Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

למי תצביעו בבחירות הקרובות?  

219 הצבעות

1. 1. למי תצביעו בבחירות הקרובות?

• הליכוד ביתנו (ביבי + ליברמן)
      76
    • העבודה (שלי יחימוביץ')
      35
    • קדימה (שאול מופז)
      3
    • יש עתיד (יאיר לפיד)
      67
    • מרצ (זהבה גלאון)
      10
    • ארץ חדשה (אלדד יניב)
      0
    • האיחוד הלאומי \ הבית היהודי (נפתלי בנט\זבולון אורלב)
      23
    • מפלגות חרדיות (ש"ס, יהדות התורה)
      5
    • מפלגות ערביות (בל"ד, רע"מ, תע"ל)
      0

פוסטים מומלצים

פורסם
אם יורשה לי, להחזיר רגע נושאים שנשכחו אל סדר היום:

כבר בינואר מתכננים להעלות את מחירי המים, לחם, חשמל, חלב ועוד ועוד.

כל זה אחרי שהעבירו בשנה האחרונה מליארדים להתנחלויות (שאלו את יובל שטייניץ, לא אני אמרתי) ולדתיים (שאלו את ליצמן, אותו נוהל) ובוכים על "גירעון עצום בתקציב".

זו רק ההתחלה. כדי לממן את ההקצבות הבלתי רציונליות למגזרים הנ"ל (וכדי למנוע טענות, אני לא אכתוב שלדעתי הכסף להתנחלויות היא השלכתו לתוך האדמה. נקבל, לצורך העניין, את נחיצותן לביטחון המדינה. אני טוען שהכספים (כספי המסים של כלל האוכלוסייה שומרת החוק, להזכירכם) הללו צריכים להיות מחולקים על פי צרכים כלכליים ולא לפי שיקולים פוליטיים) נצטרך לשלם בעוד מסים ובעוד קיצוצים בשירותים אותם מספקת המדינה.

היום ישראל אינה מדינת אזרחיה, אלא ארגון מאפיונרי שדואג ל"חברי המשפחה" על חשבון כלל הציבור. למרבה הצער, זה התפשט לכל חלקי היושבים בכנסת (גם אם נניח שיש 5 צדיקים. מתוך 120 זה כלום). היתרון היחיד שיש ליאיר לפיד, בעיניי, זה שהוא (ובעיקר אלה שאיתו ברשימה) טרם התלכלך בחרא הזה. למרות שהוא מגלה סימנים מדאיגים של פופוליזם, הוא עדיין בגדר חף מפשע לטעמי, בעוד אצל כל השאר הריקבון כבר נראה לעין. אם אצביע עבורו (דגש על "אם") זה בהחלט לא יהיה בלב שלם, אלא כברירת מחדל עצובה למדי.

כל עוד ביבי ושות' נמצאים למעלה, מכל עשר אגורות (שנשארות מהבזבוזים של שרה'לה), שבע האגורות הראשונות הולכות לכ-30 אחוז מהאוכלוסייה. שאר האוכלוסייה נאלצת להסתפק בשיירים. כשזורקים שיירים - החזקים לוקחים להם קודם כל ממה שיש, עד שהם שבעים ואלה שחלשים ממילא (או נמצאים פיזית רחוק מהצלחת) לא יקבלו כלום.

עצוב שדווקא החלשים בוחרים ללכת שוב ושוב אל אותם עטינים שנראים להם מלאים, אבל עד שהם מגיעים לשם יש אפס מזון ואפס יחס מזו שאמורה להאכיל גם אותם.

מי שרוצה לחיות במדינה בה כולם מתנהגים ככלבים, שיבושם לו. אני מעדיף אימא שדואגת לכל הגורים שלה על פני אחת שמאפשרת לחלשים למות.

יש שני דרכים לסגור גרעון תקציבי - קיצוץ תקציבי או הדפסת כסף.

המשבר באירופה משפיע עלינו, כמדינת מוטת יצוא, ולצערינו אין יש מאין.

לעומת מדינות דרום אירופה, שמקבילות מבחינת תוצר, פחות או יותר, אלינו, מצבינו מצויין; אין לנו 20% אבטלה בקרב צעירים, האינפלציה נמוכה מאד ואנחנו חשים בטחון כלכלי יחסי.

"שאר האוכלוסיה שנאלצת להסתפק בשיירים" קונה אלפי מכוניות חדשות מידי חודש, ממלאת את בתי הקפה והמסעדות ומחזיקה את כל מרכזי הקניות בארץ.

תעדוף פלח אוכלוסיה מסויים רחוק מלהיות המצאה של ממשלות הימין; די להזכר בממשלות המערך בשנות ה 60' וה 70' שהחזיקו את מפלצת ההסתדרות, מועצות הפירות והירקות שפירנסו אלפי פרזיטים שהיו מקורבים לצלחת, שלא לדבר על אחזקת מפעלים לא ריווחים ולא כלכליים בעליל.

התנועה הקיבוצית חגגה כאילו אין מחר, ואנחנו שלמנו 70% מס כדי לממן את הכל.

כלכלת ישראל משגשגת בשל ניהול כלכלי נכון, המערכת הבנקאית היא מהיציבות בעולם ודירוג האשראי שלנו מצויין.

קל לראות רק את הרע, נסה לראות גם את הטוב,.

ועוד משהו - שיוויון מוחלט בין אנשים קורה רק כשלאף אחד אין כלום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 390
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תשובה מאוד מתחמקת.

למ אתה מפחד לענות?

לקחת עובדה - אני לא עונה מעבר להתייחסות הקודמת לאותה נקודה.

קבעת שאני מפחד. לא יכולות להיות סיבות אחרות.רק פחד שאתה כבר עובר הלאה כמוחלט ורוצה לדעת את הסיבה.

בנית בנין - תענה אתה.

בטח גם את התשובה לסיבה לפחד אתה יודע טוב ממני.

פורסם
יש פה כמובן קצת צביעות והצטדקות מיותרת, אבל הדבר הכי חשוב שעולה מהשרשור הזה, היא העובדה שאף אחד לא יצביע לאלדד יניב.

לא ידעתי שחוץ מטרנס היל אלילי גם לי קוראים אף אחד.

פורסם

שמר היקר , לצערי הרב התגובות שלך גובלות בהוצאת דיבה ולא ראויות למענה. (למרות שניתן בקלות לסתור כל אחת ואחת מהן)

השימוש וההקבלה שלך לשואה והיטלר מרתיחות, מקוממות ויותר מהכל - אין להן אחיזה במציאות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לקחת עובדה - אני לא עונה מעבר להתייחסות הקודמת לאותה נקודה.

קבעת שאני מפחד. לא יכולות להיות סיבות אחרות.רק פחד שאתה כבר עובר הלאה כמוחלט ורוצה לדעת את הסיבה.

בנית בנין - תענה אתה.

בטח גם את התשובה לסיבה לפחד אתה יודע טוב ממני.

אתה מ שיך להתחמק.

לצאת בהכרזות ריקות מתוכן גם לפיד יודע והוא עושה את זה הרבה יותר טוב. זה אומר שצריך לרוץ ולהצביע לו?

לא אני בניתי בניין אלא אתה בהצהרותיך. למה אתה מתחמק מלעמוד מאחוריהן?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חן כול תגובה שלך אני מרגיש שאתה חי בחו"ל ולא בארץ :)

מספיק לראות הכול דרך משקפים ורודות, השנה העוני מטורף 21%, עוד 40% מהאוכלוסיה צפים מעל המים ונמצאים בסיכון

בכול אירופה אם המשבר ביחד אין אף מדינה קרובה לנתון כול כך מוצלח.

אודי A4

דימה.

פורסם
יש שני דרכים לסגור גרעון תקציבי - קיצוץ תקציבי או הדפסת כסף.

המשבר באירופה משפיע עלינו, כמדינת מוטת יצוא, ולצערינו אין יש מאין.

לעומת מדינות דרום אירופה, שמקבילות מבחינת תוצר, פחות או יותר, אלינו, מצבינו מצויין; אין לנו 20% אבטלה בקרב צעירים, האינפלציה נמוכה מאד ואנחנו חשים בטחון כלכלי יחסי.

"שאר האוכלוסיה שנאלצת להסתפק בשיירים" קונה אלפי מכוניות חדשות מידי חודש, ממלאת את בתי הקפה והמסעדות ומחזיקה את כל מרכזי הקניות בארץ.

תעדוף פלח אוכלוסיה מסויים רחוק מלהיות המצאה של ממשלות הימין; די להזכר בממשלות המערך בשנות ה 60' וה 70' שהחזיקו את מפלצת ההסתדרות, מועצות הפירות והירקות שפירנסו אלפי פרזיטים שהיו מקורבים לצלחת, שלא לדבר על אחזקת מפעלים לא ריווחים ולא כלכליים בעליל.

התנועה הקיבוצית חגגה כאילו אין מחר, ואנחנו שלמנו 70% מס כדי לממן את הכל.

כלכלת ישראל משגשגת בשל ניהול כלכלי נכון, המערכת הבנקאית היא מהיציבות בעולם ודירוג האשראי שלנו מצויין.

קל לראות רק את הרע, נסה לראות גם את הטוב,.

ועוד משהו - שיוויון מוחלט בין אנשים קורה רק כשלאף אחד אין כלום.

חן יקירי,

או שלא קראת נכוחה, או שלא הבנת, אז אסביר:

מסכים בהחלט שיש לסגור את הגירעון התקציבי - אני טוען שיש לסגור אותו באמצעות קיצוץ במקומות שנהנים מעודף והקצבות בלתי פרופורציונאליות ובוודאי שלא נחוצות לנוכח הצרכים האחרים. חשוב לי הרבה יותר שכסף ילך לרווחת עיירה מוזנחת בדרום או בגליל, שם האבטלה היא בממדים שציינת (ואם מישהו כבר עובד, הוא עושה זאת תמורת שכר זעום שלא מאפשר לו להתקדם) מאשר לאיזה פיזדלוך על ג'בל ברבוניה בתוך הגרון של הפלסטינים, בוודאי ובוודאי אם אצטרך גם לממן להם גדוד סדיר שישמור עליהם וגם ייאלץ להחליף צמיגים כי אותם תושבים ינקבו את הצמיגים הנוכחיים. יישוב הארץ? המשך לייבש את היישובים היהודיים הקיימים ותוך עשרים שנה יהיו לבדואים בנגב או לערבים בצפון עשרות יישובי רפאים עם אחלה דירות לשבת בהן.

"האוכלוסיה הנהנית מהשיירים" - ראשית כל, כפי שכתבתי - מי שמקורב לוקח את חלק הארי של השיירים אליו, לכן הוא יכול להרשות לעצמו. כבר הזכרתי מדינות מושחתות (אנגולה כדוגמא) בהן המחירים בשמיים כי יש שכבה דקה יחסית, אשר הכסף בידיה והיא יכולה להרשות לעצמה לבזבז בלי חשבון אמיתי. רוב העם שם חי בעוני ובמחסור - אנחנו בהחלט בדרך לשם.

דבר שני - הקיבוצים לא "חגגו" ולא נעליים. לא ראית בשום קיבוץ סממני עושר ו/או רווחה. ניהול מטומטם וחובבני היה בשפע, אבל הכסף הלך ברובו לבנקים ולגופי אשראי. מזמין אותך לעבוד יום יומיים בפלחה או לבוסס בחרא של פרות ברפת (אני לא קיבוצניק ולא הייתי מעולם, אבל אלה בהחלט דברים שעשיתי) ונראה איך תחשוב שהחיים הם חגיגה. על חיים בצל הפגזות/מחבלים/פיגועים אני כבר לא מדבר. לא כל הקיבוצים הם קיבוץ שפיים, גליל ים וכיו"ב.

כלכלת ישראל משגשגת משתי סיבות:

1. היתרון היחסי שיש לנו בתחומים שונים (בעיקר היי טק אבל גם חקלאות, תעשיה מתוחכמת, תעשיה בטחונית ועוד).

2. המיסוי המטורף שמכניס הרבה כסף לקופת המדינה אבל מזמבר את חיי חלק עצום מהאוכלוסיה וגורם לה להיאבק באופן תמידי כדי לצוף מעל המים.

את שני היתרונות הללו ממשלות ישראל בראשות הימין (וביתר שאת בראשות ביבי, בשתי הקדנציות) דואגות לחסל באמצעות חינוך קלוקל והעמקת חוסר הידע (גם בחינוך הממלכתי ובעיקר הדתי) וכן באמצעות הגדלת החלק באוכלוסיה שלא תורם וחניקת המגזר שכן מחזיק על גבו את העסק. ביום שהמגזר הזה יתעורר סוף סוף (ולא באמצעות הפגנות מגוחכות שמאורגנות ע"י ילדים, אלא במרד מיסים ו/או הפגנות שישתקו את המדינה, כפי שקורה באירופה וקרה (בקטן) עם ה"פנתרים השחורים") נגיע לאחוזים מפלצתיים בהרבה.

לא מתווכח על כך שהייתה שחיתות גם בימי מפא"י. שלטון וכסף תמיד מביאים אתם תופעות כאלה, גם במדינות SO CALLED נאורות, כולל סקנדינביה וכו'.

השחיתות בזמנו הייתה ונהנו ממנה רבים, אבל זה לא היה ארגון פשע שמתקרא "מדינה" וחונק את כל מי שתחתיו רק כדי לדאוג למקורבים.

שנחזור לסיפור על ההוא שנופל מקומה 101 וכבר מגיע לקומה ה-10 תוך שהוא מספר לכולם ש"עד עכשיו הכל בסדר"?

אתה בעצמך כתבת שיש גירעון תקציבי. כבר עכשיו מספרים לנו שאחרי הבחירות לא תהיה ברירה אלא להעלות מחירים ומיסים. אז איך המצב מצוין? אם ההכנסה החודשית שלך היא עשרת אלפים שקל בחודש, אתה בונה כל חודש עוד פרגולה או קראוון בחצר ויש לך מינוס של 100 אלף בבנק, אז איך מצבך מעולם לא היה טוב יותר?

אייל,

בהנחה שלא ייכנסו וימחקו את הודעותיך הישנות, אתה מוזמן בכל יום ובכל שעה לתבוע אותי. כל עוד אופציית החיפוש בפורום עובדת, אני ישן בשקט ועומד מאחורי כל מילה שכתבתי בהקשר אליך.

פרוקסימה,

תהיה רגוע. במבינו מאחוריך. :-D

פורסם

שמר, עוד לא הבנת את הראש של חן ודומיו :?:

בגלל חטאי העבר של מפא"י והצבע החיוור המאכלס את רוב מפלגות השמאל המזויף והלא מזויף, הוא יעדיף לתמוך בשלטון הימין ללא מצרים (למרות שמשום מה הצבע המאפיין את ראשי הליכוד גם לבנבן משהו) גם במחיר מדינה דו-לאומית או פטריה מעל תל-אביב, העיקר שהשמאל לא יהיה בשלטון

מזכיר לי אוהד אחד של בית"ר ירושליים שאמר פעם שהוא מוכן לוותר על אליפות בתנאי שהפועל שנואתו תרד ליגה,

אם זה לא היה כל כך עצוב הייתי צוחק

פורסם

אני מזמין אותך מחר בצהריים לנמל ת"א או לסינמה סיטי בראשל"צ, ואתן לך משימה אחת - למצוא כסא פנוי באחת המסעדות.

ומשם נמשיך למרכז עוני ומצוקה ידוע ומוכר - הפאואר סנטר בצומת בילו.

נראה אותך מוצא חניה, ולזה תתווסף עוד משימה - למצוא מכונית ישנה במגרשי החנייה..:-D

לא טענתי לרגע שהמצב אידאלי או אפילו קרוב לכך, אך התנהלות נכונה של כל ממשלות ישראל ב 20 שנה האחרונות הביאו לכך שאנו חיים ברמה טובה בהחלט, יש לנו בטחון תעסוקתי והצריכה הפרטית בקו עלייה מתמיד.

אדם שמנהל את חייו בצורה מושכלת ונבונה, שום בעייה לא צפוייה לו.

פורסם
חן יקירי,

או שלא קראת נכוחה, או שלא הבנת, אז אסביר:

מסכים בהחלט שיש לסגור את הגירעון התקציבי - אני טוען שיש לסגור אותו באמצעות קיצוץ במקומות שנהנים מעודף והקצבות בלתי פרופורציונאליות ובוודאי שלא נחוצות לנוכח הצרכים האחרים. חשוב לי הרבה יותר שכסף ילך לרווחת עיירה מוזנחת בדרום או בגליל, שם האבטלה היא בממדים שציינת (ואם מישהו כבר עובד, הוא עושה זאת תמורת שכר זעום שלא מאפשר לו להתקדם) מאשר לאיזה פיזדלוך על ג'בל ברבוניה בתוך הגרון של הפלסטינים, בוודאי ובוודאי אם אצטרך גם לממן להם גדוד סדיר שישמור עליהם וגם ייאלץ להחליף צמיגים כי אותם תושבים ינקבו את הצמיגים הנוכחיים. יישוב הארץ? המשך לייבש את היישובים היהודיים הקיימים ותוך עשרים שנה יהיו לבדואים בנגב או לערבים בצפון עשרות יישובי רפאים עם אחלה דירות לשבת בהן.

כל שלטון עוזר למגזר החביב עליו - בימי מאפ"י היו אלו הקיבוצים, היום ההיתיישבות ביהודה ושומרון.

רוב תושבי יהודה ושמרון הנם אנשים עובדים ומייצרים, ונוער הגבעות מהווה את השוליים שבשוליים.

ממשלת בגין הראשונה השקיעה סכומים גדולים בעיירות הפיתוח, שהם חטא קדמון של בן גוריון, אבל ברור שיש עוד הרבה מה לעשות.

אבל להאשים את המיתיישבים, שאגב חלק לא מבוטל מהקצונה בצה"ל מגיע ממנו, בכל חטאי המדינה זה לא הוגן.

"האוכלוסיה הנהנית מהשיירים" - ראשית כל, כפי שכתבתי - מי שמקורב לוקח את חלק הארי של השיירים אליו, לכן הוא יכול להרשות לעצמו. כבר הזכרתי מדינות מושחתות (אנגולה כדוגמא) בהן המחירים בשמיים כי יש שכבה דקה יחסית, אשר הכסף בידיה והיא יכולה להרשות לעצמה לבזבז בלי חשבון אמיתי. רוב העם שם חי בעוני ובמחסור - אנחנו בהחלט בדרך לשם.

שום מדינה באפריקה היא לא ברת השוואה לשיראל, למעט דורם אפריקה.

בישראל יש מעמד ביניים חזק, כמו בכל דמוקרטיה תקינה, וכמו שיש עשירים יש עניים, ויש גם אמצע, ורובו של העם מצוי במעמד הביניים.

ישראל לא מושחתת יותר ממדינות מערב אחרות, ושרה נתניהו לא לוקחת כלום לכיסה..

דבר שני - הקיבוצים לא "חגגו" ולא נעליים. לא ראית בשום קיבוץ סממני עושר ו/או רווחה. ניהול מטומטם וחובבני היה בשפע, אבל הכסף הלך ברובו לבנקים ולגופי אשראי. מזמין אותך לעבוד יום יומיים בפלחה או לבוסס בחרא של פרות ברפת (אני לא קיבוצניק ולא הייתי מעולם, אבל אלה בהחלט דברים שעשיתי) ונראה איך תחשוב שהחיים הם חגיגה. על חיים בצל הפגזות/מחבלים/פיגועים אני כבר לא מדבר. לא כל הקיבוצים הם קיבוץ שפיים, גליל ים וכיו"ב.

הקיבוצים חגגו וחצי.

כשתושבי עיירות הפיתוח גרו בשיכונים צפופים, חברי הקיבוצים גרו בווילות ושחו בבריכות אולימפיות, והכל בחסות המדינה שדאגה להפעלת מועצות פירות וירקות שדאגו לפרנס אלפי פרזיטים, ששיווקו פירות וירקות במחירים מופקעים, וכולם נהנו מזה.

בחיים לא אשכח את מראה פח האשפה של קיבוץ עין שמר, בתור ילד; התכולה שלו יכלה להאכיל 200 משפחות לפחות, וכך היה כל יום.

בנוסף, התעשייה הקיבוצית נהנתה מהגנות מגוכחות על תוצרת הארץ בדמות מכסים דרקוניים.

כשהסתלקה ממשלת העבודה הרקובה ב 77' נגמרה להם החגיגה, ורובם הגיעו כמעט לפת לחם, חוץ מחברי הקיבוץ הדתי, אגב.

כלכלת ישראל משגשגת משתי סיבות:

1. היתרון היחסי שיש לנו בתחומים שונים (בעיקר היי טק אבל גם חקלאות, תעשיה מתוחכמת, תעשיה בטחונית ועוד).

2. המיסוי המטורף שמכניס הרבה כסף לקופת המדינה אבל מזמבר את חיי חלק עצום מהאוכלוסיה וגורם לה להיאבק באופן תמידי כדי לצוף מעל המים.

המיסוי המטורף אפשרי כי יש לנו תוצר גבוה, אתה לא יכול למסות אדם או גוף שלא מרוויח.

את שני היתרונות הללו ממשלות ישראל בראשות הימין (וביתר שאת בראשות ביבי, בשתי הקדנציות) דואגות לחסל באמצעות חינוך קלוקל והעמקת חוסר הידע (גם בחינוך הממלכתי ובעיקר הדתי) וכן באמצעות הגדלת החלק באוכלוסיה שלא תורם וחניקת המגזר שכן מחזיק על גבו את העסק. ביום שהמגזר הזה יתעורר סוף סוף (ולא באמצעות הפגנות מגוחכות שמאורגנות ע"י ילדים, אלא במרד מיסים ו/או הפגנות שישתקו את המדינה, כפי שקורה באירופה וקרה (בקטן) עם ה"פנתרים השחורים") נגיע לאחוזים מפלצתיים בהרבה.

מרד מיסים לא יקרה כאן, כי פשוט לחלק גדול מהאוכלוסיה לא רע כאן, וחבל שאתה מסרב להבין את זה.

אם ה "מחאה החברתית" היתה כל כך מוצלחת, אזי המערך היה לקחת את הבחירות האלו בהליכה, מה שלא יקרה, כפי הנראה.

לא מתווכח על כך שהייתה שחיתות גם בימי מפא"י. שלטון וכסף תמיד מביאים אתם תופעות כאלה, גם במדינות SO CALLED נאורות, כולל סקנדינביה וכו'.

השחיתות בזמנו הייתה ונהנו ממנה רבים, אבל זה לא היה ארגון פשע שמתקרא "מדינה" וחונק את כל מי שתחתיו רק כדי לדאוג למקורבים.

שלטון מאפ"י התנהל בדיוק כמו ארגון פשע, וכלל החרמת כל מי שלא נשא פנקס אדום, והעדפת חברי מפלגה, שלא לדבר על יוצאי המחתרות.

שנחזור לסיפור על ההוא שנופל מקומה 101 וכבר מגיע לקומה ה-10 תוך שהוא מספר לכולם ש"עד עכשיו הכל בסדר"?

אתה בעצמך כתבת שיש גירעון תקציבי. כבר עכשיו מספרים לנו שאחרי הבחירות לא תהיה ברירה אלא להעלות מחירים ומיסים. אז איך המצב מצוין? אם ההכנסה החודשית שלך היא עשרת אלפים שקל בחודש, אתה בונה כל חודש עוד פרגולה או קראוון בחצר ויש לך מינוס של 100 אלף בבנק, אז איך מצבך מעולם לא היה טוב יותר?

מצבנו לא מעולה, אבל בהחלט לא גרוע, והעלייה המתמדת בצריכה בתוספת צמיחה כלכלית מרשימה, בניגוד לכל מדינות אירופה, גורמת לנו לחיות לא רע כלל.

אייל,

בהנחה שלא ייכנסו וימחקו את הודעותיך הישנות, אתה מוזמן בכל יום ובכל שעה לתבוע אותי. כל עוד אופציית החיפוש בפורום עובדת, אני ישן בשקט ועומד מאחורי כל מילה שכתבתי בהקשר אליך.

פרוקסימה,

תהיה רגוע. במבינו מאחוריך. :-D

תגובתי בשחור.

שא ברכות.

פורסם
לא ידעתי שחוץ מטרנס היל אלילי גם לי קוראים אף אחד.

כשבדקתי הבוקר את תוצאות הסקר לא הופיע שם אף קול לאדד יניב. אני נחרד מעצם המחשבה שאנשים יצביעו לטיפוס הזה, שהוא סמל השחיתות וניסה להרים "מחאה חברתית" בעזרת חבריו מהתקשורת ומקומות אחרים, שהיא עאלק חברתית, ועוד לא מודה בזה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
חן יקירי,

כל שלטון עוזר למגזר החביב עליו - בימי מאפ"י היו אלו הקיבוצים, היום ההיתיישבות ביהודה ושומרון.

רוב תושבי יהודה ושמרון הנם אנשים עובדים ומייצרים, ונוער הגבעות מהווה את השוליים שבשוליים.

ממשלת בגין הראשונה השקיעה סכומים גדולים בעיירות הפיתוח, שהם חטא קדמון של בן גוריון, אבל ברור שיש עוד הרבה מה לעשות.

אבל להאשים את המיתיישבים, שאגב חלק לא מבוטל מהקצונה בצה"ל מגיע ממנו, בכל חטאי המדינה זה לא הוגן.

יש הבדל בין לעזור למישהו חביב עליך, לבין להזיק לכל האחרים, רק כדי לתת לבן טיפוחיך את כל מבוקשו, אבל את כולו.

בן גוריון (ויורשיו, עד גולדה), על כל חסרונותיו, הביא יישוב של 650,000 איש עם תשתיות מנוונות מימי הביניים לכדי מדינה שרצה קדימה ומיישרת קו עם המערב. אם הליכוד היה בשלטון בשנים הראשונות, היינו רוכבים כאן עדיין על חמורים (היום רק מקורבי ביבי רוכבים על חמורים, אבל זה כבר עניין שלנו, החמורים) ואינטרנט היה מתנהל עם יוני דואר.

המתיישבים בוחרים בצה"ל מתוך אמונתם. שלטון מיעוט דורש צבא חזק שיגבה את החונטה השולטת. זה עובד כך בדיקטטורות וגם בדמוקרטיות למראית עין. צה"ל כבר מזמן אינו צבא ההגנה לישראל (במקרים המועטים שכן צריך את צבא ההגנה לישראל, אתה רואה מיד את אחוז ההתייצבות של אותם מילואימניקים שמנסים להשתמט (או לפחות להשתחרר מטעמים שונים) במשימות הבייביסיטר שנקראות "תעסוקה מבצעית" או "אבט"ש").

הקיבוצים חגגו וחצי.

כשתושבי עיירות הפיתוח גרו בשיכונים צפופים, חברי הקיבוצים גרו בווילות ושחו בבריכות אולימפיות, והכל בחסות המדינה שדאגה להפעלת מועצות פירות וירקות שדאגו לפרנס אלפי פרזיטים, ששיווקו פירות וירקות במחירים מופקעים, וכולם נהנו מזה.

בחיים לא אשכח את מראה פח האשפה של קיבוץ עין שמר, בתור ילד; התכולה שלו יכלה להאכיל 200 משפחות לפחות, וכך היה כל יום.

בנוסף, התעשייה הקיבוצית נהנתה מהגנות מגוכחות על תוצרת הארץ בדמות מכסים דרקוניים.

כשהסתלקה ממשלת העבודה הרקובה ב 77' נגמרה להם החגיגה, ורובם הגיעו כמעט לפת לחם, חוץ מחברי הקיבוץ הדתי, אגב.

וילות? היית פעם בחייך ב"בתים" של חברי קיבוץ? בתים של קוביית לגו, ללא מוצרי רווחה. נכון, היו שירותי כביסה/אוכל והילדים לא חיו בבית, אבל מתי נכנסו טלוויזיות לחדרי החברים? לאיזה חבר קיבוץ היה רכב לצרכיו הפרטיים? כמה חברי קיבוץ נסעו לחו"ל/עשו שופינג בעיר?

אני כבר לא מדבר על זה שהקיבוצים חיו מהתוצרת של עמלם: חקלאות ותעשיה ולא מתרומות מחו"ל/הקצבות ממשלתיות. אני לא מדבר על זה שהחברה הקיבוצית הצילה אלפי ילדים מבתים הרוסים /ניצולי שואה רק בשם האידיאל. נכון שהיה שם בזבוז (פח זבל? גש לכל פח של אולם חתונות או מסעדה ותמצא בדיוק את אותם דברים. תמיד מפעל גדול של האכלה יזרוק כמויות של אוכל, בוודאי במקומות להם יש כסף לקנות מצרכים. גש לפח זבל של מטבח צבאי ותראה) אבל הוא נבע, כפי שציינתי - בעיקר מניהול חובבני שנעשה בהתנדבות ע"י חברי קיבוץ. כמו בכל מקום, היו גם שם מושחתים, אבל גם כאלה שלא ידעו מימינם ומשמאלם והוציאו כסף בלי להבין. לחיות על חשבונך או חשבון ערי הפיתוח הם בטח לא חיו.

אם כבר דיברנו על "ירקות ופירות במחירים מופקעים", תרשה לי לגחך בבוז. ממשלת הליכוד היא זו שהעבירה את כל הפעילות לעבריינים של ממש (בדוק מי עומד מאחורי השוק הסיטונאי בצריפין אליו מגיעה כל התוצרת) וגרמה למחירי אותם פירות וירקות לעלות בצורה מטורפת. לא החקלאים הם אלה שמרוויחים מליונים, כי אם אותם עבריינים שגם משלמים לקבלני קולות בפריימריז של הליכוד. בדוק אותי אם אתה חושב שזה לא נכון.

אגב, אני מבין שאתה מעדיף הורדת מיסים מוחלטת, גם אם זה אומר לחסל מקומות עבודה שכדאיותם הכלכלית מוטלת בספק (ילד בסין מרוויח פחות מבעל משפחה בדימונה וחי עם זה מצויין, להזכירך) ולזרוק את האנשים לרחוב. בכלל, המדינה לא אמורה לדאוג לאזרחיה הלא-מועדפים, אין שום בעיה לזרוק אותם לכלבים.

המיסוי המטורף אפשרי כי יש לנו תוצר גבוה, אתה לא יכול למסות אדם או גוף שלא מרוויח.

נכון, אבל שים לב למה שכתבתי. ממשלת ביבי העלתה את יוקר המחיה והמסים לרמה של חוסר כדאיות. אתה שוחק את האנשים והגופים שמייצרים (למעט אותם מקורבים לצלחת שנהנים מפטורים למיניהם) ומחסל את המוטיבציה שלהם להמשיך לייצר. מגזר מצומצם יחסית עובד קשה בשביל שחלק הולך וגדל לא יצטרך לעבוד כמעט בכלל. לאורך זמן זה לא יעבוד.

מרד מיסים לא יקרה כאן, כי פשוט לחלק גדול מהאוכלוסיה לא רע כאן, וחבל שאתה מסרב להבין את זה.

אם ה "מחאה החברתית" היתה כל כך מוצלחת, אזי המערך היה לקחת את הבחירות האלו בהליכה, מה שלא יקרה, כפי הנראה.

מרד מיסים לא יקרה כי עם ישראל הוא עדר כבשים שנוטה לקבל כל דבר מהמשכוכית שלו. אם אותה כבשה תלך אל התהום, כל העם יילך אחריה. המערך לא לוקח את הבחירות מסיבה פשוטה שמשתקפת בהצבעה נודדת בין מפלגות שצצות חדשות לבקרים (ד"ש/שינוי/הגמלאים/יש עתיד/קדימה). המערך (מפא"י) היא ארגון שפשט מזמן את הרגל ומצביעי המפלגות שהזכרתי מחפשים בכל פעם מישהו אחר שייתן אלטרנטיבה לליכוד (ללא הצלחה, למרבה הצער. האסון הגדול של רצח רבין אינו (רק) רצח האיש, אלא שהמנוול השיג בדיוק את מטרתו והיא חיסול ההנהגה של המפלגה ששלטה אז (שים לב שהוא נמנע מחיסולו של פרס בגלל שידע שחשיבותו פחותה בהרבה). אגב - אותה התנהגות של כבשים גם גורמת לנפגעי ביבי להמשיך ולהצביע ליכוד. 4 שנים הוא מזיין אותם, כי הוא יודע שבקלפי הם ימשיכו לשים את אותו פתק ללא טיפת מחשבה. מישהו כבר הזכיר את אוהדי בית"ר י-ם (למרות שבעוונותיי אני נמנה עליהם מגיל 6).

מצבנו לא מעולה, אבל בהחלט לא גרוע, והעלייה המתמדת בצריכה בתוספת צמיחה כלכלית מרשימה, בניגוד לכל מדינות אירופה, גורמת לנו לחיות לא רע כלל..

אני שוב שואל. אם הכל ורוד, אז למה מעלים ויעלו לנו מחירים ומיסים כל הזמן?

אני מבין שההגיון המנחה אותך הוא אותו הגיון של אנשי "הקשת המזרחית". מי מנע מהם להקים קיבוצים ומושבים חקלאיים אחרי עלייתם ארצה? באותם זמנים כל מי שרצה להקים יישוב היה יכול לעשות זאת. אני מזמין אותך לעבוד יום אחד בודד בשדה, עם טוריה, רצוי בקיץ. המושבים והקיבוצים שאתה מכיר היום, עם וילות מפוארות וכו' - הם של אוכלוסייה נובורישית שהגיעה מבחוץ, יעני עירוניים שמבקשים "איכות חיים". מושבניקים הם זן בהליך הכחדה.

פורסם
אני מזמין אותך מחר בצהריים לנמל ת"א או לסינמה סיטי בראשל"צ, ואתן לך משימה אחת - למצוא כסא פנוי באחת המסעדות. ומשם נמשיך למרכז עוני ומצוקה ידוע ומוכר - הפאואר סנטר בצומת בילו.

נראה אותך מוצא חניה, ולזה תתווסף עוד משימה - למצוא מכונית ישנה במגרשי החנייה..:-D

לא טענתי לרגע שהמצב אידאלי או אפילו קרוב לכך, אך התנהלות נכונה של כל ממשלות ישראל ב 20 שנה האחרונות הביאו לכך שאנו חיים ברמה טובה בהחלט, יש לנו בטחון תעסוקתי והצריכה הפרטית בקו עלייה מתמיד. אדם שמנהל את חייו בצורה מושכלת ונבונה, שום בעייה לא צפוייה לו.

עזוב, אין סיכוי. כמה מחברי הטובים גרים בדירות מרווחות בבעלותם במרכז ת"א (שהן בעיקר תוצאה של עבודת ההורים), עובדים בקושי חצי משרה, ומתלוננים כל היום כמה רע להם. וכששואלים אותם מה בדיוק רע להם בחיים, הם אומרים שאנו גורמים לשואה בעזה. אנו, גורמים לשואה. אלה המילים. הם משווים בלי למצמץ שטח עצמאי שנשלט על ידי ארגון טרור, יורה טילים וגורם לפיגועים בישראל, ועדיין יש בו את רוב הפסיליטיס, גם אם לא בנוחות מדהימה, לשואה. לפעמים, מרוב שטוב, קשה כבר למצוא על מה להתלונן ומתחילים לשנוא את חבריך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...