Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החברה עשתה תאונה שוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בישראל יש חוק. והוא פשוט. את התיקון ניתן לעשות גם במוסך לא פיאט, כל עוד הוא מורשה משרד התחבורה.

סיפור אישי - היה לי מקרה דומה (רק עם ביטוח). הבחור רצה מורשה, אני סירבתי (העלות הייתה נמוכה מההשתתפות העצמית).

שלחתי לו מכתב כי אני מבקש לטפל במוסך אחר. מורשה משרד התחבורה.

הבחור סירב. הלך למשפט.

באתי לשופטת, ואמרתי לה שאין לי בעיה לשלם. אבל אני אבחר את המוסך, והוא יהיה מורשה משרד התחבורה.

היא בדקה שזה באזור המגורים של הבחור. וחייבה אותו ללכת איתי למוסך, אחרת, העלות תהיה 50 אחוז מהעלות אותה הוא ציין (שיוצאת נמוכה מהעלות במוסך שלי).

הלכנו למוסך שלי וקיבלנו הצעה של 800 שקל.

אמרתי לבחור כי אני משלם והוא יכול להשאיר את האוטו.

הוא סירב.

הלך להוצאה לפועל.

יצא ששילמתי 500 שקל להוצאה לפועל, במקום 800 למוסך, ובמקום 1000 שקל למוסך שלו.

הבחור, אגב, תיקן בטירה. כנראה בכ-500 שקל. לא הרוויח דבר. שיהיה לו לבריאות.

תעשה אותו דבר. שלח מכתב, תמסור כי החוק מחייב תיקון במוסך מורשה משרד התחבורה. ובחר מוסך נורמאלי באזור שלו.

אם הוא מסרב, חכה להזמנה למשפט. סביר להניח שהוא לא יגיע לשם בכלל.

פורסם

עדיין בעל הרכב יכול לבחור היכן לתקן את רכבו ואם הוא רוצה במורשה או במוסך של פלוני אז מה אתה יכול לעשות

אפילו חברת ביטוח לא מחייבת את המבוטח להכנס למוסך מסויים או הסדר

צריך להגיד להבנה ושני הצדדים רצוי שיגלו קצת גמישות אחרת או שתיקון יצא סתם יקר או דרך בית משפט

פורסם

בעל הרכב זכאי לתקן איפה שיבחר ולא כדאי להתוכח איתו. אם אותי מישהו היה גורר למשפט כדי לחייב אותי לתקן במוסך אחר הייתי מביא אחר כך שמאן ותובע ירידת ערך (ומספיק תיקון פחחות קטן כדי שתהיה ירידת ערך).

לגבי הצעת המחיר, לא יודע לפי מה קבעתם שהיא יקרה כשלא ראיתם את הרכב. מישהו כאן בדק אם יש קורה מתחת לפגוש הפלסטיק ומה מצבה (בדובלו שהיתה לי נגיעה מאחור שלא השאירה כמעט סימן על הפגוש נגמרה בנזק של 2800 שקל ו 5% ירידת ערך. התכופפה קורה מתחת לפגוש הפלסטיק והשמאי החליט לתקן נקודה קטנה בדלת האחורית שגרר ירידת ערך)?

לפי הצעת המחיר יש עבודה גם על הפגוש וגם על הדלת האחורית. כמה עבודה אי אפשר לדעת מהתמונות.

מה שכן, בעלות כזו שווה לבדוק עם הבחור אולי כדאי להפעיל את המקיף שלו ולשלם לו את העדר התביעות וההשתתפות העצמית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפני שפושטים את עורו של הנפגע:

נכנסו בהורים שלי מאחור לפני כמה זמן, ובבחינה שטחית במקום התאונה באמת נראה שרק הפגוש נפגע. לאחר הצצה יותר מעמיקה, התברר שדלת תא מטען התעקמה פנימה (היה קשה לראות את זה) והפלסטיק של התחתית נשבר - ככה שיתכן ואף אחד לא מנסה לנשוך אותך. לפעמים יש נזקים שאפשר לראות רק לאחר בדיקה (אולי התופסנים של הפגוש נשברו וזה מחייב החלפה?).

בכ"א, התקמצנות על צד ג' זה מטופש. זה לא שלחברה שלך יש חברת השכרה עם אלף מכוניות... ואם היא הייתה נכנסת במרצדס / פורשה / פרארי (רחמנא ליצלן!) היא הייתה יוצאת עם נזק של עשרות אלפי שקלים

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

סיפור שהיה לי לפני 10 שנים ומעלה, ואני חוזר ומספר אותו.

נהגתי בקורולה, וולבו מאסיבי פגע בי מאחור. במבט שטחי היתה פגיעה בפגוש, פנס ומכסה תא המטען. השמאי קבע נזק של כ-3,000 ש"ח.

הרכב שהה במוסך 3 ימים. בתקופה זו השמאי נקרא לראותו לפחות 3 פעמים נוספות - כל פעם לאחר פירוק שכבה נוספת. הנזק הסתכם בלמעלה מ-10,000 ש"ח.

מה שאני רוצה לומר לפותח השרשור הוא שהוא אינו יודע מה הנזק האמיתי, ויתרה מזאת - איני יודע מה עומק הבדיקה שנערכה לצורך מתן הצעת מחיר, שלא יופתע אם בסופו של חשבון הוא (או חברתו) יאלץ לשלם עוד כמה אלפי ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תנסה להבין את עמדתו של בעל הרכב הנפגע. הוא השקיע ממיטב כספו ברכב חדש ונפגע מחברתך בתאונה שהוא אינו אשם בה כלל (פגיעה מאחורה). ברור שבעל רכב כזה ירצה לתקן את רכבו רק במוסך מורשה ורק בחלקים מקוריים.

כיוון שהחוק לצידו, אין מה לעשות פה חוץ מלשלם.

תזכור שבעל הרכב הנפגע כנראה לא רצה להיות במצב הזה, שנגרם באשמת חברתך, ואפילו אחרי התיקון הרכב שלו לעולם לא יחזור להיות בדיוק כפי שהיה (אם מסתכלים מספיק טוב תמיד יש הבדלים בצבע וכל מיני דפקטים קטנים בצביעה).

לדעתי תשלמו את זה ותראו בתשלום דמי לימוד. לא נוסעים ברכב ללא ביטח צד ג' - הסיכון פשוט גדול מדי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
בישראל יש חוק. והוא פשוט. את התיקון ניתן לעשות גם במוסך לא פיאט, כל עוד הוא מורשה משרד התחבורה.

סיפור אישי - היה לי מקרה דומה (רק עם ביטוח). הבחור רצה מורשה, אני סירבתי (העלות הייתה נמוכה מההשתתפות העצמית).

שלחתי לו מכתב כי אני מבקש לטפל במוסך אחר. מורשה משרד התחבורה.

הבחור סירב. הלך למשפט.

באתי לשופטת, ואמרתי לה שאין לי בעיה לשלם. אבל אני אבחר את המוסך, והוא יהיה מורשה משרד התחבורה.

היא בדקה שזה באזור המגורים של הבחור. וחייבה אותו ללכת איתי למוסך, אחרת, העלות תהיה 50 אחוז מהעלות אותה הוא ציין (שיוצאת נמוכה מהעלות במוסך שלי).

הלכנו למוסך שלי וקיבלנו הצעה של 800 שקל.

אמרתי לבחור כי אני משלם והוא יכול להשאיר את האוטו.

הוא סירב.

הלך להוצאה לפועל.

יצא ששילמתי 500 שקל להוצאה לפועל, במקום 800 למוסך, ובמקום 1000 שקל למוסך שלו.

הבחור, אגב, תיקן בטירה. כנראה בכ-500 שקל. לא הרוויח דבר. שיהיה לו לבריאות.

תעשה אותו דבר. שלח מכתב, תמסור כי החוק מחייב תיקון במוסך מורשה משרד התחבורה. ובחר מוסך נורמאלי באזור שלו.

אם הוא מסרב, חכה להזמנה למשפט. סביר להניח שהוא לא יגיע לשם בכלל.

אני רוצה לראות אותך או כל אחד אחר מסכים להתחכמות הזו כשהרכב חדש ובתקופת אחריות. במקרה כזה כל אחד היה הולך למורשה יבואן, במיוחד כשהתיקון אמור להתבצע בחלקים מקוריים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הייתם יכולים גם להגיע להסכם איתו שהוא יפעיל את הביטוח שלו ואתם תשלמו לו השתתפות עצמית +

עלייה במחיר הביטוח בשנים הבאות + פיצוי ...

פורסם

אלק 6700 ש"ח במורשה, זה בטח גם לפני עבודה. :lol:

בכל מוסך פחחות טוב יעשו לך את העבודה בכ500-400 ש"ח ולא יראו בכלל זכר שהחלק נצבע.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

ממש צר לי על חברה שלך , תודיע לבחור שאין כל חובה מבחינתך לקחת אותו למוסך של היבואן ,ושאתה יכול לתקן לו את הרכב בשל מוסך מורשה אחר.

ולחברה שלך , ובלי כל קשר ל"תאונות הסידרתיות" תבהיר שהיא קונה שקט נפשי ומניעת מפח נפש בפלוס מינוס אלפיים שקל (ביטוח צד ג').

תשאל אותה מה היא הייתה עושה אם היא הייתה עושה נזק לרכב מפואר יותר , ושעלות התיקון שלו יכולה בקלות (שבר בפגוש למשל) לעשרות אלפי שקלים?

SCANSPEAK

פורסם

מנסיון, אלה המחירים במוסכים מורשים. על סדק קטן בטמבון של b4 חדשה, רצו 9k שח.

ברור שאפשר לסגור את הסיפור אצל פחח נורמאלי ב500 שח, אבל כבעל הרכב הנפגע הייתי רוצה את הפיצוי ההולם ביותר, מהמקום האיכותי ביותר.

Honda civic EJ6

פורסם
אני אמליץ לחברה שלך לא ״להתקרקש״ יותר מדי עם נהג הרכב הנפגע ולשלם לו ולהחתים אותו שאין לו עוד תביעות כנגדה, אחרת אתה יודע, עלולים לצוץ לו כל מיני כאבי גב וצוואר מאותן ״התקרקשויות״....

1. אם כואב לו הגב והצוואר הוא יתבע את ביטוח החובה שלו. ביטוח חובה בישראל הוא NO-FAULT. זה לא קשור לתביעת הרכוש.

2. על פניו הצעת המחיר מוגזמת. אבל כמו שנאמר פה קשה לדעת מה הנזק וטבעי שבעל רכב בן שנה באחריות יתעקש לתקן במוסך מורשה.

ייתכן שכדאי לבקש ממנו לגשת למוסך מורשה יבואן אחר שיתנו הצעת מחיר נוספת. יש הבדלים במחירי העבודה. גם כדאי להגיע איתו ולהגיד לפחח שאין ביטוח וזה יוצא מהכיס הפרטי שלך. הנחה של 10% תצוץ בחשבון בלי שום בעיה. אולי יותר.

3. אני מקווה שאחרי הפרשה הזו חברה שלך דאגה לעשות ביטוח צד ג'. אם עדיין היא נוסעת בלי אז היא סתומה בלחץ.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הייתם יכולים גם להגיע להסכם איתו שהוא יפעיל את הביטוח שלו ואתם תשלמו לו השתתפות עצמית +

עלייה במחיר הביטוח בשנים הבאות + פיצוי ...

כבעל הרכב לא הייתי מסכים לכך. אם תהיה לו תביעה נוספת הוא עלול לעמוד בפני קשיים לבטח את רכבו בעתיד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...