Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(בחירת רכב) ליסינג אוטומטי חסכוני ומרווח

michaelr524
שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

היום אני נוסע על מאזדה 3 מליסינג (אלבר). בעקבות גידול משמעותי בשימוש והעליה במחירי הדלק החלטתי להחליף לרכב חסכוני יותר.

אני מוגבל רק לרכב אוטומט.

אנחנו משפחה אז עדיף שיהיה מקום להסיע 4 אנשים ובמקרה הצורך גם לצופף חמישה. ותא מטען..

אני מיד חושב בכיוון של סקודה פאביה סטיישן, השאלה אם יש פה הבדל משמעותי מבחינת צריכת הדלק לעומת המאזדה ואם יש אולי אפשרויות אחרות שכדאי לשקול?

תודה רבה מראש,

מיכאל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם יש לך מגבלת תקציב? אולי כדאי שתשקול את הטויוטה פריוס, שהיא גם חסכונית בדלק וגם מרווחת יחסית. אופציה אחרת יכולה להיות רנו פלואנס דיזל או סקודה רומסטר דיזל, שתיהן קיימות בליסינג ולא יקרות מהמאזדה, צריכת הדלק שלהן נמוכה מאוד. סקודה פאביה, לדעתי, קצת צפופה לנסיעות עם 5 אנשים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינת תקציב, אני לא רוצה לחרוג לכיוון מעלה מקבוצה 3. ואם אני עובר לקבוצה 2 (במקרה של פאביה) אז אני אפילו אשלם פחות מס רכב, שזה מצויין. פריוס

רוב הנסיעות שלנו הן 3 אנשים, לפעמים 4 ו- 5 זה נדיר. אבל הבנתי שברכב כמו סוזוקי אלטו אפילו 4 אנשים קשה להכניס, בגלל זה ציינתי שאני רוצה שתהיה לי אפשרות לדחוס מדי פעם עוד מישהו :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבנתי אותך.

אם כך אתה יכול לבדוק, מלבד הפאביה, גם את הסקודה רומסטר ואת הפיאט קובו החדש (יש גם דגם אוטומטי-רובוטי עם מנוע דיזל מאוד חסכוני).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יכול להמליץ על מזדה 2, יש לה מנוע יחסית חזק למשקל שלה. צריכת דלק ממוצעת 1 ל12. אם אתה רוצה ממש לחסוך בדלק, אז צריך לחשוב על דיזל או הייבריד. למשל סיטרואן C3 EHDI.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יכול להמליץ על מזדה 2, יש לה מנוע יחסית חזק למשקל שלה. צריכת דלק ממוצעת 1 ל12. אם אתה רוצה ממש לחסוך בדלק, אז צריך לחשוב על דיזל או הייבריד. למשל סיטרואן C3 EHDI.

וכמה דלק הוא יחסוך, אם בכלל ? מאזדה 2 שתיינית כמעט כמו האחות הגדולה :) מה שכן, הוא יחסוך שווי מס.

פביה סטיישן 1.2, לפי kml.co.il, עושה 1:14.72, שזה כבר די חסכוני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין פתרונות פלא. חיסכון אמיתי בהייבריד, דיזל ורכב קטן מאוד. אני לא מבין למה בליסינג חשוב לו לחסוך דלק, אם כבר שווי מס מאוד משמעותי (לכן הצעתי מזדה 2 בתור רעיון למרות שאני מכיר היטב את החסרונות שלה לשימוש משפחתי).

מצד השני, לפי דרישות של פותח השרושר, הוא צריך פלואנס דיזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פותח השרשור יוכל להסתפק בהונדה אינסייט (שווי השימוש שלה אחרי הפחתת 530 ש"ח דומה מאד למאזדה 2)

C3 דיזל רובוטית מאוד חסכונית וגם באה בחשבון כמו גם אחותה ה-C3 פיקאסו דיזל רובוטית היקרה במעט ויותר מרווחת.

יש לשים ששווי השמוש על דיזלים הולך לעלות עקב השינוי הצפוי בנוסחת המיסוי הירוק (שווי השימוש נקבע ע"פ מחירו של רכב חדש)

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה לגבי הונדה ג'אז היברידית? (21 ק"מ/ליטר!!)

חשוב לי לחסוך דלק בליסינג בגלל שיש לי מגבלת דלק שבזמן האחרון אני עובר אותה בכ- 1000 ש"ח בכל חודש שיורדים מהנטו :)

אולי אני לא מבין את החישוב אבל נראה לי שבשווי מס ההבדל הוא זניח, בבקשה תקנו אותי אם אני טועה.

היום שווי רכב בתלוש כתוב 3050 ש"ח בשביל המאזדה 3. אם המחיר שלה הוא 119 אלף יוצא שהשווי רכב הוא קצת יותר מ- 2.5 אחוז. לפי המחשבון שכר של חילן (חפשו בגוגל מחשבון שכר) בנטו זה עולה לי בערך 1500 ש"ח.

אז אם ניקח לדוגמה פאביה ב- 111 אלף, 2.56% אחוז יוצא 2850. הבדל של 200 ש"ח שהופך להבדל של 100 ש"ח בנטו.

אגב, הביקורת על הונדה אינסייט ב- kml ממש לא מחמיאה..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבגאז' של ג'אז היברידית קטן מאוד.

מדוע לא רנו פלואנס טורבו דיזל?

מרווח מאוד, חזק, נוח, בטיחותי, חסכוני בדומה להיברידיות ובגאז' ענק.

ירידת ערך לא מעניינת אותך, לא תעבור את מגבלתה הדלק יותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה לגבי הונדה ג'אז היברידית? (21 ק"מ/ליטר!!)

חשוב לי לחסוך דלק בליסינג בגלל שיש לי מגבלת דלק שבזמן האחרון אני עובר אותה בכ- 1000 ש"ח בכל חודש שיורדים מהנטו :)

אולי אני לא מבין את החישוב אבל נראה לי שבשווי מס ההבדל הוא זניח, בבקשה תקנו אותי אם אני טועה.

היום שווי רכב בתלוש כתוב 3050 ש"ח בשביל המאזדה 3. אם המחיר שלה הוא 119 אלף יוצא שהשווי רכב הוא קצת יותר מ- 2.5 אחוז. לפי המחשבון שכר של חילן (חפשו בגוגל מחשבון שכר) בנטו זה עולה לי בערך 1500 ש"ח.

אז אם ניקח לדוגמה פאביה ב- 111 אלף, 2.56% אחוז יוצא 2850. הבדל של 200 ש"ח שהופך להבדל של 100 ש"ח בנטו.

אגב, הביקורת על הונדה אינסייט ב- kml ממש לא מחמיאה..

לגבי שווי מס אתה צודק לגמרי. פשוט הפרש בין מאזדה 2 ומאזדה 3 יותר משמעותי מההפרש בין פביה למאזדה 3.

עוד נקודה שהוזכרה כבר, רכבים היברידיים מזכים אותך ב-530 ש״ח הנחה משווי מס, זה כבר 200 שקל בנטו.

מערכות הברידיות של הונדה (ג׳אז ואינסייט בין היתר) פחות חסכוניות ממערכות של טויוטה. 21 קמ״ל בג׳אז לא תקבל, אבל 16-17 אולי כן, שזה גם יפה מאוד. בס״כ נראה שג׳אז (או אינסייט) יכולה לחסוך לך לא מעט כסף :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פלואנס זה באמת אחד הרכבים שהכנסתי לרשימה ואני שוקל אותו גם :)

אני רק חושש שהרכב הזה כבד מדי.. התרגלתי כבר לזריזות של המאזדה. קודם היה לי פורד פוקוס 2009 וסבלתי מהתגובה האיטית והכבדה שלו.

עוד משהו מוזר: ב- kml המחיר שלו 119 אלף, ב- auto המחיר עומד על 128 אלף.

איזה מהם הוא הנכון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבגאז' של ג'אז היברידית קטן מאוד.

מדוע לא רנו פלואנס טורבו דיזל?

מרווח מאוד, חזק, נוח, בטיחותי, חסכוני בדומה להיברידיות ובגאז' ענק.

ירידת ערך לא מעניינת אותך, לא תעבור את מגבלתה הדלק יותר.

ברכב היברידי הוא מרוויח 530 שקל הנחה משווי המס. ברנו אין דבר כזה, אבל היא כנראה תהיה יותר חסכונית. כדאי לעשות חשבון מה משתלם יותר, שזה פונקציה של קילומטראז׳ שהוא עושה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פלואנס זה באמת אחד הרכבים שהכנסתי לרשימה ואני שוקל אותו גם :)

אני רק חושש שהרכב הזה כבד מדי.. התרגלתי כבר לזריזות של המאזדה. קודם היה לי פורד פוקוס 2009 וסבלתי מהתגובה האיטית והכבדה שלו.

עוד משהו מוזר: ב- kml המחיר שלו 119 אלף, ב- auto המחיר עומד על 128 אלף.

איזה מהם הוא הנכון?

לדעתי 128 הוא הנכון (לאוטומט). פעם היה כנראה מבצע של 119 אולי לא עידכנו מחיר מאז ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תזמין נסיעת מבחן על פלואנס DCI רובוטית (כפולת מצמדים).

לא דומה בכלל לכבדות של פוקוס בנזין 1600 סמ"ק.

את המחיר תבדוק בסכנות רנו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...