Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבלים למצבר

משפחתית
שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הלכתי היום לקנות כבלים למצבר באוטו דיפו (אין לי כרגע באוטו) וראיתי שני סוגים, שמתאימים למצברים במתחים שונים, במחירים שונים.

ברשותי מיצובישי לנסר 2010, איזה כבלים צריך לאוטו הזה?

האם לקנות שם כבלים (60 או 120 ש"ח, תלוי בדגם) או שזה משהו ששווה לקנות יקר שיחזיק הרבה שנים?

תודה רבה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם להיות כנה איתך, הכבלים הכי טובים אלה הם שמכינים לבד מכבלים של רתכות. אלה הם כבלים עבים שמסוגלים להעביר מתח חשמלי גבוה יותר. לי יש כבלים כאלה שהוכנו במטרה להתניע איתם משאיות. בניגוד למצברים "המסכנים" של מכוניות שעובדים על 60 אמפר, מצברים של משאית הם בקיבולת של עד 200 אמפר ובהרבה משאיות יש שניים כאלה. כמובן שאתה לא צריך להתניע משאיות. אבל מצד שני, נתקלתי לא אחת ולא פעמיים ולא שלוש באנשים שנזקקו לעזרה לאחר שהמצבר שלהם כשל והכבלים הפשוטים והזולים שהיו להם פשוט לא יכלו לעמוד במתח של המצבר "התורם". לעומת זאת כאשר אני נתתי להם את הכבלים שלי, המכונית התניעה בקלות. לפעמים הכבלים הם כאלה זולים ונחותים עד כדי כך שהם לא מסוגלים לעמוד בעומס של מצבר אחר בעל מתח של 60 אמפר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לקיבולת המצבר אין שום משמעות בהנעה, רק ל"זרם הנעה"

מצבר של מכונית פרטית מסוגל לתת פיק של 250 אמפר בערך בזמן הנעה.

אתה צריך כבל שמסוגל להעביר את זה אחרת הסטרטר בצד השני לא יקבל מה שהוא צריך, כבל כזה זה רק כבל עם הרבה נחושת

יש לרכוש כבלים סבירים (לא, הם לא כבלים של רתכת בכל מקרה) אבל אם אתה רוצה משהו באמת איכותי כמו שהציעו תרכוש כמה מטרים כבל רתכת ונעליים שעולות שקלים בודדים ותכין כבלים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם להיות כנה איתך, הכבלים הכי טובים אלה הם שמכינים לבד מכבלים של רתכות. אלה הם כבלים עבים שמסוגלים להעביר מתח חשמלי גבוה יותר. לי יש כבלים כאלה שהוכנו במטרה להתניע איתם משאיות. בניגוד למצברים "המסכנים" של מכוניות שעובדים על 60 אמפר-שעה, מצברים של משאית הם בקיבולת של עד 200 אמפר-שעה ובהרבה משאיות יש שניים כאלה. כמובן שאתה לא צריך להתניע משאיות. אבל מצד שני, נתקלתי לא אחת ולא פעמיים ולא שלוש באנשים שנזקקו לעזרה לאחר שהמצבר שלהם כשל והכבלים הפשוטים והזולים שהיו להם פשוט לא יכלו לעמוד במתח של המצבר "התורם" ??. לעומת זאת כאשר אני נתתי להם את הכבלים שלי, המכונית התניעה בקלות. לפעמים הכבלים הם כאלה זולים ונחותים עד כדי כך שהם לא מסוגלים לעמוד בעומס של מצבר אחר בעל מתח ?? של 60 אמפר.

עשית קצת סבטוחה...

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מוזמן לתקן. תמיד אני פתוח ללמידה חדשה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...