Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה המעסיקים הפוטנציאליים אומרים על זה?מתרשמים?לא מתרשמים?שווה משהו?

תודה.

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

אני סיימתי הסמסטר תואר בחשבונאות וכלכלה (ראיית חשבון) בפתוחה ומתחיל שבוע הבא את שנת ההשלמה. אני יכול להגיד לך שיש בעייה, לא באופן שבו תופסים את בוגרי האופ' אלא באופן הגיוסים.

בכל 4 האונ' האחרות בשנה הראשונה והשנייה מתקיימים ימים מרוכזים בהם מגיעים מ 4 משרדי רו"ח הגדולים ומגייסים בסיטונאות. בפתוחה זה לא קיים.

לדעתי בשנתיים האחרונות חל שינוי (קל) באופן שבו תופסים מעסיקים, שמן הסתם מעדיפים לגייס בוגרים ממוסדות שהם עצמם למדו שם את בוגרי האופ' שכיום ברור לכל אחד שהם איכותיים לפחות אם לא יותר כמו כל בוגר אונ' אחרת (לא מכללות).

ועם כל זאת, יש קושי אמיתי כיום (לפחות בתחום שלי) לבוגר האופ' למצוא משרה בתחום לעומת בוגר אונ' אחרת. שוב לדעתי בשל צורת הגיוסים כיום.

יוסי שמקווה שאחרי קריעת תחת של 4 שנים איזה מנייק יואיל בטובו לזמן אותי לראיון על מנת שיתרשם ממני ולא משם המוסד. :-D

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

יוסי,תודה רבה עך התשובה!

כמה זמן אתה כבר מחפש עבודה?

נ.ב

שכחתי לציין שאני לומד תקשורת.

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם
יוסי,תודה רבה עך התשובה!

כמה זמן אתה כבר מחפש עבודה?

אני יכול להתחיל התמחות בעוד כחודשיים,

התחלתי לחפש לפני שנה, אבל זה מחלק לשניים : במשרדים הגדולים הגיוסים הם בין שנה לשנתיים לפני ( כן כן עד כמה שזה נשמע הזוי) , ואילו במשרדים הקטנים מחפשים במיידי בד"כ , ככה שיוצא שכרגע אני קצת בין לבין.

לצערי כמו שזה נראה לא יצא לי להתמחות באחד מהמשרדים הגדולים, אבל, הכל לטובה.

לא יודע לומר לך מה המצב בשאר החוגים - מקווה שיותר טוב.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אני מנחש שזה מעוד תלוי בתואר.

אני ישמח לשמוע ממי שסיים תואר במדעי המחשב בפתוחה :)

אודי A4

דימה.

פורסם

שכחתי לציין שאני לומד תקשורת.

אז אני צריך להיות המאנייק שמסביר לבחור הצעיר איך דברים עובדים בעולם המבוגרים? איך תמיד אני זה שנדפק עם התפקיד הזה?!

בתחום הזה לא באמת משנה איפה תלמד. מה שמשנה ומשפיע על המעסיקים שלך זה רק קשרים ואמביציה לעבוד קשה בשכר זעום. מדובר בתחום מאוד קשה, במיוחד במצב השוק של היום. מספיק שתסתכל על מצבם של רוב גופי התקשורת הגדולים - רשת, ערוץ 10, ידיעות אחרונות, קבוצת הארץ, וואלה, גלובס, מעריב ועוד ועוד. כולם בהפסדים, כולם מקצצים, המצב הכלכלי לא עשה להם טוב. מה שהגופים האלו מחפשים זה לחסוך בהוצאות, לקצץ. אולי בעוד ארבע שנים כשתסיים את הלימודים, המצב יהיה אחר. לא סביר, כי ההתדרדרות הזאת נמשכת כבר למעלה מעשור והמגמה בשוק הפוכה, אבל ייתכן.

אם אתה מכיר מישהו שמכיר מישהו בתוך גוף תקשורת כזה, סביר להניח שתוכל להשתחל פנימה על תחקירן זוטר בשכר מינימום. עם הזמן, אם תהיה טוב, תוכל לגדול ולהתפתח ולעלות בשכר. אבל מה שיכניס אותך פנימה כנראה שלא יהיה המקום שהעניק לך את התואר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מאד מאד תלוי בתחום.

אני יכול להעיד ולהגיד בתור מי שמתעסק בתחום השיווק באינטרנט וגם בתור מי שמראיין למשרות במשרד שלי שלתואר כזה או אחר כבר כמעט ואין משמעות.

מה שחשוב זה ניסיון, ניסיון מוכח ועוד ניסיון, וכמובן התרשמות כללית. בתחום תחרותי מחפשים אנשים תחרותיים שרעבים ללמוד, להצליח ולנצח - לא בעלי תואר כזה או אחר, אבל שוב - כמובן שזה מאד מאד תלוי בתחום.

אני למדתי בפתוחה ולא אמליץ לעולם לאף אחד, לא שהתואר לא טוב - פשוט חלק מהחוויה הסטודנטיאלית זה להכיר אנשים שיעזרו לך ויקדמו אותך בעתיד (ולהיפך כמובן) מה שלא קיים בפתוחה שזה גם חתיכת מקום מתסכל ללמוד בו. אתה מגיע לשיעור, שיעור לאחר מכן כבר כולם זרים לך.

מהצד השני לגמרי - אני יכול לומר שיש "כבוד" מסוים אצלי לפחות למי שהצליח לשרוד את המקום המזעזע הזה, בנאדם שסיים תואר בפתוחה הוא חתיכת בנ&&** עקשן, וזה מכובד מאד - במיוחד אם הבנאדם במקביל גם עבד במשרה מלאה.

פורסם

אני סיימתי מדעי המחשב בפתוחה.

לא הייתה לי בעיה למצוא עבודה, ולמען האמת הבוס הראשון שלי מאד העריך את העובדה שסיימתי את הלימודים בפתוחה (הוא ניסה ללמוד בפתוחה, וויתר, ובסוף הוציא תואר במכללת שקר-כלשהו רק כדי לסמן "V" בקו"ח שלו)

לאחר מכן החלפתי עוד 2 עבודות בישראל.

כרגע עובד בקנדה. גם פה התואר הזה מוכר (מבחינת המקומיים, הם לא מבינים מה ההבדל בין הטכניון לאו"פ - מבחינתם מדובר באוניברסיטה "זרה", אז זה לא משנה להם - מה שחשוב כרגע זה הנסיון, ופחות התואר)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תוכן חדש...