Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

30 שנה, טסט אחד. 20 שנה, 2 טסטים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה היא מה קדם למה?

אני זוכר שהסיפור הזה של 2 טסטים בשנה לרכב מיושן יחסית חדש ולא היה תמיד, ולעומת זאת לרכב אספנות היו תקנות מיוחדות עוד לפני. MOTIOZ.

מאז ומתמיד מכונית מעל גיל 20 נזקקה לשני מבחני רישוי שנתיים, ומכונית בת 15 ומעלה לאישור בלמים לפני מבחן הרישוי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חנצי צודק. זה משחר האנושות. חפש בפורום, מישהו פעם הביא ציטוט משמואל ב׳.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טוב לדעת. גם האישור לרכב מיושן היה תמיד?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בוודאי, כלום לא השתנה.

גם רכב אספנות, למרות שחייב במבחן רישוי אחד בשנה, צריך להמציא אישור תקינות במוסך מורשה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

משום מה חשבתי שזו תקנה חדשה יחסית.

זה עדיין לא הופך את זה להגיוני בעיניי.

פורסם
משום מה חשבתי שזו תקנה חדשה יחסית.

זה עדיין לא הופך את זה להגיוני בעיניי.

כמו רבים אחרים במדינה הזו...

אני תוהה אם יקום ארגון מסודר, או חבורה מסויימת ויפנו בצורה מאורגנת בכדי לשנות את החוק הזה- אם תהיה תגובה מצד משרד הרישוי.

שווה ניסיון, לא?

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ. וביום השמיני הוא שלח את שליחו הצדיק וישר הדרך, שר המרכבות והכרכרות, משה (האנס) קצב ויתקן את תקנת הרכב המיושן.

ויזעקו חברי מועדון החמש (ורק מועדון החמש) ויעלו ירושליימה בשיירת מחאה ויזעיקו את העיתונות ויראו במחקרים שרכב בן שלושים שנה ומעלה בטוח יותר מרכב בן 20 או 15 בגלל שהוא מתוחזק יותר.

ויביאו סטטיסטיקות על "תאונת דרכים בגלל כשל מיכני" לאשש את דבר צדיקי החמש.

ויזדעק הקצב ויקרא לצדיקי , רבני ושועי מועדון החמש ובראשם הרבנים הצדיקים אבי כתריאל וחבריו ויתקנו יחדיו את תקנות רכב אספנות.

מאתה אמור, ביום השמיני ברא השם את תקנת רכב מיושן וביום התשיעי את תקנת רכב אספנות

ובא לציון גואל...

(אגב, ובעברית תקנית) שני טסטים בשנה היו גם לאספנות אבל אישור מוסך היו צריכים להביא פעם בשנה, זה היה הצ'ופר המינהלי היחיד עד שלפני כמה שנים עברנו לטסט אחד בשנה עם אישור מוסך ובדיקת חורף חובה בין הטסטים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני תוהה אם יקום ארגון מסודר, או חבורה מסויימת ויפנו בצורה מאורגנת בכדי לשנות את החוק הזה- אם תהיה תגובה מצד משרד הרישוי.

שווה ניסיון, לא?

מעבר לזיהום האויר, צפיפות על הכבישים ושאר הדברים הטובים...:idea:

הנחת היסוד של המחוקק שמי שרוכש ונוסע ברכב שערכו אלפי שקלים בודדים, עושה זאת כמעט תמיד בגלל שתקציבו לא מאפשר לו לקנות רכב טוב או יקר יותר...:-(

מאחר וכך, גם אין לו מספיק כסף לתחזק את הרכב ברמה נאותה ולכן הצורך "לשים עין" ולבדוק פעמים בשנה את תקינות הרכב המיושן.

"המחוקק", בדיוק כמו העם שבוחר בו, מודע לאופי הקומבינטורי של הבוחרים ומכאן כל מיני תקנות ותופעות שאין להם אח ורע במקומות אחרים.

אותו היגיון גם לגבי רכבי אספנות, עצם השימוש המועט והאהבה הרבה מביאים למסקנה שמשקיעים בהם יותר ומכאן גם הבטיחות טובה יותר.

לא סביר שמי שעשה צבע חדש לרכב, לא יטפל בבלמים שכתוצאה מכך יישרט הצבע....:oops::wink::lol:

זו הנחת היסוד שלי ואם נודה על האמת, יש משהו בדברי המחוקק לכאן ולכאן...:?::?

ובאשר לפניה למשרד הרישוי, רעיון "מצוין" שיכול באותה מידה להחזיר את שתי בדיקות הרישוי בשנה והרי לנו שוויון....:|

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

סתם טימטום הרי זה ידוע שהמדינה שלנו יושבים אנשים ״חכמים״ שאוהבים לפגוע בחלש! עד היום לא הבנתי למה צריך פסים זוהרים? רק בישראל יש את זה. למה כל חצי שנה לעשות בדיקה במוסך אם בטסט בודקים? ההבדל היחיד שבמוסך מסתכלים על עובי בשר הבלימה בבלמים, הרכב שלי אולי לא הכי יפה מבחינה קוסמטית, אבל אני מטפל בו הכי טוב שאני רק יכול, ובבטיחות אני בכלל לא משחק וחוסך. אין מה לעשות מדינה של גנבים שפוגעת באוכלוסייה החלשה! בכל טסט חופרים לי ברכב ברמה מוגזמת! תמיד מנסים להכשיל בכוונה, לפעמים מכשילים ולפעמים כלום,

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

שווה ניסיון, לא?

ידידי, איפה אתה חי?!:roll: -על זה שעולים מחירים של הדלק- אנשים שותקים. על זה שעולים מחירי מוצרי המזון הבסיסיים- אנשים שותקים. ואפילו אולי בצדק כי אין מה לעשות- בכל העולם עולה, אני לא מתלונן.:roll: אז רבבק- על פאקין שני הטסטים בשנה- זו הבעיה העיקרית במדינה, שבשבילה צריך (=שווה) להקים מהומה ולהפוך עולמות (תוך סיכון לא מבוטל להרוס משהו על הדרך)?! -שאלו יהיו צרות שלנו! נכון- זה מעצבן. נכון- קצת יותר יקר. אבל מה: כפי שאמרו כאן רבים לפני- אתה זה שבוחר את זה! כי מה לעשות, בוא תודה: אתה באמת יכול במחיר של אוטו בן 19 פלוס - ליקנות משהו משנות ה-2000 היום! אז מצטער מאד- זה שאתה בוחר לנהוג דווקא באוטו היותר ישן כי אתה נהנה ממנו- למה זה צריך לעניין את המדינה ולגרום לה לתת לך הטבה על זה?? שוב- זוהי הבחירה שלך ושלך בלבד! מבחינת כל בן אדם סביר (והחוקים מה לעשות נחקקו לאנשים ה"סבירים" ולא ל"משוגעים"!)- הגיון הבריא אומר שצריך להחליף רכב (ואני מדגיש- "רכב" ולא "אוטו"!) כל פעם שיש אפשרות ליותר חדש. זהו. וכיום אין כל בעיה לעשות זאת כי המחירים של הרכבים יחסית חדשים- ברצפה. מה שמשאיר שתי אופציאות של אחזקת רכב ממש ישן: או שלמישהו ממש אין כסף (ותסלחו לי- קצת נעיבי לצפות ממנו לאחזקה מושלמת!), או שמישהו ממש אוהב את האוטו שלו. במיקרה הראשון רק הגיוני שיבדקו אותו כמה שיותר, במיקרה השני- מכוון שזו הבחירה שלך- אז אין מה לעשות צריך לשלם על האהבה, ככה זה עובד בעולם הזה!

ובאש לרכבי האספנות פעם בשנה- אז הרי הרעיון שזה רכב לנסיעה פעם ב... שמתוחזק ברמה הגבוהה, וזה שאנשים מנצלים את ההנחות לרעה ונוסעים עם הגרוטאות- אז אני יכול גם להסיע 20 אנשים במסחרית ללא רישיון ציבורי- גם זה אפשרי טכנית- בשני המיקרים עוברים על החוק ואין מה להתבסס על זה!

מקווה שהייתי ברור מספיק.

וכן- לי יש "נציגויות" מכל השנתונים- ומעולם לא בכיתי יותר מדי, מה לעשות- אלו הם החיים והבחירות שעשיתי- אז אין לי למה להאשים בזה מישהו אחר! וגם לכם מציע להפסיק להתעסק בשטויות- שאלו יהיו הצרות שלנו, כאמור!!!:roll::-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בגלל גישה כזו של "אין מה לעשות ככה זה היה תמיד" גם רכבי האספנות לא היו מקבלים את ההטבה שלהם.

תמיד צריך לנסות לשאוף ליותר טוב. לפעמים אפשר לשנות ולפעמים לא.

פורסם
סתם טימטום הרי זה ידוע שהמדינה שלנו יושבים אנשים ״חכמים״ שאוהבים לפגוע בחלש! עד היום לא הבנתי למה צריך פסים זוהרים? רק בישראל יש את זה. למה כל חצי שנה לעשות בדיקה במוסך אם בטסט בודקים? ההבדל היחיד שבמוסך מסתכלים על עובי בשר הבלימה בבלמים, הרכב שלי אולי לא הכי יפה מבחינה קוסמטית, אבל אני מטפל בו הכי טוב שאני רק יכול, ובבטיחות אני בכלל לא משחק וחוסך. אין מה לעשות מדינה של גנבים שפוגעת באוכלוסייה החלשה! בכל טסט חופרים לי ברכב ברמה מוגזמת! תמיד מנסים להכשיל בכוונה, לפעמים מכשילים ולפעמים כלום,

רכב מודל 94 צריך פס זוהר ורכב מודל 95 או 96 לא צריך מה ההבדל? אני לא יודע!

ועוד עכשיו עשו את זה בצבע צהוב מזעזע!

בארץ נהנים מאוד לעשות לנו (בעלי המכוניות הישנות) חיים קשים!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על זה אפשר להתגבר עם פסים מגנטיים.

בפנסים עצמם קיימים מחזירי אור מצויינים ואין באמת סיבה בטיחותית לדעתי לשים את המדבקות האלה.

• תוכן חדש...