Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפוס סלעים במקום קשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה מסקרנות. כשאני רואה סרטונים של חברה מטפסים עם ג'יפים במקומות קשים מאוד כמו מדרגות וכו' ויש סכנת התהפכות, כמעט כולם עם יד שמאל תלויה מחוץ לחלון או חובקת את הדלת מבחוץ. האם יש בזה איזה שהוא יתרון ? הרי ממילא הם צריכים להשמע רק להוראות המכוון, אז למה לנסות להציץ בכח דרך החלון כדי לראות את הגלגל הקדמי. לא עדיף לאחוז את ההגה בשתי ידיים ?

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם

אם הם יחזיקו את ההגה בשתי הידיים, הם יצטרכו לשים את הסיגריה בפה ואז העשן יכנס להם לעיניים והם לא יוכלו לראות איפה הדיסק של עופר לוי ואז יהיה שקט ובלת ברירה יצטרכו לשמוע את הוראות המכוון וביחיאת אעבוק, מי זה הבן אלף הזה שיגיד לי איך לנסוע, אהה?

ארז רונן

פורסם

לפעמים במצבים שיש סכנת התהפכות הצידה, אז לפעמים מנסים להפעיל משקל על הכיוון הנגדי שאולי זה יעזור למנוע התהפכות.

אולי על זה אתה מדבר.

לפעמים יש אנשים מחוץ לרכב שתופסים אותו שלא יתהפך.

פורסם
לפעמים במצבים שיש סכנת התהפכות הצידה, אז לפעמים מנסים להפעיל משקל על הכיוון הנגדי שאולי זה יעזור למנוע התהפכות.

אולי על זה אתה מדבר.

לפעמים יש אנשים מחוץ לרכב שתופסים אותו שלא יתהפך.

ממש לא המקרה. וגם במקרה אין להם סיגריה ביד. צחקתי מהתגובה של נהג השודים, ממש לא חשבתי על כך. נראה לי שיש סיבה שאני פשוט עדיין לא מבין אותה. אולי סתם הרגל או יותר נוח ? נותן תחושת ביטחון ? סתם פוזה ?

פורסם

השאלה שלך היתה במקום, אם המכוון היה יודע לתת הנחיות מדויקות וברורות, ואם הנהג היה יודע לשמוע אותן. ומה אם אין מכוון? או שהתקשורת ביניהם לא 100%? האחריות, ממילא, על הנהג. חוץ מזה, שפה נוהגים בצד ימין, אז יד שמאל תהיה מחוץ לחלון ולא יד ימין...

dirty old man

need love too

פורסם

אז אחרי שצחקתי מהתשובה של erez59

מעניין כמה מהעונים כאן נסעו בשטח טכני קשה כמו שפותח השירשור מדבר עליו

הסיבה לכך היא שבדרך כלל לא צריך לסובב את ההגה הרבה בטיפוסים מסוג זה אבל כן הרכב ניזרק מצד לצד וגם למעלה וחזרה למטה גם אם לצופה מבחוץ זה לא נראה ככה, היד מחוץ לחלון (שאני אישית לא נוסע ככה מסכנת היתהפכות ואז ביי ביי ליד) היא בכדי לבלום את הגוף שניזרק מצד לצד

בנוסף יש ליזכור שבדרך כלל זה נעשה במהירות מאוד איטית

פורסם
אז אחרי שצחקתי מהתשובה של erez59

מעניין כמה מהעונים כאן נסעו בשטח טכני קשה כמו שפותח השירשור מדבר עליו

הסיבה לכך היא שבדרך כלל לא צריך לסובב את ההגה הרבה בטיפוסים מסוג זה אבל כן הרכב ניזרק מצד לצד וגם למעלה וחזרה למטה גם אם לצופה מבחוץ זה לא נראה ככה, היד מחוץ לחלון (שאני אישית לא נוסע ככה מסכנת היתהפכות ואז ביי ביי ליד) היא בכדי לבלום את הגוף שניזרק מצד לצד

בנוסף יש ליזכור שבדרך כלל זה נעשה במהירות מאוד איטית

זה כבר נשמע לי תשובה די הגיונית.

פורסם

קישקוש מוחלט.

בשטח, ובוודאי בשטח טכני, שתי ידיים על ההגה, חלונות פתוחים ויש רק אחד שמכוון. אין ערמה של חבר'ה שכל אחד צועק משהו. רק אדם אחד שהנהג סומך עליו.

היד מחוץ לחלון מסייעת באותו האופן שהיא מסייעת לנהג מונית לנסוע.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הרבה פעמים גם תראה נהגים שיד שמאל שלהם מונחת על הגג..זה הרגל לא מוצלח אבל נוח כי בדרך כלל כמו שמישהו מעליי ציין אין הרבה עבודת הגה ויש הרבה טלטולים והאינסטינקט הוא להחזיק במשהו.

בכל מקרה, הרגל לא מוצלח במיוחד

פורסם

עכשיו שאתם מעלים את זה, ניראה לי שגם לי יש את ההרגל הזה.

בכביש לא, אבל בשטח זה בהחלט קורה לי (אז סביר שזה לא מאותה סיבה של נהגי המוניות discoTD5)

אפילו באלבומים של הטיולים שמתי לב שזה קורה לי לא מעט.

אולי זה איזה צורך כזה אכן להחזיק את עצמך, באמת שלא יחסתי לזה חשיבות.

בפעם הבאה אני ידע יותר להתייחס לזה.

אבל אני חושב ש nimi13 צודק, זכור לי תמיד שהיד הזאת מתאמצת לא מעט בלהצמיד את הגוף לדלת.

פלג_

001.jpg

פורסם

פלג,

יש הבדל בין הוצאת ראש נקודתית החוצה כשאתה רוצה להצמיד גלגל קדמי לנקודה מסויימת, לבין נסיעה קבועה בשטח עם יד מחוץ לחלון.

שתי ידיים על ההגה בשטח זה must. תחשוב כמה פעמים עלית על אבן או נפלת לבור שזורק את ההגה לכיוון שאתה לא רוצה. יד אחת זה חצי מהכח של שתי ידיים שיכולות להחזיק את ההגה בכיוון הרצוי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מסכים עם ידידנו discoTD5.

לדעתי זה עניין של הרגל או נוחות ופוזה לחלק גם כן.

אין לזה שום יתרון ממשי, טלטולים ? שרירי הגוף מספיקים ו-2 הידיים על ההגה זה דבר נחוץ גם בשטח.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

מצטער, לא פוזה ולא כלום, בכביש ובנסיעה מינהלתית בשטח אני עם שתי ידיים על ההגה כך שזה גם לא הרגל, בשטח טכני קשה לי הרבה יותר קל לנהוג עם יד אחת על ההגה ויד אחת "שמעגנת" אותי

גם בעליה חדה יותר נוח לי שיד אחת על ההגה ויד שניה עוזרת לי לקרב את הגוף קדימה בכדי לראות את המיכשולים כמה שיותר קרוב לג'יפ או בסיום העליה את המשך הדרך

מעולם ההגה לא ברח לי מאבן או בור בעליה טכנית קשה וזה סוג הנהיגה החביבה עלי בשטח

אולי (וכנראה) ברכב אחר משלי התגובות הגה ומרכב הם שונות, אולי כל אחד מתאר שטח טכני קשה בצורה אחרת

פורסם

מצויין, אני בעד, רק שאני בניגוד לרוב הג'יפאים אני לא שותה קפה :)

אנחנו גם גרים לא רחוק אחד מהשני, אולי יום אחד יצא לנו להיפגש בחורשן

• תוכן חדש...