Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגב, המחיר של הסולר היום?

אדי, ראיתי אצלך בחתימה פאביה סטיישן דיזל, איך היא אתה מרוצה?

אני מרוצה מאוד, אוטו נהדר, שלא זוכה משום מה להערכה מצד הנהגים הישראלים :)

דלק היא לא אוכלת, מנוע בריא מאוד, מזגן מקפיא, תא המטען ענקי באמת, תיבה ידנית קלה לתפעול, חבל אולי שאין hill holder כמו שיש בסיאט.

חסרון שלו ברוחב, האוטו קצת צר, אבל לי אין משפחה גדולה ובשבילי זה לא בעיה.

והמחיר, כמובן. 122 זה קצת יקר, כאשר יש לך כל משפחתית גדולה במחיר הזה או סיאט לאון 1.8 160 כ״ס DSG שזה כבר כמעט מטוס. ב125 אתה מקבל גם קסנון מקורי.

סולר היום 7.79, בתחנה סונול ליד טכני בחיפה.

פורסם

אדי, ראיתי אצלך בחתימה פאביה סטיישן דיזל, איך היא אתה מרוצה?

המחיר של הסולר (נכון ליומיים האחרונים) נע בין 7.80 בתחנות הזולות (בעיקר הקטנות והפרטיות כמו סדש וטן) לבין כמעט 9 אצל הגנבים (דור, פז, סונול דלק ושות').

מכל ההתניות שהצבת, אני חושב שדווקא הסקודה אוקטביה 1.2 TSI הכי תתאים לדרישות שלך. מאוד חזקה וזריזה, מרווחת מאוד בפנים, תא מטען ענק וחסכונית יחסית. כמובן שאם תדביק את הדוושה לרצפה צריכת הדלק לא תהנה מחסכון גדול.

כל הסופר מיני שהוצעו כאן פחות מתאימות לארבעה או חמישה מבוגרים מאחור. כמובן שצריכת הדלק שלהם עדיפה מהמשפחתיות הקומפקטיות אבל אתה צריך למצוא פשרה ואת שביל הזהב בין כל הדברים. לנסוע בסופר מיני ארבעה או חמישה מבוגרים זאת חוויה מפוקפקת. אם זה קורה פעם ב...לנסיעה קצרה אז אפשר לוותר על המרווח לטובת צריכת הדלק אבל אם זה משהו שבשגרה אז עדיף ללכת לכיוון המשפחתיות הקומפקטיות, דוגמת האוקטביה, הפוקוס וכו'.

פורסם

יש תחנות דלק לא מאטות בהם סולר יותר זול מבנזים על חצי שקל ואפילו יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בשביל למצוא תחנות כאלה מספיק להפעיל אפליקציה פשוטה דוגמת fulltank או לחפש באתרים כמו delekzol, ויש בטח עוד הרבה דומים לו. מוצאים לא מעט תחנות עם סולר זול מהבנזין.

פורסם

עברתי לפני שבוע וקצת ממזדה 3 לטויוטה אוריס היברידית

אחרי 1500 ק''מ בערך:

המרחב הפנימי גדול יותר משמעותית

נוחות הנהיגה הרבה יותר טובה

האוטו הרבה יותר חזק

אין תא מטען (כלום לא נכנס שם)

צריכת דלק בין 5 ל 5.5 ליטר ל 100 ק''מ

נוסע כל יום י-ם ת''א וחזרה עם רגל כבדה מאוד על הגז

פורסם
תזמין נסיעת מבחן על פלואנס DCI רובוטית (כפולת מצמדים).

לא דומה בכלל לכבדות של פוקוס בנזין 1600 סמ"ק.

את המחיר תבדוק בסכנות רנו.

נהגתי בפלואנס דיזל הרובוטית והיא נוסעת מצויין, מרגישה טוב ופרט להגה קצת רך ומוזר (יחסית למאובן שבאוקטביה) הייתי מאוד מרוצה. מחירון הפלואנס בליסינג תפעולי הוא קצת יותר גבוה מרכבים בקבוצת המחיר שלו וזה כנראה בגלל חזירות יתר של קרסו שמתרצת את זה בעלויות אחזקה יותר גבוהות ומכירה במחירון נמוך יותר עקב נסועה גבוהה מהממוצע. וכאילו שהם לא מחייבים את הלקוח על כל מטר נוסף שננהג מעבר לנסועה המוסכמת בחוזה.

אז לפי החישוב שלי אולי הוא יהיה הרכב שבאמת יתאים לך כי גם אם לוחצים אותו חזק הוא נותן 1/15 ובממוצע 1/18 .

בהצלחה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
בעיה בלי תא מטען :)

באוריס ההיברידית החדשה הגדילו מאוד את תא המטען ועכשיו הוא בגודל של רוב המשפחתיות (360 ליטר). כמו כן החליפו את הגיר האוטומטי לגירסה רציפה שאמורה לתת שיפור של 25% בצריכת הדלק (!). לפי היצרן הדגם הרגיל (לא ההיברידי) נוסע 17.5 ק"מ לליטר. יש מצב שתוכל לדחות את החלפת הרכב את שהדגם הזה יגיע?

אגב, אני נמצא במצב דומה עם החלפה קרובה של רכב ליסינג. מסקרן אותי במה תבחר.

פורסם
בעיה בלי תא מטען :)

לא יודע למה, הסקודה פאביה סטיישן מושכת אותי.. אני לא אדע עד שיצא לי לנהוג עליה כמובן..

קח בחשבון שפאביה סטיישו דזיל הינה ידנית בלבד - בכותרת ראיתי שכתוב "אוטומטי"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...