Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז לאחר קריאת עשרות פוסטים בנושא, החלטתי לעשות גם

קניתי הכל, עכשיו אני מחפש את הדבק המגע שעמיד בחום.

הייתי אצל ז'ק ורון - רוצה 160 ש"ח על גלון של דבק מגע

הציע לי להתקשר לרפדי רכב ולבקש כמות קטנה יותר בכמה שקלים - אנשים לא נחמדים במיוחד, הם רוצים את העבודה אז מנסים להפחיד אותך "לא תוכל לעשות לבד", צריך התזה, כל מיני שטויות כאלה ואחרות.

ניסיתי בדבקי 3M, שם מוכרים חצי גלון ב 150 ש"ח, ודבק ספריי שמיועד למטרה זו לא קיים בארץ במלאי לפחות לחודש נוסף.

אז איפה לכל הרוחות אפשר למצוא את הדבק הזה במחיר נורמלי ?

פורסם

הציע לי להתקשר לרפדי רכב ולבקש כמות קטנה יותר בכמה שקלים - אנשים לא נחמדים במיוחד, הם רוצים את העבודה אז מנסים להפחיד אותך "לא תוכל לעשות לבד", צריך התזה, כל מיני שטויות כאלה ואחרות.

אני דווקא חושב שהם אמרו לך את האמת. קשה מאוד להדביק גג של רכב בלי נסיון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קשה או לא, זכותי לנסות ? ובכלל לקבוע "אתה לא תוכל" זה לא כמו "זה קשה", בכל מקרה יש לי ידיים טובות ואני לא מפחד, יש מלא פוסטים בנושא של אנשים לא מקצועיים שעשו זאת ויצא להם יפה מאוד בפעם הראשונה.

זה מדהים אותי כל פעם מחדש, כשמישהו שומע שאני רוצה לעשות לבד זה כאילו אני קמצן, ההתייחסות בחברה היא כאל משהו אסור.

ההנאה של העשייה והסיפוק בלהגיד "זה אני עשיתי, בכוחות עצמי", שווה יותר מכל 200 שקל שאני אחסוך (לא שזה מזיק בימינו).

פורסם

אני עשיתי לבד אם דמוי עור הדבקתי אותו אם דבק 3M SUPER 77 ויצאה ממש יפה .

גם לי אמרו לא לגעת שלא יצא לי כלום , שלם שיעשו לך ותישן בשקט .

לא הקשבתי ועשיתי לבד

פורסם

הבעיה עם גגות רכב זה שכבת הספוג שפשוט מתפוררת לה עם השנים.

לי היתה היפרדות קטנה באזור סוככי השמש ברכב שלי - אוונסיס 2006

לקחתי סיכות של לוח שעם ותפסתי את הבד שנפרד מהספוג בכדי שלא יפריע לי.

כשניסיתי למרוח טיפה דבק מגע עם מכחול - ראיתי שהספוג מתפורר והבנתי שזו בעיה.

היות והיה מדובר באזור תיקון קטן מאוד יחסית לגג - מרחתי עם האצבע וזה הלך חלק.

נתתי לדבק לנוח 10 דקות ואז לאט לאט במעבר עדין עם האצבע חיברתי חזרה את הבד שנפרד לדבק מגע - עברו מאז כמה חודשים וזה מחזיק מעמד מעולה עד עכשיו.

קניתי דבק מגע בשפושרת של טמבור אני חושב.

יש לי עוד חלק קטן שאני צריך לתקן בצד של הנוסע אבל זה לא קריטי כרגע.

בכל מקרה - יש דבקים ניתזים של חברות כמו סטינגר או 3M או סקוש שאתה יכול גם להזמין מאיביי אבל בשביל לרפד גג אתה צריך דבק ח-ז-ק ולדעתי אין כמו דבק מגע טוב עמיד לחום.

הבעיה היא שכל אקדחי הריסוס הזולים של עשה זאת בעצמך - מתיזים בצורה נוראית ולא שווה וגם מדובר כאן בדבק מאוד סמיך - אתה צריך מדחס חזק עם אקדח טוב בשביל להתיז.

או לעבוד עם מברשת אבל למרוח שטחים גדולים בדבק בכדי שהדבק ישאר נוזלי וימרח בקלות ולא יוציא לך חתיכות של ספוג.

האפשרות השניה היא - למרוח את הצד האחורי של הבד ואז להניח אותו כאשר הדבק נח איזה 15 דקות על הגג אבל יהיה לך קשה מאוד למתוח אותו ככה ואני מציע לך להיעזר בזוג ידיים נוסף אולי אפילו כמה זוגות ידיים - תתחיל מהמרכז ולאט לאט תצא לכוון הקצוות - זה דבק מגע, אחרי שהוא נדבק, זהו - אין לתקן, צריך לעשות הכל מהתחלה.

בהצלחה.

אפרופו - אם אתה כבר מוריד את הגג, תשקול אולי לעשות בידוד בעזרת חומרים כמו דיינאמאט אקסטרים ודיינא-ליינר, יפחית לך רעשי רוח בצורה משמעותית!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שלום לך .

לפני שבועים ,החלטתי להכנס לפרויקט .

פגו 307 התקרה צנחה ובעקבות זה הוחלט ,תקרה חדשה .

הקושי היה לנתק את התקרה מהפח .

מסתבר שבהרבה סבלנות עפ קצת פצעים ביד סכין יפני הצליח .

כמובן שלפני זה צריך לנתק את כל הידיות וכ"ו .

ולגבי ההבדקה אז ככה .

פירקתי וניקיתי את התקרה (פשןת לקלף ולנקות מכל מיני שאריות ספוג ישן)

לפרוס על משטח נקי רצפה או מה שיש ולהדביק .

אפשרות ראשונה אקדח צבע בלחץ אוויר דבק מגע מדולל עם מדלל 21 להתיז הרבה לא לפחד

גם על התקרה וגם על הבד כמובן ולהדביק ישר לא לחכות

פורסם

בשלב זה אני הולך על מריחה - שימוש במברשת או כלי כלשהוא קשה יותר שיאפשר מריחה נוחה של החומר

בכל מקרה שמעתי שחייבים להמתין 10-15 דקות כדי שהממיסים של הדבק יתאדו ואסור להדביק ישר, אולי הכוונה להתזה ?

התכנון להתחיל מקוביה באמצע (כפי שראיתי שמישהו כאן עשה), לאחר שזו תדבק להמשיך הלאה.

לגבי הבידוד, האם באמת כזה קריטי? האם זה יעזור להפחית גם רעשי מנוע ?

פורסם

שלום לכולם,

אז עדכון קטן, הגג פורק בהצלחה (ודיי בקלות האמת) קילפתי את הבד הישן ונשאר הספוג.

עכשיו יש לי סוגיה :

הספוג מודבק למין שכבה קשיחה בגג, בהתחלה התפרק לי הבד + הספוג + השכבה הקשיחה ונשאר שטח נקי לחלוטין, רק פתאום הבנתי שהשכבה הקשיחה הזאת היא חלק מהגג (שהוא עשוי מחומר דיי פושטי האמת, לפי פרויקטים קודמים ציפיתי לחומר קשיח ונורמלי יותר)

אז הפרדתי את הבד וכרגע נשאר לי טונה של ספוג להוריד, התחלתי עם שפכטל ואת השאריות הקטנות ניקיתי קצת עם טינר (ידוע לי שזה כנראה לא החומר המתאים אבל זה מה שיש לי בבית כרגע), הגעתי לתוצאה יחסית חלקה, אך המשטח עדיין עם שאריות שקשה מאוד להוריד.

השאלה הגדולה, האם המצב תקין וניתן להדביק עליו או שאני חייב ממש להגיע לשכבה הקשיחה (כלומר, לצבע צהוב בהיר ונקי) ?

מצ"ב תמונה לדוגמא של המשטח כרגע, באדום מסומן האזור הנקי יחסית.

תודה.

IMG_1070.JPG

פורסם
אפשרות ראשונה אקדח צבע בלחץ אוויר דבק מגע מדולל עם מדלל 21 להתיז הרבה לא לפחד

גם על התקרה וגם על הבד כמובן ולהדביק ישר לא לחכות

זו המלצה בעייתית. בהדבקה עם דבק מגע יש להמתין עד לאידוי של הממיס למצב בו הדבק אינו נדבק לאצבעות.

אם משתמשים בריפוד עם ספוג סגור (closed cell) או בחומר דמוי עור שאינו "נושם", הממיס לא יוכל להתאדות אחרי ההדבקה וישאר לכוד בין התקרה לריפוד.

פורסם

תודה על התגובות.

החלטתי בסוף על דבק של חברת "פוליסטיק" - "סטיקי 99", נאמר לי שהוא עמיד בחום סביב ה 80 מעלות, נרכש ב 120 ש"ח לגלון (לא היה 1 ליטר ובכל מקרה יש לי עוד כמה דברים להדביק).

תמונות סופיות יעלו בהמשך.

פורסם
תודה על התגובות.

החלטתי בסוף על דבק של חברת "פוליסטיק" - "סטיקי 99", נאמר לי שהוא עמיד בחום סביב ה 80 מעלות, נרכש ב 120 ש"ח לגלון (לא היה 1 ליטר ובכל מקרה יש לי עוד כמה דברים להדביק).

תמונות סופיות יעלו בהמשך.

יש בטמבורייות דבק מגע במיכל להתזה 30 שח לא מתקלף נוח ומהיר ונותן תוצאות בלי לחכות ליבוש מתאים עד לחום של 50 מעלות

פורסם

זה לא ממש עוזר, בקיץ בישראל, חום של רכב שעומד בשמש יכול להגיע ל 80 ולטעמי גם ל 90 מעלות בימים חמים מאוד, אם תשתמש בדבק מגע רגיל הגג יפול מהר מאוד בקיץ.

• תוכן חדש...