Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

למי תצביעו בבחירות הקרובות?  

219 הצבעות

1. 1. למי תצביעו בבחירות הקרובות?

• הליכוד ביתנו (ביבי + ליברמן)
      76
    • העבודה (שלי יחימוביץ')
      35
    • קדימה (שאול מופז)
      3
    • יש עתיד (יאיר לפיד)
      67
    • מרצ (זהבה גלאון)
      10
    • ארץ חדשה (אלדד יניב)
      0
    • האיחוד הלאומי \ הבית היהודי (נפתלי בנט\זבולון אורלב)
      23
    • מפלגות חרדיות (ש"ס, יהדות התורה)
      5
    • מפלגות ערביות (בל"ד, רע"מ, תע"ל)
      0

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מבין שההגיון המנחה אותך הוא אותו הגיון של אנשי "הקשת המזרחית". מי מנע מהם להקים קיבוצים ומושבים חקלאיים אחרי עלייתם ארצה? באותם זמנים כל מי שרצה להקים יישוב היה יכול לעשות זאת. אני מזמין אותך לעבוד יום אחד בודד בשדה, עם טוריה, רצוי בקיץ. המושבים והקיבוצים שאתה מכיר היום, עם וילות מפוארות וכו' - הם של אוכלוסייה נובורישית שהגיעה מבחוץ, יעני עירוניים שמבקשים "איכות חיים". מושבניקים הם זן בהליך הכחדה.

שיהיה ברור, אין ספק שהקיבוצים והמושבים עבדו קשה ומילאו תפקיד חשוב. אני גדלתי בכפר ואני יודע בדיוק כמה קשה עובדים שם. אבל - וזה אבל גדול - מי שקיבל קרקעות בחינם והיום מרוויח מהם, צריך להחזירן למדינה. ולא משנה אם הוא מפאיניק, מפמניק, חובש כיפה או חובש כפייה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 390
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בקיצור, אם ממשלת המערך היתה ממשיכה לשלוט כאן ולא מוחלפת בשלטון הליכוד ב 77', היינו חיים היום בגן עדן.

כולם היו חיים בשיוויון מוחלט (בטח, כי לאף אחד לא היה כלום..), אתא היתה פורחת (וכולנו היינו לובשים מכנסי חאקי), סוסיתות חדשות היו נפלטות בקצב מסחרר של 8 ביום מפסי הייצור בטירת הכרמל, והיינו חיים בהרמוניה מלאה עם שכנינו.

לצערנו, הדמוקרטיה היא השיטה הפחות גרועה, ולא האידאלית, אבל עדיין הליכוד שולט כאן 35 שנה ולא כל כך רע כאן, אחרי הכל.

הציבור הישראלי יודע מצויין להעניש ממשלות שסרחו.

על מחדלי אוסלו מפלגת העבודה נענשה קשות, על מלחמת לבנון השנייה, שכלל לא היתה כושלת נענשה קדימה, ואם הציבור לא העניש את נתניהו הסיבה יחידה - אין שום אופציה אחרת, לא מדינית ולא כלכלית.

אף אחד לא קוסם ואין יש מאין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לצערנו, הדמוקרטיה היא השיטה הפחות גרועה, ולא האידאלית, אבל עדיין הליכוד שולט כאן 35 שנה ולא כל כך רע כאן, אחרי הכל.

על מחדלי אוסלו מפלגת העבודה נענשה קשות, על מלחמת לבנון השנייה, שכלל לא היתה כושלת נענשה קדימה, ואם הציבור לא העניש את נתניהו הסיבה יחידה - אין שום אופציה אחרת, לא מדינית ולא כלכלית.

אף אחד לא קוסם ואין יש מאין.

לא הבנתי.

הליכוד שולט כבר 35 שנה? אז איך מפלגת העבודה הגיעה לאוסלו? איך קדימה הגיעה ללבנון? מה עשה שמעון פרס בבית ראש הממשלה? מה עשה שם רבין? ברק? אריק? אולמרט?

כשנוח לאלה שמעוותים את המציאות, הליכוד הוא הבית והמקור של אריק ואולמרט. כשקצת פחות נוח, החטאים נופלים על "השמאלנים".

הסיבות לפריחתה של מדינת ישראל הן עליה של מליון רוסים תוך 3 שנים (בלי קשר לאיכות העליה. גידול של כמעט 25 באוכלוסיה במהירות כזו מחייב זינוק של כל המשק, עקב ביקושים גדולים בהרבה בכל תחום). עד 92 ישראל דשדשה עמוק בחרא. עם ראש ממשלה אחר הרוסים והאתיופים היו חיים עד היום בקרוואנים ובאוהלים ושאר עם ישראל נוסע בסובארו DL), כמו גם קפיצה של הטכנולוגיה בכלל העולם. ראה היכן נמצאת סין היום לעומת עשרים שנה אחורה, זו סתם דוגמא (לשאלתך מקודם - אחרי ביקורים לא חטופים במספר מדינות אפריקאיות, אנחנו בהחלט בכיוון הנכון להשתוות אליהם ואני לא מדבר על דרא"פ, שגם היא לא בדיוק בקדמת המדינות המפותחות בעולם).

מסכים איתך שנתניהו לא קוסם. כמו כל אלה שמתהדרים בתואר - הוא מאחז עיניים, אחד המשובחים שבהם. האחרים הם מספיק ישרים כדי להודות בכך, חד וחלק. נתניהו כ"כ טוב בזה שהוא מצליח לעבוד אפילו על עצמו...

מי שקיבל קרקעות בחינם והיום מרוויח מהם, צריך להחזירן למדינה. ולא משנה אם הוא מפאיניק, מפמניק, חובש כיפה או חובש כפייה.

בבחינת "הכושי עשה את שלו, הכושית לא יכולה ללכת". למה לא ביקשו לקחת את הקרקעות כשהיה קשה? מקובל עליי לחלוטין שאם מאן דהוא מרוויח מהאדמות שקיבל, אז עליו לשלם מס (אפילו מוגדל) על רווחיו, אבל מכאן ועד לקחת אדמות שרק בזכותו אינן שטח הפקר ו/או עיי חורבות? למה נראה לך שחקלאי שחיסל את עסקיו בגלל שהמדינה לא מאפשרת להתקיים מחקלאות זעירה צריך לרעוב ללחם? כל עוד הכלל נהנה מזה (בצורת הכנסות ממיסים), מדוע לא לאפשר לו את זה?

אני כבר לא מדבר על העובדה המוזרה שכמעט כל מי שמחזיק עסקים במושבים אינו נמנה על אלה שבאמת היו חקלאים. כפי שכתבתי לך - חלק גדול מאוד מחברי המושבים דהיום (כלומר עשרים-שלושים השנים האחרונות) הם כאלה שבאו מהעיר עם כסף שעשו בחוץ והקימו עסקים בזול במושב.

פורסם

הסיבות לפריחתה הכלכלית של ישראל הן רבות.

1. המעבר ממשק סוציאל דמוקרטי מסורבל ולא יעיל למשק קפיטאליסטי ותחרות חופשית.

לאט לאט חוסלו כל התעשיות הלא יעילות, נפתחה תחרות אמיתית במשק (זוכרים 7 שנות המתנה לטלפון ?) ובדרך חופשית לגמרי ישראל החלה לייצא את המשאב מס' 1 שלה - ההון האנושי.

עד 77' פרי ההדר היה ענף היצוא מס' 1 של ישראל.

גם ממשלת העבודה שכיהנה כאן מ 92' עד 95' המשיכה בקו הזה, וללא ספק עשתה הרבה, גם אם טעתה לחלוטין בהסכם אוסלו, מה שהוביל ללמעלה מ 1500 הרוגים עד עתה.

2. מערכת בנקאית יציבה ואחראית, שבניגוד למערכת הבנקאית בארה"ב שהעניקה אשראי מופקר לכל דורש, נוהגת בריסון נכון, ומהווה נדבך חשוב ביציבות הכלכלית של ישראל.

3. מדינות דרום אירופה הגיעו למשבר הכלכלי בשל מדיניות תקציב פרועה ומופקרת, מגזר ציבורי ענק ומנופח, שיעורי מס נמוכים מידי וריצוי כל גורם אפשרי.

היום היוונים והספרדים משלמים ביוקר, תרתי משמע, על חגיגות השכר והמיסוי הנמוך, כי אין יש מאין.

4. דוגמא מצויינת למדינה עם לא מעט בעיות אבל התנהלות נכונה היא טורקיה.

יש להם תעשיה משגשגת, ובניגוד ליוונים שנואי נפשם, הם לא צריכים לחיות מקיבוץ נדבות.

וחוץ מזה, עוד מעט תבוא שלי יחימוביץ' ותראה איך יש כסך ל כ ו ל ם, מה יהיה אחר כך ?

אלוהים גדול.

פורסם

אתה אמיתי? ללא מימון אמריקאי, היינו שותים היום את מי הים של עזה.

זה עלה לנו באובדן עצמאות, ע"ע הביצים הלחיצות של ביבי ב"עמוד ענן", אבל העיקר שאנחנו מראים לכל העולם מה זה...

פרי ההדר היה היצוא של מדינת ישראל כי היה כלכלי וללא תחרות מצד מרוקו/ספרד וכו'. היום לא משתלם לייצא מים.

על שוק התקשורת שהשתנה 700 פעם בעולם (ובארץ) אני כבר לא מדבר. מה שהיה פעם פלא טכנולוגי בסרטי ג'יימס בונד נגיש וזול לכולם. מדובר על עולם אחר מאשר הימים בהם נאלצת להמתין 7 שנים לקו, גם מבחינת עלויות למפעיל (בלי קשר לעצלנות של אנשי משרד התקשורת דאז).

מערכת בנקאית יציבה ואחראית - אתה בטח מתכוון להיא שאפשרה את ניפוח מחירי המניות (זוכר? הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם?).

מדינות דר' אירופה משלמות על הריצה אחרי היורו. לקחו עמים שחיו בנורמה ורמות מחיר מסויימות (שהותאמו לאופי והמסורת במקומות הללו) ואילצו אותם לחיות על פי הנורמה של מדינות צפון אירופה. אם פעם יכולת לעשות טיול בזול בפזטות או בדרכמות, היום זה עולה כמו בלירות שטרלינג.

אם אתה, כתייר, נאלץ להשאיר בשבוע הרבה יותר - מה יגיד מי שחי שם?

קפצו מעל הפופיק, בבחינת העכבר שאמר לפיל "תראה כמה אבק אנחנו עושים". מזכיר מדינה קטנה כלשהי, מוקפת אוייבים.

שלי אומרת את מה שהיא חושבת שייערב לאוזני בוחריה. 1. היא לא תגיע לעמדה שתאפשר לה לעשות זאת, לכן קל לפזר הבטחות.

2. אם תגיע בדרך נס, נקווה שתקצץ במקומות בהם אפשר וצריך לקצץ (פירטתי קודם) ואז יתפנה הרבה הרבה כסף לטובת אלה שכן צריכים. בינתיים את הגירעון האינסופי מייצר ראש הממשלה המוצלח שלך, עם התיחמונים הפוליטיים שלו.

פורסם

שנים ארוכות אנחנו לא מקבלים סיוע אמריקאי אזרחי, להבדיל מצבאי, הוא לא ניתן לנו מאהבה, אלא כמו כל דבר אמריקאי, מאינטרס נטו.

מדינות דרום אירופה התרגלו לחיות שנים ארוכות בגירעון תמידי, וכל עוד הם יכלו להדפיס כסף, לא היתה בעייה; הבעייה החלה שהם איבדו את העצמאות המוניטרית שלהם, ואז הם נאלצו לחיות מהתוצר שלהם, ובהתחשב במגזר ציבורי של 70%, גבוה הוא לא יכול להיות.

משבר מניות הבנקים של 83' מהווה את הסיבה העיקרית ליציבות במערכת הבנקאית בישראל, וטוב עשתה הממשלה שסייעה להם, והתוצאות ניכרות היטב, בין אם בריבית מאד נמוכה ובין אם בדירוג אשראי גבוה, ולמרות המדיניות הממשלתית, לבנקים יש חלק בזה.

עם תיכמונים ובלי תיכמונים, עד שלא יסתיים המשבר הכלכלי באירופה, שוק היצוא מס' 1 של ישראל, נאלץ להדק את החגורה.

גם אם תבטל כליל את כל העברות הכספים לחרדים ולמיתיישבים, מצבינו לא ישתנה מהותית, העיקר שיש את מי להאשים..:-P

פורסם

חן , אני מהאגף שלך - דרכי דרכך וכנ"ל השקפת העולם , אבל יש בעיה .

חטאי המערך היו רבים ואתה צודק , זוכרים ומתקדמים הלאה .

אם כולם מספרים לך שיש בעיה , כדאי שתבדוק באמת את המצב .

אתה רואה על פני השטח תנועה וצבע , אתה מפספס את הזרמים העמוקים .

אני מדבר ובודק אנשים , מצבם רע - אכול ושתה כי מחר נמות .

חיים את הרגע - מוכרים דירות וומוסיפים משכנתא - אבל חיים כעשירים .

" למה לי לא מגיע מה שלאחר יש "- זו התשובה .

יש קומבינות ושחיתיות ברמות שאתה לא מבין ולא רוצה להאמין , אין אכיפת חוקים ,

אין נורמות חברתיות ואין בושה .. במינהל המדינה והמקורבים .

- יש בעיה בסיסית בתשדורת של המדינה ומובילי החברה .( ראה לקוחות איש רב הפעלים רני רהב )

אז נכון שאדם אחראי למעשיו , אבל כחברה אנו צריכים להבין שיש לנו בעיה .

אם בארזים נפלה שלהבת - מה יגידו אזובי הקיר -

השאלה , מה אתה רוצה לראות בעתיד - וכן הכר בעובדה , מצב כ 40% מאזרחי המדינה גרוע ועוד כ 20% מתנדנדים ..

אז שמר לצערי צודק - אולי , הוא מטיף בשער ומגזים - אבל את שהוא אומר אי אפשר לפסול - הרוב נכון .

אפשר להתווכח על דרך הפתרון , הקצב והזמן - אבל אסור להמשיך כך .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

איך אפשר להצביע עבור ליברמן המושחת. הבת שלו בגיל 21 היתה בעלת חברה עם הרבה מליונים. מאיפה?

יתכן שהוא אפילו "עולה" על אולמרט.

נוסף לנזק הישיר של השחיתות, היא מפוררת את המרקם שלנו כעם כמו סרטן. אנשים מתיאשים ובזים לשלטון מושחת.

הרבה מהפגעים שלנו נובעים משחיתות (ראה מרכז הליכוד, חברי הכנסת שחיבים כסף כדי לצלוח את הפריימריס ועוד).

למזלנו עדיין לא מאוחר, ויש בשלטון גם אנשים נקיים ולא מושחתים.

איך לטפל בבעיה? שינוי שיטת הבחירות. חלק גדול מהנושאים הנדונים כאן יפתר מעצמו עם משטר שקשור לנו , האנשים הרגילים ומבטא את רצוננו.

יהודה

פורסם

מקובל עליי לחלוטין שאם מאן דהוא מרוויח מהאדמות שקיבל, אז עליו לשלם מס (אפילו מוגדל) על רווחיו, אבל מכאן ועד לקחת אדמות שרק בזכותו אינן שטח הפקר ו/או עיי חורבות? למה נראה לך שחקלאי שחיסל את עסקיו בגלל שהמדינה לא מאפשרת להתקיים מחקלאות זעירה צריך לרעוב ללחם? כל עוד הכלל נהנה מזה (בצורת הכנסות ממיסים), מדוע לא לאפשר לו את זה?

אני כבר לא מדבר על העובדה המוזרה שכמעט כל מי שמחזיק עסקים במושבים אינו נמנה על אלה שבאמת היו חקלאים. כפי שכתבתי לך - חלק גדול מאוד מחברי המושבים דהיום (כלומר עשרים-שלושים השנים האחרונות) הם כאלה שבאו מהעיר עם כסף שעשו בחוץ והקימו עסקים בזול במושב.

אז אנחנו מסכימים. גם לגבי מכירת קרקעות על ידי מי שהיו "מושבניקים" או קיבוצים, לגבי קרקעות שקיבלו בחינם, וגם לגבי תושבי ה"מושבים" היום.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
חן , אני מהאגף שלך - דרכי דרכך וכנ"ל השקפת העולם , אבל יש בעיה .

חטאי המערך היו רבים ואתה צודק , זוכרים ומתקדמים הלאה .

אם כולם מספרים לך שיש בעיה , כדאי שתבדוק באמת את המצב .

אתה רואה על פני השטח תנועה וצבע , אתה מפספס את הזרמים העמוקים .

אני מדבר ובודק אנשים , מצבם רע - אכול ושתה כי מחר נמות .

חיים את הרגע - מוכרים דירות וומוסיפים משכנתא - אבל חיים כעשירים .

" למה לי לא מגיע מה שלאחר יש "- זו התשובה .

יש קומבינות ושחיתיות ברמות שאתה לא מבין ולא רוצה להאמין , אין אכיפת חוקים ,

אין נורמות חברתיות ואין בושה .. במינהל המדינה והמקורבים .

- יש בעיה בסיסית בתשדורת של המדינה ומובילי החברה .( ראה לקוחות איש רב הפעלים רני רהב )

אז נכון שאדם אחראי למעשיו , אבל כחברה אנו צריכים להבין שיש לנו בעיה .

אם בארזים נפלה שלהבת - מה יגידו אזובי הקיר -

השאלה , מה אתה רוצה לראות בעתיד - וכן הכר בעובדה , מצב כ 40% מאזרחי המדינה גרוע ועוד כ 20% מתנדנדים ..

אז שמר לצערי צודק - אולי , הוא מטיף בשער ומגזים - אבל את שהוא אומר אי אפשר לפסול - הרוב נכון .

אפשר להתווכח על דרך הפתרון , הקצב והזמן - אבל אסור להמשיך כך .

אייל .

מילה במילה :mm_yeah:

פורסם
שנים ארוכות אנחנו לא מקבלים סיוע אמריקאי אזרחי, להבדיל מצבאי, הוא לא ניתן לנו מאהבה, אלא כמו כל דבר אמריקאי, מאינטרס נטו.

רגע, אם אני לא טועה - הסעיף התקציבי הגדול ביותר של מדינת ישראל הוא הביטחון. לא? אם הדוד העשיר מממן לנו את התחביב - אפשר בכסף שהתפנה לקנות עוד דברים. איפה הכסף? קוסטטה !

הצלחת גם לבלבל אותי לחלוטין? מצבנו מצויין, או שיש לנו גירעון תקציבי ענק?

יתרה מכך - עדיין לא ענית לי על שאלה פשוטה. אם מצבנו כ"כ טוב, אז איך זה שאחזקת המדינה עולה לנו יותר ויותר בכל חודש? כשאני הולך לשוק, אם יבול המלפפונים מצויין, אני קונה בזול, לא? יכול להיות שיש שוק עם חוקים מיוחדים רק תחת ממשלת ביבי?

מה לגבי ירידת הייצוא לאירופה, לא רק בגלל הידוק החגורה (בינינו, הייצוא לספרד אף פעם לא היה כזה גדול ודווקא עם היוונים אנחנו סבבה עכשיו, עקב הריב עם התורכים) אל (גם) בגלל סימון מוצרים מההתנחלויות? נכון. החארות צבועים וגם אנטישמיים, אבל הם לא כאלה מהיום. עוד באירופה הם היו סקפטיים. יש סיכוי כלשהו שהצמד ביבי/ליברמן תורם במשהו? אני סתם מדמיין. בטוח.

אולי זו אשמת המערך? הוא היה בשלטון מספיק זמן בשביל לעשות כזה נזק. אבל רגע - הליכוד שולט כבר 35 שנים. לא? זה מעל חצי מחיי מדינת ישראל. אז מי אשם? מזל שברק פרש מהמפלגה. הוא עוד היה מצליח להעלים גם את מפלגת העבודה ואז את מי ביבי היה מאשים?

לא רק שבלבלת אותי. נראה לי שהצלחת לבלבל אפילו את עצמך, או שהפרופגנדה של ביבי בלבלה אותך. שורה תחתונה - מרוב בלבול, אם שוב ייבחר ביבילבול, כולנו נקבל בולבול בקרוב.

פורסם

תקציב הסיוע האמריקאי הוא בין 2.5 ל3 מיליארד דולר בשנה (מתוך תקציב בטחון של 50 מיליארד שקל ותקציב מדינה של 360 מיליארד שקל), וכמעט כולו מוגבל בשימוש לאדמת ארה"ב בלבד. חלק מהתקציב הזה היה חוזר אלינו אם התעשיות הצבאיות היו מקבלות יד חופשית לסחר חוץ ורכש מול צה"ל (האמריקאים מטילים וטו על עסקאות שלא נראות להם, כמו עסקת הפלקון עם סין, והתעשיות הצבאיות כלל לא טורחות להתחרות באיזורים מסויימים כשברור שצה"ל יכול לקבל בחינם מהאמריקאים). הסיוע הבטחוני הזה הונהג לאחר הסכם השלום עם מצרים, ובמסגרתו המצרים מקבלים סיוע (בערך חצי משל ישראל) וציוד אמריקאי מתקדם. האמריקאים בעצם יצרו כאן מירוץ חימוש בין מצרים, ערב הסעודית וישראל.

יש יתרונות בסיוע הזה, אבל לומר שבלעדיו "היינו שותים את המים של עזה" זו התעלמות מהמציאות.

היום היינו אצל ההורים של אשתי בארוחת ערב. עלה הנושא הפוליטי, ואמא שלה אמרה שהיא תצביע לבית היהודי בשביל שיראו לערבים מה זה. רציתי להסביר לה שאם הנכדים העתידיים שלה לא יגדלו בארץ זה לא יהיה בגלל הערבים, אלא בגלל הבית היהודי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אתה מדבר על 20-25 אחוז מתקציב הבטחון במזומן (או שווה ערך). בנוסף על כך אתה שוכח לציין את ה"מטריה האווירית" שארה"ב מעניקה לישראל ומתנות נוספות שהן למעשה יכולת לקבל אשראי לרכישות שונות. על ההסכמה בשתיקה שלפיה ארה"ב לא תיתן לישראל ליפול (ע"ע רכבת אוויר בשנת 1973) אני כבר לא מדבר.

אין ויכוח שהאמריקאים עושים את זה לא רק (אם בכלל) מאהבת ישראל, אבל אני מקווה שתסכים איתי שלארה"ב יש היום יכולת "שכנוע" בלתי מוגבלת על ישראל.

אתה באמת רואה את ביבי נמנע מתקיפה קרקעית בעזה ללא וטו מאובמה? אני מניח שלא יהיה לך קשה לתמלל את השיחה בין קלינטון לביבי, יום לפני סיום 'עמוד ענן'.

יכולת להסביר לאמא של אשתך שכבר הראינו לערבים מה זה בפעולות התגמול בשנות ה-50, במבצע קדש, בזמן "המלחמה על המים", במלחמת ששת הימים, במלחמת ההתשה, במלחמת יוה"כ, במבצע של"ג, בענבי זעם, ב"חומת מגן", במלחמת לבנון השניה, ב'עופרת יצוקה' וב'עמוד ענן' (ובין לבין גם ב'ארץ המרדפים' ועוד כהנה וכהנה).

אין ספק שמבחינה צבאית ישראל נותנת לערבים בראש בכל פעם (אפילו במלחמת לבנון השניה, הנחשבת לכשלון יחסי - התוצאות האובייקטיביות הן לטובת צה"ל), אבל כל אוכלוסייה עם שלטון זר שחוטפת מצליחה להתאושש ממכות פיזיות שנחתו עליה ולהשיב מלחמה.

להבדיל אלף אלפי הבדלות - אפילו היהודים שעברו שבעת מדורי גיהנום בגטאות מצאו כח להילחם בנאצים (מרד ו/או פרטיזנים) למרות שהנאצים היו "יעילים" ללא השוואה בנטרול ההתנגדות מולם (מסיבה פשוטה - מוסר לא היה בלקסיקון שלהם). אני כבר לא מדבר על כמעט כל עם/קהילה אחרת שהייתה תחת כיבוש.

בסופו של יום, יש שתי אפשרויות איתן אפשר לחיות לאורך זמן:

1. העם השולט/כובש (קרא לזה איך שאתה רוצה) יוצא מהשטח אותו כבש ומאפשר לעם הנשלט/נכבש לנהל את עצמו ולהסתדר לבד (גם אם לא יסתדר, זו כבר לא בעיית השולט).

2. העם השולט "מנקה" את השטח מהעם הנשלט. יכול להיות בחיסול שיטתי או בגירוש המוני.

אני טוען שרק אפשרות מס. 1 היא ראלית, אבל אם מישהו יכול להגיש משנה סדורה בה הוא מפרט כיצד הוא מבצע את האפשרות השנייה בלי להפוך את מדינת ישראל למוקצה כגון דרא"פ של האפרטהייד - אני מסיר את הכובע ומקבל את זה בהכנעה.

יבוא מישהו ויספר לי בפרוטרוט כיצד הוא מעלה עכשיו על משאיות כ-2 עד 3 מליון איש ומטיס אותם מכאן (או מוריד עליהם פצצה) ונשאר לעמוד אח"כ - אקבל זאת.

במצב הנוכחי - נישאר לנצח במלחמה מתמדת. להרוס הרבה יותר קל מלבנות ולכן מספיק מפגע אחד או שניים כדי לזרוע הרס ואובדן אצלנו.

פורסם

אתה באמת רואה את ביבי נמנע מתקיפה קרקעית בעזה ללא וטו מאובמה? אני מניח שלא יהיה לך קשה לתמלל את השיחה בין קלינטון לביבי, יום לפני סיום 'עמוד ענן'.

בסופו של יום, יש שתי אפשרויות איתן אפשר לחיות לאורך זמן:

1. העם השולט/כובש (קרא לזה איך שאתה רוצה) יוצא מהשטח אותו כבש ומאפשר לעם הנשלט/נכבש לנהל את עצמו ולהסתדר לבד (גם אם לא יסתדר, זו כבר לא בעיית השולט).

2. העם השולט "מנקה" את השטח מהעם הנשלט. יכול להיות בחיסול שיטתי או בגירוש המוני.

אני טוען שרק אפשרות מס. 1 היא ראלית, אבל אם מישהו יכול להגיש משנה סדורה בה הוא מפרט כיצד הוא מבצע את האפשרות השנייה בלי להפוך את מדינת ישראל למוקצה כגון דרא"פ של האפרטהייד - אני מסיר את הכובע ומקבל את זה בהכנעה

במצב הנוכחי - נישאר לנצח במלחמה מתמדת. להרוס הרבה יותר קל מלבנות ולכן מספיק מפגע אחד או שניים כדי לזרוע הרס ואובדן אצלנו.

נתניהו נמנע מכניסה קרעית לרצועת עזה מכמה טעמים.

1. אנחנו חודשיים לפני בחירות, והסתבכות או חלילה מספר הרוגים לצה"ל היו פוגעות בו אלקטורלית, ודי אם נזכר במבצע ענבי זעם ששלח את פרס הביתה.

2. אין שום טעם בכניסה קרקעית אם לא מפרקים את שלטון החמאס לחלוטין, כולל חיסול כד הדרג המדיני שם.

זה אפשרי בהחלט צבאית, השאלה היא למי נמסור את המפתחות ביום שאחרי, והיום הזה תמיד מגיע.

בשנת 05' יצאנו כליל מרצועת עזה ופינינו אותה עד הסנטימטר האחרון, ומה קבלנו בתמורה ?

קאסמים, גראדים ולקינוח טילי פאג'ר.

נכון, הם היו גם כשישבנו שם, אך פינוי מוחלט של השטח אמור היה לתת לפלסטינים הזדמנות להקים תשתיות לתעשייה וחקלאות, ללא נוכחות ישראלית כל שהיא.

זה לא קרה, וכל מרצם הופנה לתעשייה עניפה של אמל"ח מסוגים שונים.

מי יכול לערוב לנו שזה לא יקרה גם ביהודה ושומרון ביום שאחרי ?

תהליך אוסלו נחל כשלון חרוץ, ובזה מודים כולם, מה שאומר שהתהליך המדיני הבא חייב להיות שונה לחלוטין.

ואם ביחסים עם הפלסטינים עסקינן, דווקא לנתניהו יש תפיסת עולם נכונה - בוא ננסה לשפר את מצבם הכלכלי של התושבים, מתוך מטרה להרחיק אותם ממעגל הטרור, ובגדה זה בינתיים עובד היטב, ברצועה ממש לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...