Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוחה קבוע בשנה וחצי האחרונות (פעמיים בשבוע בקיץ בחורף 3-4 פעמים ,בלי קשר לריצה ואופניים פעם בשבוע), המטרה היא לשחות בשביל כושר,כיף,בריאות .

יכול לעשות 50 בריכות מבלי לעצור אבל הקצב יחסית איטי.

בערך 35-30 שניות לבריכה של 25 , כשאני מבצע 26-27 תנועות לבריכה (השאיפה להגיע ל20-21 תנועות).

משלב גם את הפדים האלה של החתירה (יש לי סנפירים שכמעט ולא השתמשתי בהם).

כעקרון יש לי אפשרות לקחת כמה שיעורי שחייה עם מאמן אישי בספורטן (150 שח לשיעור), אני בן 31 יש בחור בן 50 שהיה באותה רמה כמו שלי ועכשיו משאיר לי אבק והוא לקח איתו 3-4 שיעורים , הקפיד שינן כל תנועה עד שלמות.

למה חיכיתי שנה וחצי? זה לא הפריע/הטריד אותי עד שראיתי כיצד המבוגר שהתחיל איתי ביחד השתפר פלאים. חשבתי שעם הזמן אצליח לשפר לבד, אבל כשהבסיס לא נכון אז השיפור לא יגיע עם הזמן!

בכל אופן עד שאפנה למדריך אשמח לטיפ או שניים ממי ששוחה כאן, איך לתרגל נכון את התנועות.

התחלתי לראות שיעורי שחיה ברשת ועליתי על מספר פעולות שאני לא עושה נכון.

חלק מהבעיות:

1. אחת הבעיות שלי זה הצד השמאלי, אני אמור להישען על יד שמאל כשהיא ישרה בזמן שאני לוקח אוויר , ובסיום הפעולה להתחיל לשלב את יד ימין תוך כדי הטעיית הגוף, מסיים לגרוף עם ימין ואז מאבד קצת את סינכרון המדוייק שצריך להתחיל עם יד שמאל. כלומ איבוד יציבות עם פלג גוף שמאל וכתוצאה מכך כל הגוף יוצר גרר שגורם לי להוציא אנרגיה מיותרת ומאט אותי.

2. עבודת רגליים: קצת שוקעות כלפי מטה, ראיתי באחד הסרטונים שיש אימון נפרד גם לזה, מוציאים את הבטן והחזה קצת החוצה בזמן השחיה עד שהגוף משלב את זה אוטומט בתנועות. כמו כן , "לפדל" עם רגליים ישרות בלבד.

3. לשפר את הגריפה ולהכניס את היד נכון למים כדי לנצל כמה שיותר "שטח", במחצית התנועה, המרפק צריך להתקפל ב90 מעולות כשהקיפול מתבצע כמה שיותר "למעלה", במקביל לראש.

4. גם אם רואים איך צריך לשחות נכון , מסתבר שכל תנועה צריך לתרגל בנפרד במשך זמן מסויים, לחשוב עליה עד שעושים אותה באופן מושלם ורק אז לעבור לתנועה הבאה. לבסוף אחרי שמסיימים לעבוד על סדרה של תנועות, אפשר לתרגל את המכלול.

*נעזוב לרגע את שיטת הTI , שגם שם צריך לבצע את הגריפה באופן מושלם , והתזמון בין הידיים לתנועות הרגליים חייב להיות אחיד .

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אתה מכיר את הביטוי ״לימוד שחיה בהתכתבות״, כן?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לצערי מכיר , ונראה שזה בלתי נמנע (מדובר ביותר מטיפ אחד או שניים, הבעיה שלי היא ביסודות שלא נלמדו מגיל צעיר וחבל) :)

*בכל מקרה מנגנוני ההגנה והאגו הגבריים הם אלה שמנעו ממני לבצע את הצעד , חשבתי שאני יכול לבד כמו תמיד אבל יש דברים שגדולים עלי.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
לצערי מכיר , ונראה שזה בלתי נמנע (מדובר ביותר מטיפ אחד או שניים, הבעיה שלי היא ביסודות שלא נלמדו מגיל צעיר וחבל) :)

*בכל מקרה מנגנוני ההגנה והאגו הגבריים הם אלה שמנעו ממני לבצע את הצעד , חשבתי שאני יכול לבד כמו תמיד אבל יש דברים שגדולים עלי.

לא הבנת את מה ש nitch ניסה להסביר לך:

אתה מכיר את הביטוי ״לימוד שחיה בהתכתבות״, כן?.

והוא התכוון שיש דברים שלא ריאלי לבקש מהם הדרכה בשלט רחוק.

הפתרון היחיד בשבילך הוא שיעורי שחייה ממדריך מוסמך.

בהצלחה.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

יו יה - סיפורי פוגי

בן דוד שלי רצה לשחות

כדי לצוף קבוע

למד שחיה בהתכתבות

אצל מציל ידוע.

כשנכנס סוף סוף לים,

תוך שניות הוא נעלם.

שניים קפצו אליו מיד

טובעים השניים מן האחד.

היי יו יה...

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו, אמרתי "לצערי מכיר" כיוון שחרף אי רצוני לפנות למדריך זה בלתי נמנע.

הכי מעצבן זה שבזמן שכתבתי את הפוסט , ידעתי בדיוק מה יהיו התשובות (כולל "שחיה בהתכתבות" :roll: לפעמים אנחנו חייבים מסמר אחרון לפני שעוברים לשלב הביצוע :-D

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

יש סרטי הדרכה באינטרנט. זה קצת יותר יעיל מלימוד בהתכתבות.

כמובן שצריך תרגול ורצוי לעשות זאת עם מדריך.

לאחרונה עברתי לשחייה בסיגנון total immersion הוא מתאים לשחייה למרחקים ארוכים בבריכה ובים.

פורסם

כמו שנאמר - אי אפשר ללמד כלום בצורה כזו. קח שיעור.

בכל אופן אם אני לא מתבלבל(עברו כבר כמה שנים מאז שהפסקתי לשחות ואני לא זוכר בדיוק בכמה שניות הייתי שוחה בריכה) הקצב שלך הוא איטי בצורה מחרידה ולכן אתה חייב לקחת שיעור כי ככל הנראה הטכניקה שלך בכלל לא בכיוון. זה הזמן שאתה אמור לשחות בו שתי בריכות(דהיינו 50 מטר)

(שוב, אולי אני מתבלבל ואז יצאתי טמבל :lol: )

אתה צריך להתאמן גם על היכולת שלך לעצור נשימה. ככל שתנשום פחות אתה תשחה מהר יותר. השאיפה אמורה להיות בשביל גיל 31 הייתי אומר בערך 5-7 נשימות במהלך 50 מטר.

אם אתה מעשן - מצאת אחל'ה סיבה להפסיק.

פורסם

אתה לא מתלבל, אומנם מי שעושה,50 ב35 שניות שוחה מדהים אבל זה לא בשמיים למי שיש לו טכניקה.

מחר אעלה כאן כמה מדריכי וידאו מצויינים שראיתי היום שם מראים איך לבצע כל תנועה נכון,וגם איך לתרגל כל חלק בנפרד.

אני חושב לתרגל איזה חודש אינטנסיבי לפי המדריכים ואז להגיע למורה..אלא אם ארגיש שכלום לא עוזר ואני חייב אותו מיידי

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

לטייטס לשחייה יש ריפוד פנימי, ולדעתי הוא עשוי מחומר שעוזר לצמצם את החיכוך עם המים.

בריצה ואופניים זה אמור לספוג זיעה. מניח ששניהם עשויים מפוליאסטר.

בכל מקרה מצאתי מספר מדריכים שעזרו לי מאוד להבין איפה הטעויות שלי , עכשיו רק צריך משמעת לתרגל כל תנועה בנפרד כמו שמלמדים פה.

אלה העיקריים

בסיסי:

http://www.youtube.com/user/iSportdotcom?feature=watch

תירגול כל תנועה בנפרד:

http://www.youtube.com/user/goswim098?feature=watch

מורים שמסבירים על התנועות:

http://www.youtube.com/user/TheSwimmingExpert

(ליצן אבל יודע מה הוא מסביר)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

טוב עדכון, הבנתי שהבעיה העיקרית שלי היא BALANCE , כך שזה לא עוזר לדעת איך עושים את התנועות, אלא צריך קודם לייצב את הגוף נכון במים. וזה מה שמעט אותי הכי הרבה, לשם כך אני צריך לבצע אימונים מיוחדים שעובדים על יציבות ומשם להתקדם שלב שלב (עבודת רגליים נכונה ועוד ועוד).

תודה מיוחדת לCOACH ROBB :-D ולYOUTUBE , פעם אנשים כמוני (שרק רוצים לשפר, כי לשחות 50-70 בריכות ברצף אני יכול) היו צריכים לחפש מדריך שחיה, היום אין צורך :lol:

http://www.youtube.com/playlist?list=PL876BA8DACEA7053E

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• תוכן חדש...