Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן פיצ'ר מאוד נוח. אני שם את הCC ומשייט לי בנינוחות אם זה ב85-100 קמ"ש במהלך היום ואם זה ב120-140 במהלך הלילה. הדבר מונע ממני נסיעה מהירה יותר כמו כן את הרצון לסיים את העקיפה מהר יותר.

הביטול של הCC אשר נמצא על הידית מועיל במידה ואתה רוצה לבטל ולהאיץ ישירות. לחיצה על הבלמים תאט טיפה את הרכב לפני האצה וזה סתם מיותר, לחיצה על הביטול מאפשרת האצה באותו הרגע שביטלת.

כמובן אין כמו CC אדפטיבי שלצערי לא נמצא ברכב שלי(כזה ששומר מרחק לבד ואז בכלל מתבטלת ההתערבות של הנהג).

פורסם
חיי מתחלקים ל 2 :

עד שסוף סוף עזבתי את הגיר הידני וגילתי את נפלאות השימוש ביד ימין

עד שגילתי את נפלאות הקרוז קונטרול והשיוט הכיפי בין 95 ל 105 קמ"ש (תלוי) וגילתי שאוטוטו אני מיותר בעסק הזה.

אצלי קיימים כפתורי האצה והאטה בזמן קרוז בהגה.

אז הם מתחלקים ל- 3....

פורסם
חיי מתחלקים ל 2 :

עד שגילתי את נפלאות הקרוז קונטרול והשיוט הכיפי בין 95 ל 105 קמ"ש (תלוי) וגילתי שאוטוטו אני מיותר בעסק הזה.

אצלי קיימים כפתורי האצה והאטה בזמן קרוז בהגה.

אני מקווה שיד ימין שלך לא עברה להתעסקות במוט אחר במקום :wink:.

אני לא בטוח אם זה חוקי,אבל לדעתי זה קצת מסוכן.

Porsche 944 turbo

פורסם
חיי מתחלקים ל 2 :

אתה מוכן לשלב ג'.

קנה ויברטור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

את מה שגילית אתמול, גילו האמריקאים לפני 54 שנה..

בקרת השיוט, כפי שהיא מוכרת לנו, הוצגה לראשונה באימפריאל (מותג היוקרה של קרייזלר) בשנת 58'.

הבקרה הופעלה ע"י סולונואיד חשמלי ומערכת וואקום שהפעילה את המצערת שחוברה למאייד.

רוב המכוניות האמריקאיות של שנות ה 70' צויידו במערכת, מאחר ומרחקי הנסיעה גדולים יחסית והגבלת המהירות הנוקשה שהונהגה לאחר משבר האנרגיה של 73' גררה קנסות גבוהים בגין נסיעה במהירות מופרזת.

ברוב האמריקאיות הופעלה בקרת השיוט ע"י מתג שמוקם בידית האיתות.

במכוניות אירופאיות בקרת השיוט היתה פופולארית הרבה פחות, ולמיטב זכרוני המכונית הראשונה שהגיעה לאץ מצויית בבקרת שיוט היתה הטלבו סולארה 81'.

מכונית עממית נוספת שהגיעה מצויידת בבקרה היתה ההונדה סיביק 92', מאחר והיא הגיעה ממפעלי הונדה בארה"ב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא הבנתי למה יש כפתור ביטול על הידית השמאלית... תמיד אני פשוט נוגע בברקס וסוגר את הבאסטה.

גיא

כי אם אתה לוחץ על ברקס בזמן שהcc פועל, זה כמו לבלום עם רגל שמאל בזמן שרגל ימין על הגז, זה יוצר לפעמים בלימה חריפה מידיי, וזה לא נינוח או כיף. בשביל יש את כפתור הביטול, שהוא בעצם כמו עזיבה של הגז

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
כי אם אתה לוחץ על ברקס בזמן שהcc פועל, זה כמו לבלום עם רגל שמאל בזמן שרגל ימין על הגז, זה יוצר לפעמים בלימה חריפה מידיי, וזה לא נינוח או כיף. בשביל יש את כפתור הביטול, שהוא בעצם כמו עזיבה של הגז

אצלי למשל בשנייה שקצה הרגל נוגע בבלם נגיעה קלילה ביותר שאפילו לא בולמת את הרכב עדיין, מייד בקרת השיוט נכנסת ל pause.

V5

פורסם

נכון, וזה ככה בכל אוטו, ברגע שיש נגיעה בברקס הבקרה מפסיקה. ברור שהיא לא תמשיך לתת גז במקביל לברקס של הנהג,

זה העיקרון הכי בסיסי של להשאיר את השליטה בידי הנהג.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הרכב שרכשנו כעת (בראבו 09) יש בקרת שיוט, אני משתמש בה במצבים מאוד מסוימים (נסיעות בין עירוניות בשעות הלילה או שעות מתות אחרות), הבקרה מנותקת בכל לחיצה על הבלם או החלפת הילוך, אם מאיצים אז היא חוזרת למהירות שנקבעה, כפתורי +/- מעלים/מורידים ב-1 קמ"ש בכל פעם. בסך הכל תפעול די סטנדרטי בין המכוניות השונות וכך גם היה בדיוק ברכב הקודם והמיושן משמעותית שעמד לרשותי עם מערכת כזאת (גאלאנט מודל 96).

ההבדל העיקרי הוא שבשנים שנהגתי באותה גאלאנט מדוברת (לפני 11-12 שנים) היו הרבה יותר הזדמנויות להשתמש במערכת. הכבישים היום משמעותית צפופים יותר.

המערכת משמשת אותי בעיקר לחיסכון בדלק בנסיעות מנהלתיות ארוכות טווח. במהירות של 85 קמ"ש והילוך שישי המנוע סובב ב-2000 סל"ד חרישיים וצריכת הדלק עומדת על 18 ק"מ לליטר. כמובן ששתי ידיים על ההגה ורגל ימין מוכנה תמיד ללחוץ על הדוושה.

פורסם

גיליתי את הקרוז קונטרול כבר לפני שנים ביונדאי סונטה 3 ליטר שנת 1994, אולם מאז עברתי לרכבים ללא קרוז קונטרול עד שרכשתי לאחרונה מאזדה cx5 בה יש קרוז קונטרול.

מאחר והוא לא אדפטיבי, הרי שבכבישים בעלי תנועה רגילה, ניתן להשתמש בו ללא התערבות מצד הנהג, רק אם קובעים מהירות שהיא הנמוכה ביותר בכביש, דהיינו סביב 95 קמ״ש עד 100 קמ״ש. כל מהירות גבוהה מכך מצריכה שימוש תכוף בכפתור שבהגה על מנת להוריד להעלות מהירות, או לביטול הקרוז קונטרול, או שימוש בבלם או בדוושת התאוצה. גיליתי שאני אני אכן מעדיף לנהוג במהירות האיטית הזאת לטובת הנינוחות שבנהיגה עם הקרוז קונטרול.

מלבד זאת בנושא צריכת הדלק. הקרוז קונטרול אכן חוסך דלק וגורם לנסיעה נינוחה ונטולת מאמץ אבל רק בכבישים מישוריים. בכבישים פחות מישוריים שיש בהם אפילו עליות וירידות מתונות מתרחשות שתי תופעות מעצבנות:

בעליות הקרוז קונטרול גורם להורדת הילוך ואפילו שניים בכדי לשמור במדויק על המהירות שנקבעה שיורדת בעליות וזאת כאשר אתה בסך הכל רוצה להמשיך לנסוע במתינות ומוכן לאבד קצת מהמהירות. זה כמובן גורם לצריכת דלק גבוהה ולבלאי מיותר למנוע ולגיר.

בירידות שוב הקרוז קונטרול מוריד הילוכים בכדי לשמור על המהירות והפעם מדובר במהירות שעולה בירידות מעבר למהירות שנקבעה. כך אתה מוצא את עצמך נוסע בשיפוע מתון בכביש בינעירוני כאשר התיבה נמצאת בהילוך נמוך ורועש בשעה שללא הקרוז קונטרול היית מאפשר לרכב לעבור את המהירות שקבעת ולהימצא בהילוך הסופי והחסכוני.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

נוח מאוד, נותן יותר ריכוז בכביש.

אני משתמש בזה כל יום כשאני נוסע לבסיס (הבסיס נמצא מחוץ לעיר מגוריי). אחת המערכות הטובות והנוחות שיש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

על זה אני תמיד אומר, מי צריך גלאי מכמונות שיש בקרת שיוט.

בסופי שבוע כשהכבישים ריקים ומזמינים לחיצות אגרסיביות אני מגביל עם הכפתור ונוסע רגוע.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...