Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

30 שנה, טסט אחד. 20 שנה, 2 טסטים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה מאוד חודשים אני חושב לעצמי, מה ההיגיון בזה? (כותרת).

איך יכול להיות הגיוני, שרכב שעבר לדוגמא 40 שנות כביש, יעשה טסט פעם אחת בשנה, אבל רכב שנת 92' שעבר 20 שנה, יעבור טסט פעמיים בשנה, בדיקת רכב מיושן ואגרת טסט בשכלול שתצא יותר יקר מרכב חדש :roll:

אני חייב לדעת את ההיגיון מאחורי הנעשה, כמובן אני לא בא בטענות לבעלי רכבי האספנות, מי שמכיר אותי אישית יודע טוב שאני מאוד חובב אספנות.

JEP, אשר מתבאס להחזיק/לקנות רכב ישן בגלל 2 טסטים בשנה ומקנא שאין לו רכב אספנות :(

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המדינה רוצה שתיפטר מהגרוטאה הישנה והמזהמת שלך ותעבור לרכב חדש, ירוק ובטיחותי יותר, בעזרתם הנדיבה של ה3000 ש"ח שתקבל בגריטה. לא מוכן לקבל את ההצעה הנדיבה? בוא תיפגש עם הבוחנים במכון פעמיים בשנה, תוותר על עוד יום עבודה ותוסיף לך עוד 300 ש"ח +- לאגרת הרישוי השנתית על אישור רכב מיושן ממוסך מורשה. אה, ובשביל הפילפל החמירו גם את בדיקת הגזים. סתם כי המכירות של התוספים ירדו ברבעון האחרון.

מה שנקרא הצעה שלא ניתן לסרב לה.

תמשיך להיות חזק ואל תתן להם לנצח!

SlowRide, עם עוד 9 שנים וקצת למנאייקית, עד מתי מרץ 92'?!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
המדינה רוצה שתיפטר מהגרוטאה הישנה והמזהמת שלך ותעבור לרכב חדש, ירוק ובטיחותי יותר, בעזרתם הנדיבה של ה3000 ש"ח שתקבל בגריטה. לא מוכן לקבל את ההצעה הנדיבה? בוא תיפגש עם הבוחנים במכון פעמיים בשנה, תוותר על עוד יום עבודה ותוסיף לך עוד 300 ש"ח +- לאגרת הרישוי השנתית על אישור רכב מיושן ממוסך מורשה. אה, ובשביל הפילפל החמירו גם את בדיקת הגזים. סתם כי המכירות של התוספים ירדו ברבעון האחרון.

מה שנקרא הצעה שלא ניתן לסרב לה.

אמת. אין סיבה שתיסע ברכב בן 20.

יש רכבים טובים מאוד גם בגזרת הישנות, ואפילו בחדשות זולות.

במקום שתיסע בדייהטסו שרייד בת 20, תוכל לקבל 3000 ש"ח (כל עוד התוכנית מתוקצבת) ובתוספת תקציב לא גדולה במיוחד תוכל לנסוע ביונדאי גטס 2003. תסכים איתי שהיא טובה ממנה בכל פרמטר, מזיהום אוויר ועד בטיחות.

לגבי רכב אספנות - הוא כמובן מתוחזק ברמה גבוהה, מעצם היותו רכב תחביב. רובם לא משמשים לנהיגה יומיומית ואין סיבה להפגיש אותם עם הבוחן פעמיים בשנה.

פורסם

Slowride, עזוב את זה. זה ידוע לי כבר ממזמן.

drsubaru, ממתי כל רכבי האספנות מטופלים ומצוחצחים? לא מבין את ההכללה המטומטמת הזאת. ראיתי רכבי אספנות שנוסעים עם חורים בריצפה, זה נקרא מטופל ורכב תחביב?

JEP.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אמת. אין סיבה שתיסע ברכב בן 20.

יש סיבה. הכסף שלי. אני מחליט על מה מתאים לי לנהוג.

יש רכבים טובים מאוד גם בגזרת הישנות, ואפילו בחדשות זולות.

"טוב" זה עניין אינדיבידואלי. אתה תשמח לתת סכום של 5 ספרות על יונדאי גטס, אני בחיים לא יעיז לשלם אף סכום על גטס :-)

במקום שתיסע בדייהטסו שרייד בת 20, תוכל לקבל 3000 ש"ח (כל עוד התוכנית מתוקצבת) ובתוספת תקציב לא גדולה במיוחד תוכל לנסוע ביונדאי גטס 2003. תסכים איתי שהיא טובה ממנה בכל פרמטר, מזיהום אוויר ועד בטיחות.

חוץ מבפרמטר הכי חשוב (ובעוד כמה אחרים) - הנאה מנהיגה. בחיים לא נהגתי על דיהטסו שרייד בת 20 כדי להשוות אותו לגטס, אבל אני יכול לומר לך בוודאות שאין מה להשוות בכלל גטס לרכב שלי. אני לא ישלם על רכב שאני לא רוצה.

לגבי רכב אספנות - הוא כמובן מתוחזק ברמה גבוהה, מעצם היותו רכב תחביב. רובם לא משמשים לנהיגה יומיומית ואין סיבה להפגיש אותם עם הבוחן פעמיים בשנה.

יש גם רכבי אספנות שנוסעים על בסיס יום יומי. אני מתחזק את הרכב שלי בחלקים מקוריים, כמו שתחזקו אותו כשהיה חדש ובאחריות. כל המערכות הבטיחותיות בו תקינות - בדיוק כמו ברכב אספנות שמור בן 40 וברכב ליסינג בן 3.

באדום.

פורסם

300 ש"ח לאישור מוסך?

הגזמנו!

יש הגיון מסויים, רכב שמוגדר כאספנות לא ישמש בדרך כלל לנסיעות יומיומיות (מוגבל בשעות העומס) ויתוחזק ברמה גבוהה יותר מסתם רכב ישן (דל תקציב)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

300 זה על 2 הבדיקות - פעמיים בשנה, וזה משתנה לפי שעת עבודה של המוסך. יש מקומות שיקחו לך 200 ש"ח על בדיקה אחת כי זה תעריף שעת עבודה שלהם.

פורסם

אני שמעתי על כ- 70 ש"ח אישור מוסך, אם זה לא כולל שום עבודה.

גם אם נכשלת בטסט והחלפת חלק (צריך אישור מוסך).

לצורך השוואה, אתמול חבר ביצע איזון גלגלים (והצלבה) הכולל פירוק של 4 גלגלים, העלות (כולל עבודה): 80 ש"ח (הוא רכש את הצמיגים גם באותו מקום)

אז למה שאישור (הכולל פחות עבודה) יעלה יותר?

כמובן שיש מוסכים ויש מוסכים...

פורסם

תדפקו לי את הראש בקיר, אני לא מבין את ההכללה המטומטמת הזאת שרכב אספנות זה רכב שנחשב ליותר מושקע ויותר מטופל.

אתם מכירים את בעלי רכבי האספנות? לא אומר שאין כאלה שמשקיעים את כל כספם על הרכבים ואת כל זמנם החופשי, אבל יש גם כאלה שנוסעים בפצצות מתקתקות. שנמצאות מעל 30 שנה על הכביש.

אבל לא, לרכב ישן יותר, שיש לו רגישות גבוהה יותר לבלאי, שהפח שלו כבר רקוב וחלוד, ומערכת החשמל מתפוררת עם החום הישראלי, צריך לעשות טסט אחד בשנה. *(במידה והרכב לא שוחזר מהבורג והחוט האחרון).

אבל רכב שנמצא 20 שנה על הכביש, שגם כן, יש לו רגישות גבוהה לבלאי, אבל לא כמו אצל רכב שמבוגר ממנו ב10 שנים. יעשה 2 טסטים בשנה וישלם אישור רכב מיושן, העיקר לנסוע ברכב שיותר חדיש מרכב אספנות.

פשוט לא מבין את הטמטום הזה, ממש יש סטיגמה על כל רכבי האספנות בארץ. גדול! כולם מדהימים, שמורים ומטופלים כל 1K ק''מ.

JEP.

פורסם

ההגיון של החוק אומר שזה לא רכב לשימוש יומיומי, יותר לתצוגות.

לכן גם הרשיון זול משמעותית!

נדמה לי שגם הביטוח.

העובדה היא שהרכב מוגבל בשעות העומס!

נ.ב. גם הרכבים שרואים: חלק מוזנחים ונייחים לחלוטין, וחלק מטופחים ברמה חיצונית גבוהה (אני מניח שגם פנימית)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להעלות לך את הרכב על הליפט, לפרק גלגלים ולבדוק בלמים זה כבר עבודה, לא? במוסך שאני מטפל זה עולה 100 ש"ח.

אני מניח שיש מקומות שגובים על זה יותר, ולכן גם רשמתי +-

לכשעצמו זה טרטור, גם אם זה היה בחינם. מחייבים אותך להכנס למוסך אוטומטית לפני טסט במקום לגשת ישירות.

JEP, אם תנסה לחפש פה היגיון מהר מאד תמצא את עצמך מאושפז בכפייה. אנחנו בישראל אם שכחת.

המטרה של כל הסיפור הזה ברורה לכולם.

פורסם
כבר הרבה מאוד חודשים אני חושב לעצמי, מה ההיגיון בזה? (כותרת).

איך יכול להיות הגיוני, שרכב שעבר לדוגמא 40 שנות כביש, יעשה טסט פעם אחת בשנה, אבל רכב שנת 92' שעבר 20 שנה, יעבור טסט פעמיים בשנה, בדיקת רכב מיושן ואגרת טסט בשכלול שתצא יותר יקר מרכב חדש :roll:

אני חייב לדעת את ההיגיון מאחורי הנעשה, כמובן אני לא בא בטענות לבעלי רכבי האספנות, מי שמכיר אותי אישית יודע טוב שאני מאוד חובב אספנות.

JEP, אשר מתבאס להחזיק/לקנות רכב ישן בגלל 2 טסטים בשנה ומקנא שאין לו רכב אספנות :(

אל תקנא כל כך מהר. זה הרבה יותר פשוט להבנה ממה שאתה חושב.

רכב אספנות, כפי ששמו מרמז הוא למטרת אספנות. לכן, לא אמורים להשתמש בו ביום יום ואף אסור לנוע איתו בימי חו"ל בין השעות 7-9 בבוקר אם איני טועה. לכן, רכב המשמש לתחביב ולא לשימוש מספיק שיבדק פעם אחת.

הרכב שלך עדיין "רשאי" לשמש ביום יום ובאופן שוטף לכן מחייב שני טסטים כיוון שמשתמשים בו יותר, כביכול, והוא עלול לסכן את המשתמשים האחרים כדרך קבע (ולא רק בדרך למפגש ענתיקות).

פורסם
אל תקנא כל כך מהר. זה הרבה יותר פשוט להבנה ממה שאתה חושב.

רכב אספנות, כפי ששמו מרמז הוא למטרת אספנות. לכן, לא אמורים להשתמש בו ביום יום ואף אסור לנוע איתו בימי חו"ל בין השעות 7-9 בבוקר אם איני טועה. לכן, רכב המשמש לתחביב ולא לשימוש מספיק שיבדק פעם אחת.

הרכב שלך עדיין "רשאי" לשמש ביום יום ובאופן שוטף לכן מחייב שני טסטים כיוון שמשתמשים בו יותר, כביכול, והוא עלול לסכן את המשתמשים האחרים כדרך קבע (ולא רק בדרך למפגש ענתיקות).

נכון מאוד - וכמובן כל זה בגדר "מה שאמור להיות"

- ותמיד יש יוצא מן הכלל ואנשים שמנצלים את החוק הזה להנחות בהוצאות (טסט ביטוח...)

פורסם

הרעיון הזה מקובל בלא מעט מדינות והוא אומץ בישראל, לא הומצא כאן. המטרה היא להוריד מכוניות ישנות, מזהמות ולא בטיחותיו לטובת מכוניות טובות ובטוחות יותר. לא משנה כמה טוב אתה מתחזק את המכונית האהובה שלך, היא עדיין מזהמת ומסוכנת יותר מכל מכונית מודרנית.

ההקלות לרכב אספנות הן הקלה למטרת שימור היסטוריה ותרבות. אם יש מי שמנצל את הפרצה הזו ונוהג בגרוטאת אספנות מפוקפקת באופן יומי, אזי הוא מסכן את עצמו וכולנו וגם יכול לכרות את הענף הרעוע הזה שכולנו יושבים עליו.

הגדרת ״רכב אספנות״ נועדה לסייע ולהחזיר לכביש מכוניות שעמדו שנים רבות מכוניות שאם היה צריך לשלם עבורם את כל האגרות החסרות - לא היה משתלם להחזיר אותם לכביש. אגב, יש לא מעט מכוניות בנות שלושים, בשימוש יומי, שלא שונתה להם ההגדרה לרכב אספנות והן נדרשות אף הן לשני טסטים בשנה.

ולסיכום: כמו בכל כלל, יש יוצא מהכלל. במקרה הזה אתה יוצא מהכלל ונפגע ממנו.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תוכן חדש...