Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

עלתה בי שאלה קצת... מוזרה בעקבות סיפור שקרא לחבר.

על איזה מקרה מקבלים עונש יותר חמוּר?

נסיעה ללא רישיון בכלל. (לפני הוצאת רישיון)

נסיעה בשלילה.

תודה למסייעים.

פורסם

לפי מה שאני יודע, נסיעה בשלילה תגרום לכך שתכנס לכלא,

ונסיעה ללא רישיון ממקרים שאני מכיר תגרום לכך שלא תוכל להוציא רישיון מספר שנים.

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

כמובן שתי העבירות הן זלזול בחוק !

1. נסיעה ללא רשיון - תלוי בהחלטת השופט.

דוגמא למקרה חריג של נהגת אשר קיבלה מאסר לשבעה ימים וקנס 2K ש"ח (למרות שהוציאה אח"כ רשיון נהיגה).

כאשר בהסדר, היתה אמורה לקבל 150 שעות לתועלת הציבור, מאסר+פסילה על תנאי וקנס.

2. נהיגה בזמן פסילה (ביודעין) - העונש המקסימלי הוא מאסר ל-3 שנים.

בד"כ עו"ד מצליחים להגיע להסדרי טיעון, עם עונש ללא מאסר בפועל (עבודות שירות, מאסר על תנאי, קנס כספי...).

פורסם

אף אחד כמעט לא מגיע לעונש של מאסר,

ברוב הפעמים השופט/ת מרחמים על הנהג,

מגיעים לעסקת טיעון והעונש מצחיק/עצוב עד דמעות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

שני המקרים הבאים הם עברה על אותו סעיף בפקודת התעבורה (סעיף 10) נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף ומהסוג המתאים.

א. אדם שמעולם לא עבר את מבחני משרד התחבורה להוצאת רישיון, או

ב. שבעבר היה בעל רישיון נהיגה אשר בוטל.

נהיגה ללא רישיון נחשבת לעבירה חמורה ביותר, הענישה יכולה להיות שלילת הרישיון לכל הדרגות ושלילת הרישיון מיום הוצאתו במידה שאינו קיים עדיין, וגם עונש מאסר לתקופה של עד שנתיים.

לכן חומרת העונש תלויה בנסיבות העבירה ולגופו של מקרה:

דינו של עולה חדש שלא המיר במועד את רשיונו לרשיון ישראלי ולמעשה נוהג ללא רשיון נהיגה תקף אינו דומה לדינו של נהג בעל רשיון נהיגה B הנוהג ברכב שמשקלו מעל 12 טון או למי שנוהג ברכב ומעולם לא קיבל רשיון נהיגה.

פורסם

תחשוב מהצד של השופט.

אם זה נהיגה ללא רישיון, במקרה שזה ילד ב16 שסתם מת לנהוג, וגונב לאבא שלו את הרכב, השופט ירחם עליו כי זה כולה ילד בן 16, אין לו שכל, והוא לא חושב פעמיים, ותיק פלילי בתחילת החיים זה דבר שיכול לגרום לו גם להתאבד, בגלל שעוד כמה שנים הוא יתבגר ויבין "שהלכו לו החיים", בגלל נהיגה ללא רישיון.

אני מכיר אחד, שנהג בלי רישיון, בגיל 16, ותפסו אותו שוטרים, הוא הלך ובכה לשופט ובכה לכל העולם, בסוף קיבל קצינת-מבחן, ואחרי שהיא ראתה שהוא באמת ילד טוב (משקיע בלימודים, לא עושה שטויות), אחרי איזה 4 חודשים, הוא הלך והוציא רישיון.

(אני לא יודע מה בידיוק קרה, אבל אני חושב שהיא העלתה אותו לוועדה או משפט חוזר, ראו שהוא שם את הראש על הכתפיים, ופשוט הקלו איתו כמה שאפשר).

מצד שני, אם זה בנאדם שהוציא רישיון בעבר, וקיבל שלילה, סימן שהוא עבריין, ועם עבריין מחמירים, פה זה כבר תלוי בשופט, ותלוי מי אתה ומה עשית, וכך נקבע העונש.

לגבי הנהגת בכתבה, כנראה השופט היה עצבני באותו יום, כל מקרה, זה עונש דפוק.

מה זה כבר מאסר של 7 ימים (במידה ולא נשאר רישום פלילי), אתה אחרי שבועיים שוכח מה כבר עשית.

לדעתי זה עונש מיותר, אם כבר להחמיר, אז בדברים יותר פוגעניים.

עונש של עבודות שירות, או שעות לציבור, כבר יותר נורמאלי, ולדעתי משאיר צלקת בעבריין יותר מאשר שבוע מאסר. (כמובן ש150 שעות זה כלום בשביל עבירה כזו).

כתוב הרבה דברים, בפועל, קשה מאוד לקבל מאסר של תקופה ארוכה, צריך ליהיות באמת בנאדם עם שריטה עמוקה.

אם כבר הזכרנו את הנהיגה ללא רישיון, זה סתם טמטום.

ואני מדגיש שזה טמטום מהצד של נהגים צעירים.

להוטים לנהוג, כאילו זה להטיס F16.

גם ככה חודשיים אחרי שמוציאים רישיון, כבר נמאס לנהוג, אלה אם זה חובה (להגיע לבית-ספר או לעבודה לדוגמא).

• תוכן חדש...