Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

30 שנה, טסט אחד. 20 שנה, 2 טסטים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צריך לדפוק את הראש בקיר, ההטבה ניתנה לאחר מאבק מול הרשיות במטרה להיטיב עם

אספני הרכב בעיקר בלחץ של "מועדון החמש" ומועדון IVC, עם זאת המדינה אינה מעודדת

ובצדק שימוש ברכב ישן.

כפועל יוצא, רכב שאינו מוגדר "רכב אספנות" משלם קצת יותר בכדי להוריד את הכדאיות בהחזקתו

ועושה שני טסטים בשנה לצורך בדיקת תקינות.

מי שחשוב לו להחזיק רכב ישן לבריאות, אבל יהיה לו "מחיר" לשלם.

ומי שמחזיק רכב אספנות מהסיבות הנכונות, יודע שלא מדובר בחיסכון בהוצאות, להיפך...

אגב, במסגרת הפרנוייה הלאומית (למרות שאין לי בעייה שיצלמו את הרכבים שלי עם המספר גלוי)

עודף התעסקות בנושא עלולה לפגוע בהישגים שהושגו לטובת רכבי האספנות.

זו כל התורה על רגל עץ אחת...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שיש כאן איזושהיא סתירה פנימית, אם אתה כל כך אוהב את הרכב המיושן שלך ומתחזק אותו בצורה כל כך טובה אז המפגש עם הבוחן במכון הטסטים לא אמור להדיר שינה מעיניך.

אני יכול להעיד על עצמי בנושא, אחת המכוניות שלי היא סובארו לגאסי 91 והיא עברה את הטסט החצי שנתי שלה לפני שבועיים במכה ראשונה ובלי אף ריג'קט, בטסט הקודם היה ריג'קט אחד - להחליף פסים זוהרים...

בקיצור זה לא משנה אם יש לך רכב חדש בן 4, ישן בן 21 או רכב אספנות בן 34 (יש לי אחד בכל אחד מהגילאים), דאג לתחזק אותו היטב למענך ולא בשביל לעבור טסט ואז תראה שגם הטסטים הולכים יותר חלק.

פורסם
אמת. אין סיבה שתיסע ברכב בן 20.

יש רכבים טובים מאוד גם בגזרת הישנות, ואפילו בחדשות זולות.

במקום שתיסע בדייהטסו שרייד בת 20, תוכל לקבל 3000 ש"ח (כל עוד התוכנית מתוקצבת) ובתוספת תקציב לא גדולה במיוחד תוכל לנסוע ביונדאי גטס 2003. תסכים איתי שהיא טובה ממנה בכל פרמטר, מזיהום אוויר ועד בטיחות.

לגבי רכב אספנות - הוא כמובן מתוחזק ברמה גבוהה, מעצם היותו רכב תחביב. רובם לא משמשים לנהיגה יומיומית ואין סיבה להפגיש אותם עם הבוחן פעמיים בשנה.

בכל פעם שעולה הנושא הזה ,אני מופתע ממך מחדש ,במיוחד לאור העובדה שהחזקת עד לא מזמן סובארו מודל 1987 שטיפחת באהבה.

ואני אחזור שוב ושוב ואומר שישנן גרוטאות מודל 2002 , שהן פחות בטיחותיות מלגאסי 1992 עם 2 כריות אוויר ,אז מה זה אומר ?!

המדינה לא ממש דואגת לבטיחות /זיהום ,כשם שלא באמת העלתה את מחיר הסיגריות מתוך דאגה לבריאות הציבור.

צא מהסרט ידידי.אתה לא תמים .

המטרה היא פשוט לגרום לך לרכוש "חדש" ולהוציא כסף .רמז : השוק מוצף ברכבי ליסינג של הטייקונים (סתם דוגמונת).

בברכה

מוטי

פורסם
אני חושב שיש כאן איזושהיא סתירה פנימית, אם אתה כל כך אוהב את הרכב המיושן שלך ומתחזק אותו בצורה כל כך טובה אז המפגש עם הבוחן במכון הטסטים לא אמור להדיר שינה מעיניך.

אני יכול להעיד על עצמי בנושא, אחת המכוניות שלי היא סובארו לגאסי 91 והיא עברה את הטסט החצי שנתי שלה לפני שבועיים במכה ראשונה ובלי אף ריג'קט, בטסט הקודם היה ריג'קט אחד - להחליף פסים זוהרים...

בקיצור זה לא משנה אם יש לך רכב חדש בן 4, ישן בן 21 או רכב אספנות בן 34 (יש לי אחד בכל אחד מהגילאים), דאג לתחזק אותו היטב למענך ולא בשביל לעבור טסט ואז תראה שגם הטסטים הולכים יותר חלק.

אין שום קשר בין הדברים שרשמת (שהינם נכונים במאת האחוזים) לשאלת פותח השרשור.

לדעתי ,אין צורך ל"טרטר" בעלי רכב מיושן ולגרום להם לבזבז זמן וכסף מיותרים .

בעלי רכב מיושן משלמים פעמיים בשנה ,פעמיים, על אותה בדיקה : פעם אחת בשביל אישור מוסך ופעם שנייה בטסט .

סה"כ 4 פעמים בשנה (אם לא נכליל בדיקות אקראיות של משרד התחבורה).

בברכה

מוטי

פורסם

אתה טוען שישנם רכבי אספנות שלא מתוחזקים ברמה גבוהה, ואין ספק שישנם כאלו.

אבל אתה מסתכל רק על הצד השני, מתך מחשבה שהיא מאוד ישראלית. למה הם מרוויחים מהעניין ואני נדפק.

אבל אם תסתכל על הצד שלך, אז נכון שאתה מתחזק את הרכב המיושן שלך ברמה גבוהה! אבל כמה אנשים כאילו כבר יש?

רוב האנשים שמחזיקים רכב מיושן, מחזיקים כזה, כי זה מה שהם יכולים במסגרת התקציב שלהם, הם לרוב גם מחזיקים אותו בתחזוקת שבר ודבר נוסף, תסכים איתי שיש הרבה יותר רכבים מיושנים על הכביש מאשר רכבי אספנות בשימוש יום יומי?

בקיצור, תחשוב קצת על זה בלי ההיבט האישי שלך ואז תבין את ההגיון שעומד מאחורי זה.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל, אף אחד לא אמר שהוא "נדפק" על חשבון בעלי רכבי האספנות, זה ממש לא נכון.

השאלה היא מה קדם למה?

אני זוכר שהסיפור הזה של 2 טסטים בשנה לרכב מיושן יחסית חדש ולא היה תמיד, ולעומת זאת לרכב אספנות היו תקנות מיוחדות עוד לפני.

אתה צודק ב100 אחוז - רכב צריך להיות מתוחזק טיפ טופ. תאמין לי שגם אני יושן מצויין בלילה שלפני הטסט, אבל למה לטרטר אותי למוסך ולמכון טסטים פעמיים בשנה?

המטרה היא להוריד מכוניות ישנות, מזהמות ולא בטיחותיו לטובת מכוניות טובות ובטוחות יותר. לא משנה כמה טוב אתה מתחזק את המכונית האהובה שלך, היא עדיין מזהמת ומסוכנת יותר מכל מכונית מודרנית.

זה לא מדוייק. לא חסרים רכבים משנתון 2000 ומעלה שלא עוברים בדיקת זיהום אויר בלי תוסף או איזה "קומבינה" אחרת, הרכב שלי עובר את הבדיקה הזו בצורה חלקה.

בעניין הבטיחות אתה צודק אבל זה עניין של בחירה אישית. כמו שרוכב אופנוע בוחר "לסכן" את עצמו יותר מטעמים אישיים, גם לי מותר.

כולנו יודעים שהמטרה האמיתית היא כדי למכור כמה שיותר מכוניות חדשות ולעשות כסף כמו שכבר אמר MOTIOZ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
...ותוסיף לך עוד 300 ש"ח +- לאגרת הרישוי השנתית על אישור רכב מיושן ממוסך מורשה. אה, ובשביל הפילפל החמירו גם את בדיקת הגזים.

אישור רכב מיושן נדרש רק אחת לשנה ותופס עבור שני הטסטים. (100 ש"ח רק במידה ולא צריך תיקון)

בדיקת הגזים לרכב מיושן היא לידיעה בלבד ואינה גורם מכשיל. (לפחות כך נאמר לי במכון בו אני בודק את רכבי).

ארז רונן

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אישור רכב מיושן תוקפו 90 יום מיום הוצאתו:http://www.zetov.info/adv/computest.htm

יש ערכים מינימליים שצריך לעמוד בהם בבדיקת גזים. זה לא רק לידיעה כי אפשר להיכשל על זה, לפחות בטסט קאר בנשר זה ככה.

איפה עושים 2 טסטים עם אותו אישור? גם אני רוצה:-)

עריכה: יכול להיות שמדובר בכלל באישור בלמים?

פורסם
אישור רכב מיושן תוקפו 90 יום מיום הוצאתו. http://www.zetov.info/adv/computest.htm

יש ערכים מינימליים שצריך לעמוד בהם בבדיקת גזים. זה לא רק לידיעה כי אפשר להיכשל על זה.

איפה עושים 2 טסטים עם אותו אישור? גם אני רוצה:-)

תוקפו תשעים יום מרגע הבדיקה עד לביצוע הטסט, אך ברגע שעברת את המבחן החצי שנתי, האישור תקף גם לטסט השני.

(על פי דבריך, כל שלושה חודשים צריך להוציא אישור רכב מיושן...)

ארז רונן

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא יודע איפה אתה עושה טסטים, אבל במכון הזה לוקחים לך את האישור שהבאת מהמוסך- זה שעולה 100 ש"ח ואתה לא מקבל אותו יותר.

נותנים לך את רשיון הרכב על חותמת כשיר לתנועה וזהו.

פורסם
אני לא יודע איפה אתה עושה טסטים, אבל במכון הזה לוקחים לך את האישור שהבאת מהמוסך- זה שעולה 100 ש"ח ואתה לא מקבל אותו יותר.

נותנים לך את רשיון הרכב על חותמת כשיר לתנועה וזהו.

גם במכון שלי לוקחים את האישור, אבל הפקידה הנחמדה טורחת לצלם לי עותק ומצרפת אותו לרישיון החתום. (ולא, אין לי שום קשר חברי איתה מעבר לשלום שלום...)

ארז רונן

פורסם

... דאג לתחזק אותו היטב למענך ולא בשביל לעבור טסט ואז תראה שגם הטסטים הולכים יותר חלק.

צודק בהחלט.

אגב, יש לא מעט מכוניות בנות שלושים, בשימוש יומי, שלא שונתה להם ההגדרה לרכב אספנות והן נדרשות אף הן לשני טסטים בשנה.

אני נוהג יום יום ברכב בן 30 שנה.

פעמים בשנה ניגש למבחן הרישוי.

רכבי תקין ובטיחותי, אני מאוד תומך בהקלה לטסט חד שנתי לרכבי אספנות, ולרישוי ללא תשלום אגרות שלא קדמו (כפי שציין און).

אני מבין את הצורך ברישוי קפדני יותר למכוניות מיושנות, ועדיין משיקולי נסיעה בבוקר - בוחר שלא לרשום את רכבי כרכב אספנות.

זה בדיוק הענין - אין חובה כזו - זה לבחירת בעל הרכב, רוצה לקבל את ההטבות ? וותר על נסיעה בבוקר.

בהחלט הגיוני.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• חברי המעגל הראשון
פורסם
גם במכון שלי לוקחים את האישור, אבל הפקידה הנחמדה טורחת לצלם לי עותק ומצרפת אותו לרישיון החתום. (ולא, אין לי שום קשר חברי איתה מעבר לשלום שלום...)

חשוד. לי לא נותנים כלום, רק חותמת וזהו.

גם בנושא הזה הבחור כותב שכל חצי שנה הוא מוציא אישור מחדש, וגם פה. אז או שהמכון שלי רמאי, או שאני צריך לחפש מכון כמו שלך.

פורסם
חשוד. לי לא נותנים כלום, רק חותמת וזהו.

גם בנושא הזה הבחור כותב שכל חצי שנה הוא מוציא אישור מחדש, וגם פה. אז או שהמכון שלי רמאי, או שאני צריך לחפש מכון כמו שלך.

פשוט לא להאמין. התקשרתי עכשיו למכון שלי והפקידה הודיעה לי חגיגית שלפני שבועיים נכנסה הנחייה חדשה שמעתה נדרש אישור רכב מיושן לכל טסט בנפרד.

ארז רונן

• תוכן חדש...