Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"מזל שיש לי רכב חזק"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קצת מוזרה...

קורה לכם לפעמים כשאתם נוסעים בתנאי דרך קשים(עליות למשל) עם רכבכם האהוב ומודים בלב על שזכיתם לרכב חזק ובעל הספק גבוה שעושה את העבודה בצורה פשוט מעולה?

אני מודה שכאשר אני נוסע בעליות קשות במיוחד אני מודה בלב על רכב חזק כמו שלי, כמובן שאני מדבר על לעשות עליות עם מזגן ללא בעיות ולהרגיש כמו מלך בעוד כשאתה רואה איזה פיאט פונטו או דייטסו שרייד מנסות לטפס וגם את זה עושות בקושי...

או בקיצור, מהם הרגעים שאתם הכי מרגישים מבסוטים על הרכב שלכם ביומיום?

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא, הרכב שלי לא חזק,

אבל אני מרוצה מזה שהוא מביא אותי כל יום מהבית לבסיס וחזרה, ומזה שקל לי למצוא איתו מקום חניה,

אה, וגם כשאני מגיע לתחנת דלק :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הכי מבסוט שלי זה שאני נוסע בכבישים של עוטף עזה בדרך לבסיס, למי שלא מכיר את כביש 232 הארור שעובר כל הדרך מאיפשהו במחסום ארז עדדדדדד כרם שלום, התמונה היא כזאת, קילומטרים של ישורת מעצבנת וקצת עיקולים מדי פעם, כביש קצת משובש בחלקו, נתיב אחד לכל כיוון עם פס הפרדה רצוף מלבד חלקים קטנים שמתרחב ל2 נתיבים.

כל הכביש מלא במשאיות ורכבים צבאיים כבדים שנגררים להם וגוררים אחריהם פקק של לפעמים 10-12 רכבים, מדי פעם יש נקודת אור בדמות קו הפרדה מקווקו שמאפשר עקיפה אך לא להרבה זמן.

שדה הראייה לנתיב של התנועה בנתיב השני הוא מצומצם עד לא קיים, בו נגיד ככה אם היה לי פיאט פונטו או רכב דומה, לא הייתי מעז לצאת לעקיפה של פול טריילר ופשוט הייתי נגרר אחריו ב60 קמ''ש למשך 10-15 ק''מ, אז מזל שיש לי רכב חזק שמאפשר לעשות את זה בזריזות ;-).

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
מה ההגדרה שלך לרכב חזק?

160 כ"ס?

200 כ"ס?

280 כ"ס?

רכב חזק זהו רכב עם מעל 120 כ"ס ומנוע חזק שיעשה את העבודה שאתה דורש ממנו בכל מצב. בשבילי זה בעיקר עליות ועדיפות עם מזגן...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אני מודה שכאשר אני נוסע בעליות קשות במיוחד אני מודה בלב על רכב חזק כמו שלי, כמובן שאני מדבר על לעשות עליות עם מזגן ללא בעיות ולהרגיש כמו מלך בעוד כשאתה רואה איזה פיאט פונטו או דייטסו שרייד מנסות לטפס וגם את זה עושות בקושי

כשנסעתי עם רכב שבכל עליה דרש גז ברצפה, הילוך נמוך, שמירה על תנופה ותכנון מקדם של כל מהלך - נהניתי הרבה יותר.

לדעתי יש משהו בכך שאתה מנצל 100% ממעטפת הביצועים של האוטו, זה דורש ממך יותר מעורבות, יותר הקפדה על בחירת הילוך נכון, וזה הרבה יותר מעניין מאשר סתם ללחוץ קצת על הגז, להישאר בהילוך קבוע ולתת לכוח המנוע לעשות את כל העבודה.

פורסם

ואת זה לא ידעתי לדעתך? העניין הוא בכוח הזמין שיש לרשותך. ברוב העליות אני ממש לא מדביק את הדוושה לרצפה, המנוע עושה את העבודה בצורה טובה למדי. ואין בכלל מה לדבר על נסיעות רגילות כמובן.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אך הכח הזמין הזה שאתם מדברים עליו הוא נתון המומנט (קג"מ) ולכן, לא כמות כוחות הסוס הוא שקובע.

פורסם

או בקיצור, מהם הרגעים שאתם הכי מרגישים מבסוטים על הרכב שלכם ביומיום?

כשאני חוזר הביתה בכביש הזה בשעות שאין תנועה ...

http://www.youtube.com/watch?v=CDqzHeNEjXQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

haters will hate

פורסם

אני נוסע במליבו 3.5 שלנו ובשכורים קטנים (עכשיו מזדה 2) בשניהם אותו דבר ,- מקסימום 100, מגיע בשניהם (היומי - ת"א - ירושלים, כפעם בשבוע לירוחם ומפעלי ים המלח ) בדיוק באותו זמן עם כל מי שעקפו אותי. (הכי יפה זה לפגוש אחד שעקף מיד ביציאה מערד אחרי 10 דקות,באמצע הירידות בין כל הנסחבים אחרי משאית בפס הלבן ב 5 קמ"ש עד צומת זוהר.(אני כמובן לא מדבר על הרבה שעוקפים שם בפס הלבן בסיבובים העוורים).

פורסם
כשנסעתי עם רכב שבכל עליה דרש גז ברצפה, הילוך נמוך, שמירה על תנופה ותכנון מקדם של כל מהלך - נהניתי הרבה יותר.

לדעתי יש משהו בכך שאתה מנצל 100% ממעטפת הביצועים של האוטו, זה דורש ממך יותר מעורבות, יותר הקפדה על בחירת הילוך נכון, וזה הרבה יותר מעניין מאשר סתם ללחוץ קצת על הגז, להישאר בהילוך קבוע ולתת לכוח המנוע לעשות את כל העבודה.

נכון. אך קצת יותר כיף כשזה מתבצע במהירות גבוהה בכביש מאתגר מאשר לעקוף משאית באיילון.:-D

אני חייב להודות שאני מאוד מבין את הרגשת פותח השירשור, כבעל ענתיקה אני מאוד נהנה לעלות את הדרך לירושלים בצורה רגועה עם הילוך השיוט ובמהירות לא נמוכה במיוחד (או את רובה כאשר הכביש עמוס) בזמן שמשפחטומטיות חדשות (שעולות פי 6-7 מהרכב שלי) מחרחרות עם דוושה ברצפה כדי לשמור קצב. כשאני מוסיף למשוואה את ההנעה האחורית, צמיגים איכותיים בחתך נמוך ואת מנוע ה V6 עתיר המומנט אז כל נסיעה שאינה מנהלתית יכולה להנות.

חוץ מזה, כפי שאמר רפול "למה לכומר יש ביצים?":wink:, עודף הכוח לא מפריע כשאינו דרוש אך מאוד שימושי במקרה הצורך.

פורסם

אני מבסוט לנהוג על יאריס מנוע 1.0 ידנית עם צריכת דלק של מעל 20 ק"מ לליטר בבין עירוני.

בעליות? אין שום בעיה להגיע למהירות החוקית בכל כביש בארץ ,עם מזגן!!

פורסם

ואני ממש מבסוט שאני עוקף מאזדות 3 ליסינג בעליות לירושלים עם הרכב הישן שלי שגם בימים הטובים היו לו בעדר רק 113 סוסים והם תוקעים בי מבטים מפחידים:bugeyed: ... לדעתי זה כל הכיף שאפשר להפיק מהרכב שלך את המקסימום למרות שהוא לא איזה מיפלצת אמריקאית...

• תוכן חדש...