Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבן שלי ואני על סף סיום שיפוץ בסיסי של פיאט אונו מודל 93 שהוותה למעשה טריגר לשיגעון.

בגלל שהחלטנו לעבור לרכב אחר היא לא תזכה בפחחות שהובטח לה ותסתפק בוואקס (סך הכל הצבע בסדר ואין חלודות).

ההתלבטות בעקרון בין bmw סדרה 3 משנות ה80 לבין אלפא ספרינט (אם הייתי יכול הייתי הולך על אמריקאית ספורטיבית או gtvשל אלפא).

השאלה שלנו באיזה מכלי הרכב יש זמינות חלפים גבוהה יותר?

איזה רכב עדיף לנו ככרטיס כניסה ( הפיאט כמו לגו)

ובכלל תמיד נשמח לטיפים.

יותם (הבן) וינון

פורסם

לדעתי BMW תתן לך הנאה גבוהה יותר וזמינות חלקים בשפע.

הרכבים האלו בשנתונים שאתה מחפש עד 85-89 יש בזול וכאלו בלי טסט במחיר ברזל.

פורסם

אם אתה מדבר על אלפא....

אז כנראה שבתוכך אתה אלפאהוליסט ולכן, נראה לי, שעל אף שישנם פחות פריטים בשוק ופחות חלקים זמינים (למרות שמכאנית וגם תפוחים וכו.. החלקים תואמים לאלו של אלפא 33), ולמרות שמדובר ברכב פחות אמין, למען הסיפוק האישי (ועל היופי וה"מגניבות" אין מה לדבר בכלל) ממליץ לך, בכל זאת, ללכת על האלפא (ההתלהבות תרד הרבה יותר לאט וכבר התחלת עם רכב "רגיל", עיין ערך פיאט אונו).

אם תחליט בכל זאת ללכת על הבימר הייתי ממליץ לך לא להתפשר ולחפש, לכל הפחות, איזה 318I (או כל דגם ספורטיבי אחר ולא רגילה 4 דלתות).

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

אם אתה חושק באלפה למרות שהצעתי לך B.M.W.

יש לי אלפה 33 1.7 16 שסתומים במצב מצויין מודל 91 תיהיה שלך במחיר של 7000 ש"ח (המחיר הראשוני היה 10).

הרכב בצבע שחור עם סאנרוף ונוסע טוב אפילו מאוד.

פורסם
אם אתה חושק באלפה למרות שהצעתי לך B.M.W.

יש לי אלפה 33 1.7 16 שסתומים במצב מצויין מודל 91 תיהיה שלך במחיר של 7000 ש"ח (המחיר הראשוני היה 10).

הרכב בצבע שחור עם סאנרוף ונוסע טוב אפילו מאוד.

לא הייתה לך גם סטיישין 4X4???

בכל מקרה אני אתייעץ עם יותם (הילד שלי ) ואנו נגיע ביחד למסקנות (הוא מחפש את המראה הספורטיבי)

יש לי על הכוונת גם BMW325 נחמדה רק שהיא 4 דלתות וזה הורס לנו את הפאסון (הלב שלי נוטה לכיוון של ה325 מסיבות מובנות) ואחת 1800 מודל 85 שני דלתות שנראית מעניין.

לגבי מה אני חושק אני יכול להבטיח שזה לא אלפא ולמען האמת גם לא BMW (למרות הGTVׂ שבהחלט נמנית על החביבות עלי) החלומות שלי נעים בין האלקמינו דוגמת הסימלון שלך דרך פיירבירד או קורבט משנות ה70 שלצידן תעמוד איזו קאדילק אל-דוראדו פתוחה עם מושבים בצבע מזעזע, כמובן שיש כמה דוגמיות משנות ה50 שהיו יכולות להיות לי בחצר כמובן אמריקאיות ואולי איזו הולדן אוסטרלית עם מנוע ביג בלוק סונומה טייפון אם הייתי יכול להחזיק.

לו הייתי רוטשילד יבאבאבם

פורסם

אתה אמריקאי מוסווה, אולד סקול...

הארלי ייתן לך את השקט הנפשי, אלפא תיתן לך את הצורך למהירות, ומנהל הבנק שלך ייתן לך מכות! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לא הייתה לך גם סטיישין 4X4???

בכל מקרה אני אתייעץ עם יותם (הילד שלי ) ואנו נגיע ביחד למסקנות (הוא מחפש את המראה הספורטיבי)

יש לי על הכוונת גם BMW325 נחמדה רק שהיא 4 דלתות וזה הורס לנו את הפאסון (הלב שלי נוטה לכיוון של ה325 מסיבות מובנות)

אם נתחיל לספור מה יש לי חלומות שלך מתגשמים בטוח.

רק שמנהל הבנק שלך יצטרך לקרא לך לשיחה.

קורבט 76 מדהימה אלקמינו 3X שאחת מהם למכירה ב 35 אלף נובה 2 דלתות עם שיפוץ שמתמשך ועוד כמה רכבים מעניינים.

אם תרצה אתה מוזמן לעשות סיבוב עם הילד.

וכן יש גם סובארו שטיישן 4X4 מעניינת שאם אתה מעוניין נוכל גם להסתדר זה רכב זול.

הייתה לי B.M.W 1502 מול 76 אחלה רכב .

פורסם

מבחינה מכאנית אני לא צופה מחסור בחלקים עבור האלפא. הרכב גם הרבה פחות מתקלקל ביחס לתדמית האיומה שלו, כמובן בתנאי שבהתחלה אתה עושה יישור קו כמו שצריך.

חלקי פח וקוסמטיקה יהיה לך קשה יותר להשיג. לפחות בנקודה הזאת אני די מאמין שה-BMW מנצחת.

ואם כבר בפח עסקינן: הדגם הזה רגיש מאוד לחלודה. זוהי גם נקודה שמן הראוי להביאה בחשבון.

אם מדובר ב-BMW 325, לצד עלויות גבוהות יותר (בעיקר דלק וטסט) אתה תהנה מביצועים ברמה אחרת מהאלפא. מנוע ששת הצילינדרים נפלא, בעל צליל נהדר (אם כי גם על הבוקסר של אלפא ניתן לומר בדיוק את אותם הדברים), גמיש (להבדיל מהבוקסר) ובאופן כללי יותר נעים לחיות עם הרכב הזה ביומיום. כמובן שאם זהו רכב שמיועד רק לפאן או סופ"שים, הנקודה הזאת כלל אינה רלבנטית.

בקיצור, התלבטות לא פשוטה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הרשה לי להידחף בתור בעלים של ב.מ.וו E30 ולנסות לעזור לך עם הדילימה.

נתחיל מהדבר הכי חשוב.

לא משפצים ב.מ.וו ובטח שלא E30 325 בזול!!!

מדובר ברכב שגם אם תמצא אחת במצב "נורמאלי" (ולא נשארו הרבה כאלה,תאמין לי) אתה הולך לשלם בין 25 ל40 אלף ש"ח, כל סכום נמוך מ25 מדובר על רכב שתפור משתיים או מ325 שהיא בעצם 318/6 עם מנוע 2.5 (לא חוקי כמובן). שוב,מנסיון.

ולשאר הדברים:

1.רוב ה325 שישנן בארץ הן מתחת לשנת 88,כלומר מלפני שב.מ.וו ציפתה את הרכב בהגנת חלודה, תצפה להרבה אבל הרבה חלודה (הרבמון חלודה בשפת הגשש).

עכשיו אם החלודה נראת לעין המצב טוב, אם לא סימן שצבעו על החלודה וכשתגלה אותה תבין שלא נשאר עוד הרבה פח מתחת.

2.לא נשארו הרבה 325 בארץ שיש בתוכן את מנוע הM20 המקורי שלהן אלא רובן (חוץ מגרסאות ה4X4 שנארו M20 מחוסר בררה) עברו הסבה למנועי M50 (מנוע 6 צילינדר של סדרה שלוש וחמש החדשות יותר).

כך שאם אתה רוצה להיות "נאמן למקור" תצתרך או להסב את הרכב בחזרה לM20 (קשה עד לא ניתן להשיג חלקים או מנוע בארץ. מנסיון), או למצוא אחת שהיא עדיין M20 (וכמו שאמרתי לא נשארו הרבה) או פשוט לדעת שהמנוע לא הולך להיות "נאמן למקור" (אבל כן חזק יותר ואמין יותר :-P)

ההסבה היא עניין חוקי לחלוטין ורוב הפעמים המספר והדגם החדש מאושרים ברשיון הרכב (ואני לא מדבר על מצב של דפיקת מספרים). כך שמהבחינה הזו אין לך מה לדאוג.

3.לא נשארו E30 בפירוקיות ונהיה קשה להשיג חלקים,בעיקר חלקים במצב טוב.

ניתן להזמין מחו"ל הכל, אבל מדובר בעסק יקר מאוד ופרוצדורה מעצבנת אם חלק נתקע במכס.

כמובן שהמצב יותר בעייתי אם מדובר בחלקי פח.

4.שלא תחשוב שאם תקנה 316/8 יהיה לך קל יותר, מנועי M40 של דגמי 88 ומעלה ידועים בתקלות.

אבל מצד שני הסיכוי שתמצא M10 הזרקה שואף לאפס והגרסאות קרבורטור הן עגלות מתות :oops:.

בקצרה אם ב.מ.וו לפאן אז רק שש צילינדר.

5.רוב הרכבים יהיו יד גבוהה ומד קילומטרג' שלא עובד (תקלה נפוצה לא להיבהל :roll:) ורוב הידיים יהיו לא עדינות כך שעלולות להיות הרבה קומבינות שרק יקשו על השיפוץ והשיחזור.

6.אין הרבה מוסכים שיודעים לטפל בקשישות האלה ואפילו שקל לטפל בהן לבד עם קצת ידע, מומלץ לדאוג למוסך טוב לפני הקניה (אתה לא תבלה שם הרבה,אבל כדאי שמתי שכן שהחברה ידעו את העבודה)

7. והכי חשוב.

חרא של יבואן!!!!

אל תצפה לעזרה מחבורת ה**** שקוראים לעצמם יבואני ב.מ.וו

מקווה שעזרתי :-P (למרות שאני בטוח שהפחדתי אותך:oops:)

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

הוא צודק ברוב הדברים, ועדיף לפחד ולהתבדות מאשר לקפוץ למים ולגלות מאוחר מדי שהבריכה ריקה.

תמיד תהיה מכונית שתצא מהכלל הזה, אבל היא לא מעידה על הכלל. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

מצטער על ההפחדה :oops:

אני פשוט לא רוצה לראות שמישהו לוקח על עצמו לשפץ E30 ובסוף רק יהרוס אותה כי הוא יבין שאין לו כסף או שהשיפוץ עולה לו יותר מדי (או לחילופין יעשה שיפוץ זול ומגעיל ורק יהרוס רכב שגם ככה לא נשארו הרבה ממנו במצב נורמאלי).

E30 (כל ב.מ.וו האמת) משפצים מאהבה נטו ולא ממחשבה כלכלית

"אני קונה הנעה אחורית בזול" זו הטעות שרוב האנשים עושים, הרכב הזה לא זול !!!

תקנה E30 זולה ואתה תסבול עם השיפוץ

תקנה E30 יקרה ועדיין יהיה לך הרבה לתקן להחליף, רק המצב ההתחלתי יהיה כנראה קצת יותר טוב

מה שכן ברגע שכן תסיים לשפץ אתה תקבל רכב שמבחינת פאן אין שני לו (בתקציב הזה ובארץ).

ואמינות טובה מאוד (לא רק ביחס לגיל,באופן כללי מדובר ברכב אמין שיכול לספוג הרבה התעללות)

ומראה מדהים (דעה אישית :oops: )

E-MAN הזכרת לי עכשיו את סיפורי האימה ששמעתי על ה205GTI...

ומשהו מהם לא היה נכון ?:wink:

במקרה שלך המצב אולי קצת יותר קל כי אתה חולק הרבה עם ה205 הרגילה, אז מבחינת חלקי פח ורוב חלקי הפנים אתה כן יכול למצוא מפירוק או אולי אפילו במחיר שפוי מהיבואן (שלפי מה שהבנתי לובינסקי יחסית נומראלים)

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

דווקא אמריקאיות זה זול

כך איזה GM כל שהיא יש בארץ שפע של מנועים גירים וכל חלק מכני אחר כמעט

תתפשר על זה שהוא לא יהיה ספורטיבי וגם שאר החלקים יהיו זולים יותר מלא מעט אירופאיות .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=443928

זאת דווקא מטופלת.

אני ורון {הנסיך.} עזרנו לבחור בכמה בעיות שהיו לו

אני מכיר אותו.

שווה לבדוק אם אתה מעוניין, רק תחליף לו את הג'נטים האלו.

והבחור חירש, דבר איתו בהודעות SMS או מייל

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תוכן חדש...