Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרוייקט חסכון בדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סעיף 6: אני מניח שהכוונה לנסיעה רגועה, והסעיף מתכתב עם סעיף 1.

סעיף 5: אם אין לך בעיה של בריחת אויר, מיותר לבדוק מדי יום (גם מבזבז דלק, אלא אם יש לך מד איכותי שלא גורם לבריחת אויר - אם כן אז לך על זה!)

סעיף 4: קודם כל לפני רמזור מורידים רגל מהגז על מנת שלא להזריק דלק שלא לצורך. הרעיון הוא להגיע לירוק במהירות הגבוהה ביותר האפשרית (בשביל זה צריך להעריך מראש כמה להאט, כי אם תגיע מהר והרמזור עדיין אדום - תאלץ לעצור) לא רק להימנע מהאצה מעמידה כמובן.

5. יש לי מד.

4. לזה התכוונתי, הסברת את זה טוב ממני.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מזכיר נשכחות.

בטיולים לסיני היתה בעיה של דלק. אחרי אילת היתה הבאה בדהב (של גיבור ישראל בלי רגליים) וזהו עד שארם. אחרי שארם כלום עד רס סודר. גם התחנות האלה היו תקופות ארוכות בלי דלק.כולם מילאו באילת ג'ריקנים ולפעמים נזקקו לקבץ נדבות מסיורים ובסיסים בדרך.

בטיול אחד נסענו כך שהלארק (64 שבי 2 עם "ברז" אוברדרייב) עשה הרבה יותר טוב מנתוני אילין.לא זוכר כמה אבל זוכר שהיה אטרקציה כשחישבתי.

הדרך לא היתה חסכונית - כולה שבורה עם עליות מוציאות נשמה שלא נגמרו .

מצד שני כמעט הרגו אותי - עד שנרדמו.

פורסם
אני עם דיזל עושה בקלות 1-:15 בעיר , מחוץ לעיר 1:20 , ולא עם משחקים של נסיעה רגועה כמו סבתא , נוסע רגיל.

לרכב בנזין קליל 1ל 13 בעיר זה באמת יפה מאד, אבל אין על דיזל .

דיזל נועד כדי לחסוך בדלק ולהנות ממומנט. כאשר יותר אנשים יבינו את זה, יביאו ארצה יותר דגמים סופר חסכוניים. לכל סופר מיני אירופאי יש דגם דיזל קטן נפח אולטרא חסכוני.

אין סיבה לקנות רכב בנזין למאט אולי רכב ספורט חזק עם הרבה ליטרים וטורבו כפול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עוד פעם הסיפורים עם איך לחסוך בדלק ? אתה לא יכול לעשות ניסוי. נסוי אפשר לעשות רק בתנאים שיאפשרו לך לחזור עליו עם בדיוק אותם תנאים, ולקבל אותן תוצאות, וזה בלתי אפשרי מחוץ למעבדה. דבר שני, גם אם תיקח את כל הטריקים (ואני מכיר את כולם) כדי לחסוך, יש משהו נוסף, הרבה יותר חשוב, וזה כשרון ויכולת אישית להתמצא בכביש ובתנועה. ד"א, רוב הנסיעות שלי הן מחוץ לעיר, ואני עוד לא ראיתי אפילו אחד סביבי שנוהג בצורה חסכונית (חוץ ממני כמובן..)

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם
אפשר לאחד את זה לתוך סעיף 1.

סל"ד נמוך מתיישר עם העניין הזה.

הוא לא מתיישר עם כלום.

הטורבו לא נדלק או נכבה, הוא מסתובב תמיד כל עוד גזי פליטה עוברים דרכו.

פורסם

היי כאחד שבדרך לקנות פולו עם מנוע ותיבה זהים לשלך מעניין אותי דווקא כמה הרכב צורך בנסיעות בינעירוניות או משולבות אצלך.

אם יצא לך לבדוקהנתונים כאלה אשמח לשמוע אותם.

דור

PAST - POLO 16V , 2000

NOW! - POLO 1.2TSI , 2012

פורסם

סעיף 4: קודם כל לפני רמזור מורידים רגל מהגז על מנת שלא להזריק דלק שלא לצורך. הרעיון הוא להגיע לירוק במהירות הגבוהה ביותר האפשרית (בשביל זה צריך להעריך מראש כמה להאט, כי אם תגיע מהר והרמזור עדיין אדום - תאלץ לעצור) לא רק להימנע מהאצה מעמידה כמובן.

סתם דוגמא מקרית בהחלט של נסיעה יומיומית שלי: אני מגיע כל בוקר לרמזור שמתחלף לירוק רק כשעומדת שם מכונית. ככה כל הזמן הוא אדום והתנועה בכביש הראשי זורמת ללא הפסקה. כשאני בערך קילומטר לפני הרמזור ויש אחרי מישהו שמת לעקוף אותי, אני נותן לא לעקוף בשמחה. הוא מגיע לרמזור לפני, עוצר שם ומחכה כדי להפעילו, ואני, בתאום שאני מתאמן עליו כל פעם, מגיע בול בזמן כדי להמשיך ולנסוע בלי לעצור. יש לציין שזה רמזור קצר ביותר, בקושי שני רכבים עוברים.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם
הוא לא מתיישר עם כלום.

הטורבו לא נדלק או נכבה, הוא מסתובב תמיד כל עוד גזי פליטה עוברים דרכו.

אנחנו לא נמצאים כאן בדיון על חודו של י', אתה הבנת מצוין למה אני מתכוון אבל העדפת להתחכם.

טווח הפעולה של המנוע בו הטורבו מבצע עבודה ממשית (כזו שמגבירה את צריכת הדלק באופן מהותי ומשמעותי) היא בתחום שמעל ל1800 סל"ד ברכב הנתון....אז לא צריך להתחכם

פורסם

אני ממש לא מתחכם, אז אודה לך אם לא תזרוק שטויות לאוויר.

אתה מציע להשאר בטווח סל"ד נמוך ככל הניתן, אבל אם לדבוק בזה, עדיף כבר להשאיר את הרכב בחניה ולנסוע באוטובוס - זה הכי חסכוני.

פורסם
אני ממש לא מתחכם, אז אודה לך אם לא תזרוק שטויות לאוויר.

אתה מציע להשאר בטווח סל"ד נמוך ככל הניתן, אבל אם לדבוק בזה, עדיף כבר להשאיר את הרכב בחניה ולנסוע באוטובוס - זה הכי חסכוני.

יותר חסכוני ללכת ברגל או לנסוע באופניים :) גם לא מבזבזים כסף על נסיעה וגם שומרים על הבריאות, עוקפים פקקים וכו' :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אנצל את השרשור.

האם צריכה של 11.4 קמ"ל משולב עירוני+בין עירוני (יותר ק"מ בבין עירוני), לרכב 1600 סמ"ק משפחתומטית, עם שימוש במזגן כאשר חם, וללא התאמצות לחסוך במיוחד בדלק, היא צריכה סבירה לקטגוריה? יש לציין כי ברכב נהג אחד ורוב הזמן נטול נוסעים נוספים.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

^סביר לרכב. יש מכוניות הרבה יותר חסכוניות כמובן. לדעתי עם שיפור סגנון תוכל בכיף להוסיף ק"מ ומעלה לליטר.

סתם דוגמא מקרית בהחלט של נסיעה יומיומית שלי: אני מגיע כל בוקר לרמזור שמתחלף לירוק רק כשעומדת שם מכונית. ככה כל הזמן הוא אדום והתנועה בכביש הראשי זורמת ללא הפסקה. כשאני בערך קילומטר לפני הרמזור ויש אחרי מישהו שמת לעקוף אותי, אני נותן לא לעקוף בשמחה. הוא מגיע לרמזור לפני, עוצר שם ומחכה כדי להפעילו, ואני, בתאום שאני מתאמן עליו כל פעם, מגיע בול בזמן כדי להמשיך ולנסוע בלי לעצור. יש לציין שזה רמזור קצר ביותר, בקושי שני רכבים עוברים.

:lol: מעולה! "תעקוף, בכיף!!!"

כל עוד אתה לא גונב את הרמזור הקצרצר (מתאמן היטב) ולא נאלץ לסחוט את הדוושה בשום שלב (אופס, ירוק מהבהב), אז למה לא. בשביל זה נועדו מכוניות אחרות בכביש, לא רק כדי לייצר פקקים ולהפריע לתנועה :)

פורסם

הסיבה ששאלתי היא כי מדובר במיצובישי כריזמה שנת 1999 עם 230K קילומטראז'. יצא לה שם של זללנית דלק אז בדקתי אותה במילוי של 44.5 ליטר. אני מבין שהשד לא כזה נורא כמו שעשו ממנה.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

• תוכן חדש...