Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
דעתי האישית מצפיה בסרטון בלבד,

לא רואה בעיה עם ההשתלבות של המסחרית מצד שמאל, חוץ מחוסר איתות (כמו שכתבו, לפעמים בראיה לרחוק אפשר להתחשב באחרים).

אכן נהג המסחרית לא היה בסדר שלא פינה את הנתיב השמאלי לאחר מכן.

על סמך מה אתה לא רואה בעיה עם ההשתלבות של המסחרית?

פסיקת ביהמ"ש המנחה מהו מתן זכות קדימה אתה מכיר?

זה קצת מוגזם, הנתיב נועד להשתלב, כך שאתה יכול להכנס לנתיב ללא הפרעה לתנועה באותו הנתיב.

הנתיב הזה נועד להשתלב תוך כדי מתן זכות קדימה מצד אחד, ומצד שני לאפשר מקום בטוח לרכבים כמו המסחרית להמתין עד להתפנות הנתיב כדי שיוכלו להשתלב תוך כדי מתן זכות קדימה.

אתה אכן צודק בכל מה שאתה אומר.

איך אני הגעתי למסקנה שלי מהצפיה בסרטון:

קודם כל קשה להעריך את המרחק והמהירות (לפי הסרטון) שלך ושל המסחרית, אבל לפי מה שהעין רואה ולפי מה שאני הייתי עושה זה, רואה מרחוק (כפי שרואים בסרטון שיש רכב בנתיב ההשתלבות אשר נמצא בנסיעה) את המסחרית מאיט ונותן לו להשלתב.

לפי הסרטון לא נראה שהוא נסעה במהירות כל כך איטית שביחס למהירות שלך היית צריך לבלום חזק מאוד/בלימת חירום.

שוב, זה מה שאני רואה ומבין מהסרטון, יכול להיות אם הייתי במקומך הייתי גם כן חושב שהמסחרית לא הייתה בסדר (לפי החוק), אם היא הייתה מכניסה אותי למצב שהיא משתלבת ישר לפני ואני צריך לבלום חזק בגללה.

קביעת עקרונית של ביהמ"ש בנושא זכות קדימה - מתן זכות קדימה ייחשב ככזה, אם לא גרמת לאף רכב לסטות מנתיבו או להאט את מהירותו.

לצורך העניין אם נסע stio עם גז קבוע במהירות מסוימת, והפעולה היחידה שביצע הייתה הורדת הרגל מדוושת הגז - זה אי מתן זכות קדימה.

אין צורך בבלימה חזקה / חירום, מספיק אפילו שהורדת רגל מהגז - וזה אי מתן זכות קדימה, לפי פסיקה מנחה עקרונית של ביהמ"ש, היינו לא ניתן לערער על הגדרה זו, אין כאן חשיבות לדעתך.

duty_calls.png

יש בזה משהו, מפריע לי מאוד שדברים כאלה מופיעים (לא באינטרנט, יש הרבה טיפשות באינטרנט, אלא בקארספורום). מה גם שאח"כ עוד יקום מישהו שיצטט את הטעות כ"הוכחה" לכך שזה נכון.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בנות, די, מספיק לריב ולהספים את השירשור בבקשה. חלאס. לפני שיינעל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

טרי מעכשיו:

מצטער על האיכות, אבל זה מה שמצלמה סינית מסוגלת בלילה.

לכולנו קורה שמתבלבלים - אבל לנסות לעשות פרסה, בכביש חשוך, מפותל בלילה זה חתיכת הישג לטימטום האנושי.

שלא לדבר על זה שהנהגת גם לא הצליחה לסיים את השטות.

http://www.youtube.com/watch?v=vOIxYmdZHkM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

2 סרטונים מהיום (לא להתייחס לתאריך של המצלמה)

הכל מתחיל בחינוך, מורה נהיגה בישראל

https://www.youtube.com/watch?v=p6m-fzUjAFE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

טמטום חסר גבולות, מספר רכב 40-510-13

בכביש מעוקל ושיחים שמסתירים לי את שדה הראיה תוך כדי נסיעה איטית הנהג החליט להכנס ברייס לפניה.

ועוד אחרי שעצרנו נסה לטעון לזה שאני בכלל אשם...

https://www.youtube.com/watch?v=vz-8anj3G0I דרך יוטיוב

עריכה:לא יודע למה זה לא מראה את הסרטונים בחלון

פורסם
2 סרטונים מהיום (לא להתייחס לתאריך של המצלמה)

הכל מתחיל בחינוך, מורה נהיגה בישראל

https://www.youtube.com/watch?v=p6m-fzUjAFE דרך יוטיוב

טמטום חסר גבולות, מספר רכב 40-510-13

בכביש מעוקל ושיחים שמסתירים לי את שדה הראיה תוך כדי נסיעה איטית הנהג החליט להכנס ברייס לפניה.

ועוד אחרי שעצרנו נסה לטעון לזה שאני בכלל אשם...

https://www.youtube.com/watch?v=vz-8anj3G0I דרך יוטיוב

עריכה:לא יודע למה זה לא מראה את הסרטונים בחלון

סחטיין על העירנות בבלימה, בקשר לסרטונים אתה צריך להכניס בין התגים של יוטיוב רק את המספר וידאו של הסרטון. (יעני מה שבא אחרי הv= )

https://www.youtube.com/watch?v=p6m-fzUjAFE

דוגמא:

[YOUTUBE]p6m-fzUjAFE[/YOUTUBE]

פורסם

אלוהים עצבני עלינו: ברק אדיר פוגע פגיעה ישירה בקרקע ליד בניין מעונות הסטודנטים של מכללת עמק יזרעאל, צילום עצמי מכביש 60 נצרת עפולה - לכידה מצילום וידאו באמצעות מצלמה קבועה ברכב, 30.10.13. חובה להגדיל את התמונה!

D1536560.AVI_snapshot_06.37_[2013.11.09_19.04.53].jpg

פורסם

בריונות בכביש.

נסעתי אתמול בערב ברחוב רוטשילד בראשון לציון - שיא העומס והתנועה לא זורמת כ"כ.

נהג שנסע מאחורי כנראה מיהר מאוד והיה חסר סבלנות.

בהתחלה הוא צפר לי בעצבים בזמן שעצרתי כדי לאפשר לרכב אחר לחנות.

בהמשך הדרך הוא נצמד אלי לפגוש ולא שמר מרחק. כל פעם שהאטתי קצת, הוא בלם חזק בהפתעה.

לבסוף פניתי שמאלה לרחוב צדדי לחפש חניה, והוא פנה אחרי.

אחרי הפניה, נסעתי לאט כי חיפשתי חניה.

שמתי לב שהוא מעוניין לעקוף, אז נצמדתי לימין והאטתי עוד.

הוא רק צפר לי שוב ושוב, התחיל לעקוף ובלם בכוונה תוך כדי שהוא צועק ומקלל מתוך הרכב. הוא דחק אותי למדרכה ולכן נאלצתי לעצור לגמרי.

אחרי שצעקתי לו שיסע כבר ושאני נותן לו לעקוף, הוא טס משם... :shock:

קורה לעיתים רחוקות שאני נתקל בנהג עצבני שצופר לרגע ונעלם, אבל מקרה כזה שהנהג רק מחפש אותך ככה ולא מרפה, עוד לא קרה לי... :roll:

sAZrJLUP_j8 דרך יוטיוב
פורסם

זה רק אני או שלאוטובוס בסרטון הראשון שלך אין פנסים אלא פליקרים?

והמשאית זה הבנדוד של ההוא שבפנייה לא שם לב שהוא חוצה את הקווים לנתיב אחר, הוא פשוט עשה את זה שלא בפנייה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה רק אני או שלאוטובוס בסרטון הראשון שלך אין פנסים אלא פליקרים?

והמשאית זה הבנדוד של ההוא שבפנייה לא שם לב שהוא חוצה את הקווים לנתיב אחר, הוא פשוט עשה את זה שלא בפנייה.

פנסי לד מהבהבים לפעמים בצילום וידאו.

פורסם
בריונות בכביש.

קורה לעיתים רחוקות שאני נתקל בנהג עצבני שצופר לרגע ונעלם, אבל מקרה כזה שהנהג רק מחפש אותך ככה ולא מרפה, עוד לא קרה לי... :roll:

גם אין לו אור אחורי בצד שמאל.

איזה אידיוט, חבל שלא רואים את המספר שלו. הם נעשים מאד מאד קטנים כשהם מבינים שמצלמים אותם ושאפשר לזהות את המספר שלהם אחר כך.

חבל שלא הפנית את המצלמה אליו כשהוא עמד במקביל אליך. היינו רואים איך נראה חלאה ישראלי מצוי.

אין מה לעשות במקרים כאלה , להתעלם ולהמשיך.

פורסם

גם אין לו אור אחורי בצד שמאל.

איזה אידיוט, חבל שלא רואים את המספר שלו. הם נעשים מאד מאד קטנים כשהם מבינים שמצלמים אותם ושאפשר לזהות את המספר שלהם אחר כך.

חבל שלא הפנית את המצלמה אליו כשהוא עמד במקביל אליך. היינו רואים איך נראה חלאה ישראלי מצוי.

אין מה לעשות במקרים כאלה , להתעלם ולהמשיך.

הייתי לחוץ באותו רגע.. לא הבנתי מה הוא רוצה ממני, ואפילו קצת חששתי שאולי הוא יצא מהרכב אלי.

בדיעבד, אולי הייתי צריך לנסוע אחריו כמה מטרים כדי לצלם את המספר... אבל אני בספק אם היה יוצא מזה משהו...

פורסם
הייתי לחוץ באותו רגע.. לא הבנתי מה הוא רוצה ממני, ואפילו קצת חששתי שאולי הוא יצא מהרכב אלי.

בדיעבד, אולי הייתי צריך לנסוע אחריו כמה מטרים כדי לצלם את המספר... אבל אני בספק אם היה יוצא מזה משהו...

טוב שלא נסעת אחריו, לא היה יוצא מזה כלום.

כל עוד לא קרה נזק, עדיף לא להתגרות, לא להגיב, לשכוח ולהמשיך בחיים. תקרית מעצבנת אבל לא באמת חשובה.

פורסם
עקיפה מהשוליים:

youtu.be/kyvt5Iy3BNQ

משאית נוסעת על שני נתיבים, יצאתי טמבל וכמעט נכנסתי בה:

youtu.be/xsGossIX8R0

לגבי העקיפה מהשוליים, עושה רושם שהוא רוצה לפנות ימינה, ואז לדעתי זה מוצדק אם יש לו מקום להשתחל בשוליים.(ונעזוב את החוק לרגע)

עריכה: מצפייה חוזרת ומרוכזת יותר בסרטון רואים שהוא משתלב אח"כ לנתיב שממשיך ישר:shock:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...