Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שמשמן של דלק לוואלווליין יהיה שיפור :) באוטוסטור המליצו על מגנטק של קסטרול בתור שמן פרימיום.

מה דעתכם?

פורסם
איך בדיוק מרוצים משמן? מה היה לך קודם ומה ההבדל...

לפני זה היה שמן דלקול 10W40, הוא גם היה בסדר גמור, אבל היה ממש מעט תיתוקים בהנעה כשהמנוע קר למשך איזה דקה ובוולוליין גם זה נעלם כמעט לגמרי אז זה השינוי :-)

תשמע, בהנחה שבדקת שמיעה ולא חל שום שינוי, כל הכבוד על הדקויות שאתה שם לב אליהם. אני מכיר רכבים ששינויים כאלה קורים לא בגלל שינוי שמן (השמן קבוע) אלא בגלל טמפרטורת התנעה או סיבות אחרות לא ודאיות, כמו איכות דלק...

אבל הכי חשוב שאתה מרוצה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שמיעה ב"ה אני בסדר גמור, אפילו מצויינת.

אלו הבדלים דיי מינוריים אבל אני שם לב אליהם, אם אז התקתוקים היו נמשכים כדקה-דקה וחצי בהנעה בבוקר, אז עם השמן של וולוליין זה ירד לפחות מדקה, שוב כמו שאמרתי, דיי מינורי ולא באמת הסיבה שהחלפתי שמן, אבל אם כבר זה "שיפר" משהו זה מצויין.

פורסם
שמיעה ב"ה אני בסדר גמור, אפילו מצויינת.

אלו הבדלים דיי מינוריים אבל אני שם לב אליהם, אם אז התקתוקים היו נמשכים כדקה-דקה וחצי בהנעה בבוקר, אז עם השמן של וולוליין זה ירד לפחות מדקה, שוב כמו שאמרתי, דיי מינורי ולא באמת הסיבה שהחלפתי שמן, אבל אם כבר זה "שיפר" משהו זה מצויין.

עכשיו אני מבין שאתה יושב עם סטופר.

תהרוג אותי אם אני מסוגל לשחזר משהו מלפני כמה חודשים ולהיות בטוח שזה דקה וחצי ולא דקה.

...אז למה החלפת שמן?

קח ברוח טובה...בבקשה

פורסם
עכשיו אני מבין שאתה יושב עם סטופר.

תהרוג אותי אם אני מסוגל לשחזר משהו מלפני כמה חודשים ולהיות בטוח שזה דקה וחצי ולא דקה.

...אז למה החלפת שמן?

קח ברוח טובה...בבקשה

רק ברוח טובה :)

תשמע לא ב-א-מ-ת ישבתי למדוד זמנים, רק לפי השעון ברכב, זה בערך הזמן שהיה.

אני מחליף כול 10k קילומטרים, היה את השמן של דלק 10k קילומטרים, הגיע הזמן לטיפול אז שמתי את הוולוולין, וגם לא כי התקתוקים גרמו לי לחפש סוג שמן מיוחד, סתם כי זה שמן טוב.

פורסם
רק ברוח טובה :)

תשמע לא ב-א-מ-ת ישבתי למדוד זמנים, רק לפי השעון ברכב, זה בערך הזמן שהיה.

אני מחליף כול 10k קילומטרים, היה את השמן של דלק 10k קילומטרים, הגיע הזמן לטיפול אז שמתי את הוולוולין, וגם לא כי התקתוקים גרמו לי לחפש סוג שמן מיוחד, סתם כי זה שמן טוב.

אז בפעם הבאה שאתה כותב דברים לא אמיתיים, אלא רק "כאילו", תעדכן אותנו. תופסים ממך בנאדם רציני פה...

בגדול, אני חושב שבתחום הזה של השמנים, אין מידע מספק, כך שאדם מן הישוב יוכל לקבוע ששמן אחד טוב מהשני.

גם פה, כמו באינסוף דברים אחרים, רוב האנשים הם קורבנות אופנה/שטיפת מוח של פרסומות וקידום מוצרים.

אנשים מוכנים להשבע שמוצר מסויים טוב יותר, כי ככה הם מרגישים באמת. וזה בכלל בגלל שבתודעה שלהם שנשטפה ע"י אינטרסנטים הם משוכנעים שרכשו מוצר טוב יותר. אבל אין לזה בסיס.

כשיש הוכחות חד משמעיות לעליונות של מוצר, אין שום סיבה שהיצרן לא יציג אותם כחלק ממסע קידום המכירות שלו.

מה שנדרש בתחום הזה, זה הקפדה על רכישת מוצר שעומד בתקן, שלא התיישן יותר מדי, והפלצנים יוסיפו, מיצרן גדול ומוכר.

פורסם

עולם השמנים הוא עולם מורכב ומסועף ורב הנסתר על הגלוי.

זאת ועוד, רכבים שונים מגיבים אחרת לשמן המנוע וזה פשוט עניין בלתי אפשרי לומר ששמן מנוע X הוא הטוב ביותר.

מה שלנו כצרכנים נותר לעשות הוא לחפש את שמן המנוע בעל הנתונים היבשים הטובים ביותר, קרי שמן שעומד בתקן רלוונטי ומחמיר וכזה שהיצרן מספק נתונים טכניים מלאים אודותיו והמספרים המופיעים שם מכובדים. אני מתנגד לדעתך שרק "פלצנים" יקפידו על חברה מוכרת כי זו לא המלצה אלא חובה. אני ממש לא בטוח ששמן של אמריקן איגל או פרסטון עומד בתקנים הרשומים על המיכל.

זה מבחינתנו כצרכנים המקסימום שאפשר לעשות בבואנו לבחור שמן מנוע. כדי למצוא את שמן המנוע האולטימטיבי יש צורך בשליחת שמן מנוע משומש למעבדה ופתיחת המנוע לבדיקת הבלאי שנוסף, נקיון וכו'. אני רוצה לראות מי הולך לעשות את זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רק כדרך אגב, בארה"ב תעשיית השמנים הממוחזרים היא גדולה ביותר. שמן ממוחזר זול יותר בצורה רבה מאשר שמן "בתול" שהופק בתהליכים הרגילים. בזמנו קראתי שמכל ליטר שמן מצליחים למחזר חצי ליטר. פשוט מנקים אותו מכל הפיח והמזהמים ומוסיפים לו תוספים מחדש ווואלה, יש לך שמן ממוחזר תקין לחלוטין.

ייתכן שזאת הסיבה מדוע אמריקן איגל כזה זול יחסית. כמו כן, אני יודע שישנם חברות שממלאות את השמן בארץ. הן מקבלות את השמן בצוברים גודלים ומפשוט ממלאים אותם בבקבוקים בארץ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שמנים ממוחזרים זה רעה חולה, לא לגעת גם אם מקבלים בחינם.

השמן אינו עומד בשום דרישה טכנית, גם אם זה רשום על התווית.

בספר רכב מצויין סיווג לשמן מנוע: SG/SH/SJ.

באתר אוטוסטור (לדוג׳) יש שמן של וואלוולין, ו-2 של קאסטרול ואף אחד מהם אינו עונה על הסיווגים האלה ע״פ מה שרשום באתר של אוטוסטור.

להתעלם מהסיווג?

קשה להאמין ששמן מנוע שנמכר כיום לא עונה לסיווג של לפחות SJ.

אני מניח שמצאת שמנים בדירוג של SN או SM והם עונים מעל ומעבר לדרישות ואתה יכול להשתמש בהם בראש שקט.

לגבי צמיגות, אם אתה חושב ש 10W40 הוא השמן שאתה צריך אתה יכול לבחור בשקט גם 5W40 שיהיה עדיף יותר.

פורסם

כתבתי, לא לגעת.

מרכיב הבסיס בשמן אותו ממחזרים משתנה מולקולרית במהלך השימוש בו ולכן אני לא מבין איך בדיוק ממחזרים את השמן הישן למצב שהוא תקין ושום תוסף בעולם שתוסיף לשמן לא יתקן זאת.

פורסם

בפעם האחרונה שמו לי במורשה שמן 5W30 ללנטיס ולא 10W40!!

אני גם מחפש עכשיו שמן מנוע אם צמיגות זהה של 5W30 יש מלא סוגים של וולוולין.. אין לי מושג מה לקחת ואם כדאי לעבור לסינטטי מלא:?:

פורסם

המדענים טוענים שהשמן למרות שהוא שחור משחור זה ממש לא אומר שהשמן "מת". להיפך, שמן שחור משחור הוא איכותי כמו ביום שהוא נשאב מהאדמה. מה שכן "מת" בשמן זה התוספים שהוספו לו בזמן הייצור. לכן, בעזרת הטכנולוגיה של היום הם מצליחים לנקות את השמן מכל המזהמים שהתווספו אליו בזמן פעולת המנוע, מנקים אותו ומוסיפים לו תוספים מחדש והנה, יש לנו שמן מנוע חדש ואיכותי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מה שאני יודע זה שלא רק עתודת התוספים והמוספים נעלמת מהשמן או מנוצלת לגמרי, אלא שמן הבסיס עובר שינוי מולקולרי, שרשרות מולקולריות מתקצרות ומשתנות ולכן תכונות שמן הבסיס, המרכיב העיקרי והחשוב של כל שמן, הולכות ופוחתות, עקב תהליכי גזירה של השמן מהעומס החום וחמצון ואין תהליך שיכול לשחזר את שמן הבסיס למצב חדש.

אז נכון, אחרי ניקוי בצנטרפוגות השמן נראה חדש אבל רק נראה, חבילת התוספים שמוסיפים אליה ומשפרי צמיגות עובדים יופי כשלעצמם, אבל בלי שמן בסיס איכותי, זה פשוט לא "זה".

אולי "זה" טוב לרכבים ישנים או מכונות פשוטות, בעלות דרישות סיכה נמוכות אך לא לרכב המודרני.

• תוכן חדש...