Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני במקרים כאלה צריך להוסיף גז ואז הרכב מתיישר נכון ?

לא, כי צריך גם לסובב את ההגה לכיוון הנכון.

הרעיון בהפחתת פישטיילז הוא לנסות ולהקטין את הטלטול מצד לצד. אם במקום ההפנייה החדה שמאלה הוא היה מיישר את ההגה מיד אחרי שנתן קטנה שמאלה, הוא כנראה היה יוצא מזה. אבל נהיגה לא מלמדים בהתכתבות, ככה שאל תנסו את זה בבית...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תרומתי הצנועה לנושא מהיום - רכב החליט לחתוך מהנתיב השמאלי ביותר אל הנתיב הימני ביותר כי פספס את היציאה.

youtu.be/6_lqWeo9XGE

תומר.

פורסם

בדיוק באתי לפרסם את הסרטון בירושלים (מהפייסבוק).

פשוט מטורף, כשבנו את הכביש גם דוד שלי פעם אחת התבלבל וקלט בשנייה האחרונה, העדיף להמשיך ישר לכיוון מבשרת ורק אז להסתובב, פשוט מטורף מה שהבנאדם עשה.

בעקרון הוא פשוט טיפש שאם הוא בחר לחתוך בצורה כזאת, שיאט - זה מה שעשה לי מטומטם אחד בנתיב השמאלי באיילון ביציאה לאוניברסיטה שבדיוק פספס אותה (וכמעט גרם ל4-5 רכבים משאר הנתיבים להתנגש בו) - מזל שקלטתי אותו מרחוק.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
אני חושב שאתה קצת מגזים, אתה באמת חושב שהנהג במסחרית בקטע הראשון הוא "עבריין כביש"?

ציפית שהוא יעצור, יתן לך לעקוף אותו ואז ישתלב במהירות 2 קמ"ש? רואים שהוא נכנס לקטע ההשתלבות כבר מהשניה הראשונה בסרטון, כשאתה מגיע אליו הוא כבר בסוף הנתין השתלבות, הברירה שלו זה או להשתלב או לעצור באמצע הנתיב, לדעתי ההשתלבות שלו הייתה בסדר. זה שהיית צריך להוריד רגל מהגז לא הופך אותו לעבריין, קצת פרופורציה.

מקווה שלא יצאו עלי עכשיו יותר מדי :-D

טעות קשה בידך ואני מקווה שאתה לא מתנהג ככה בכביש כי אחרת גם אתה עבריין כביש.

בנתיב השתלבות יש תמרור שאומר שהנתיב משתלב לתוך נתיב אחר ועליך לתת זכות קדימה לתנועה באותו נתיב.

זכות קדימה לפי פסיקת בית המשפט היא בשני תנאים מצטברים:

1. לא גרמת לרכב אחר לסטות ממסלולו (לעבור נתיב, לברוח לשוליים וכו').

2. לא גרמת לרכב אחר לשנות את מהירותו (או לעצור כמובן).

זה שהוא היה צריך להוריד רגל מהגז זה אומר הלכה למעשה שהבחור במסחרית לא נתן זכות קדימה בניגוד לתמרורים (על עמוד ועל הכביש) ולכן הוא עבריין תנועה.

לדעתי הנתיב היה פנוי, המהירות הגבוהה שלך ביחס למכוניות בנתיב הימני היא שגרמה לך להאט "20 קמ"ש"

נגיד והתנהגות המסחרית לא הייתה בסדר (ואני לא מסכים עם כך), לצרף את הקטע ללקט "עברייני כביש" זאת הגזמה נטו.

דעתך לא נחשבת חביבי, החוק ופסיקות בית המשפט ברורות מאוד בנושא, ואתה טועה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
טעות קשה בידך ואני מקווה שאתה לא מתנהג ככה בכביש כי אחרת גם אתה עבריין כביש.

בנתיב השתלבות יש תמרור שאומר שהנתיב משתלב לתוך נתיב אחר ועליך לתת זכות קדימה לתנועה באותו נתיב.

זכות קדימה לפי פסיקת בית המשפט היא בשני תנאים מצטברים:

1. לא גרמת לרכב אחר לסטות ממסלולו (לעבור נתיב, לברוח לשוליים וכו').

2. לא גרמת לרכב אחר לשנות את מהירותו (או לעצור כמובן).

זה שהוא היה צריך להוריד רגל מהגז זה אומר הלכה למעשה שהבחור במסחרית לא נתן זכות קדימה בניגוד לתמרורים (על עמוד ועל הכביש) ולכן הוא עבריין תנועה.

דעתך לא נחשבת חביבי, החוק ופסיקות בית המשפט ברורות מאוד בנושא, ואתה טועה.

ומה אם הנהג שנאלץ להוריד את הרגל מהגז, לא נהג במהירות החוקית?

אני לא יכול להוכיח את זה, אבל לפי קצב ההתקדמות על פני הרכבים בנתיב הימני אני מרשה לעצמי להניח זאת.

בתחילה השרשור הזה היה מעניין והכיל סרטונים "רציניים", החיפוש אחר עוד סרטון לעלות לפורום גרם לתופעה שאנשים כאן התחילו להגזים ולהתבכיין, ללא סיבה. ואני לא מדבר רק על הסרטון של stio, אלא גם על עוד סרטונים דומים באופיים כאן.

חופשי להתגלגל כמה שארצה :D

10$ הנחה (לכם ולי) להזמנה מ-vitacost.com - אם תרשמו דרך הלינק הזה. :arrow:

פורסם

יש שתי אופציות:

א. כבודו שוטר תנועה, ואז יתכבד לתת לרכב הממהר דו"ח (ואז ייזרק מבית המשפט עם סימן של נעל על אחוריו כי הדו"ח לא מבוסס על כלום).

ב. כבודו לא שוטר תנועה, ואז מי שמך (מלשון שם אותך) לקבוע האם פלוני אלמוני עבריין מהירות הוא או לא?

אתה בתור נהג אחר לא קובע מה המהירות המותרת, והאם פלוני אלמוני נוסע במהירות המותרת או לא, ולפי זאת בוחר האם אתה נותן לו זכות קדימה או לא.

בכל מקרה גם אם אתה שוטר שנמצא במקום המסחרית, עליו לתת זכות קדימה, ורק לאחר מכן אם יש בידו הוכחה (ועוד כמה דברים "קטנים" כמו שמירה על קשר עין), יכול לעצור את הרכב השני ולתת לו דו"ח, זה לא מאפשר אפילו לשוטר לבחור האם לתת זכות קדימה או לא.

* יש להבדיל אגב ממקרה שבו זה רכב חירום עם סירנות ואז מותר לו הרבה דברים אחרים.

בכל מקרה אתה צריך לשכוח את זה, כשאתה משתלב בצורה כזאת בכביש, עליך לשאול את עצמך דבר אחד - האם אתה יכול להשתלב מבלי לגרוע מזכות הקדימה של הרכבים האחרים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
יש שתי אופציות:

א. כבודו שוטר תנועה, ואז יתכבד לתת לרכב הממהר דו"ח (ואז ייזרק מבית המשפט עם סימן של נעל על אחוריו כי הדו"ח לא מבוסס על כלום).

ב. כבודו לא שוטר תנועה, ואז מי שמך (מלשון שם אותך) לקבוע האם פלוני אלמוני עבריין מהירות הוא או לא?

אתה בתור נהג אחר לא קובע מה המהירות המותרת, והאם פלוני אלמוני נוסע במהירות המותרת או לא, ולפי זאת בוחר האם אתה נותן לו זכות קדימה או לא.

בכל מקרה גם אם אתה שוטר שנמצא במקום המסחרית, עליו לתת זכות קדימה, ורק לאחר מכן אם יש בידו הוכחה (ועוד כמה דברים "קטנים" כמו שמירה על קשר עין), יכול לעצור את הרכב השני ולתת לו דו"ח, זה לא מאפשר אפילו לשוטר לבחור האם לתת זכות קדימה או לא.

* יש להבדיל אגב ממקרה שבו זה רכב חירום עם סירנות ואז מותר לו הרבה דברים אחרים.

בכל מקרה אתה צריך לשכוח את זה, כשאתה משתלב בצורה כזאת בכביש, עליך לשאול את עצמך דבר אחד - האם אתה יכול להשתלב מבלי לגרוע מזכות הקדימה של הרכבים האחרים.

נהג המסחרית השתלב מבלי לגרוע מזכות הקדימה של הרכבים האחרים, stio האט ככל הנראה משום שנהג במהירות מופרזת.

אין לי רצון להמשיך לטחון מים, מוזמן להמשיך לבכות :)

חופשי להתגלגל כמה שארצה :D

10$ הנחה (לכם ולי) להזמנה מ-vitacost.com - אם תרשמו דרך הלינק הזה. :arrow:

פורסם

פורום בוכים זה לא כאן.

נהג המסחרית היה צריך לתת זכות קדימה לכל הרכבים בנתיב שבו הוא מבקש להשתלב, זה כולל את שני הרכבים לפני stio ואת stio, ואם יש צורך בכך גם עוד 8000 רכבים אחרי stio.

זה שהוא נתן את זכות הקדימה לשני הרכבים שלפני stio אינו עומד לחובתו ולא לטובתו של נהג המסחרית, אבל זה שאינו נתן זכות קדימה ל-stio בהחלט עומד לחובתו ועל כך היה נותן את הדין לו היה מקבל דו"ח על כך, ומשלם בזימון לדין ו-6 נקודות.

לא רלוונטי בכלל לעניין זה האם מהירותו של stio הייתה חוקית או לא חוקית, אם נסע בעגלה הרתומה לסוס או בסמי-טריילר ועוד אי אלו פרטים הנראים לך חשובים, ובטח כאשר אין לך את הסמכות והיכולת לקבוע האם עבר עבירה או לא (וזה מה שאתה מסרב להבין), ואפילו יש לך הסמכות והיכולת לקבוע זאת אין זה פוטר אותך מלתת לו זכות קדימה, נקודה.

לא הבנת? כנראה שגם אתה נוהג ככה, ולא נותר לי אלא לקוות שכאשר תזומן לדין על עבירה כזו השופט יסביר לך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שלום לכולם

קבלו 3 סרטונים מעניינים, ועוד מעט אני יעלה לקט סרטונים אישי שלי!

http://www.youtube.com/watch?v=I316sNtoUKA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הלקט שלך הרג אותי! כמה טיפשים בכבישים.

ואני רואה שבחיפה רמזור אדום זה בגדר המלצה.

אין צורך בחתימה....

פורסם
:roll:

ת'כלס.

הכוונה הייתה שכדי להפחית את אפקט המטוטלת, צריך לסובב את ההגה לכיוון ההפוך עוד לפני שהמכונית פונה לאותו כיוון. צריך גם ליישר אותו לפני שהמכונית התיישרה. הסבר קצת צולע, זה נכון, אבל תחשוב על זה ותראה שזה בדיוק כך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...