Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרוייקט חסכון בדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנוכי, כהמוני ישראל שאינם נהנים מדלק ע"ח מקום העבודה ומשלמים הון תועפות על כל ליטר החלטתי לבצע ניסוי....

הניסוי מבוצע בנהיגה בסגנון שהסבתא הייתה נוהגת....הנסיעה הכי חסכונית, הכי מתונה, בלי האצות ובלימות תכופות, בלי קיק דאונים ובלי לחיצות חסרות פשרה על דוושת הדלק....

המטרה: להוציא מקסימום ק"מ ממיכל דלק (אוטוטו ישודרג לכספת).

מרכיבי הניסוי: סקודה פאביה TSI1200 שנת 2012 משודכת לתיבת DSG7 עם נסועה של כ7500 ק"מ.

צריכת הדלק נמצאת במעקב מהיום הראשון בו הרכב עלה לכביש כאשר המדידות נעשות עפ"י ספירת ק"מ ע"י מונה מתאפס של הרכב אל מול נפח הדלק במיכל עד לקפיצה של מפסיק הזרימה במשאבת הדלק, הרכב מתודלק דרך קבע באותה התחנה ולרוב באותה המשאבה כך שהמדידות מדויקות עד כמה שאפשר.

צריכת הדלק מיום הוצאת הרכב מהסוכנות נמצא במגמת שיפור מתמדת שנעה מ1:9.5 ק"מ לליטר אז ועד ל 1:13.5 כיום כאשר הנסיעה היא בעיקרה נסיעה עירונית.

הרכב תודלק בהתאם לנוהל הקבוע שלי והמונה אופס.

המעקב במהלך התקופה נסמך על נתוני מחשב הרכב שעד היום לא הכזיב בנתונים בהשוואה לנתונים המדודים בפועל לפי נפח דלק ומספר ק"מ....מדובר בסטיות קטנות של עד 5% ולכן אני משתמש בנתונים אלו למעקב אחר הביצועים במהלך התקופה.

תדלוק הרכב בתחנה למיכל מלא מציג יתרת ק"מ לנסיעה: 500 ק"מ.

הניסוי כבר מתבצע בימים אלו, נכון לאתמול נצברו 69 ק"מ של נסיעה ומחשב הרכב ממשיך להציג יתרת דלק לנסיעה של 500 ק"מ.

היום נצברו כבר 102 ק"מ ומחשב הרכב מציג יתרת דלק לנסיעה של 480 ק"מ.

שאר הנתונים יובאו בהמשך עם התקדמות הניסוי, מי שרוצה - מוזמן להמר כמה ק"מ אצליח להוציא מהמיכל הנתון.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שהיה לך בהצלחה עם הפרוייקט הזה אבל, מה אתה רוצה להגיד כאן? יש לך רכב חדיש שתוכנן לחיסכון ו..?

מי שרוצה לחסוך בדלק ישאיר את הרכב בבית! ואנשים כמוני (עם כושר גבוה מאוד) יסעו באופניים לאן שהם צריכים מידי פעם.

הרבה אנשים אמרו לי שהצריכת דלק ברכב שלי גבוהה מאוד, לא רק שהייתי סקפטי אלא המשכתי לשלם על דלק והרבה. עם הזמן "צצו" הרגלים חדשים כדי לחסוך בהוצאה, והרי זה פלא לא רק שאני נהנה מהרכב לאט לאט הוא מוציא יותר ק"מ במיכל. והנהיגה שלי היא לא כמו סבתא ויודע לתכנן נסיעה טוב יותר לדעת מהי המהירות האופציונלית לרכב ועוד.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

חבר, אם אתה מוציא 1:13.5 בעירוני, הריני לבשר לך בזאת שאתה מלך החיסכון!

לחסוך יותר מזה זה להוציא את הגלגל ספר, כל הזכויות, הפח, המושבים, ופשוט להשאיר שילדה עם 2 דוושות.

נתון כזה אני רק מגרד בבינעירוני!

(יפנונמטית 1.6, בציר ׳03, מאזדה)

פורסם
שהיה לך בהצלחה עם הפרוייקט הזה אבל, מה אתה רוצה להגיד כאן? יש לך רכב חדיש שתוכנן לחיסכון ו..?

מי שרוצה לחסוך בדלק ישאיר את הרכב בבית! ואנשים כמוני (עם כושר גבוה מאוד) יסעו באופניים לאן שהם צריכים מידי פעם.

הרבה אנשים אמרו לי שהצריכת דלק ברכב שלי גבוהה מאוד, לא רק שהייתי סקפטי אלא המשכתי לשלם על דלק והרבה. עם הזמן "צצו" הרגלים חדשים כדי לחסוך בהוצאה, והרי זה פלא לא רק שאני נהנה מהרכב לאט לאט הוא מוציא יותר ק"מ במיכל. והנהיגה שלי היא לא כמו סבתא ויודע לתכנן נסיעה טוב יותר לדעת מהי המהירות האופציונלית לרכב ועוד.

אז זהו, שלא, זה לא מה שהתכוונתי להגיד כאן.

מה שאני מתכוון לנסות כאן, זה להגיע לקצה גבול היכולת של חסכון בדלק בנסיעה עירונית, להבין מה המקסימום שמעבר לו - צריך פשוט לדחוף את הרכב כשהמנוע כבוי.

אני חושב שהרכב הזה זללן בלתי נלאה ביחס לציפיות שלי, אני מצרף גרף של כ10 תדלוקים אחרונים שמראים מגמה מאוד מוזרה שניתן לראות היטב בהתנהגות הגרף, צריכת דלק ממוצעת של כ11 ק"מ לליטר שיורדת ל9 ק"מ ולאחר מכן בצורה מדורגת עולה עד 13.2 ק"מ לליטר...

לא פינטזתי בחלומות הגרועים שלי תצרוכת דלק של 1:9 ברכב כזה כשברוב הזמן אני הנוסע היחיד שיושב בו.

לא פעם ולא פעמיים נתקלתי בבעלי רכבים דומים ולא פעם גם לא מעט ויכוחים עם סוכני המכירות בנוגע ליכולות הראליות של הרכב הספציפי להיות חסכוני, היו כאלה שטענו גם ל680 ק"מ למיכל בנסיעה עירונית, אני חושב שהם על סמים.

המטרה שלי היא לבדוק מה המקסימום, בסגנון נסיעה שאני לא סובל בכדי להוכיח שלמרות זאת והכל.....הרכב לא חסכוני כמו שכולם נוהגים להתפאר בו ובטח שבטח אפילו לא קרוב לנתוני היצרן התלושים המציאות.

תאמין לי, עם רגל כבדה על הדוושה אפשר להגיע איתו לצריכה אסטרונומית, תן לשבלולון הקטן לעבוד שם שעות נוספות ואתה לא תעשה גם 300 ק"מ למיכל.

אין פה אלמנט של חסכנות\קמצנות\התבכיינות על מר גורלי שנגזר עליי לנסוע ברכב חדש ולשלם יותר מ8 ש"ח על ליטר דלק אלא להוכיח שכל הסיפורים על "רכב חסכוני בטירוף", יוכלו אולי להתקיים כשסבתא שלי תנהג על הרכב.

צריכתדלק.gif

פורסם

לחסוך יותר מזה זה להוציא את הגלגל ספר, כל הזכויות, הפח, המושבים, ופשוט להשאיר שילדה עם 2 דוושות.

עם הסיאט טולדו שקדמה לסקודה.....לא הייתי מגיע ל1:13 כשהרכב עומד בחניה.

בבינעירוני במקרה הכי טוב 1:11

בעיר?....צריכה של פול-טריילר.

פורסם

אני עם דיזל עושה בקלות 1-:15 בעיר , מחוץ לעיר 1:20 , ולא עם משחקים של נסיעה רגועה כמו סבתא , נוסע רגיל.

לרכב בנזין קליל 1ל 13 בעיר זה באמת יפה מאד, אבל אין על דיזל .

פורסם

עד לאחרונה נסעתי על פיאט דובלו 2004 JTD (אגב, למכירה כרגע) שעושה 1 ל 16 בעיר ובכיף 1 ל 20 מחוץ לעיר. אבא שלי קנה רכב חדש ולי אין ממש שימוש בפיאט אז החלפתי עם המאזדה 626 הישנה שלו (גם היא למכירה). זה לא שהמאזדה זוללת דלק אבל רק עכשיו אני באמת מבין איזה חסכונית הדיזל הייתה...

פורסם

מעקב המסתמך על נתוני המחשב הוא לא מעקב נכון. חוץ מזה, אם כבר אתה מנסה לקבל צריכת דלק מינימלית, ספר מה אתה עושה כדי להצליח במשימה (נהיגה חסכונית, לחץ אויר תקין, מזגן פועל או לא, בלימות והאצות חכמות, וכו').

פורסם

13.5 זה חסכוני.

מה הציפיות שלך מהרכב?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
13.5 זה חסכוני.

מה הציפיות שלך מהרכב?

אם תשים לב לגרף, שני התדלוקים האחרונים בהם נראה השיפור המשמעותי בצריכת הדלק הם תדלוקים בנפח קטן ביחס לתדלוקים קודמים, כלומר לא תדלוקים של מיכל מלא.

אם נחבר את הנתונים של שני התדלוקים האחרונים נקבל לפי ממוצע של חיבור נפח הדלק נתון של: 42.85 ליטר

וקילומטראז' צבור של 549.8 ק"מ וממוצע של 12.8 ק"מ לליטר.

מה שאומר שאני לא קופץ לחגוג על "צריכה" של יותר מ13 ק"מ לליטר, כי זה נתון שיש בו מן העיוות ביחס לנתוני הגרף, מה גם שאין שום אלמנט שיכול להסביר קפיצה שכזו למעט אולי מצב של נסיעה עם פחות האצות בתקופה, פחות רמזורים, יותר "גל ירוק" או אפילו יותר נסיעות ליליות שבהן אני לא מדליק מזגן למשל.

כל אלו מקרים שאני לא יכול למדוד או לכמת בצורה כלשהי ולכן גם לא יכול לתת התייחסות רצינית.

אני מאמין שבנסיעה רגילה ואופיינית הממוצע ההגיוני נע סביב ה11.5 ליטרים לקילומטר ברכב זה.

אני חוזר ומציין שוב שהמטרה כאן היא באמת לערוך ניסוי, שמסקנותיו מיועדות לאשר או לדחות בצורה ברורה האם מספרים כמו 680 ק"מ למיכל הם כאלו שיכולים להתקיים במציאות, מבחינתי בינתיים אלו אך ורק סיפורי מעשיות.

אחרי הסקת המסקנות בניסוי זה אני מתכוון לחזור (בהנאה רבה) לסגנון הנהיגה האופייני לי והמועדף עליי, תהיה צריכת הדלק אשר תהיה.

פורסם
מעקב המסתמך על נתוני המחשב הוא לא מעקב נכון. חוץ מזה, אם כבר אתה מנסה לקבל צריכת דלק מינימלית, ספר מה אתה עושה כדי להצליח במשימה (נהיגה חסכונית, לחץ אויר תקין, מזגן פועל או לא, בלימות והאצות חכמות, וכו').

נתוני המחשב אינם מדויקים וזה ידוע, גם כתבתי זאת בהודעתי הראשית, נתוני המחשב מיועדים לקבל אינדקציה למהלך הניסוי מאחר ואין לי אפשרות בכל רגע נתון לקבל את יתרת הדלק המדויקת שנמצאת במיכל הרכב ולכן אני נעזר בנתוניו המשוערים מבחינתי לצורך הצלחת הניסוי.

מבחינת הביצוע:

1. נסיעה מתונה מאוד וחסכונית מאוד בסל"ד נמוך ככל האפשר.

2. נמנע לחלוטין מלחיצות דוושה פתאומיות.

3. צמצום משמעותי של השימוש במזגן הרכב (דבר שאני מניח שלא יהיה כל כך משמעותי מבחינתי מאחר ורוב הנסיעות שלי נערכות מוקדם בבוקר או בשעות הערב הנעימות)

4. בלימות והאצות חכמות, האטת הרכב מול רמזור אדום ממרחק רב למשל בכדי לצמצם את כמות ההאצות ממצב עמידה

5. בדיקת לחץ אויר באופן יומיומי במהלך תקופת הניסוי

6. נמנע ככל האפשר מכניסה לעבודה של הטורבו

אם יש עצות נוספות בכדי לשפר את הנתונים והצלחת הניסוי, אשמח מאוד.

פורסם

סעיף 6: אני מניח שהכוונה לנסיעה רגועה, והסעיף מתכתב עם סעיף 1.

סעיף 5: אם אין לך בעיה של בריחת אויר, מיותר לבדוק מדי יום (גם מבזבז דלק, אלא אם יש לך מד איכותי שלא גורם לבריחת אויר - אם כן אז לך על זה!)

סעיף 4: קודם כל לפני רמזור מורידים רגל מהגז על מנת שלא להזריק דלק שלא לצורך. הרעיון הוא להגיע לירוק במהירות הגבוהה ביותר האפשרית (בשביל זה צריך להעריך מראש כמה להאט, כי אם תגיע מהר והרמזור עדיין אדום - תאלץ לעצור) לא רק להימנע מהאצה מעמידה כמובן.

פורסם

דווקא למשל בקליאו שלי, המחשב דרך מאוד מדויק.

מאפס אותו בין תדלוק לתדלוק, רשום במחשב הדרך שנצרכו נניח 45 ליטרים, אז אני באמת מתדלק משהו כמו 45 ליטרים, לא משנה אם זה 44.5 או 45.5, זה עדיין מאוד קרוב ומדויק, גם צריכת הדלק יוצאת נכון כשאני משווה את נתוני המחשב לנתונים בחישוב ה"ידני". (כמות ק"מ/כמות הליטרים).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...