Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

למי תצביעו בבחירות הקרובות?  

219 הצבעות

1. 1. למי תצביעו בבחירות הקרובות?

• הליכוד ביתנו (ביבי + ליברמן)
      76
    • העבודה (שלי יחימוביץ')
      35
    • קדימה (שאול מופז)
      3
    • יש עתיד (יאיר לפיד)
      67
    • מרצ (זהבה גלאון)
      10
    • ארץ חדשה (אלדד יניב)
      0
    • האיחוד הלאומי \ הבית היהודי (נפתלי בנט\זבולון אורלב)
      23
    • מפלגות חרדיות (ש"ס, יהדות התורה)
      5
    • מפלגות ערביות (בל"ד, רע"מ, תע"ל)
      0

פוסטים מומלצים

פורסם

הסבר יפה, הבעייה היא לא בהסברה, הבעיה לדעתי ש3/4 מהאוכלוסיה לא באמת יודעים מה זה בכלל ימין/שמאל, הם כבר עברו את שטיפת המוח ומצביעים לפי "תגיות" בלבד.

מדי פעם אני שואל לקוחות שלי עבור מי הם יצביעו וכמעת תמיד התשובה ליכוד, פשוט כי לפי השקפת העולם שלהם שמאל/העבודה זה בוגדים ללא עמוד שדרה שהולכים לחלק את המדינה לפלשתינים.

גם הסקרים מוכחים זאת :(

אודי A4

דימה.

• תגובות 390
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יותר משאני נחרד לשמוע שביבי יהיה ראש הממשלה הבא, אני מבוהל מעצם המחשבה שליברמן עשוי להיות שר הביטחון, או יותר גרוע - שהוא ישתלט גם על הליכוד אחרי שביבי סוף סוף יפרוש. היום שליברמן יהפוך להיות ראש הממשלה יהיה יום מפלתנו הסופית.

אותם דברים בדיוק נאמרו על אריאל שרון, ואפילו מנחם בגין ז"ל אמר עליו "כשיבחר לשר בטחון יקיף את הכנסת בטנקים".

כשהגיע לראשות הממשלה נהג אחרת לגמרי, והפגין אחריות לאומית ושיקול דעת, או כפי שנהג להגיד "דברים שרואים מכאן לא רואים משם".

כל זמן ששכנינו הפלסטינים לא ישנו את דרכיהם ולא יוותרו על חלומם להשליך אותנו לים ולשוב לבתים מהם (לטענתם) גורשו ב 48', לא יהיה כאן שלום לעולם והימין ישלוט כאן עוד שנים ארוכות.

אחרי האכזבה הגורפת מהסכמי אוסלו, יהיה קשה מאד לשכנע את הציבור בארץ להסכים למהלך גדול נוסף, ובצדק.

ובנימה אישית - לצערי, מהימין האידיאולוגי "של פעם" לא נותר הרבה.

הלאומניות החליפה את הלאומיות, המשיחיות את השפיות והשיח הפך למתלהם יותר ויותר.

חבל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שרון לא נדרש להקיף הכנסת בטנקים שכן בגין נתן לו את הלגיטימציה הדמוקרטית עד ששרון הגזים ויותר מכך בני בריתנו דאז.

אבל, הטנקים של שרון הגיעו לבירות למרות שלכאורה היו אמורים לעצור אחרי ארבעים קילומטר[טעות בניווט]?

השקט היה אמור לארוך ארבעים שנה.

בגין סבר תחילה שהבופור נכבש ללא אבידות. סליחה, אולי שוחרר ללא אבידות.

כך שההשלכה משרון לאחרים- בעייתית.

יחד עם זאת, הטיעון של חן על דברים שרואים מכאן, הוכיח עצמו במבצע האחרון.

בכל אופן ,ליברמן הוכיח עצמו כשר חוץ ודיפלומט. מעמדנו בחו"ל- מן המשופרים.

האיש בהחלט מסוכן. אגב, מנהיגי עבר הגיעו עם יתרונות וחסרונות, ודאי ששרון הוא איש מורכב. היכן היתרונות במנהיגות הקיימת? את ניזקה אני דווקא רואה.

הרצון לזרוק אותנו לים, ברוך השם, קיים, אך יש גם אחרת. גם אצלם כאצלנו- דברים שרואים... לא יהיה שלום לעולם- גורף מדי אך אכן לא נראה באופק.

מסכים שקשה להגיע למהלך מהותי, אך זה בעוכרינו.

מסכים עם חן שלאומיות הוחלפה בלאומנות ושיח משיחי. ברגע שמכניסים לסוגייה שהיא סבוכה גם כך- קנאות דתית, מיסטיקה, גזענות, רגשות עליונות משני הצדדים, קשה יותר להתיר את הסבך.

מציאות ארוכת שנים של שליטה בעם אחר מעוררת אצלנו רגשות עליונות והצדקה אידאית למצב. אצל אחרים גם ניצול המצב לגזל ואלימות שהופכים בחסות הסיטואציה- ללגיטימיים. אנו טובים ותרבותיים יותר, עם סגולה, אין לנו ברירה, הם אויב, הם פחותים מאיתנו, הם בעצם זקוקים לנו כלכלית. למותר לציין שיש לכך השלכות גם בצד השני.

אני מסכים עם חן שיש הבדל בין הימין שהוא תומך בו ,שהיה למיעוט לימין המוסת כיום. המיעוט הקיצוני הפך לרוב. במציאות כזו- בגין ומרידור מתונים מדי. לא יאמן. ודאי כל מי שפחות ימני הוא שמאל, כל השמאל הוא בוגד, קיצוני ואנרכיסטי ובעבר היה כאן משטר בולשביקי שאשם בכל, עד היום.קשקוש, אך קישקוש שרבים קונים בחסות מישרד הבורות והתרבות ועיתון תעמולון.

הערה קטנה לחן: אני סבור שהמציאות שנוצרה בידי הימין הליברלי[ולא רק, כמובן] היא כזו שהפכה אותו לבסוף למיעוט בתוך הימין הלאומני. שנים של גזל, קריצה, העלמת עיין הביאו להבשלת הימין הזה, שאיש ימין ליברלי צריך להיחרד מימנו.

נ.ב שרון יביא טנקים לכנסת? בגין עצמו אירגן הפגנה אלימה נגד הכנסת והדמוקרטיה, כולל אבנים על הכנסת בשנות החמישים כשהדמוקרטיה היתה עדיין שבירה. בהמשך הוא התבגר.

סטיתי מן העניין, אך מה לא עושים עבור חן?

פורסם

כבר אמרתי זאת מוקדם בשרשור, אבל התפתחויות פוליטויות (בקיצור, סירחון פוליטי ארץ-ישראלי מצוי :wink:), טרף את הקלפים שוב.

אני רואה את עצמי די מרכזי בפוליטיקה, כך שכל מפלגה, מהסמן השמאלי בעבודה ועד הסמן הימני בליכוד (דרך כל "מפלגות המרכז" השונות), יכולה להתאים, בהתאם למצע והחומר האנושי הספציפי ביום הגשת הרשימה.

עכשיו מה מתברר, מר יריב אופנהיימר (שמשום מה היה מזוהה אצלי עם "שלום עכשיו" :??) נמצא בעבודה, לאחר פרישתו של שר "המשקפת הסגורה", עולה למקום ריאלי.

אז בעצם, אם אני שוקל להצביע לעבודה, שעד היום נחשבה למרכז שמאל, אני מכניס גורמים כמו אופנהיימר, שהוא שמאל קיצוני.

אז מה?...

הליכוד מושך ימינה מהמרכז (פייגלין למשל) והעבודה מושכת שמאלה מהמרכז (יריב אופנהיימר).

בעצם, שתי מפלגות ימין ושמאל, שעדיין נתפסות כ"מרכז" בעיני רוב הציבור, מחריפות את הטון.

הקומבינות מתרחבות ככל שקרב מועד הבחירות.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/420/723.html?hp=1&cat=404&loc=2

449or.jpg

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם
בכדי להבין מדוע אני כ"כ נחרד ממה שהולך כאן ולמה אני מוכן להרחיק לכת עד לכינויו של ישראלי-יהודי (כלשהו) בכינוי "נאצי", כדאי שתשב מעט ותקרא כיצד מכונת התעמולה הנאצית (הפרופגנדה) העלתה את חבורת האנשים הקיקיונית שנהגה להשתכר בבתי מרזח במינכן אל השלטון והביאה למותם של למעלה מ-20 מליון איש (כמובן שרצח 6 מליון יהודים היה חלק עיקרי).

אתן לך כמה דוגמאות מאויירות, עם קצת תרגום. מציע שתקדיש שעה לקריאה מהירה בכדי לקבל מושג כיצד העסק עבד אז וכמה קל לאיזה מרטין שלאף, שלדון אדלסון ובעלי ממון לשגר מכונה כזו (בסיוע אחד כמו ארתור פינקלשטיין).

כדי להבהיר - את "בלי נאמנות אין אזרחות", לא אני תרגמתי... :

תנו להיטלר לעבוד:

hitler-work.jpg

הרייך לעולם לא יושמד כל עוד (אתה) תהיה מאוחד ונאמן:

1933ba.jpg

אנשי גרמניה! 14 שנים של עבדות (תחת השלטון הרפובליקה שהוקמה אחרי מלה"ע הראשונה). אל תשכח זאת ! חייבים לדרוש תשלום. אתה תקבל את התשלום אם תצביע להיטלר!:

rechnung.jpg

"אל תיתן (למדינה). תקריב !"

opfern.jpg

שימו לב לאופן בה מוצגת המדינה לפני עידן הפיהרר:

"לפני: אבטלה, חוסר תקווה, ייאוש, שביתות, השבתות. היום: עבודה, שמחה, משמעת, אחווה.

תן את קולך לפיהרר!"

freude.jpg

שמר בהיסטוריה קיבלתי 86, את הספר "היטלר" של איאן קרשו קראתי, שלל תוכניות על השואה ומלחמת העולם השנייה מוקלטות אצלי במג'יק, סבא שלי בן 92 ניצול שואה ואני יודע משיחה של אחד על אחד את כל מה שהוא עבר.

ובכל זאת, איכשהו אני עדיין לא מתחבר לטענות שלך.

להשוות את ליברמן להיטלר זו תעמולה זולה ותלושה מהמציאות, מזכיר לי את התעמולות של מולי שגב מארץ נהדרת.

מה שליברמן אומר בגדול הוא דבר כזה:

1. צריך להיות קשר הדוק בין מי ששירת בצבא או שירות לאומי לבין הזכויות לקבל הטבות מהמדינה כמו ביטוח לאומי, דיור בר השגה וכו'. לא יכול להיות שיש בישראל אזרחים שיש להם את כל הזכויות אך אין להם את כל החובות.

2. כל אזרח ישראלי ולא משנה מה הדת שלו ו/או הלאום שלו צריך להתגייס לצבא/ שירות לאומי בגיל 18.

3. חברי כנסת/ אזרחים ישראלים שמוסרים מידע לאויב בזמן מלחמה (עזמי בשארה)- צריכה להישלל מהם האזרחות.

תקרא לזה איך שאתה רוצה- פאשיזם/נאציזם, לדעתי הוא צודק.

אם יש משהו חשוב מאוד שלמדתי משיעורי ההיסטוריה זה שאסור לנו להפקיר את המדינה למישהו שמזכיר באופיו את צ'מברלין אלא לשאוף לדמות צ'רצ'ילית ככל האפשר.

פורסם

לא אצביע שוב לליברמן.

עם זאת הוא יהיה ראש ממשלה מצוין.עם/בלי השוואה לאלטרנטיבות (שאין אפילו באופק).

יחסו לדמוקרטיה בר השואה לזה של בן גוריון - "אני לא יודע מה העם רוצה - אני יודע מה לעם רצוי".

חופש ביטוי - כל זמן שלא יעזור לאויב.(היום נראה מוגזם שלפני 30 שנה זרקו לכלא חייל שאמר בטרמפ שם יחידה או שצילם טנדר ויליס בלי טשטוש המספר. היה בזה הרבה חכמה. מי שמפחד להגיד שם יחידה לא ייעלה על דעתו להדליף את שם ראש המוסד/שב"כ ויידע גבולות גם כשייצא לאזרחות).אזרחות - רק למי שלא היה לא נאמן. לא צריך ליפול בבור של הצהרות וחתימות נאמנות.אין צורך. מי שפעל בחוסר נאמנות ולטובת האוייב - כולל רק בדיבור ,- לא יהיה אזרח.

אל תטריחו אותי עכשיו עם " נאמנות למדינה ?/לרעיון המייסדים ?/לעקרונות ייסוד אוניברסליים ?/לשלטון - גם אם עושה דברים פסולים ... הכל בעין המסתכל החושב, בעל האג'נדה " ... וכיו"ב בולשיט של עו"ד מבית א. ברק.

נאמנות היא נאמנות. אצל רוב האומות המתוקנות אין אי בהירות. אצלנו, עד שנגיע לימות המשיח של טיפול במקרים אפורים - יש הרבה מה לעשות עם מקרים שחורים משחור כדי שנמשיך להתקיים.

פורסם

חיימי, לקרוא למדינת כל אזרחיה זה חוסר נאמנות לדעתך (את דעת ליברמן אני כבר יודע)?

כזאתה אומר נאמנות למדינה זה אומר שאסור לא להסכים עם השליט ואסור להפגין נגדו או שאסור גם להצביע נגדו בבחירות?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
חיימי, לקרוא למדינת כל אזרחיה זה חוסר נאמנות לדעתך (את דעת ליברמן אני כבר יודע)?

כזאתה אומר נאמנות למדינה זה אומר שאסור לא להסכים עם השליט ואסור להפגין נגדו או שאסור גם להצביע נגדו בבחירות?

אל תטריחו אותי עכשיו עם " נאמנות למדינה ?/לרעיון המייסדים ?/לעקרונות ייסוד אוניברסליים ?/לשלטון - גם אם עושה דברים פסולים ... הכל בעין המסתכל החושב, בעל האג'נדה " ... וכיו"ב בולשיט של עו"ד מבית א. ברק.

נאמנות היא נאמנות

פורסם

מה לא הבנת? אל תטריח אותו ואת דומיו, תן להם לנהל את המדינה על פי הבנתם (להבדיל ממדינות בהן יש חוקה, כאן אפשר להתאים את "רעיונות המייסדים לצרכיך/מחשבותיך)...

אין לך גם מה לדאוג לגבי מה לעשות איתם. בחוך השם, יש מספיק מקום בנגב, בינתיים מתאמנים על מסתנני העבודה, אבל תזכור (עקב נטיותיך השמאלניות הבוגדניות, אכתוב בערבית)- כול כלב ביג'י יומו.

==========================================================================

קסנון - זה שקיבלת 86 בהסטוריה מראה ש-שיננת היטב את החומר הנלמד, אבל לא מעיד על הבנה.

מה שליברמן אומר (ממש בגדול) הוא : להבנתי, מדינת ישראל צריכה להתנהל בצורה X. מי שלא מיישר קו בצורה מוחלטת, יעוף (לכלא או החוצה). עזוב את הפרטים הטכניים. לזה לא קוראים דמוקרטיה וזו בדיוק הצורה בה היטלר עלה לשלטון ושינה את המדינה (אם שכחת, היטלר נבחר להיות קנצלר ולא ביצע הפיכה (אני לא מתייחס לנסיון ה"פוטש" אלא לבחירות של סוף 1932). לפני 17 שנים כולם הזדעזעו מרצח ראש הממשלה (עזוב רגע את האיש רבין. הרצח כוון כנגד הדרך בה בחר) והתנערו (לפחות למראית עין) מהנבלה שביצע את הרצח. היום יש שכבות שלמות שמסכימות שזו הייתה הדרך הנכונה לפעול.

כל החסמים ששמרו על הערכים הדמוקרטיים בישראל מוסרים (מסירים אותם) אחד אחרי השני, בדרך ליצירת "עם חזק ומאוחד שעומד על שלו". זה נוח מאוד להיכנס תחת המטרייה הגדולה של אבא כאשר יורד גשם בחוץ, אבל כדאי לבדוק אם מתחת למטריה לא רומסים את הילדים החלשים במשפחה.

זה לגיטימי לחלוטין לתבוע שותפות מעשים/דרך/גורל מכל אזרחי המדינה, בתנאי שהכלל יחול על כולם ובאופן שווה. אני מאוד בעד שמשטרת ישראל, לדוגמא - תעשה סדר במקומות בהם הפשע משתולל במגזר הערבי, או שהבניה שם תהיה עפ"י תוכנית מתאר, או שהחינוך יהיה עפ"י תוכנית הלימודים הממלכתית.

אתה רואה את מדינת ישראל עושה את זה? אתה רואה אותה עושה את זה בערים חרדיות?

מדינת ישראל ויתרה ומוותרת על מגזרים שלמים באוכלוסייה ואח"כ לא מבינה מדוע הם מתנכרים אליה. בינתיים היא מעדיפה מגזר של רבע מליון איש ומעבירה אליו כספים בלי הכרה ובלי פרופורציה, על חשבון מגזרים אחרים (מה שיפה הוא שדווקא המגזרים שנדפקים הכי הרבה ממשיכים בתפקיד האשה המוכה ומצביעים לזה שמאכיל אותם קש).

אגב - ככה סתם - כמה "שמאלנים" לא עושים צבא, לא משלמים מיסים ומתעלמים מחוקי המדינה? 100? 200? 500?

הרי הימין עצמו מגדיר אותם כ"מיעוט שמאלני הזוי". אם אתה לא מבדיל בין מי שמתנגד למדינה באשר היא (שראוי להיקרא אויב, או לפחות לא ראוי להיות אזרח בה), לבין מי שמתנגד בצורה חוקית לדרכו והתנהגותו של מי שעומד בראש המדינה כרגע - אז יש כאן בעיה מהותית בחינוך שהונחל לך (לא משנה אם זה בבית, בית הספר או הרחוב).

פורסם

אם יורשה לי, להחזיר רגע נושאים שנשכחו אל סדר היום:

כבר בינואר מתכננים להעלות את מחירי המים, לחם, חשמל, חלב ועוד ועוד.

כל זה אחרי שהעבירו בשנה האחרונה מליארדים להתנחלויות (שאלו את יובל שטייניץ, לא אני אמרתי) ולדתיים (שאלו את ליצמן, אותו נוהל) ובוכים על "גירעון עצום בתקציב".

זו רק ההתחלה. כדי לממן את ההקצבות הבלתי רציונליות למגזרים הנ"ל (וכדי למנוע טענות, אני לא אכתוב שלדעתי הכסף להתנחלויות היא השלכתו לתוך האדמה. נקבל, לצורך העניין, את נחיצותן לביטחון המדינה. אני טוען שהכספים (כספי המסים של כלל האוכלוסייה שומרת החוק, להזכירכם) הללו צריכים להיות מחולקים על פי צרכים כלכליים ולא לפי שיקולים פוליטיים) נצטרך לשלם בעוד מסים ובעוד קיצוצים בשירותים אותם מספקת המדינה.

היום ישראל אינה מדינת אזרחיה, אלא ארגון מאפיונרי שדואג ל"חברי המשפחה" על חשבון כלל הציבור. למרבה הצער, זה התפשט לכל חלקי היושבים בכנסת (גם אם נניח שיש 5 צדיקים. מתוך 120 זה כלום). היתרון היחיד שיש ליאיר לפיד, בעיניי, זה שהוא (ובעיקר אלה שאיתו ברשימה) טרם התלכלך בחרא הזה. למרות שהוא מגלה סימנים מדאיגים של פופוליזם, הוא עדיין בגדר חף מפשע לטעמי, בעוד אצל כל השאר הריקבון כבר נראה לעין. אם אצביע עבורו (דגש על "אם") זה בהחלט לא יהיה בלב שלם, אלא כברירת מחדל עצובה למדי.

כל עוד ביבי ושות' נמצאים למעלה, מכל עשר אגורות (שנשארות מהבזבוזים של שרה'לה), שבע האגורות הראשונות הולכות לכ-30 אחוז מהאוכלוסייה. שאר האוכלוסייה נאלצת להסתפק בשיירים. כשזורקים שיירים - החזקים לוקחים להם קודם כל ממה שיש, עד שהם שבעים ואלה שחלשים ממילא (או נמצאים פיזית רחוק מהצלחת) לא יקבלו כלום.

עצוב שדווקא החלשים בוחרים ללכת שוב ושוב אל אותם עטינים שנראים להם מלאים, אבל עד שהם מגיעים לשם יש אפס מזון ואפס יחס מזו שאמורה להאכיל גם אותם.

מי שרוצה לחיות במדינה בה כולם מתנהגים ככלבים, שיבושם לו. אני מעדיף אימא שדואגת לכל הגורים שלה על פני אחת שמאפשרת לחלשים למות.

פורסם

עניין של גישה.

הבוקר ראיתי ברשת תמונה מחליאה:איש שנזרק לפסיי הרכבת התחתית בניו יורק ועומד להידרס.

הצלם אולי יכול היה לנסות להציל. הוא העדיף לצלם, תמונה מושלמת- תופסת את האיש והרכבת המתקרבת.

העתונים לא היו חייבים לפרסם. חלקם העדיפו שכן, עם הכותרת: אדם זה עומד למות.

מישהו זרק, מישהו צילם, מישהו פירסם.

לרבים יש סדר עדיפויות שאינו כולל אנושיות- הומניזם.

אצל אחרים זה שונה: יחס נאות לאחר כל עוד איננו שונה מימני: לא בן עם אחר, גזע נחות, הרי אלו לא ממש בני אדם.

אבל רגע, יש גם אנשים עם דעות אחרות-אולי גם הם לא בני אדם.

מתחרים עימנו ומסכנים אותנו כלכלית-אולי גם הם לא בני אדם.

תמיד יש סיבה מדעית ,או ציווי אלוהי או הצדקה מוסרית מדוע מגיע לנו, על חשבון האחר.

זו דרך מחשבה בסיסית, פילוסופיית חיים מסוימת שמביאה לתפיסות כלפי האחר.

היא מיתרגמת גם לדעות פוליטיות: בטחוניות, כלכליות, יש אידיאולוגיה, יש צידוקים. יש תירוצים.

כל זה מסתיר את מה שבבסיס החשיבה הזו: טוב לב מופלג.

ישנן עמדות פרגמטיות לסוגיות חברה כלכלה מדינה, נהוג לקרוא להן היסטורית- שמאל וימין.

ויש מה שציינתי- טוב לב מופלג.לעיתים הוא עולה ופורח ואנו מתעלמים מהריח.

פורסם

יש פה כמובן קצת צביעות והצטדקות מיותרת, אבל הדבר הכי חשוב שעולה מהשרשור הזה, היא העובדה שאף אחד לא יצביע לאלדד יניב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...