Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(מחפש המלצה ל) חמאה טובה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם הכל היה פשוט, תנובה וזהו.

מאז הגיעה המלוחה, בטעם של פעם ( אכן היה להן טעם של פג תוקף),

אבל אז הגיעה הלורפק, סקנדינביות צהובות אחרות וכל מיני מחלבות מהגליל וממערות מדבר יהודה ודרכי אבדה בסבך.

מי יכול להאיר את עיני בפרימה של החמאות ?

פורסם

חמאות ממש טובות , של מגבנות משפחתיות קטנות בגרמניה, שוייץ , איטליה ומעל לכולן - אירלנד ,- לא מביאים לכאן.אלה עולות יקר כי באירופה יודעים לשלם על איכות ואי אפשר יהיה למכור אותן כאן. כנ"ל גבינות צהובות. מה שהביאו לכאן היה יווני ופולני שלא הייתי נותן לשונאי.לורפק היא חברה דנית ענקית שהתמחתה בייצוא לארצות עולם שלישי , לדנמרק מסורת של מסחר עולמי עוד מייסוד ה- EAC לפני מאות שנים שהיה לה אפילו צי וצבא משלה.כל סופר לבנוני באפריקה מלא לורפק.מזה להסיק שהסחורה טובה יותר מ"תנובה " ? אתה משווה את הנוף השטוח ומשעמם הדני , המים בדנמרק - אין שם נהר גדול אחד - והעשב הצהוב שם לפרה שרועה באלפים ?

פורסם

ובכן, למרבה הצער הטובות עולות הרבה כסף.

יש חמאה שאני מאוד אוהב - נורמנדי, חמאה צרפתית - אבל עולה 20 שקל. משתמש בזה רק לדברים fancy ממש. כל דבר אחר עם חמאת תנובה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לורפק שאני מכיר זה לא חמאה, זה ממרח שומני שבתוכו אחוז גבוה של שמן (סויה? קנולה?) ועוד רכיבים שהם לא חמאה, יש בו גם תכולת חמאה מסויימת אבל אי אפשר לקרוא לו חמאה, בדיוק כמו שקציצות זה לא סטייקים גם אם הן מורכבות עם בשר אנטריקוט משובח טחון, הן יכולות להיות אחלה קציצות ולורפק יכול להיות ממרח מאוד טעים, אבל אלה לא סטייקים וזה לא חמאה

כשאומרים חמאה יש רק מוצר אחד שעונה לתיאור הזה מבחינתי

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

חפש באינטרנט את הפרק בכלבוטק לגבי החמאות בארץ. כל החמאות שכתוב עליהם את המילה "בנוסח" או "בסגנון" היו מזוייפות. מה זה מזוייפות? מכילות שמן ולא ממש חלב. תתפלא אבל מכל החמאות שנבדקו בישראל בתקופה דאז ישנה רק חמאה אחת איכותית שבאמת ראוייה להיקרא חמאה. אתה לא תאמין אבל דווקא החמאה של תנובה הייתה החמאה אמיתית ואיכותית ביותר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

והוא... חמאה.

לא מרגרינה בטעם חמאה, לא ממרח בטעם חמאה, לא כמו ולא כאילו

חמאה שחובצים מחלב

בנוגע ל'פרזידנט': יתכן והשם הזה התבלבל אצלי עם נורמנדי, אבל אני לא בטוח. בכ"א, השתמשתי בחמאה הזו (קראסונים) והיא טובה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני דווקה מאוד אוהב את החמאה של טרה-היא אמנם לא צהובה כמו אחיותיה האירופאיות אבל היא טעימה.

אגב, אם החלב לבן, וכך גם השומן שלו ליצור החמאה, אז למה יש חמאות צהבהבות?.

גם הפריזדנט טובה מאוד.

פורסם

יש "חמאה הולנדית" (זה השם שלה וכך כתוב על האריזה) שמיובאת מהולנד, והיא החמאה המועדפת עלי.

מאוד טעימה, שמנה ויקרה (לא זוכר את המחיר שלה אך לפחות כפול מחמאה של יצרנים ישראלים).

Twincharger Stratified Injection

פורסם

כדי למצוא חמאה טובה ואיכותית אמליץ לך ללכת לחנות המתמחה בגבינות, לטעום מספר סוגי חמאות ולרכוש לפי משקל.

בכלל, לחובבי גבינות אני ממליץ בחום להגיע פעם אחת לחנות גבינות אמיתית (לא מחלקת גבינות בטיב טעם...), לטעום גבינות (וללגום יין) ולרכוש שם.

בחלק מהמקרים הגבינות שם זולות יותר מהסופר והמבחר גדול בהרבה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שוב. מה שמביאים לכאן זה הממוסחר עולמית. לא הטוב ביותר. חמאה אמורה להיות וכשהיא מהטובות היא אכן, מוצר החלב היקר ביותר. יותר מגבינה צהובה בה נכנסים גם חלבוני חלב וגם שומן ובגבינות מסוימות עוד תוספים זולים כמו מי גבינה,עשבי תבלין

מתסיסים,שמרים. חמאה זה 100 שומן החלב שהוא הקובע את ערך החלב.כאן מוכרים גבינה צהובה מיובאת/מקומית בעד 250 ש"ח לק"ג. איך יכולה חמאה מעולה להיות בפחות מכך ? =לפחות 50 ש"ח - 10 יורו ל 200 גר' = פי 6 מ"תנובה" ? . לא יכולה אם היא באמת מהמעולות

פורסם
כדי למצוא חמאה טובה ואיכותית אמליץ לך ללכת לחנות המתמחה בגבינות, לטעום מספר סוגי חמאות ולרכוש לפי משקל.

בכלל, לחובבי גבינות אני ממליץ בחום להגיע פעם אחת לחנות גבינות אמיתית (לא מחלקת גבינות בטיב טעם...), לטעום גבינות (וללגום יין) ולרכוש שם.

בחלק מהמקרים הגבינות שם זולות יותר מהסופר והמבחר גדול בהרבה.

אחחח גבינות....

מי היה מאמין שבנצי יחשוב על גבינה כמו שהומר סימפסון חושב על דונאטס...

פתחתי את המקרר לראות איזה חמאה יש לי...

Sweet cream butter

ומתחת כתוב salted

חמאה מצויינת, ולא מוכרים אותה בארץ.

אבל יש לי אחלה גבינות :-)

haters will hate

• תוכן חדש...