Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"מזל שיש לי רכב חזק"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב חזק מאפשר "לוותר על טובות" של נהגים אחרים בכביש שיתנו לך להשתלב בתנועה...

אבל אתה יודע שיש לך אוטו חזק באמת כשאתה יוצא לעקיפה של טור מכוניות בכבישי הצפון או הדרום הדו מסלולים ועוזב תגז באמצע העקיפה כי בלחיצה הראשונה כבר עברת 2-3 מכוניות ועכשיו יש לך זמן להעריך אם כדאי להמשיך לעקוף עוד 3-4 באותה מכה.

ולרוב מכונית חזקה מהיצרן גם עוצרת חזק וקצר ...גם חשוב

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
פונטו 80 כ"ס במשקל 950 ק"ג תהיה יותר מהירה ממשפחתית 1.6 110 כ"ס ששוקלת 1450 ק"ג.

רכב משפחתי ממוצע שוקל כ1200ק"ג, בזמינות הכוח משחק תפקיד מומנט. ללא ספק שיחס משקל/סוסים אצלך עדיף.

רכב חזק מאפשר "לוותר על טובות" של נהגים אחרים בכביש שיתנו לך להשתלב בתנועה...

אני מקווה שאתה עושה את זה מבלי לסכן משתמשי הדרך האחרים בכביש. לפני כשבוע ראתי מישהו בעל רכב חזק - אימפרזה טורבו שזיגזג בין רכבים וחתך אותם (המנוע אצלו אומנם עם צליל נעים אבל היה אפשר לשמוע שהוא על טורים). כמובן ברמזור הקרוב כל אלה שהוא חתך אותם השיגו אותו :D

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה עדיף ?

לשמוח שיש לך רכב חזק אבל להתבאס שהוא יקר לאחזקה

או

להתבאס שרכב שלך לא סוחב בעקיפות ועם מזגן אבל לשמוח שהאחזקה זולה ?

האפשרות שלי היא

להיות עם דייהטסו טריוס והתבאסת שגם היא לא סוחבת בעקיפות וגם זוללת דלק כמו אימפרזה GT וגם פחות מאובזרת מיודנאי גטס.

פורסם

תבדוק את הרכב שלך - הטריוס לא אמורה להיות זללנית. עגלה כן, זללנית לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נגעת בנקודה כואבת. לדעתי- למי שאין כסף לשרוף לכיף, כדאי לשלב, לקחת רכב עם מנוע 1.6~ שאמנם מטוס אמריקאי הוא לא, אבל יכול לספק ביצועים יפים על צריכה יפה (במיוחד בידני).

פורסם
חייב להגיד שבאמת אין כמו רכב חזק (2500) בהחלט שווה ויותר חסכוני מהקטנות במיוחד שהמזגן עובד. לא מתחרט על הרגע שעברתי לאמריקאי חזק, כל הנסיעה שלי במישור לא עובר את ה2000 סל״ד גם ב100 קמ״ש פשוט מצויין.

רכב אמריקאי זה קלאסה אחרת, אין ספק!

תהנה מהרכב ידידי,

(מנוע 2,500 נחשב קטן באמריקה :-P)

אני מקווה מאד שהתכוונת ל -2500 כ"ס...

בעצם הרי ידוע שמנועים אמריקנים הם עם יחס סמ"ק הספק מדהים...

מישהו יודע מה ההספק של הקרייזלר PT עם המנוע האימתני שלה (2400 סמ"ק) -בטוח שרכב אמקיקני כזה עושה צחוק מכל יפנומטית:evil:

קודם קח סיבוב על אמריקאית אמיתית לפני שאתה משתלח בלשונך על תעשיית הרכב האמריקאית,

קח לדוגמא שברולט אימפלה, מנוע 3.8 עם כוח זמין כבר בטורים נמוכים,

עם נוחות שהרבה רכבים היו חולמים עליה, עם יכולת ליסוע נסיעות שיוט ארוכות בטורים נעימים

מבלי לשמוע את המנוע צורח כמו חולה אולקוס, אישית, אני מעדיף אימפאלה על רוב האירופאיות

המלוקקות, למשל אימפאלה חדשה עולה בארה"ב קרוב ל26,000$ מהסוכנות, פססאט בארה"ב עולה

קרוב ל21,000 אני אעדיף את האימפאלה, ולמה? כי האימפאלה תסב לי יותר הנאה,

(ויצא לי לנהוג על פסאאט מודל 2000 ועל אימפאלה 2001 - האימפאלה הייתה יותר גדולה ומהנה)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לגבי מה רגעי ההתפארות שלי ברכב,

ברגע שאני נכנס לבהמה הזאת יש תחושה כיפית, ספסל מרווח, מנוע ענק,

עליות? פחחח הצחקתם לי אותה, שיוט? כל עוד תרווה את צימאונה היא תיסע לך

עד אין סוף, - נכון, כואב בכיס שנכנסים עם מנוע 5.7 בנזין לתחנת דלק

אבל הכיף הוא זה שלא חסר כוח, אפשר לגרור ולסחוב מה שרוצים, בשטח היא גם לא פראיירית,

ובכביש היא משייטת כמו מלכה, נכון, אני מקלל כל פעם שאני נכנס לתדלק, אבל היי!

היא מחזירה לי את זה בשטח, בעבודה, וסתם בנסיעה מנהלתית

פורסם

אממ מה שווה ברכב חזק בארץ ישראל?

טוב אז כשהירוק מתחיל להבהב ואני יכול להדביק את הרגל לדוושה ועדיין לתפוס אותו מהבהב ולעבור את הרמזור ולחסוך לי כמה דק'(במידה ואני ממהר כמובן).

נחמד לפעמים ללחוץ פה ושם עם רכבים מעניינים.

אכן כשיש לך עליה רצינית זה גם נותן תחושה מעולה שהרכב שלך עושה את זה בלי שום בעיה(יש לי קנגו בתור רכב עבודה אז אני מבין מהו ההבדל בין הלאון קופרה לעגלה כמו קנגו).

הכי חשוב,לרדת כל בוקר לחניה ולאהוב לראות את מה שאתה אוהב.

חסרונות:

כשאתה מגיע לתחנת דלק כמו שמישהו פה אמר.

ביטוח,טסט,מוסך,צמיגים,כל שריטה קטנה כואבת לך הלב.

אבל זה שווה את זה בסופו של דבר.

פורסם

כשהנסועה השנתית שלך היא בערך כמו שלי : 10K ומטה,

ניתן לפזול לכיוון הרכבים האלו מבלי לחשוב הרבה על צריכת הדלק.

אני מחזיק קרייזלר סברינג 2700 סמ"ק ו 205 כ"ס ונהנה מכל רגע

עד הכניסה למוסך.

Gn'f'R

פורסם
רכב אמריקאי זה קלאסה אחרת, אין ספק!

תהנה מהרכב ידידי,

(מנוע 2,500 נחשב קטן באמריקה :-P)

קודם קח סיבוב על אמריקאית אמיתית לפני שאתה משתלח בלשונך על תעשיית הרכב האמריקאית,

קח לדוגמא שברולט אימפלה, מנוע 3.8 עם כוח זמין כבר בטורים נמוכים,

עם נוחות שהרבה רכבים היו חולמים עליה, עם יכולת ליסוע נסיעות שיוט ארוכות בטורים נעימים

מבלי לשמוע את המנוע צורח כמו חולה אולקוס, אישית, אני מעדיף אימפאלה על רוב האירופאיות

המלוקקות, למשל אימפאלה חדשה עולה בארה"ב קרוב ל26,000$ מהסוכנות, פססאט בארה"ב עולה

קרוב ל21,000 אני אעדיף את האימפאלה, ולמה? כי האימפאלה תסב לי יותר הנאה,

(ויצא לי לנהוג על פסאאט מודל 2000 ועל אימפאלה 2001 - האימפאלה הייתה יותר גדולה ומהנה)

בהחלט!!

אימפלה אכן רכב מטורף וחזק בצורה בלתי רגילה. גם האלרו לא מביישת את הפירמה. זוללות דלק אבל חזקות.

אגב השבי אימפלה מזכירה לי במיוחד את הסאאב 9-5 מבחינת שילדה. שילדות דומות וכוחות דומים, פרט למנועים - 2300 טורבו לעומת ה3.8 עם יתרון קטנטן לאימפלה עקב יתרון של כמה עשרות סוסים יותר.

המאליבו החדשות למרבה הפלא עגלות...לא יודע איך להסביר זאת. בזבוז של מנוע ושילדה אם אתה שואל אותי.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמפלה דיי חזקה, אבל מבחינת שלדה והתנהגות היא רכה ומתנדנדת בסיבובים כמו גרושה בת 40 ששתתה יותר מדי ברנדי במסיבת רווקות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

צריך לדעת לקחת איתה סיבובים, תבין, זה לא רכב שבנוי לנהיגה ספורטיבית,

הוא בנוי לאנשים כמוני שאוהבים לשייט על טורים נמוכים, אבל גם להריץ את הסוסים שצריך.

בתחילת דרכי הגעתי עם רכבי הנעה אחורית למצב של היגוי יתר, למדתי לשלוט על זה עם הזמן והניסיון

לפעמים ההיגוי יתר עזר לי במרוצי התערבות שערכתי על שבילי עפר בעבר הרחוק, (עם סונומה 88 4X2

ניצחתי רכבים שהיו נחשבים טובים)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לאימפלה יש הנעה קדמית. אולי אם היה לה הנעה אחורית היא היתה כיפית יותר.

לדעתי הרכב הזה מתאים כמו שאמרת, למי שמשייט בכבישים מהירים בקו ישר ומחפש נוחות. לא יותר מזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני יודע שיש לה הנעה קדמית, עד 98 היא הייתה עם הנעה אחורית

ובודי דומה לקאפריס, ידוע לי שיש אחת כזאת עם מנוע קורבט,

בזמנו היא היתה למכירה, לא יודע היכן היא היום (מקווה שלא מרוסקת)

ss11.jpg

ללא ספק, הנעה אחורית זה כיף לא נורמאלי

פורסם

אנשים פה חיים בסרט לגבי המנוע של הרכב שלם. או זה או שמסתבר שאני נוהג במכונית על ואף אחד לא סיפר לי. קצת מצחיק בהתחשב בזה שבשישי מתחת ל-3K סל"ד בעליה של מנהרות הכרמל מכיוון הצק פוסט, הרכב בקושי סוחב. כמובן שבתיפעול נכון של התיבה \ מנוע ניתן להגיע ל-170, עם מזגן, עוד לפני היציאה מהמנהרה הראשונה.

בכל אופן, האצות זה די דבילית, אני יותר נהנה מכיכרות.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...