג כזה יסע מאחורי בכביש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם
לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

ממש עכשיו התכוונתי לשתף את הסרטון הזה כאן מהפייסבוק של אור ירוק (רק ששם הסרטון הוא עם קול)

הנה הסרטון:

https://www.facebook.com/oryarok/videos/521962363620753

ממש אבל ממש מפחיד, מישהו יודע מה עם הנוסעים ברכב שנפל?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...