Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתנצל מראש אבל הרוב פה בולשיט.

יש לא מעט אנשים מבוגרים שנוהגים כמו בהמות/חיות.

יש נוער אחראי ומנגד יש מבוגרים חסרי אחריות.

וכמו שכבר כמה אמרו פה, נער שמקבל רובה יומיים אחרי שהוא עולה על מדים, נראה לי שמגיע לו לעלות על ההגה בגיל 17.

מה שאני כן חושב שיש לעשות, זה מעין דירוג של רשיונות, בדומה לאופנועים. משימה מאוד מאתגרת למשרד הרישוי, לפי איזה קריטריון לדרג את הרשיונו.

כי אחרי הכל, לא הגיוני שנהג חדש יעלה על מכונית ספורט לא סלחניות.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא יודע אם עד גיל 21 זה הגיוני מהסיבה הפשוטה -

אם מבחינת החוק בגיל 18 הם בוגרים מספיק בשביל להחזיק M-16,

אז הם בוגרים מספיק גם לקבל רישיון נהיגה.

כמו שאמרתי , מי שמתגייס , שיהיה בעל זכאות , מי שלא, שיחכה לגיל 21 22 :-D

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
מתנצל מראש אבל הרוב פה בולשיט.

יש לא מעט אנשים מבוגרים שנוהגים כמו בהמות/חיות.

יש נוער אחראי ומנגד יש מבוגרים חסרי אחריות.

וכמו שכבר כמה אמרו פה, נער שמקבל רובה יומיים אחרי שהוא עולה על מדים, נראה לי שמגיע לו לעלות על ההגה בגיל 17.

מה שאני כן חושב שיש לעשות, זה מעין דירוג של רשיונות, בדומה לאופנועים. משימה מאוד מאתגרת למשרד הרישוי, לפי איזה קריטריון לדרג את הרשיונו.

עזוב אותך מרובה, לא נראה לך אבסורד שילד בן 18-19 יכול להטיס מטוס בקורס טייס, שזה כלי הרבה יותר יקר ומסוכן מרכב, ובאזרחי גם כן יכול להוציא רישיון החל מגיל 17 או 18, אבל רישיון לרכב לא יוכל להוציא בגיל כזה? זה מצחיק ופתטי.

לא חושב שזה מהלך חכם, אבל לא חושב שזה מהלך שגוי. בדרך כלל בגיל כזה, ההורים רוצים קצת שקט ופנאי, ורוצים להתחיל לתת לילדים עצמאות בגיל מוקדם. להזכירכם רישיון בארצות הברית, מגיע בגיל הרבה יותר מוקדם מ16.9 או 17.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
להזכירכם רישיון בארצות הברית, מגיע בגיל הרבה יותר מוקדם מ16.9 או 17.

להזכירך בארצות הברית אתה גם יכול להכנס לחנות נשק ולצאת עם שוטגאן ועוזי

ואז לבוא לקולנוע או לבי״ס ולהתחיל לרסס... אז מה?

ממתי ארה״ב זו דוגמא להתנהלות תקינה?

:roll:

פורסם

במקביל תקופת המלווה תוארך בהתאם. שזה חשוב.

לא תמיד המלווה משמש כדוגמא טובה. ככה שזה יכול להחדיר בנהג ערכים לא נכונים לנהיגה/התנהגות בכביש.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם
לא תמיד המלווה משמש כדוגמא טובה. ככה שזה יכול להחדיר בנהג ערכים לא נכונים לנהיגה/התנהגות בכביש.

מה הפתרון שאתה מציע ל"בעיה" הזאת?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
להזכירך בארצות הברית אתה גם יכול להכנס לחנות נשק ולצאת עם שוטגאן ועוזי

ואז לבוא לקולנוע או לבי״ס ולהתחיל לרסס... אז מה?

ממתי ארה״ב זו דוגמא להתנהלות תקינה?

:roll:

תכלס אתה צודק.

אבל גם אירופה, לדעתי בחלק מהמדינות מוגזם. לדוגמה בפינלנד אתה מוציא 3 שנים רישיון! נכון, אתה יוצא נהג סופר דופר מקצוען, נוהג כמו נהג מירוצים, נוסע על כביש עם שלג כמו מלך בזמן שאני במקרה הטוב אדדה בהילוך ראשון על 10 קמ"ש, אבל 3 שנים זה מיותר כאן בארץ.

צודק.

מה הפתרון שאתה מציע ל"בעיה" הזאת?

אם היו מנחילים כאן תרבות נהיגה אצל כולם, בעזרת קנסות ודו"חות, כולם היו נוהגים נורמלי, זה מה שהחבר'ה בני גילי, או צעירים יותר, היו רואים, ואז רובם היו מודל חיקוי של ההורים. אבל היות והמצב אצלנו איננו כזה, זה בעייתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בסיפור הזה יש טוב ויש רע.

הטוב:הילד לומד לקחת אחריות,בגלל ההפסקה מנהיגה שהילד עושה הוא נוהג יותר טוב אחרי כי צבר נסיון,שטויות עושים בכל גיל.

נגד:מסכנים ההורים,יהיה יותר מלחיץ בכבישים(סה"כ זו כמות דיי נכבדה של נוער עם אוטו).

הסיבות:אין מישהו שלא ניסה לסוע מהר על האוטו שלו(בעיקר עם זה בגיל צעיר)-המשטרה תרוויח,המוסכים ירוויחו.

ובגישת הארצישראל-יהיה בסיידר.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
עזוב אותך מרובה, לא נראה לך אבסורד שילד בן 18-19 יכול להטיס מטוס בקורס טייס, שזה כלי הרבה יותר יקר ומסוכן מרכב, ובאזרחי גם כן יכול להוציא רישיון החל מגיל 17 או 18, אבל רישיון לרכב לא יוכל להוציא בגיל כזה? זה מצחיק ופתטי.

אל תשווה בין קורס טיס (אזרחי) לבין הוצאת רישיון, כי הפרוטה להוצאת רישיון נמצאת אצל כל ארחי פרחי שאחר כך יקנה עונדה וישמע בפול ווליום אייל פרץ או משה גולן (אופס, טעות) במקום להתרכז.

כשאתה מוציא רישיון טיס אזרחי, מלבד העובדה שלצידך יושב מדריך מוסמך שלא ייתן לך לעשות שטויות (כמובן) ויעמוד לצידך בכל דקה ובכל שנייה, הוצאת רישיון הטיס האזרחי עולה לפחות 50-60 אלף שקל, כשערס מצוי ב50 האלה יקנה עונדה וישים לה נייטרוז (אם בכלל יהיה לו), ובנוסף לכך אתה צריך לעבור בחינות ידע והשכלה (כ-6 במספר), הקשורות בפיזיקה, רדיו, קריאת מכשירים וכו' ובקיצור- רק אנשים שמבינים את גודל העניין ובאמת מוכנים להשקיע ישיגו רישיון כזה (שלוקח זמן ממוצע, כשנה להוציא אותו). ברור שבסופו של דבר, אם בא לך לצאת לסיבוב "פוזה" עם חברים על האיירקראפט, תגיד תודה אם תמצא ססנה בהשכרה ב2000 ש"ח לשעתיים, ותגיד עוד יותר תודה אם יש לך שם מזגן. מי שעושה קורס טיס אזרחי- צריך להשקיע בדבר, ועוד יותר צריך שתהיה לך השכלה בסיסית. כזאת, לא תמצא ב"חבר'ה" שיוצאים ביום שישי לצ'ק פוסט ועושים "לחיצות" עד שמישהו נהרג.

בנוגע להקדמת גיל הזכאות לרישיון, זה ביזיון. אני בן 17 וחצי והוצאתי רישיון לפני ארבעה חודשים, ובזמן שמגיע לי להוציא את הרישיון הזה אני יודע על הרבה אנשים שהוציאו רישיון גם כן ושלא מגיע להם להתקרב לכסא הנהג. הייתי מעדיף שירשו לי להוציא רישיון רק בגיל 18 אם הייתי יודע שזה היה מונע מילדים לעלות על ההגה ולעשות שטויות (עם כל האהבה שלי לדבר).

פורסם

זה מהר מאוד יתנפץ על מציאות של מדינת ישראל, שתשמח לעשות מזה עוד מסחטת כסף, לא יודע איך, אבל אני בטוח שימצאו דרך.

ואת גיל הרשיון לא יעלו ל21, כי אחרת לא יהיה מי שינהג בכל הרכבים הצבאיים.

ואת גיל הגיוס לא יעלו ל21, כי ככה אחוז המשתמטים יקפוץ, בגלל שלהתגייס אחרי בית ספר זה דבר אחד, ולהתגייס באמצע החיים זה דבר אחר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מסכים איתך , רשיון רכב לא לפני גיל 21

אני מציע:

1. רישיון אזרחי החל מגיל 21.

2. מי שב50 שיעורים לא עבר מבחן מעשי צריך להמתין שנה עד לחידוש לימודי נהיגה והשיעורים כמובן נספרים מהתחלה. כמובן לומד נהיגה יחזור ללמוד אחרי ששוב עמד בהצלחה במבחן העיוני.

3. סך הכל לכל לומד נהיגה מוקצים 5 ניסיונות לעבור טסט. כאשר בכל סבב של 50 שיעורים מותר לו לנסות לעבור טסט 3 פעמים. אם נחשל 5 פעמים לעבור טסט, לומד נהיגה לא יקבל רישיון לצמיתות. בין טסטים יש להמתין 3 חודשים.

4. נהג שצבר 72 נקודות, רישיונו ישלל לצמיתות.

5. נהג שצבר 36 נקודות, רישיונו ישלל עד למעבר טסט ותיאוריה מחדש לפי התקנות 1-3.

שיטת ניקוד המשופרת:

1. נהיגה בשוליים - 12 נקודות

2. נהיגה בנתיב שמאלי לאט - 10 נקודות

3. אי מתן זכות קדימה להולכי רגל ברמזור - 12 נקודות, החרמת רכב ל3 חודשים, תיאורייה מחדש

4. אי מתן זכות קדימה - 12 נקודות.

5. עד 25 קילומטר מעל המותר בבין עירוני - 0 נקודות + קנס 250ש"ח שניתן לשלם כמנוי עם הנחה של 15%.

6. חנייה על מעבר חצייה תוך הגבלת שדה ראייה לרכבים של מעבר חצייה - 10 נקודות, החרמת רכב ל3 חודשים

7. חנייה עם חסימת כביש - 8 נקודות.

8. מעבר באור אדום - 24 נקודות, שלילה ל9 חודשים, תיאוריה מחדש.

9. מעבר נתיב תוך סיכון - 18 נקודות, שלילה 6 חודשים.

10. נסיעה על נת"צ - 4 נקודות 1000ש"ח קנס

11. חנייה בחניית נכה עם רכב ללא תו נכה - 8 נקודות, החרמת רכב ל3 חודשים, 1000ש"ח קנס.

12. נסיעה עם אורות גבוהים תוך סינוור - 10 נקודות

13. פגע וברח עם נפגעים - כלא 5 שנים, שלילת רישיון לצמיתית.

14. פגע וברח ברכוש עם נזק מעל 5000ש"ח - שלילת רישיון לשנה, טסט ותיאוריה מחדש רק לאחר תשלום מלוא הנזק.

15. ונדליזים - אם אין רישיון אז החל מזכאות ללמוד לרישיון 5 שנים עד שיהיה מותר ללמוד נהיגה ורק בתנאי ששילם את כל הנזקים, בנוסף עבודות שירות 200 שעות. אם יש רישיון: 10 נקודות, החרמת רכב ל3 חודשים, עבודות שירות 200 שעות, תשלום כל הנזקים כתנאי להחזרת רכב.

על עבירה חוזרת תוך 6 חודשים: נקודות X2, קנס X4, שלילה X2 (אם לעבירה אין שלילה, אז החל מפעם שנייה חודש שלילה)

על עבירה חוזרת מעל 10 נקודות תוך 12 חודשים שלילת רישיון לשנה, טסט ותיאוריה מחדש.

על ניסיונות להתווכח עם שוטרים - מעצר 24 שעות, החרמת רכב לחודש, קנס 2500ש"ח כתנאי לשיחרור (לא משלם - ממשיך לשבת כאשר אחרי 24 שעות כל יממה יורד 100ש"ח מחוב).

ביצוע עבירה כאשר לא מסגירים את הנהג - החרמת רכב על להסגרת הנהג וכל שבוע תשלום קנס בגובה המתאים לעבירה. אי הסגרת נהג תוך 3 חודשים - עיכול רכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

2. מי שב50 שיעורים לא עבר מבחן מעשי צריך להמתין שנה עד לחידוש לימודי נהיגה והשיעורים כמובן נספרים מהתחלה. כמובן לומד נהיגה יחזור ללמוד אחרי ששוב עמד בהצלחה במבחן העיוני.

3. סך הכל לכל לומד נהיגה מוקצים 5 ניסיונות לעבור טסט. כאשר בכל סבב של 50 שיעורים מותר לו לנסות לעבור טסט 3 פעמים. אם נחשל 5 פעמים לעבור טסט, לומד נהיגה לא יקבל רישיון לצמיתות. בין טסטים יש להמתין 3 חודשים.

לא ריאלי. יש תלמידים שיכולים לעבור טסט גם בשיעור 35 אבל מחליטים שהם רוצים עוד בטחון על הכביש ועושים גם יותר מ60 שיעורים. זה מעיד על טיב הנהיגה שלהם? ממש לא. אתה מציע שמי שלא עבר טסט ב50 שיעורים צריך להתחיל הכל מההתחלה- מי ישלם על כל כך הרבה שיעורי נהיגה בשיטה הזו? אתה מתנדב לממן לאלפי טפסים ירוקים עשרות שיעורי נהיגה?

אין צורך להמתין בין טסטים שלושה חודשים. זה מתיש, מעייף, ויגרום לאנשים לא לעשות עוד שיעורי נהיגה תוך כדי (הרי, אם הוא עובר את ה50 הוא צריך להתחיל הכל מההתחלה). בטסט הראשון נכשלתי במקום שעברתי בו עשרות פעמים (ויש בו תמרור זכות קדימה) ובאותו היום עשו שם שיפוצים והורידו את התמרור (בטעות, אחר כך החזירו). הטסטר טען שנתתי זכות קדימה שלא לצורך (וכזכור לי במקום הנ"ל, שתמיד נתתי זכות קדימה בהתאם לתמרור שהיה אמור להיות שם). למה הייתי צריך לחכות שלושה חודשים? אחרי 14 יום בדיוק עברתי טסט שני כמו גדול.

לדעתי שיטת המבחנים הנוכחית היא טובה. מה שצריך לשפר- הדקדקנות של הטסטרים, (צריכים להיות יותר קשוחים בטסטים רגילים, וגם לתלמידים שעשו 10 טסטים- לא לרחם, ולא להעביר אם התלמיד לא נוהג כמו שצריך). מורי נהיגה שצריכים להביא את התלמידים שלהם למקסימום ולא לוותר. כמו כן, להעלות את גיל הזכאות לרישיון הנהיגה.

פורסם
אני מציע:

1. רישיון אזרחי החל מגיל 21.

4. נהג שצבר 72 נקודות, רישיונו ישלל לצמיתות.

5. נהג שצבר 36 נקודות, רישיונו ישלל עד למעבר טסט ותיאוריה מחדש לפי התקנות 1-3.

שיטת ניקוד המשופרת:

1. נהיגה בשוליים - 12 נקודות

2. נהיגה בנתיב שמאלי לאט - 10 נקודות

3. אי מתן זכות קדימה להולכי רגל ברמזור - 12 נקודות, החרמת רכב ל3 חודשים, תיאורייה מחדש

4. אי מתן זכות קדימה - 12 נקודות.

5. עד 25 קילומטר מעל המותר בבין עירוני - 0 נקודות + קנס 250ש"ח שניתן לשלם כמנוי עם הנחה של 15%.

6. חנייה על מעבר חצייה תוך הגבלת שדה ראייה לרכבים של מעבר חצייה - 10 נקודות, החרמת רכב ל3 חודשים

7. חנייה עם חסימת כביש - 8 נקודות.

8. מעבר באור אדום - 24 נקודות, שלילה ל9 חודשים, תיאוריה מחדש.

9. מעבר נתיב תוך סיכון - 18 נקודות, שלילה 6 חודשים.

10. נסיעה על נת"צ - 4 נקודות 1000ש"ח קנס

11. חנייה בחניית נכה עם רכב ללא תו נכה - 8 נקודות, החרמת רכב ל3 חודשים, 1000ש"ח קנס.

12. נסיעה עם אורות גבוהים תוך סינוור - 10 נקודות

13. פגע וברח עם נפגעים - כלא 5 שנים, שלילת רישיון לצמיתית.

14. פגע וברח ברכוש עם נזק מעל 5000ש"ח - שלילת רישיון לשנה, טסט ותיאוריה מחדש רק לאחר תשלום מלוא הנזק.

15. ונדליזים - אם אין רישיון אז החל מזכאות ללמוד לרישיון 5 שנים עד שיהיה מותר ללמוד נהיגה ורק בתנאי ששילם את כל הנזקים, בנוסף עבודות שירות 200 שעות. אם יש רישיון: 10 נקודות, החרמת רכב ל3 חודשים, עבודות שירות 200 שעות, תשלום כל הנזקים כתנאי להחזרת רכב.

על עבירה חוזרת תוך 6 חודשים: נקודות X2, קנס X4, שלילה X2 (אם לעבירה אין שלילה, אז החל מפעם שנייה חודש שלילה)

על עבירה חוזרת מעל 10 נקודות תוך 12 חודשים שלילת רישיון לשנה, טסט ותיאוריה מחדש.

על ניסיונות להתווכח עם שוטרים - מעצר 24 שעות, החרמת רכב לחודש, קנס 2500ש"ח כתנאי לשיחרור (לא משלם - ממשיך לשבת כאשר אחרי 24 שעות כל יממה יורד 100ש"ח מחוב).

ביצוע עבירה כאשר לא מסגירים את הנהג - החרמת רכב על להסגרת הנהג וכל שבוע תשלום קנס בגובה המתאים לעבירה. אי הסגרת נהג תוך 3 חודשים - עיכול רכב.

לא קראתי כל כך הרבה שטויות עם פירוט מיותר מאז המגזין השבועי של אורן זריף... :shock:

פורסם
לא ריאלי. יש תלמידים שיכולים לעבור טסט גם בשיעור 35 אבל מחליטים שהם רוצים עוד בטחון על הכביש ועושים גם יותר מ60 שיעורים. זה מעיד על טיב הנהיגה שלהם? ממש לא. אתה מציע שמי שלא עבר טסט ב50 שיעורים צריך להתחיל הכל מההתחלה- מי ישלם על כל כך הרבה שיעורי נהיגה בשיטה הזו?

לא חייב לעשות 50 שיעורים. כדי לגשת לטסט צריך לעשות 20 שיעורים. אבל אם אחרי 50 שיעורים לא עברת בהצלחה טסט, אז להמתין שנה ושוב להתחיל. מי שרוצה לצבור ניסיון צריך אחרי שקיבל רישיון לקחת כמה שיעורים.

אבל אחל'ה רעיון: אחרי קבלת רישיון, נהג חדש חייב תוך שנה עם מלווה בעל לפחות 15 שנות ניסיון נהיגה ללא עבירות לעשות מינימום 1000ק"מ. לא עשה? ביטול רישיון. אין מלווה? לוקחים מורה נהיגה עוד 10 שיעורים בדרכים בין עירוניות והכל בסדר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...