Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תנו גרוטאה בת 20, קבלו 3,000 שקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל אחד יש הגדרה אחרת לגרוטאה, אני חושב שרכב ישן לאו דווקא גרוטאה.

אני חושב שהגדרה של גרוטאה היא מצב הרכב ולא השנה שלו.

זה גרוטאה:

http://www.brenthughes.com/VW/68beetlejournal/68beetleJE1/DweezilRescue0024small.jpg

זה לא גרוטאה:

http://files.conceptcarz.com/img/Volkswagen/68-VW_Beetle-DV-09-PVGP-01.jpg

והרי מדובר באותו רכב.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה גרוטאה:

http://www.brenthughes.com/VW/68beetlejournal/68beetleJE1/DweezilRescue0024small.jpg

זה לא גרוטאה:

והרי מדובר באותו רכב.

צודק! יש גם לא מעט מכוניות מודרניות שהם במצב של גרוטאה!

אבל להרבה אנשים יש נטייה לקרוא לרכב ישן "גרוטאה" גם אם במצב חדש!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
ואני גם אני נוסע על "גרוטאה" משנת 82 יום יום - בתוך העיר, עם גיר רגיל, ללא מזגן והגה כוח, וצריכת דלק מטורפת (1 ל7-6) האוטו שמור ומטופל ומין הסתם לא עושה כמעט בעיות! ואני פשוט שאני נהנה לנסוע בו! ואני גם מאוד נהנה לראות עוד אנשים שנוסעים ב"גרוטאות" כאלה! ואין מצב שאני מוכר את האוטו הזה ועובר למכונית ליסינג משעממת!

בוא נדבר עוד כמה שנים, כשנניח תיהיה לך עבודה במרחק 30 קילומטר מהבית. ומה לעשות, פשוט לא מקובל להגיע למשרד עם חולצה רטובה מזיעה מאחורה וריח מגיעל של מישהו שלא התקלח שבוע.

וגם צריכת דלק של 1 ל 6, כשמכפילים אותה ב 60-70 קילומטר ביום הופכת להיות ממש כבדה לכיס.

ואז הפיאט עדיין תישאר איתך, אבל לא כרכב יומיומי. לידה תעמוד יונדאי I20 או מאזה 2/3 מודרניות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק בגלל זה צריך תחבורה ציבורית נורמלית.

הרכב נשאר בבית כל השבוע ומשמש לסידורים קטנים בעיר או לסופי שבוע וטיולים.

כמה מקום פנוי היה יכול להיות על הכבישים? כמה זיהום היינו מונעים וכמה דלק היינו חוסכים?

כל זה קורה בגלל שאין אלטרנטיבה נורמלית לרכב פרטי. במקום להשקיע בעתיד משקיעים בהווה וזאת לדעתי טעות גדולה שעוד כמה שנים כולנו נסבול ממנה, כשהפקקים יגיעו לכל מקום כמו שקורה היום בסין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה גרוטאה:

זה לא גרוטאה:

והרי מדובר באותו רכב.

צודק ב1000000 אחוז! זאת גם דעתי! לא חסר מכוניות שסך הכל 3-4 שנים על הכביש ובמצב מחריד! זה לא גרוטאה? התפיסה של אנשים פשוט שגוייה.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

כמה מקום פנוי היה יכול להיות על הכבישים? כמה זיהום היינו מונעים וכמה דלק היינו חוסכים?

כל זה קורה בגלל שאין אלטרנטיבה נורמלית לרכב פרטי. במקום להשקיע בעתיד משקיעים בהווה וזאת לדעתי טעות גדולה שעוד כמה שנים כולנו נסבול ממנה, כשהפקקים יגיעו לכל מקום כמו שקורה היום בסין.

מסכים עם כל מילה, הבעיה היא שהמיסים למדינה מתחבורה ציבורית הם נמוכים מרכבים פרטיים. זו הסיבה שהמצב איך שהוא היום.

פורסם

רק שלא יסתובב איזה בורג בראשו של איזה שר או ח"כ וימציאו חוק ש-מ-ח-י-י-ב גריטה של רכבים!!!!!:-( :-( :-(

במדינה זו , הכל אפשרי

פורסם
רק שלא יסתובב איזה בורג בראשו של איזה שר או ח"כ וימציאו חוק ש-מ-ח-י-י-ב גריטה של רכבים!!!!!:-( :-( :-(

במדינה זו , הכל אפשרי

חס וחלילה! זה לא יקרה כי זה לא חוקי, מה שכן יכול לקרות שפשוט יחליטו להוריד מהכביש את כל הרכבים המיושנים, וזה מה שאני מקווה שלא יקרה, למרות שבמדינתנו הכל יכול לקרות! גם אם יחייבו לגרוט אותם יום אחד אני את הרכב שלי לא מוסר!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מאמין שיהיה כזה חוק. ואת כל רכבי האספנות המשופצים, שנמכרים בסכומים של 5 ואפילו 6 ספרות גם יחייבו לגרוט?!

הם יכולים להחמיר את התנאים לרכב מיושן (הקפדה על זיהום, לייקר את האגרת רישוי) אבל לחייב אותך לגרוט מכונית תקינה לגמרי שמשמשת אותך - רק באירן או ברוסיה יש חוקים כאלה...:screwy:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם תגובה כזאת אני לא מבין מה יש לך לחפש בפורום רכבי אספנות? אם אתה קורא לרכב ישן גורטאה זאת לא הכתובת בשבילך.

וכן אני ממשיך ליסוע על ״גורטאה״ כזאת כמו שאתה מתאר. רק עכשיו אני באמצע יישור קו לרכב ב5000 שקל בערך, כניראה שאני משוגע. ותאמין לי שאני נהנה מכל רגע עם הרכב!

מה לעשות ושני מנהלי פורום אספנות מסכימים עם מי שענית לו

ומה לעשות שהרכבים המיושנים הרבה פחות בטוחים מהרכבים של היום.

מספיק לי להשוות את המוסטנג 66 שלי שהיא במצב חדש ומיצובישי לנסר 2009 שלי שהיא במצב חדש.

למכוניות בנות 15 שנה יש שתי כריות או כרית אחת (אם בכלל), לא לכולן יש ABS, הרבה מערכות כבר לא פועלות (כמו מזגן שחשוב לבטיחות) וכו'.

לכן יש הגיון בהורדה שלהן מהכביש.

ובנוגע לעתיד האספנות, פעם מכוניות ירדו מהכביש אחרי 100 אלף ק"מ כי אז המנוע נזקק ל"אוברול". נו אז? פסו רכבי האספנות?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

+1

זה כל העניין. אם אחי, שגר בוינה, מזיז את הרכב שלו פעם בשבוע- זה הרבה. כי למה לו? מתחת לבית יש תחנת UBAN (רכבת תחתית) מהירה ויעילה, שאיתה מגיעים לכל מקום- ומהר. ולא לשכוח שהיא גם פעילה ב"שבת" (יום ראשון אצלם). עד שזה לא יהיה פה, אין על מה לדבר, אנשים יזדקקו לרכב הפרטי באופן שוטף.

פורסם
בוא נדבר עוד כמה שנים, כשנניח תיהיה לך עבודה במרחק 30 קילומטר מהבית. ומה לעשות, פשוט לא מקובל להגיע למשרד עם חולצה רטובה מזיעה מאחורה וריח מגיעל של מישהו שלא התקלח שבוע.

וגם צריכת דלק של 1 ל 6, כשמכפילים אותה ב 60-70 קילומטר ביום הופכת להיות ממש כבדה לכיס.

ואז הפיאט עדיין תישאר איתך, אבל לא כרכב יומיומי. לידה תעמוד יונדאי I20 או מאזה 2/3 מודרניות.[/QUOT

זה כנראה יקרה בזמן הקרוב שאני יעבוד במרכז ת"א, ואני לא רוצה שידפקו לגמרי את האוטו בת"א (אתם יודעים מזה בת"א)

אז אני אקנה רכב בן 10-15 שנים שמור מאוד ( פיג'ו 406 ) עם מזגן, הגה כוח וכו' וישאר גם אם הפיאט בסטטוס רגיל! (לא אספנות) שאני יוכל לנסוע פעם עם זה ופעם זה!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם
לא מאמין שיהיה כזה חוק. ואת כל רכבי האספנות המשופצים, שנמכרים בסכומים של 5 ואפילו 6 ספרות גם יחייבו לגרוט?!

הם יכולים להחמיר את התנאים לרכב מיושן (הקפדה על זיהום, לייקר את האגרת רישוי) אבל לחייב אותך לגרוט מכונית תקינה לגמרי שמשמשת אותך - רק באירן או ברוסיה יש חוקים כאלה...:screwy:

לא לדאוג! לא יקרה דבר כזה ובטח שלא בארץ!

יש אלפי בעלים של רכבים ישנים ונראה לכם יתנו לזה לקרות?

לגבי התחבורה ציבורית - בארץ היא פשוט זוועה!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם
מה לעשות ושני מנהלי פורום אספנות מסכימים עם מי שענית לו

ומה לעשות שהרכבים המיושנים הרבה פחות בטוחים מהרכבים של היום.

מספיק לי להשוות את המוסטנג 66 שלי שהיא במצב חדש ומיצובישי לנסר 2009 שלי שהיא במצב חדש.

למכוניות בנות 15 שנה יש שתי כריות או כרית אחת (אם בכלל), לא לכולן יש ABS, הרבה מערכות כבר לא פועלות (כמו מזגן שחשוב לבטיחות) וכו'.

לכן יש הגיון בהורדה שלהן מהכביש.

ובנוגע לעתיד האספנות, פעם מכוניות ירדו מהכביש אחרי 100 אלף ק"מ כי אז המנוע נזקק ל"אוברול". נו אז? פסו רכבי האספנות?

לא אמרתי שאני לא מסכים עם הנאמר על בטיחות וזיהום אוויר! הכוונה שלי הייתה על זה שהוא כינה את הרכבים המיושנים גורטאות! המושג "גורטאה" מתאים לרכב במצב גמור לא לרכב ישן! לדעתי מי שקורא לכל הרכבים המיושנים גורטאות זה לא מקומו! זה כמו שאני אכנה את המוסטנג שלך "גורטאה" כי הרכב ישן!

אני חושב שכל עניין הגריטה לא שווה כלום! מה אני יכול לעשות על 3000 שקל? לקנות רכב אני לא חושב, אם שוק הרכבים בארץ אסור לקנות רכב יד שנייה!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תוכן חדש...