Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ויותר מזה - שיפסיקו למדוד מורה לפי "איזה טסט עברתי אצלו". זה לא מעניין. בכביש לא רשום לי על האוטו שעברתי טסט שני. וגם לא היה רשום אם הייתי עובר טסט ראשון או טסט עשירי (למרות שטסט עשירי זה מוגזם לדעתי, יש גבול).

מורה צריך ללמד לנהוג, זה מורה נהיגה, ולא מורה איך לעבור טסט. רוב המורים לא מלמדים לנהוג, אלא נהיגה בסיסית ותפעול בסיסי של הרכב, קצת התנהלות ואיך לעבור טסט.

אתה באמת חושב שאני נוהג כמו בשיעורי נהיגה? לא. אני לא מעביר הילוכים לפי מהירות, מותר לי להתדרדר בזינוק בעליה כי אני לא אכשל על זה, כשאני חונה מותר לי לשפשף גלגל, כי מקסימום שפשפתי את הג'אנט וכו' וכו'.

שלא נדבר על נסיעה מתחת למהירות המותרת ומעבר בין נתיבים כאילו לא יודע מה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

dorsht, צריך להבין שלא כל אחד מסוגל לנהוג. כאשר אין הגבלה של כמות שיעורים וכמות טסטים בסופו של דבר גם חמור יעבור מבחן טסט. התוצאה שלכביש יוצאים אנשים שלא יודעים לנהוג.

אין בעייה עם לעבור נתיבים ולינסוע מתחת למהירות המותרת - להיפך. הבעייה כאשר נהג מאיט את התנועה ונוסע בנתיב שמיועד לעקיפה שלא לצורך עקיפה - זה יוצר פקקים. כניראה זה סוג של נהג שקיבל אחרי 10 טסטים רישיון ולא מסוגל לנהוג.

לפני כמה ימים מישהו נחמד השתלב לתנוע לכביש מהיר, כמובן דבר הראשון שהוא עשה זה לעבור לנתיב השמאלי כאשר הוא נוסע לאט. הוא לא חשב אפילו לנסוע בנתיב הימני שנוסע במהירות חוקית של 90, הוא עבר לשמאלי ונסע על 80. זה נהג שלא מסוגל לנהוג ועדיף לשלול לו רישיון בזמן לפני שגרם לאסון. הרי הוא השתלב תוך שהוא חותך רכבים ומאלץ שיירה של רכבים בנתיב השמאלי לבלום בחריפות כי כאשר הוא השתלב לנתיב השמאלי הוא עדיין לא נסע 80 אלא האיץ מ50. אהבתי את הנון שלנטיות שלו שהוא עבר נתיבים בלי להסתכל, נתיב שמאלי זה נתיב ברירת המחדל שלו והוא מאיט את כל התנועה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חביבי הבעיה היא לא בכמות השיעורים או בכמות הטסטים. הבעיה היא בשיטת הבחינה. אם למשל, תלמידים ייבחנו כמו נהגי משאיות (טסט של שעה) תאמין לי שייצאו רק נהגים טובים לכביש.

הבעיה היא שתלמידים עוברים טסטים על ימין ועל שמאל ללא קשר לרמת המיומנות שלהם בכביש- אלא בקשר לרמת האפשרות שלהם להחזיק מעמד 20 דקות על הכביש. זה לא שיטת מבחן מקובלת, וצריך לשנות אותה. גם הרחמנות של הטסטרים, שקובעת שתלמיד שלא עבר 10 טסטים והוא 3 שנים בתהליכי לימוד נהיגה, צריך לעבור כי הוא בזבז הרבה כסף והוא מסכן, צריכה להשתנות כך שגם תלמיד שלא עבר 10 טסטים, לא יעבור גם את ה11 אם הוא לא כשיר לעלות על הכביש. אם בטסט ה15 הוא יוכיח שהוא שיפר הכל והוא מסוגל לנהוג לבד, תפאדל.

יש אנשים שלוקח להם יותר זמן, ומי שפשוט לא נולד לנהוג, שלא יעבור גם טסט 40. אתה ממש הוזה אם אתה חושב שתלמיד נהיגה מסוגל לעבור טסט ב20 שיעורים, 28 שיעורים זה אפילו מעט, ומירב התלמידים היום חוצים את קו ה40 שיעורים לפני שהם ניגשים לטסט הראשון. קח בחשבון של98% מהתלמידים אין שום ניסיון קודם בנהיגה לפני שיעורי הנהיגה. לדעתי המינימום צריך להיות לפחות 40, כך שגם תלמידים שיכולים לעבור ב28 טסט ראשון, יהיו עוד שיעורים על הכביש כדי לצבור עוד בטחון ושעות נהיגה ליד מישהו שמסוגל לתת להם ברקס.

התלמידים הכי טובים הם הבנים של מורי הנהיגה כי הם עושים את כל הנסיעות המשפחתיות החל מחצי שנה לפני הטסט, וזה נותן אין ספור שעות ניסיון- ולכן, כמה שיותר ניסיון עם מורה הנהיגה, ככה הנהג יותר מוכן לכביש. אם תגביל ותלחיץ תלמידי נהיגה במספר השיעורים, הם ייגשו לטסט לפני שהם מוכנים, ובמאמץ עילאי הם גם יכולים לעבור בטעות את הטסט הזה, כי יש טסטים שאורכים רק 10 דקות. ומה עשית בזה? הוצאת תלמיד לכביש, שהיה צריך עוד 10 שיעורי נהיגה לפחות כדי להתמודד עם הקשיים שלו על הכביש לצד מורה, ולא לצד מלווה שאין באפשרותו לעשות כלום חוץ מלצעוק "עצור".

פורסם
dorsht, צריך להבין שלא כל אחד מסוגל לנהוג. כאשר אין הגבלה של כמות שיעורים וכמות טסטים בסופו של דבר גם חמור יעבור מבחן טסט. התוצאה שלכביש יוצאים אנשים שלא יודעים לנהוג.

אין בעייה עם לעבור נתיבים ולינסוע מתחת למהירות המותרת - להיפך. הבעייה כאשר נהג מאיט את התנועה ונוסע בנתיב שמיועד לעקיפה שלא לצורך עקיפה - זה יוצר פקקים. כניראה זה סוג של נהג שקיבל אחרי 10 טסטים רישיון ולא מסוגל לנהוג.

לפני כמה ימים מישהו נחמד השתלב לתנוע לכביש מהיר, כמובן דבר הראשון שהוא עשה זה לעבור לנתיב השמאלי כאשר הוא נוסע לאט. הוא לא חשב אפילו לנסוע בנתיב הימני שנוסע במהירות חוקית של 90, הוא עבר לשמאלי ונסע על 80. זה נהג שלא מסוגל לנהוג ועדיף לשלול לו רישיון בזמן לפני שגרם לאסון. הרי הוא השתלב תוך שהוא חותך רכבים ומאלץ שיירה של רכבים בנתיב השמאלי לבלום בחריפות כי כאשר הוא השתלב לנתיב השמאלי הוא עדיין לא נסע 80 אלא האיץ מ50. אהבתי את הנון שלנטיות שלו שהוא עבר נתיבים בלי להסתכל, נתיב שמאלי זה נתיב ברירת המחדל שלו והוא מאיט את כל התנועה.

זה מה שאני אומר, לכן אם עברת לדוגמה טסט עשירי, זה כבר לא הגיוני.

לדעתי עד טסט רביעי, גג טסט חמישי זה סביר. ראשון אני חושב שעדיף לא לעבור, כי אתה מקבל את זה יותר מדי בקלות, והרבה אנשים שאני מכיר שעברו טסט ראשון מזלזלים ברישיון, חלק גדול מהם מצאו את עצמם בשלילה או עם קנסות יפים. לאו דווקא על אלכוהול, אלא יותר על עבירות מהירות.

אני בעד לעבור נתיבים אבל בצורה שקולה, הבעיה גם בארץ זה הנהגים הלחוצים למיניהם. תחשוב, אני נוסע מצומת הנשיא (אתה בוודאי מכיר) לכיוון באר שבע, כביש חביב ביותר, חד סיטרי, דו נתיבי, תנועה זורמת יפה ובדרך כלל אין שם פקקים.

אני בשמאלי עוקף מספר רכבים, ורואה שאם אחזור לימין, אצטרך אחרי שניה לחזור לעקיפה - לא חכם. לכן ממשיך בעקיפה. באותו זמן מגיעה אליי מכונית ליסינג שנצמדת לי מאוד חזק לתחת ועוד מרשה לעצמה לעשות אורות - כאילו מה? אני אמור לעשות את העקיפות שלי ב130 קמ"ש? אין לי רכב ליסינג שאני יכול לקרוע, אני מממן את התחזוקה והדלק שלי בעצמי, ולא מקבל את זה מהצבא. עדיין אין לי פלאפל על הכתפיים או שלושה סיטרואנים וכוכב. :roll:

מה שאתה מתאר זה מקרה קלאסי של נהגים שחושבים רק על עצמם, זה קורה לי הרבה, אני נוסע כל יום בבינעירוני ורואה את התופעות המדוברות.

בעיר זה פחות נורא (למרות שזה נורא), כי נוסעים יחסית לאט, אז בסדר. אבל מחוץ לעיר, כשאתה משייט על 90-100 קמ"ש, ויש מאחורייך מכוניות, אתה באמצע עקיפה ופתאום נכנס רכב ב70 קמ"ש - הוא חוצפן. וגם לא יודע לנהוג.

הייתה לי מורה למוזיקה - במוזיקה הייתה מצוינת. על הכביש לא ממש, עברה טסט בגיל מאוחר מאוד וגם טסט 8 או משהו כזה. להגיד לך את האמת? כשהייתי נוסע איתה הייתי אומר שהגעתי בשלום, והייתי צריך להגיד ברכת הגומל בבית עם איך שהיא נוהגת. איכשהו פניה מנתיב ימני - מגיעה לנתיב השמאלי ביותר. לתת זכות קדימה איפה שלא צריך ולעשות פקק מאחורייך. נהיגה נוראית לטעמי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אם הצורה בה הנוער של ימינו נראה ומתנהג - הייתי בכלל מעלה את גיל קבלת הרשיון...

אני "נער" בן 19 וזה לא נכון להכליל כי יש אנשים שכן מודעים לסביבה ולנהיגה נכונה ומתחשבת.

פורסם

אני מציע אונו 1.1 מוגבלת ל 55 קמ"ש לנהג הטרי .

וברצינות :

למישהו יש נתונים שמוכיחים שנהגים בגילאי 17 עד 24 הם אלו שמככבים באחוזון העליון של מעורבות בתאונות דרכים ?

תתקנו אותי אם אני טועה אבל נראה לי שלא .

Gn'f'R

פורסם

ככככןןןןן...... להקדים את גיל הרישיון זה רעיון נפלא. בואו במקביל נגדיל את מספר הניידות ונרשת את הארץ במיליון מצלמות. נורא הגיוני.

פורסם

מי שנוהג כמו חיה בגיל 18 ינהג כך גם בגיל שלושים. אפשר להרגע.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לא ממש.

אני הייתי נוהג בגיל 18 במהירויות של 180+ (בחו"ל)

כיום כבר כמעט עשור שאני לא עובר את ה140 קמ"ש (טוב, חוץ מ"אותו טיול")

בן אדם מתבגר ומתחיל להבין את הערך של החיים רק בגיל מאוחר יותר (לרוב).

פורסם
אני מציע:

1. רישיון אזרחי החל מגיל 21.

2. מי שב50 שיעורים לא עבר מבחן מעשי צריך להמתין שנה עד לחידוש לימודי נהיגה והשיעורים כמובן נספרים מהתחלה. כמובן לומד נהיגה יחזור ללמוד אחרי ששוב עמד בהצלחה במבחן העיוני.

3. סך הכל לכל לומד נהיגה מוקצים 5 ניסיונות לעבור טסט. כאשר בכל סבב של 50 שיעורים מותר לו לנסות לעבור טסט 3 פעמים. אם נחשל 5 פעמים לעבור טסט, לומד נהיגה לא יקבל רישיון לצמיתות. בין טסטים יש להמתין 3 חודשים.

4. נהג שצבר 72 נקודות, רישיונו ישלל לצמיתות.

5. נהג שצבר 36 נקודות, רישיונו ישלל עד למעבר טסט ותיאוריה מחדש לפי התקנות 1-3.

שיטת ניקוד המשופרת:

1. נהיגה בשוליים - 12 נקודות

2. נהיגה בנתיב שמאלי לאט - 10 נקודות

3. אי מתן זכות קדימה להולכי רגל ברמזור - 12 נקודות, החרמת רכב ל3 חודשים, תיאורייה מחדש

4. אי מתן זכות קדימה - 12 נקודות.

5. עד 25 קילומטר מעל המותר בבין עירוני - 0 נקודות + קנס 250ש"ח שניתן לשלם כמנוי עם הנחה של 15%.

6. חנייה על מעבר חצייה תוך הגבלת שדה ראייה לרכבים של מעבר חצייה - 10 נקודות, החרמת רכב ל3 חודשים

7. חנייה עם חסימת כביש - 8 נקודות.

8. מעבר באור אדום - 24 נקודות, שלילה ל9 חודשים, תיאוריה מחדש.

9. מעבר נתיב תוך סיכון - 18 נקודות, שלילה 6 חודשים.

10. נסיעה על נת"צ - 4 נקודות 1000ש"ח קנס

11. חנייה בחניית נכה עם רכב ללא תו נכה - 8 נקודות, החרמת רכב ל3 חודשים, 1000ש"ח קנס.

12. נסיעה עם אורות גבוהים תוך סינוור - 10 נקודות

13. פגע וברח עם נפגעים - כלא 5 שנים, שלילת רישיון לצמיתית.

14. פגע וברח ברכוש עם נזק מעל 5000ש"ח - שלילת רישיון לשנה, טסט ותיאוריה מחדש רק לאחר תשלום מלוא הנזק.

15. ונדליזים - אם אין רישיון אז החל מזכאות ללמוד לרישיון 5 שנים עד שיהיה מותר ללמוד נהיגה ורק בתנאי ששילם את כל הנזקים, בנוסף עבודות שירות 200 שעות. אם יש רישיון: 10 נקודות, החרמת רכב ל3 חודשים, עבודות שירות 200 שעות, תשלום כל הנזקים כתנאי להחזרת רכב.

על עבירה חוזרת תוך 6 חודשים: נקודות X2, קנס X4, שלילה X2 (אם לעבירה אין שלילה, אז החל מפעם שנייה חודש שלילה)

על עבירה חוזרת מעל 10 נקודות תוך 12 חודשים שלילת רישיון לשנה, טסט ותיאוריה מחדש.

על ניסיונות להתווכח עם שוטרים - מעצר 24 שעות, החרמת רכב לחודש, קנס 2500ש"ח כתנאי לשיחרור (לא משלם - ממשיך לשבת כאשר אחרי 24 שעות כל יממה יורד 100ש"ח מחוב).

ביצוע עבירה כאשר לא מסגירים את הנהג - החרמת רכב על להסגרת הנהג וכל שבוע תשלום קנס בגובה המתאים לעבירה. אי הסגרת נהג תוך 3 חודשים - עיכול רכב.

היית עדין, לא הכנסת הוצאה להורג.... מה שאתה מציע די הזוי למרות שאני בעד להחמיר אך לא עד כדי כך!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
לא ממש.

אני הייתי נוהג בגיל 18 במהירויות של 180+ (בחו"ל)

כיום כבר כמעט עשור שאני לא עובר את ה140 קמ"ש (טוב, חוץ מ"אותו טיול")

בן אדם מתבגר ומתחיל להבין את הערך של החיים רק בגיל מאוחר יותר (לרוב).

מצחיק שאתה אומר 140 כאילו זה המקסימום המותר בחוק, זה אומר שבתוך העיר לא עברת את ה90?

מעולם לא עברתי את המהירות המותרת ע"פ החוק ובכבישי 110 אני עדיין על 90.

צריך לנהוג בזהירות ובבטיחות בלי קשר לגיל.

• תוכן חדש...