Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין משהו - יש לך סולר בחינם ?

אם כן, כל נושא מכוניות הבנזין לא רלוונטי. ההוצאה הכי גדולה (חוץ מירידת ערך אולי) היא תדלוק, מדובר פה על אלפים רבים בשנה.

כבר זה מכריע לטובת הדיזל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
הרומסטר עולה בערך כמו יטי - עם פחות איבזור, תא נוסעים זול משמעותית, נוחות נסיעה פחות נעימה, בידוד רעשים פחות מוצלח...

השאלה היא (ואני לא יודע את התשובה) אם היטי נותן את אותה פרקטיות מצוינת שיש ברומסטר של גישה נוחה למושב האחורי, אפשרות שליפת מושבים ותא מטען ענק.

על פניו ואני לא מבין איך זה קרה, תא המטען ביטי נראה קצר יותר.

פורסם

למי שהזכיר את הרומסטר בהשוואה לייטי - מחיר המחירון של הרומסטר הידנית הוא 102K ש"ח ולמיטב הבנתי אפשר להוציא אותה ב-98K ש"ח (הנחה דומה לייטי), כך שהפער בינהן עומד על כ-14K ש"ח. פער זה הוגן ומשקף את ההבדל ברמת גימור תא הנוסעים, העידון והשלדה העדיפה (לטובת הייטי).

הרומסטר יותר מרווחת מהייטי (גובה תא הנוסעים ובסיס גלגלים ארוך יותר), ויותר שימושית (תא מטען עדיף, הכסאות מתפרקים בשתי שניות וחצי - וגם כאן החיצוניים נעים על מסילה וניתן לכוון את זוית המשענת).

הרומסטר גם קלה יותר מהייטי ביותר מ-100 ק"ג אך מנגד מצוידת ב-5 הילוכים לעומת 6 בייטי.

צריכת הדלק המשולבת שלי במהלך השנתיים האחרונות היא 15 ק"מ/ל'

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אם יש לך סולר חינם למה אתה בכלל מסתכל על הבנזין?

לדעתי סקודה פאביה ספייס דיזל 1.6 ידנית מתאימה לך בול.

לפי המחירון באתר סקודה המחיר שלה הוא 119,990 כולל מע"מ אבל אני מאמין שאפשר להוציא אותה בסביבות ה 110K.

פורסם
למי שהזכיר את הרומסטר בהשוואה לייטי - מחיר המחירון של הרומסטר הידנית הוא 102K ש"ח ולמיטב הבנתי אפשר להוציא אותה ב-98K ש"ח (הנחה דומה לייטי), כך שהפער בינהן עומד על כ-14K ש"ח. פער זה הוגן ומשקף את ההבדל ברמת גימור תא הנוסעים, העידון והשלדה העדיפה (לטובת הייטי).

הרומסטר יותר מרווחת מהייטי (גובה תא הנוסעים ובסיס גלגלים ארוך יותר), ויותר שימושית (תא מטען עדיף, הכסאות מתפרקים בשתי שניות וחצי - וגם כאן החיצוניים נעים על מסילה וניתן לכוון את זוית המשענת).

הרומסטר גם קלה יותר מהייטי ביותר מ-100 ק"ג אך מנגד מצוידת ב-5 הילוכים לעומת 6 בייטי.

צריכת הדלק המשולבת שלי במהלך השנתיים האחרונות היא 15 ק"מ/ל'

מני, בוא נעשה סדר בדבריך:

- לרומסטר וליטי אותה מערכת מושבים חכמה. איו שום הבדל ביניהן, גם לא הקטן / קל ביותר. שום יתרון לרומסטר בנושא.

- ליטי יתרון קל במרווח הרגליים - למרות בסיס גלגלים קצר יותר. לרומסטר יתרון קל במרווח הראש - למרות ששתיהן מאוד מרווחות וגם גבוהי הקומה לא ירגישו דחוקים פה או פה. בנוסף, הרומסטר צרה מהיטי בכמה ס"מ נאים ומשמעותיים.

- ליטי תא מטען צנום יותר וסף הטענה גבוה. הרומסטר לוקחת כאן - תא מטען גדול יותר ועם סף הטענה נמוך ונוח יותר להעמסה.

- ליטי יתרון מהותי בכל הקשור לאיכות / הקפדה / עיצוב בתא הנוסעים. בנוסף, ישנו גם יתרון בסעיף האיבזור.

- ליטי יתרון מהותי בנוחות הנסיעה / בידוד רעשים והתנהגות כביש. הרומסטר קשיחה וחובטת מול היטי, עם הרבה יותר רעש ובידוד לא מוצלח במיוחד (גם "בזכות" מבנה הגוף השנוי במחלוקת / טנדרוני / לא ברור שלה).

- אומנם היטי סוחבת עימה עוד כ-200+ ק"ג משל הפאביה, אך בפועל קיים פער קל וחיובי לטובת היטי - השילוב מנוע / גיר (6 הילוכים מ צ ו י י ן / נוח ומדוייק עד מאוד לתפעול - מול 5 הילוכים הפחות נוח / נעים ומדוייק לתפעול. פתאום הקלאץ' בפאביה כבד ונקודתי להחריד) מספק ביצועים נמרצים יותר. בנוסף לכך, ע"פ בדיקות חוזרות ונשנות - צריכת הדלק ביטי עדיפה בכל הקשור לביניערוני. בכל הקשור לעירוני - יתרון קל לפאביה (וכנראה גם לרומסטר).

שווה עוד 14K? ללא ספק. המעבר מפאביה / רומסטר אל יטי הוא מעבר משמעותי ומורגש יותר ממה שיש לחשוב. אני אישית ידעתי כי הפער מורגש, אבל בפועל הוא מורגש עוד יותר - כל נסיעה, גם הקצרה ביותר - הופכת לחוויה נעימה הרבה יותר ביטי. אחרי נסיעה קצרצרה בפאביה (TSI) האקסית, היה קשה לי למצוא סיבה אחת טובה מספיק כדי לחזור ולרכוש עוד אחת, לפחות כרכב עיקרי - ולא משני. לא, היא לא גרועה - אני עדיין מחבב ומעדיף אותה על מרבית הסופר מיניס האחרות - אבל אין לה צ'אנס מול הצ'ארם של היטי :wink:

פאביה MK3 תוצג בשנה הבאה. בטח תנחת כאן בעוד כשנה וחצי / שנתיים.

יטי FL תוצג לקראת 2014, יחד עם וורסיה ארוכה יותר וכנראה 7 מושבים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...