Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מאמין בחוקי מהירות (לפחות בארץ).

הם מוכתבים על ידי אנשים שאין להם מושג מה קורה בכביש והם מודאגים מדברים אחרים.

אבל יש הבדל בין לנסוע על 180 ועל 140 (כשאין אנשים בכביש, בכביש החוף או כביש 6 בלילה).

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מציע אונו 1.1 מוגבלת ל 55 קמ"ש לנהג הטרי .

וברצינות :

למישהו יש נתונים שמוכיחים שנהגים בגילאי 17 עד 24 הם אלו שמככבים באחוזון העליון של מעורבות בתאונות דרכים ?

תתקנו אותי אם אני טועה אבל נראה לי שלא .

ידוע, גם בארץ וגם בחו"ל, שני המגזרים שהכי מעורבים בתאונות הם צעירים (בגלל חוסר ניסיון ולחץ חברתי בעיקר) ומבוגרים (כי החושים כבר לא משהו, נוטלים תרופות שמשפיעות על הנהיגה וכו').

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש חרא נהגים גם בני 30 ו40 ו50.

אני חושב שהבעיה היא שהמלווים הם פיקציה ברוב המקרים, ולא באמת מלמדים שום דבר טוב. מלא פעמים אני רואה רכבים עם שלטי "נהג חדש" עוברים בין נתיבים \ פונים בלי לאותת, וכו'. אני לא מצליח להבין איך מישהו שזה עתה הוציא רישיון כ"כ מהר מתחיל להתייחס לאיתות כפונקציה של הרכב שאסור להשתמש בה אף פעם. אני מניח שבין היתר זו גם הדוגמא האישית שנותנים לו המלווים שלו, שהם לא בדיוק נהגים מצטיינים בעצמם.

יש גם איזה תהליך התבגרות שעוברים בין גיל 18 לגיל 22-3, וראיתי את זה בצורה מאוד מובהקת כשהייתי בצבא, וגם היום אני רואה את זה במילואים. אי אפשר להגיד שילד בן 17 מסוגל לקבל את אותן ההחלטות של בן אדם בן 22-3. זה שלוקחים אותם לצבא זו לא הוכחה לבגרות שלהם, אלא פשוט משהו שאנחנו חיים איתו כאן ואולי מכריח אנשים להתבגר יותר מהר. מצד שני אני לא חושב שהבעיה היא החודש \ חודשיים לכאן או לכאן, אלא הכאוס הכללי שיש על הכבישים, שהצעירים לוקחים כמובן מאילו ומתנהגים בהתאם. כשהנורמה סביבך היא להיות בהמה על הכביש, יש סיכוי סביר שגם אתה תנהג ככה (ולא תבין שאתה לא בסדר) ולא משנה אם אתה מקבל את הרישיון בגיל 18 או 21

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני מוצא את רעיון המלוווים כלא רע בכלל, מהטעמים הבאים:

1. בד"כ הליווי יהיה ברכב שונה מזה אשר הנהג החדש למד עליו. המלווה בד"כ מכיר את הרכב ויכול לסייע בלימוד ההבדלים.

2. מסלולי הנסיעה הראשונים בד"כ יהיו בסביבה המוכרת למלווה ואשר אינם אלו אשר בהכרח נהג בהם הנהג החדש אגב הלימוד.

3. גם אם יש טענה שהרבה מלווים אינם כשירים בגלל אופי נהיגתם, הרי כשהמקומות מתחלפים אנשים מתנהגים אחרת. נהג יכול לעשות שטויות מסוכנות שההגה בידים שלו, אבל הוא לא ירגיש בנוח כאשר ההגה אצל אחר...

4. מרבית המלווים הם קרובי משפחה. אני נוטה להאמין שתחושת האחריות בסוג קשר כזה, היא יתרון לתהליך.

5. מערכת היחסים מורה/תלמיד אינה מדמה תהליך נהיגה שגרתי. אני בספק אם בשיעור נהיגה מקשיבים לרדיו או עונים בדיבורית. אלו דברים שעם מלווה מומלץ להוסיף. התהליך של מעבר לנהיגה משוחררת ולא אגב סטטוס תלמיד, נעשים בהדרגה עם המלווה וללא חשש להפתעות.

6. מלווה רציני יכול לסייע בלימוד אלמנטים טכניים - תדלוק, החלפת גלגל, בדיקת נוזלים, ניפוח צמיגים.

7. ועוד

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אני בספק אם בשיעור נהיגה מקשיבים לרדיו

לא רק שמקשיבים, כשהתלמיד טוב ועירני אז גם בפול ווליום. היום הרבה ממורי הנהיגה הם יותר חבר'המנים מאשר מורים, המורה שלי למשל שילב לצד הצחוקים גם רצינות, נחישות ודרישה למקסימום שלי. זה מסוג המורים שצריכים ללמד היום, צריך לשחרר ולצחוק כשאפשר, אבל לדחוף למקסימום לכעוס ואפילו לצעוק כשיש דברים שלא אמורים לקרות.

פורסם

^

אני שמח ללמוד. הידע שלי בנעשה בשעורי נהיגה אכן לוקה, חלפו כבר כמעט 3 עשורים...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כשאני למדתי נהיגה המורה שלי שם את הבבל"תים של גל"צ,

עוד רגע יריתי ברדיו! רק שאז היה שיר של בוב-דילן, אז סלחתי להם,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

הטענות של מי שנגד הורדת הגיל פשוט מגוכחות.

סלחו לי, אבל אין שום הבדל whatsoever בבגרות הנפשית של אחד בן 17 ואחד בן 16 ותשעה חודשים.

ממילא הילד ינהג עם מלווה, כך שזה עוד יותר לא רלוונטי.

מה גם שנוספו עוד שלושה חודשי מלווה בלילה. כך שאם נסתכל על זה בנקודת מבט של "לפני החוק" ו"אחרי החוק", זה המצב:

לפני החוק, בגיל 17 עברת טסט ונהגת שלושה חודשים עם מלווה. בסה"כ אתה בן 17 עם שלושה חודשי נסיון על הכביש.

אחרי החוק, בגיל 16 ותשעה חודשים אתה תעבור טסט, תנהג עד גיל 17 עם מלווה ויהיו לך שלושה חודשי נסיון על הכביש, + תאלץ להשתמש במלווה גם בלילה. כך שבאופן מעשי, ברגע שנגמר לו המלווה - בשורה התחתונה יש לו עוד איזה חודש-חודשיים של נסיון נהיגה.

זה לא הגיל, אלא הנסיון. אם כבר, עדיף להוריד את הגיל ל 15, ולחייב נהיגה עם מלווה שנתיים. כך בכלל הנהגים החדשים יהיו נהגים מנוסים לכל דבר. כמובן שזה קיצוני מאוד, אבל זה רק לצורך המחשה.

עכשיו, נפנה לאלה שצועקים "להעלות את הגיל ל 21!!!! הם רוצחים!!!!".

תגידו, מה נסגר איתכם? ילד בן 18 כבר מחזיק M-16, נוסע בטנק ומפגיז מטרות, אז הוא לא יכול להכנס לרכב ולנהוג? אנשים מדברים כאילו נהיגה היא פעולה כל כך קשה ומסובכת. ביג פאקינג דיל, גז, ברקס, לפעמים קלאץ', הגה וקצת ערנות ושיקול דעת. כ"כ קשה?

כן, יש ילדים טיפשים. יש נהגים גרועים. יש שילובים. אבל אחד שנוהג כמו אידיוט בגיל 17 ינהג כמו אידיוט גם בגיל 30. אידיוט נשאר אידיוט.

אם כבר, פעולה יותר חכמה תהיה ביצוע רפורמה מקיפה וגדולה בכל הנושא של לימוד הנהיגה. בנושא הזה - המצב על הפנים. הצורה בה המורה מלמד להחזיק את ההגה, לסובב את ההגה, למקם את הכסא ואת הרגליים, לכוון את המראות, לחנות ברוורס - הכל פשוט לא נכון. זאת ועוד - גם קל מדי לעבור טסט.

בפינלנד ע"מ לעבור טסט יש צורך להכנס למצב של החלקה מכתם של שמן על הכביש (זה דימוי על מסלול, כמובן) ולצאת ממנו. והפלא ופלא - לא רק שהרבה מנהגי המרוץ המוכשרים בעולם מגיעים משם, גם שיעור תאונות הדרכים שם נמוך אין שיעור ביחס אלינו.

.Your average Notepad

פורסם
מה שאתה מציע די הזוי למרות שאני בעד להחמיר אך לא עד כדי כך!

אם לא להחמיר עם עבירות מסוכנות ביותר, כמות תאונות הדרכים רק תגדל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סך הכל 3 חודשים, בגיל 16 ו9 חודשים, זה לא כאילו הורידו בשנה או בשנתיים, קצת פרופורציות.

גיל 17 אולי מוקדם מדי לקבלת רישיון, אבל אם זה היה 18 מה היו אומרים? למה אנחנו לא כמו בכל העולם נכון?

חשבו מעט, כן זה מעט, אבל גם נחנו (רובנו) הוצאנו בגיל 17 רישיון והנה אנחנו פה.

לא הבנתי אם מישהי בת 22 תרצה להוציא רישיון איך החוקים האלו יחולו עליה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אנשים יקחו מינימום שיעורים ויעברו על טסט ראשון לא בגלל שהם לא רוצים ללמוד ולהיות מיומנים יותר אלא שבגלל שפשוט חבל על הכסף,כשלהוציא רשיון עולה 4-5 אלף זה מצב הזוי.

מן הסתם מנסים לחסוך.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

עכשיו, נפנה לאלה שצועקים "להעלות את הגיל ל 21!!!! הם רוצחים!!!!".

תגידו, מה נסגר איתכם? ילד בן 18 כבר מחזיק M-16, נוסע בטנק ומפגיז מטרות, אז הוא לא יכול להכנס לרכב ולנהוג? אנשים מדברים כאילו נהיגה היא פעולה כל כך קשה ומסובכת. ביג פאקינג דיל, גז, ברקס, לפעמים קלאץ', הגה וקצת ערנות ושיקול דעת. כ"כ קשה?

אם כבר, פעולה יותר חכמה תהיה ביצוע רפורמה מקיפה וגדולה בכל הנושא של לימוד הנהיגה. בנושא הזה - המצב על הפנים. הצורה בה המורה מלמד להחזיק את ההגה, לסובב את ההגה, למקם את הכסא ואת הרגליים, לכוון את המראות, לחנות ברוורס - הכל פשוט לא נכון. זאת ועוד - גם קל מדי לעבור טסט.

בפינלנד ע"מ לעבור טסט יש צורך להכנס למצב של החלקה מכתם של שמן על הכביש (זה דימוי על מסלול, כמובן) ולצאת ממנו. והפלא ופלא - לא רק שהרבה מנהגי המרוץ המוכשרים בעולם מגיעים משם, גם שיעור תאונות הדרכים שם נמוך אין שיעור ביחס אלינו.

הבעיה שלך היא שאתה חושב שזה גם נורמלי לתת לילד בן 18 רובה. זה לא. ואם אתה כבר כ"כ רוצה ללמוד מכל העולם, תסתכל על מדינות בהן אין גיוס חובה מקיף כמו שיש בישראל.

שיקול דעת זה משהו שכן מתפתח עם הגיל, בטח בגיל כזה. לא יודע בן כמהאתה, אבל יש הבדל של שמיים וארץ בין הרוב האנשים כשהם בני 17-8 וכשהם בני 24-5.

אכן, כולנו היינו שמחים לראות כאן רפורמה בנהיגה, אבל זה לא עניין של "להתמודד עם שמן על הכביש". זה עניין של להבין שיש עוד אנשים חוץ ממך על הכביש. אכן, חלק לא מבינים את זה גם בגיל 40. כתבתי כבר, ואני עדיין חושב שמלווה הוא לא פתרון אמיתי. אלא אם יביאו מלווים מפינלנד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...