Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני חדשה לרווקה :-)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם,

אני מעוניינת לקנות רכב קטן טוב וחסכוני שישמש אותי לצורך נסיעה יומיומית לעבודה שנמצאת כחצי שעה מבייתי.

אני רוצה כמובן רכב אוטומט, שיהיה נוח ומאובזר.

ההתלבטות שלי היא:

פורד פיאסטה

יונדאי I20

מאזדה 2

סקודה פאביה

אודה מאוד מאוד לעזרה בהתלבטות :-)

פורסם

השאלה שלך מאוד בעייתית כי יש כיום מבחר מאוד גדול של רכבים טובים בקטגוריה הזאת ורובם קולעים למעט הדרישות שהצבת. מביו ארבעת הרכבים שציינת רק אחת צריכה להיפסל על הסף - מאזדה 2. מכונית מיושנת, לא מאובזרת ולא חסכונית בדלק. כל השאר קולעות בצורה די טובה לדרישות שהצבת. יש עוד לא מעט אופציות טובות - טויוטה יאריס החדשה, קיה ריו החדשה וכו'. אני מציע לך להתחיל להסתובב קצת באולמות התצוגה, לבדוק מי נגד מי, לעשות קצת נסיעות מבחן ולחזור קצת יותר מגובשת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לידע כללי - האם מדובר ברכב חדש או משומש?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מדובר ברכב חדש.

מה עלי לבדוק ואיזה שאלות לשאול כשאני הולכת לאולמות התצוגה?

חשוב לי גם שזה יהיה רכב שבעוד 3 4 שנים יהיה קל למכור אותו ובכמה שפחות ירידת ערך....

:lol:

פורסם

אף אחד לא יכול להגיד לך עכשיו בוודאות איזה רכב יהיה סחיר או ישמור טוב יותר על ערכו בעוד 3 או 4 שנים. השוק דינאמי, משתנה. כלל האצבע אומר להתרחק מרכבים שנפוצים בציי הרכב אבל גם זה לא בהכרח נכון ויש גם דוגמאות הפוכות.

מה לבדוק באולם התצוגה?

1. נוחות הישיבה ברכב, נוחות התפעול והתאמה של הרכב לשימושים שלך.

2. לבקש נסיעת מבחן (לא להתבייש!) ולהרגיש את הרכב בנסיעות שדומות לנסיעות שאת עושה. לפעמים דברים קטנים, כמו פתחי מזגן לא נוחים או חלונות קטנים מידי, עושים את ההבדל.

3. מחיר ותנאי תשלום - המחיר ה"יבש" שמפרסם היבואן הוא בדרך כלל לא המחיר האחרון. תבדקי כמה נמוך אפשר לרדת ואם את זקוקה למימון באיזה תנאים תקבלי אותו.

4. אחריות, שירות וכו' - לבדוק כמה שנות אחריות מקבלים על הרכב (בסקודה רק שנתיים, בקיה שבע שנים חלקיות), היכן המוסכים ומה עלויות הטיפולים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אף אחד לא יודע מה יהיה עם שוק הרכב בעוד 3-4 שנים, אבל את המאזדה את יכולה לפסול כי שוק הליסינג מוצף בכאלה, ולך יהיה קשה להתחרות מולן. אני לא יודע אם יונדאי I20 נפוצה בליסינג, אבל אם כן, אז בהחלט יהיה לך קשה למכור גם אותה במחיר מחירון.

מה שמשאיר אותנו עם סקודה פאביה ופורד פיאסטה. שתיהן מכוניות מעולות, ולכן אני ממליץ לך לתאם נסיעת מבחן בסוכניות, ושם תראי מי מהרכבים יותר נוח לך, יותר מאובזר ויותר קורץ לך. לכל אחת היתרונות שלה.

כשאת הולכת לאולמות התצוגה, תזכרי שהמטרה שלהם היא למככור לך את הרכב, אז כנות זה לא תכונה שתהיה לנציגים, אבל תמיד אתה יכולה לבקש הסבר על רמות אבזור, מחירים וכו'...

חזרי אלינו עם התובנות מהמבחנים, ואפשר יהיה להתמקד עוד.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ברור שאף אחד לא יודע מה יהיה בעוד 3-4 שנים, אבל, אם להסתכל איזה רכב יהיה קל (דגש על קל ולא באיזה מחיר בדיוק) למכור, אזי לא צריך להיות נביא גדול בשביל להמר על יאריס או נגיד ג׳אז (סתם דוגמא, לא לפותח השרשור) לעומת רכבי ליסינג קלאסיים כמו i20 ו-מאזדה 2 או קיה ריו. גם לאיביזה ופביה 7-DSG בנות 4 תהיה נקודה חלשה - הDSG עצמו, שאחריותו 5 שנים ואמינותו לא משהו בלשון המעטה. פורד פיאסטה רכב טוב אך עגלתי משהו + צריכת דלק די גרועה יחסית ליאריס.

הכל כמובן בתנאי שרכב טופל כמו שצריך, לא נסע יותר מהממוצע הארצי פלוס מינוס ולא עבר תאונות.

פורסם

אישית הייתי ממליץ לך על הפאביה , או אם את יכולה טיפה למתוח את התקציב פולקסוואגן פולו , לדעתי הפולו החדשה היא המיני הכי טובה שיש לשוק להציע והיא גם הכי פחות מיני מבין כולם (הכי מרווחת), רק שהמחיר בהתאם (אבל המחיר כולל את כל התוספות ,מגנזיום USB ח"ח וכו') , שווה לבדוק.

בהצלחה.

SCANSPEAK

פורסם
אישית הייתי ממליץ לך על הפאביה , או אם את יכולה טיפה למתוח את התקציב פולקסוואגן פולו , לדעתי הפולו החדשה היא המיני הכי טובה שיש לשוק להציע והיא גם הכי פחות מיני מבין כולם (הכי מרווחת), רק שהמחיר בהתאם (אבל המחיר כולל את כל התוספות ,מגנזיום USB ח"ח וכו') , שווה לבדוק.

בהצלחה.

ועם מחיר מופרז שמתקרב למכונית משפחתית, למה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מדובר בהוצאה לא קטנה, לא רק ברכישה אלא גם בהמשך - האחזקה השוטפת וירידת הערך (הסכום שעלייך לחסוך כדי לרכוש רכב חדש בעוד כמה שנים), שעולה עשרות אלפי ש"ח בשנה.

לפיכך עלייך להקדיש לפרוייקט זמן ומחשבה.

במרבית הערים סוכנויות הרכב מרוכזות באיזור אחד או שניים. גייסי קרוב משפחה או חבר (עדיף ממין זכר, יקבל יחס יותר "רציני" מאנשי המכירות), רצוי מישהו שמבין משהו בתחום, הרכב והקדישי כמה שעות לסיור בסוכנויות. הסתכלי על הדגמים המוצעים, שבי בהם והרגישי את הנוחות ושאלי את השאלות הרלונטיות לך. שימי לב שלדגמים רבים יש לא מעט גרסאות - מבחינת המנוע, תיבת ההילוכים והאבזור, ועלייך לבחור בשילוב המתאים לצרכייך.

לאחר סיור מקדים זה בחרי את הדגמים העשויים לעניין אותך והזמיני נסיעת מבחן - כדי שתחושי אותם גם בתנועה.

לאחר שלב זה ישארו מועמדות בודדות, ואז חזרי לפורום והציגי אותן.

אם יש מספר סוכנויות של אותו יבואן באזור מגורייך - בדקי את כולן. לעתים סוכן מסויים ייתן הטבות גדולות מסוכן אחר באותו איזור.

עוד כמה טיפים - אם את רוכשת רכב חדש מן הסתם תרצי להחזיק בו לא מעט שנים. לכן עלייך להביא בחשבון:

1. מחיר רישוי, ביטוח (בהתאם לסטטוס שלך - גיל וותק בנהיגה), עלויות דלק וטיפולים שוטפים.

2. הוצאות נלוות לרכישה - בדרך כלל נדרשות כל מיני התקנות, למשל אמצעי מיגון לפי דרישת חברת הביטוח. יכולות להגיע לכמה אלפי ש"ח.

3. אומדן כשלהו של ירידת הערך - בעוד כמה שנים תרצי להחליף את הרכב, זה הסכום שעלייך לחסוך כדי לעשות זאת.

4. כעת את רווקה - האם שינוי מצב משפחתי נראה באופק, אפילו בטווח כמה שנים? אם כן - בחירת רכב שמתאים גם להובלת ילדים (מבחינת מקום בתא המטען ואפשרות ביטול כרית אויר ימנית).

והחשוב ביותר - בראש הפורום יש שרשורים דביקים העוסקים בבחירת רכב. קראי ולמדי אותם, הם נכתבו על ידי אנשים מנוסים ומביני עניין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא חושב שיש לפסול דגמים שנפוצים בליסינג.

נכון שיונדאי I20 ומאזדה 2 למשל נפוצות בחברות הליסינג אבל רכבים פרטיים כאלה נסחרים במחירים קרובים למחירון כמובן בתלות במצב הרכב.

פורסם
אני לא חושב שיש לפסול דגמים שנפוצים בליסינג.

נכון שיונדאי I20 ומאזדה 2 למשל נפוצות בחברות הליסינג אבל רכבים פרטיים כאלה נסחרים במחירים קרובים למחירון כמובן בתלות במצב הרכב.

צריך להזכיר גם שלi20 יש התחייבות מכלמוביל לקחת את הרכב במחיר מחירון בטרייד אין, עם השוק הבעייתי שיש היום בערך לכל רכב, זה אחד הדברים (גם בקרסו יש, אבל על הקליאו האוטומטית אני לא ממליץ והמיקרה לא נראית לי ממש מתחרה ראויה לכל המכוניות שהוצגו כאן).

פורסם

התחייבות למחיר מחירון - אבל אין כל דרך להעריך מה יהיה מחיר המחירון בעוד כמה שנים.

כמוכן טרייד אין כובל אותך לרכישת רכב ממבחר דגמים מצומצם - בעצם מדובר בתרגיל שעשוי להבטיח "נאמנות" לאותו יבואן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מדובר ברכב חדש.

מה עלי לבדוק ואיזה שאלות לשאול כשאני הולכת לאולמות התצוגה?

חשוב לי גם שזה יהיה רכב שבעוד 3 4 שנים יהיה קל למכור אותו ובכמה שפחות ירידת ערך....

:lol:

לפני שאת הולכת לאולמות, תנסי לקבוע נסיעות מבחן. חבל לבזבז סתם ימים. תנסי לתאם לעצמך שתים או אפילו שלוש נסיעות לאותו יום וככה יהיה לך בסיס טוב להשוואה בתחושות ולמה שאת יותר מתחברת. הפיאסטה מאוד מאובזרת. לעומת זאת הפביה יותר זריזה וחזקה. בגלל זה כדאי לנהוג ולראות מה יותר מתאים לך כי בכל זאת לנהוג חצי שעה כל יום זה משהו שכדאי לעשות בכיף.

לגבי סחירות, ענו לך כבר שאי אפשר לצפות היום את שוק הרכב עוד 3 שנים וזה לא יכול להיות שיקול מבחינתך לקניה. ברור שלמכונית ירוקה עם פרחים סגולים יהיה סיכוי נמוך יותר להימכר בכל שנה אבל חוץ מזה אי אפשר לנבא את השוק שלוש ארבע שנים קדימה.

• תוכן חדש...