Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
יבגני,

אני חושב שמבחינת תרבות נהיגה אתה צודק. אפשר היה להאט קצת מראש ולתת למסחרית להשתלב.

אבל מבחינת החוק היבש, המסחרית היתה צריכה לחכות עד שתתפנה לה אפשרות להאצה מבלי להפקיע זכות קדימה מהעוברים בדרך. זה בדיוק אחד התפקידים של נתיב ההשתלבות (האצה/ אכסנה).

גיא, טוב שמנעת תאונה במקרה הזה. אבל אפשר לקחת את מה שרשמתי לגבי תרבות נהיגה לתשומת לב (לא שאני מתיימר להקפיד ב100% מהמקרים על כך).

נכון, אתה צודק.

זה גם מה שכתבתי. זה גם מה שהבינו חלק מהקוראים האחרים כאן.

זה גם מה שm לא הצליח להבין ולהסיק, כי היה עסוק (כהרגלו) בלפרק את כל מה שנכתב למשפטים בודדים, להתלהם ולא להבין מה נכתב (קצת מפתיע, כשהכל מפורק למשפטים בודדים, אבל שוב בעיות הבנת הנקרא זה לא משהו שנפתר בקלות, ואני לא מסוגל לשכנע מישהו שהוא לא מבין מה הוא קורא).

סיימתי את חלקי בויכוח הזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שוב - ההנחה של שניכם מוטעית ביסודה.

תרבות נהיגה מושתתת על החוק ולא על אי קיום החוק, ומוסיפה עליו.

תרבות הנהיגה יסודה ברצון טוב, רצה stio והמצב איפשר לו, יכל לבצע תעלול אקרובטי כזה או אחר לאפשר לנהג המסחרית להשתלב, לא רצה או לא איפשר המצב בשטח - לא מאפשר לנהג המסחרית להשתלב נקודה.

בלי להיכנס בכלל לעניין ששניכם שפטתם אותו בלי אפילו חצי מהמידע הרלוונטי, כמו מכוניות בנתיב הימני ומאחוריו והמהירות היחסית שלהם.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לעניין המסחרית, לא הייתי יכול לעבור לימני (אני דווקא עושה את זה תמיד בכל הזדמנות כדי לאפשר לרכב להשתלב), אבל היו שם מכוניות. מעבר לזה, מדובר בכביש מקורצף ולא רציתי לעבור נתיבים בחדות.

חשוב לזכור שנהג המסחרית נתן לרכבים מלפניי לעבור, ואני חשבתי שייתן גם לי - לא ידעתי שהוא מתכוון לתת לחלק כן ולחלק לא. במידה והייתי יודע, בוודאי שהייתי מאט מראש - אבל אם אתם רואים רכב ממתין בנתיב ההשתלבות בזמן שמכוניות נוסעות, אי אפשר לשער שילחץ על הגז דווקא כשאני מגיע, אם כבר שימשיך לעמוד במקום. מעניין אם היתה לי BMW שחורה הוא היה נכנס ככה לכביש...

בכל אופן, אני חושב שאין נהג מושלם וכולם עושים טעויות מידי פעם (גם אני). עצות בפורום לגבי מניעת מקרים כאלה בעתיד יכולים להועיל לכולם, ולכן כמובן שאאמץ את העצות שלכם. אחרי הכל, אני 9 שנים על הכביש בלי תאונה/שריטה/שפשוף אחד וגם בלי שום דו"ח אחד (טפו טפו טפו), ואני מעוניין לשמר את המצב הזה.

בינתיים, קבלו את הלקט השבועי:

מקרה 1: כביש הגישה בין יקנעם עילית ליקנעם מושבה: בעודי נוסע בכביש עם נתיב אחד לכל כיוון, הבחנתי בנהג פיאט פונטו שנוסע מולי שעסוק בעקיפת משאית. לא היה לי שדה ראיה בגלל מכוניות חונות, ומה שראיתי זה רק את המשאית - הופתעתי ובלמתי חזק, במקביל להצמדות לימין ככל הניתן. גם נהג המשאית הנעקף בלם חזק כדי לאפשר לפונטו לסיים את העקיפה עד כמעט לידי עצירה מלאה.

מקרה 2: כביש 65 בין צומת הסרגל לצומת מגידו: נהג סקודה אוקטביה נרדם על השמאלי.

מקרה 3: כביש 70 לקראת צומת התשבי: נהג יונדאי I25 חותך פקק מהנתיב שפונה ימינה כדי להמשיך ישר, ועל הדרך תוקע את התנועה בנתיב כולו. ספק אם התבלבל במקרה.

מקרה 4: כביש 75 בעליה לרמת ישי: נהג יונדאי גטס נרדם על השמאלי.

מקרה 5: יקנעם עילית, מרכז מסחרי: משמאל - נהג שברולט פונה שמאלה באדום מלא.

רק בריאות לנהגי ישראל. אפס תרבות נהיגה.

מה דעתכם במיוחד על המקרה הראשון? איך נמנעים מכזה מצב להבא חוץ מלנסוע על 5 קמ"ש? לפי דעתי היה צריך להיות שם קו רציף.

http://www.youtube.com/watch?v=hAIwcmKL_ZM&feature=youtu.be דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

חוץ מזה אתה העדת על

עצמך:

יבגניפ כתב:

אני מגיע לפעמים של

עצירה מלאה, כדי לא לגרום לנהג לידי לבלום חזק. מנגד, כאמור, לא תיפול שיערה מראשם

של רוב הנהגים אם יאפשרו לאחרים להשתלב ולא יראו רק את עצמם

וטובתם.

היינו בשאר הפעמים לא אכפת לך לגרום לנהג לבלום חזק (או חלש) העיקר שתשתלב,

נכון?

לא, לא נכון. הנה, דוגמא קלאסית ממש של חוסר הבנת הנקרא מצידך, ניסיון די עלוב להשלים פערים בעזרת דמיונך, או בעברית פשוטה יותר - זיון שכל. כוונתי הייתה שאני נוהג כחוק ומשתלב כפי שהחוק דורש ממני, ולעיתים זה דורש ממני עצירה מלאה. אבל יפה שעצרת עם הניחושים שלך רק שם. באותה מידה יכלת, הרי, גם לכתוב שבשאר הפעמים אני עוצר באמצע הנתיב אליו אני משתלב והולך לשתות בירה בפאב הכי קרוב שיש שם. זו בערך רמת ההסקות הלוגיות שלך, כפי שעולה תגובה אחר תגובה. האם תתנצל אי פעם על זה שייחסת לי התנהגות כלשהי ברמת הוצאת דיבה, כי התחשק לך? יותר סביר, כנראה, שמחר ירד כאן שלג.

אבל חוסר הבנת הנקרא שלך לא נעצר רק ביחס אלי. הנה, אתה אפילו לא יודע ולא מבין מה אתה עצמך כותב:

לכל היותר היה אשם תורם של עד כ-33% (במילים אחרות 0%-33%

אבל אנשים כמוך, כאמור, ילמדו רק אחרי שיחוו תאונה או שתיים, שיגיעו מתוך האמונה

והבטחון שלך שאתה תמיד צודק ויודע יותר טוב מכולם (ברמה של אחוזים, כאילו, שוב,

מדובר בחידות מתמטיות).

אין כאן אפילו לא בדל אחד של מתמטיקה, אבל הכי חשוב לזרוק סיסמאות לאוויר נכון?

בפעם האחרונה שבדקתי, הסימן "%" היה לסימן מתמטי מוסכם. אתה בתגובתך אלי כתבת מה שכתבת, אבל כן, אני ממציא. אין בתגובתך "בדל אחד של מתמטיקה".

וכמובן שחוסר הבנת הנקרא שלך ממשיך גם לתגובה האחרונה שלך:

שוב - ההנחה של שניכם מוטעית ביסודה.

תרבות נהיגה מושתתת על החוק ולא על אי קיום

החוק, ומוסיפה עליו.

תרבות הנהיגה יסודה ברצון טוב, רצה stio והמצב איפשר

לו, יכל לבצע תעלול אקרובטי כזה או אחר לאפשר לנהג המסחרית להשתלב, לא רצה או לא

איפשר המצב בשטח - לא מאפשר לנהג המסחרית להשתלב נקודה

ועכשיו שים לב מה כתבתי בתגובתי הראשונה כאן:

לפעמים אפשר להתחשב בנהגים אחרים, גם אם החוק היבש הוא בצד שלך

אתה יודע עברית ברמה של ילד בתיכון? אתה מבין שכתבתי בדיוק את מה שאתה כותב, ואתה משכת את זה לויכוח של עוד שניי עמודים, שכולל המצאה של התנהגויות שלי על הכביש, פרשנויות של איך אני מתנהל בכביש 1 או כבישים דומים ועוד?

אתה מבין שזה די ממקם אותך בצד של אלו שלא כל כך הלך להם בחלק המילולי בפסיכומטרי, אם נהייה עדינים לרגע, כן?

אתה מבין ששרשור אחר שרשור אתה מתווכח לשם הויכוח מבלי שאתה יורד לסוף דעתם של האנשים שאתה מגיב להם?

אתה מבין שבגלל זה אני מבקש ממך לחסוך ממני את הגיבובים שלך, למרות שמדובר בפורום ציבורי?

אז לא, אתה לא יודע לקרוא, או כמו שטענתי נהנה להטריל. שתי האופציות לא מוסיפות לך הרבה כבוד. גם לא הבטחון העצמי המופרז בו אתה מגיב. גם לא זה שלא נראה לך אולי אפילו לחלקיק שניה שפשוט לא הבנת את מה שנכתב. בעולמך הפשוט אין דבר כזה שאתה טועה או מפספס משהו ולכן דיון של ממש אי אפשר להנהל איתך.

stio, נכון זו סיטואציה לא פשוטה, כפי שעולה מהסרטון. לא בטוח שגם אני הייתי מגיב בצורה מאוד שונה, בהתחשב בכמות המכוניות מימינך. שמח שכולנו מבינים שלפעמים עדיף לוותר ולא ללכת עם הראש בקיר.

פורסם
לא, לא נכון. הנה, דוגמא קלאסית ממש של חוסר הבנת הנקרא מצידך, ניסיון די עלוב להשלים פערים בעזרת דמיונך, או בעברית פשוטה יותר - זיון שכל. כוונתי הייתה שאני נוהג כחוק ומשתלב כפי שהחוק דורש ממני, ולעיתים זה דורש ממני עצירה מלאה. אבל יפה שעצרת עם הניחושים שלך רק שם. באותה מידה יכלת, הרי, גם לכתוב שבשאר הפעמים אני עוצר באמצע הנתיב אליו אני משתלב והולך לשתות בירה בפאב הכי קרוב שיש שם. זו בערך רמת ההסקות הלוגיות שלך, כפי שעולה תגובה אחר תגובה. האם תתנצל אי פעם על זה שייחסת לי התנהגות כלשהי ברמת הוצאת דיבה, כי התחשק לך? יותר סביר, כנראה, שמחר ירד כאן שלג.

זה לא חוסר הבנה מצידי, זה התבטאות לא נכונה מצידך.

כוונתך במשפט אולי הייתה "אני משתלב לפי החוק, ואם יש צורך בכך אני עוצר כדי לתת זכות קדימה", המשפט הזה ומה שכתבת הם לא זהים ואפילו לא קרובים, תנסה להגיד דבר כזה במשפט ותראה איך השופט ישתלח בך.

אין כאן הוצאת דיבה, אתה תיארת מה קורה בחלק מהמקרים (לפי דבריך), בעוד שהתכוונת שאתה מבצע את הוראות החוק גם אם זה דורש ממך לעצור לפעמים (ועל זה השופט היה אומר לך "כבודו רוצה מדליה? זה החוק").

אבל חוסר הבנת הנקרא שלך לא נעצר רק ביחס אלי. הנה, אתה אפילו לא יודע ולא מבין מה אתה עצמך כותב:

בפעם האחרונה שבדקתי, הסימן "%" היה לסימן מתמטי מוסכם. אתה בתגובתך אלי כתבת מה שכתבת, אבל כן, אני ממציא. אין בתגובתך "בדל אחד של מתמטיקה".

זה לא מתמטיקה שאני עושה עם חישובים שלי, זה טווח האשמה שעולה מכל פסיקות בית המשפט במקרים דומים.

מתמטיקה שאני הייתי מחשב זה אם הייתי כותב לך מה המרחק המינימלי שהיה צריך להיות בין המסחרית לכל רכב אחר בנתיב על מנת שהוא ייתן זכות קדימה.

אבל אתה יודע מה? אני לא צריך את החישוב הזה, להוכיח אי מתן זכות קדימה זה מסתכם בכך ש-stio נאלץ ללחוץ על הבלם, קל וחומר להוריד 20 קמ"ש.

וכמובן שחוסר הבנת הנקרא שלך ממשיך גם לתגובה האחרונה שלך:

ועכשיו שים לב מה כתבתי בתגובתי הראשונה כאן:

אתה יודע עברית ברמה של ילד בתיכון? אתה מבין שכתבתי בדיוק את מה שאתה כותב, ואתה משכת את זה לויכוח של עוד שניי עמודים, שכולל המצאה של התנהגויות שלי על הכביש, פרשנויות של איך אני מתנהל בכביש 1 או כבישים דומים ועוד?

אתה מבין שזה די ממקם אותך בצד של אלו שלא כל כך הלך להם בחלק המילולי בפסיכומטרי, אם נהייה עדינים לרגע, כן?

אתה מבין ששרשור אחר שרשור אתה מתווכח לשם הויכוח מבלי שאתה יורד לסוף דעתם של האנשים שאתה מגיב להם?

אתה מבין שבגלל זה אני מבקש ממך לחסוך ממני את הגיבובים שלך, למרות שמדובר בפורום ציבורי?

אז לא, אתה לא יודע לקרוא, או כמו שטענתי נהנה להטריל. שתי האופציות לא מוסיפות לך הרבה כבוד. גם לא הבטחון העצמי המופרז בו אתה מגיב. גם לא זה שלא נראה לך אולי אפילו לחלקיק שניה שפשוט לא הבנת את מה שנכתב. בעולמך הפשוט אין דבר כזה שאתה טועה או מפספס משהו ולכן דיון של ממש אי אפשר להנהל איתך.

stio, נכון זו סיטואציה לא פשוטה, כפי שעולה מהסרטון. לא בטוח שגם אני הייתי מגיב בצורה מאוד שונה, בהתחשב בכמות המכוניות מימינך. שמח שכולנו מבינים שלפעמים עדיף לוותר ולא ללכת עם הראש בקיר.

שמתי לב למה כתבת, הבנתי מה כתבת, אבל ההאשמה שלך עולה אפילו מהקטע שציטטת, "לפעמים אפשר להתחשב בנהגים אחרים", אתה בעצם בא ומעלה טענה כלפי stio למה הוא לא רצה או לא יכל לתת לעבריין לסיים את עבירתו בשקט.

לטעון עכשיו שאתה בסה"כ תיארת אופציה אחרת לצאת מהמצב בלי שום שמץ של ביקורתיות כלפי stio זה עלבון לאינטלגנציה, גם שלי, גם שלך, וגם של כל מי שקורא.

אגב אם לא שמת לב, אני צדקתי ואכן היו רכבים בנתיב הימני שלא אפשרו לו לתת לעבריין להמשיך.

לא כתבתי איך אתה מתנהל בכביש 1, אלא איך מי שמבצעים את העצות שלך מתנהגים בכביש 1, במיקום מאוד ספציפי, אין לי מושג אם אתה בכלל נוסע בכביש 1, אבל לקחתי את האנשים שמיישמים את העצה שלך ותיארתי בדיוק מה קורה איתם על הכביש.

תקרא שוב:

אתה מזכיר לי את הנהגים בכביש 1 מערב (2 נתיבים) בהשתלבות של כביש 6 דרום ו-443 לתוך כביש 1 (גם 2 נתיבים) בפקק.

אני צריך לתת לך פירוש של מילון ספיר למילה מזכיר?

ואני זה שלא קורא את ההודעות :shock:

ד"א תודה על ההתעניינות אבל הפסיכומטרי שלי הלך מצוין, בין היתר גם בחלק המילולי, במיוחד בהתחשבות בעובדה שעשיתי פסיכומטרי בגיל 17 כן?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סבבה, נצחת כרגיל.

אני לא הולך להדגים בפעם החמישית בויכוחים שלנו איך אתה מסלף ומשקר, כדי שעוד פעם תביא חלקי ציטוטים שלי, עוד פעם תסלף ועוד פעם תשקר, כשבכל המקרים הנידונים אתה ממציא פרשוניות לנכתב, נסוג מדבריך ועוד ועוד והכל רק כדי שתוכל להרגיש חכם (נקודה ותרומה של ממש לויכוחים, כאמור אין לך).

שוב, אתה self proclaimed genius. אני קטונתי מלשכנע אותך שאתה לא חכם ולא "מבין עניין" כמו שאתה חושב שאתה.

לא יודע באיזו שפה אפשר להתווכח עם בן אדם שכותב פה גיבובים על אחוזים, לאחר מכאן משקר שהוא לא משתמש בלשון מתמטית, לאחר מכן טוען שזו לא מתמטיקה אלא קביעה משפטית (כאילו אחוז הופך למושג לא מתמטי או כן מתמטי בהתאם להקשר).

לא יודע באיזו שפה אפשר להסביר לבן אדם שהוא לא יכול לייחס כוונות נסתרות לאחרים ולנחש איך הם מתנהגים בסיטואיצות כאלו ואחרות. כנראה שאי אפשר. לא יודע באיזו עוד שפה אפשר להסביר לך שכשאתה כותב שתרבות נהיגה מושתת על חוק והחוק קודם, שתי תגובות לארח שכתבתי את אותו הדבר, אתה לא ממש סותר כלום ממה שאני אומר.

אבל לפחות בזכותך למדתי להזהר מאנשים שנוהגים ביונדאי ולוסטר - הרי תמיד אחד מהם יכול להיות אתה.

לילה טוב.

נ.ב כל הכבוד על הפסיכומטרי בגיל 17. כבר כתבתי לך במקום אחר שאתה צריך לבקש להיות היועץ המשפטי לממשלה ונשיא בית המשפט העליון ביחד. כל מי שלומד משפטים סתם מבזבז את הזמן שלו. אתה יודע יותר טוב מכולם.

פורסם

הנה מקרה המסחרית במלואו - שלא כחלק מלקט, עם המשך להתחלת וסוף הסרטון.

ניתן לראות שהיו מכוניות בימני, נהג המסחרית אשם, וגם אח"כ הוא נרדם בשמאלי אגב...

לשיפוטכם... ולא צריך לריב :)

http://www.youtube.com/watch?v=R7ILUyzMIBA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
סבבה, נצחת כרגיל.

אני לא הולך להדגים בפעם החמישית בויכוחים שלנו איך אתה מסלף ומשקר, כדי שעוד פעם תביא חלקי ציטוטים שלי, עוד פעם תסלף ועוד פעם תשקר, כשבכל המקרים הנידונים אתה ממציא פרשוניות לנכתב, נסוג מדבריך ועוד ועוד והכל רק כדי שתוכל להרגיש חכם (נקודה ותרומה של ממש לויכוחים, כאמור אין לך).

respectfully disagree, לדעתי הטענות שלך בדיון הזה היו לא תורמות במקרה הטוב.

אני לא משקר ולא מסלף, והציטוטים שלך הם שלך ב-100%, כל המילים. מה גם שאני לא נוהג לצטט חלקי משפט אלא לפחות משפטים או פסקות.

מאיזה דברים שכתבתי אני נסוגתי? אתה קורא את מה שאתה כותב?

שוב, אתה self proclaimed genius. אני קטונתי מלשכנע אותך שאתה לא חכם ולא "מבין עניין" כמו שאתה חושב שאתה.

לא יודע באיזו שפה אפשר להתווכח עם בן אדם שכותב פה גיבובים על אחוזים, לאחר מכאן משקר שהוא לא משתמש בלשון מתמטית, לאחר מכן טוען שזו לא מתמטיקה אלא קביעה משפטית (כאילו אחוז הופך למושג לא מתמטי או כן מתמטי בהתאם להקשר).

לא יודע באיזו שפה אפשר להסביר לבן אדם שהוא לא יכול לייחס כוונות נסתרות לאחרים ולנחש איך הם מתנהגים בסיטואיצות כאלו ואחרות. כנראה שאי אפשר. לא יודע באיזו עוד שפה אפשר להסביר לך שכשאתה כותב שתרבות נהיגה מושתת על חוק והחוק קודם, שתי תגובות לארח שכתבתי את אותו הדבר, אתה לא ממש סותר כלום ממה שאני אומר.

אבל לפחות בזכותך למדתי להזהר מאנשים שנוהגים ביונדאי ולוסטר - הרי תמיד אחד מהם יכול להיות אתה.

לילה טוב.

נניח שקיבלתי את טענתך, ואיני מבין עניין. מה לגבי ישה, falou, razmel, אלי אמרן, ניקו פ, חולגי ועוד? כולם לא מביני עניין? כולם לא יודעים? כולל מנהלים ומנהלים לשעבר?

יודע מה? קיבלתי, השתמשתי באחוזים, המתמטיקה שלי עוד תהרוס את העולם.

אני לא ניחשתי כלום, אני לקחתי את המילים שאתה כתבת, את המשפט שאתה כתבת, ואת הכוונה שלו, אתה התכוונת למשהו אחר - סבבה, אבל אם יש לך בעיה בהתבטאות אל תאשים אותי בה.

אבל יודע מה? תמשיך להשתמש בלשון עוקצנית ואח"כ לטעון שהיא איננה עוקצנית בכלל, ואתה בכלל לא העלית אפילו בדל של טענה כלפי stio, ושהקורא ישפוט.

נ.ב כל הכבוד על הפסיכומטרי בגיל 17. כבר כתבתי לך במקום אחר שאתה צריך לבקש להיות היועץ המשפטי לממשלה ונשיא בית המשפט העליון ביחד. כל מי שלומד משפטים סתם מבזבז את הזמן שלו. אתה יודע יותר טוב מכולם.

למדת משפטים? אולי התמחות בדיני תעבורה? אז מה אתה מז**ן את השכל? מה היה חסר לך בדיון שהפניתי אותך אליו? תגובה של אחד מעו"ד לדיני תעבורה שמסתובבים כאן בפורום? אולי כדאי שאני אשלם ייעוץ לאחד מהם שיגיב בנושא, אולי אז תבין שעצם זה שאין לי תואר של עו"ד בהתמחות בדיני תעבורה לא אומר שאני טועה.

אגב השכלה משפטית אם זה מעניין אותך, דווקא יש לי.

מה שכן אני נהנה הרבה יותר בעבודה הנוכחית שלי ואוהב את המקצוע יותר מאשר עריכת דין (לא שאני לא אוהב, אלא שאני ממש אוהב את המקצוע שלי).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הנה מקרה המסחרית במלואו - שלא כחלק מלקט, עם המשך להתחלת וסוף הסרטון.

ניתן לראות שהיו מכוניות בימני, נהג המסחרית אשם, וגם אח"כ הוא נרדם בשמאלי אגב...

לשיפוטכם... ולא צריך לריב :)

דעתי האישית מצפיה בסרטון בלבד,

לא רואה בעיה עם ההשתלבות של המסחרית מצד שמאל, חוץ מחוסר איתות (כמו שכתבו, לפעמים בראיה לרחוק אפשר להתחשב באחרים).

אכן נהג המסחרית לא היה בסדר שלא פינה את הנתיב השמאלי לאחר מכן.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

לא הבנתי איך הגעת למסקנה שאין בעיה.

נהג המסחרית נכנס לתוך נתיב נסיעה לא פנוי מנתיב השתלבות. ניתן לראות בשניה 0:16 שהנהג ממתין בנתיב ההשתלבות ונותן לג'יפ טויוטה שנסע מלפניי לעבור, ואח"כ לוחץ על הגז ומשתלב, למרות שאני נוסע אחריו.

בשניה 0:17 נהג המסחרית משתלב לתוך הנתיב שלי במהירות נמוכה משמעותית ממהירות הנסיעה שלי וממהירות הנסיעה של כל המכוניות בנתיב הימני (שים לב בסרטון).

מיד כשאני מזהה שהוא נכנס לנתיב בשניה 0:17 אני לוחץ על הבלם ומפחית בהדרגה 20 קמ"ש ממהירות הנסיעה.

אחרי 4 שניות בלבד, בשניה 0:21 אני כבר בדיוק אחרי נהג המסחרית כשהבלם עדיין לחוץ.

בשניה 0:27 הרכב מימין שעקפתי קודם, עוקף אותי ואת המסחרית ביחד - שים לב שמהירות הנסיעה של המסחרית אפילו נמוכה מהנתיב הימני כאמור.

חולפות עוד 10 שניות, ובשניה 0:37 בסרטון עוד רכב שעקפתי קודם עוקף את שנינו מהנתיב הימני.

בשניה 0:40 עברתי לימני לאחר שהנתיב התפנה, כלומר עד שניה 0:40 הוא היה מלא מכוניות ולא היה ניתן לעבור ימינה.

בשניה 0:43 ניתן לראות שנהג המסחרית גם נרדם בשמאלי, תוקע את כל התנועה בשמאלי על מהירות נמוכה משמעותית ממהירות המכוניות של הנתיב הימני.

החוק פה הוא מאוד ברור:

1. נהג המסחרית לא נתן זכות קדימה. היה צריך להמתין בנתיב ההשתלבות עד שהנתיב השמאלי יהיה ריק ממכוניות, או להישאר בתוך כפר גדעון.

2. לאחר הפניה הוא לא חזר ימינה, אלא המשיך בנסיעה בשמאל שלא לצורף עקיפה - ואם לא יכל כי הנתיב היה תפוס, לפחות שייסע כמו שצריך, ולא יתקע את התנועה על מהירות שנמוכה בכלל מהמהירות המותרת.

אני חושב שהוידאו פה הוא ברור מאוד...

פורסם
לא הבנתי איך הגעת למסקנה שאין בעיה.

נהג המסחרית נכנס לתוך נתיב נסיעה לא פנוי מנתיב השתלבות. ניתן לראות בשניה 0:16 שהנהג ממתין בנתיב ההשתלבות ונותן לג'יפ טויוטה שנסע מלפניי לעבור, ואח"כ לוחץ על הגז ומשתלב, למרות שאני נוסע אחריו.

בשניה 0:17 נהג המסחרית משתלב לתוך הנתיב שלי במהירות נמוכה משמעותית ממהירות הנסיעה שלי וממהירות הנסיעה של כל המכוניות בנתיב הימני (שים לב בסרטון).

מיד כשאני מזהה שהוא נכנס לנתיב בשניה 0:17 אני לוחץ על הבלם ומפחית בהדרגה 20 קמ"ש ממהירות הנסיעה.

אחרי 4 שניות בלבד, בשניה 0:21 אני כבר בדיוק אחרי נהג המסחרית כשהבלם עדיין לחוץ.

בשניה 0:27 הרכב מימין שעקפתי קודם, עוקף אותי ואת המסחרית ביחד - שים לב שמהירות הנסיעה של המסחרית אפילו נמוכה מהנתיב הימני כאמור.

חולפות עוד 10 שניות, ובשניה 0:37 בסרטון עוד רכב שעקפתי קודם עוקף את שנינו מהנתיב הימני.

בשניה 0:40 עברתי לימני לאחר שהנתיב התפנה, כלומר עד שניה 0:40 הוא היה מלא מכוניות ולא היה ניתן לעבור ימינה.

בשניה 0:43 ניתן לראות שנהג המסחרית גם נרדם בשמאלי, תוקע את כל התנועה בשמאלי על מהירות נמוכה משמעותית ממהירות המכוניות של הנתיב הימני.

החוק פה הוא מאוד ברור:

1. נהג המסחרית לא נתן זכות קדימה. היה צריך להמתין בנתיב ההשתלבות עד שהנתיב השמאלי יהיה ריק ממכוניות, או להישאר בתוך כפר גדעון.

זה קצת מוגזם, הנתיב נועד להשתלב, כך שאתה יכול להכנס לנתיב ללא הפרעה לתנועה באותו הנתיב.

2. לאחר הפניה הוא לא חזר ימינה, אלא המשיך בנסיעה בשמאל שלא לצורף עקיפה - ואם לא יכל כי הנתיב היה תפוס, לפחות שייסע כמו שצריך, ולא יתקע את התנועה על מהירות שנמוכה בכלל מהמהירות המותרת.

אל זה כתבתי בהודעה הקודמת שפה זה באמת 100 אחוז נכון ללא ויכוח.

אני חושב שהוידאו פה הוא ברור מאוד...

אתה אכן צודק בכל מה שאתה אומר.

איך אני הגעתי למסקנה שלי מהצפיה בסרטון:

קודם כל קשה להעריך את המרחק והמהירות (לפי הסרטון) שלך ושל המסחרית, אבל לפי מה שהעין רואה ולפי מה שאני הייתי עושה זה, רואה מרחוק (כפי שרואים בסרטון שיש רכב בנתיב ההשתלבות אשר נמצא בנסיעה) את המסחרית מאיט ונותן לו להשלתב.

לפי הסרטון לא נראה שהוא נסעה במהירות כל כך איטית שביחס למהירות שלך היית צריך לבלום חזק מאוד/בלימת חירום.

שוב, זה מה שאני רואה ומבין מהסרטון, יכול להיות אם הייתי במקומך הייתי גם כן חושב שהמסחרית לא הייתה בסדר (לפי החוק), אם היא הייתה מכניסה אותי למצב שהיא משתלבת ישר לפני ואני צריך לבלום חזק בגללה.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם
הלקט שלך הרג אותי! כמה טיפשים בכבישים.

ואני רואה שבחיפה רמזור אדום זה בגדר המלצה.

תיקון, רמזור אדום זה רק אם בא לכם, השנה אני בקושי מצלם משהו - כנראה שהעם קצת נרגע מהלקט האחרון שלי.

בנתיים קבלו איך מחכים לרמזור, ומחכים ומחכים ומחכים:

http://www.youtube.com/watch?v=mHoa7xN7R-g&feature=youtu.be דרך יוטיוב

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

לאיזה מוקד בדיוק התקשרת?

כי כשאני נתקעתי באדום לפני שבועיים ליד עפולה במשך 15 דקות ומעלה פשוט כולנו נסענו באדום... ואף אחד לא ידע לאיפה להתקשר, כי ניהלנו דיון מחוץ למכוניות על האי תנועה.

פורסם
לאיזה מוקד בדיוק התקשרת?

כי כשאני נתקעתי באדום לפני שבועיים ליד עפולה במשך 15 דקות ומעלה פשוט כולנו נסענו באדום... ואף אחד לא ידע לאיפה להתקשר, כי ניהלנו דיון מחוץ למכוניות על האי תנועה.

למשטרה, ולפני שהם ענו לי התקשרתי 3 פעמים וקיבלתי כול פעם ניתוק.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...