Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"מזל שיש לי רכב חזק"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כוח סוס זה מהירות שהרכב נכנס לקיר. :lol:

אבל כוח סוס מוכר טוב את הרכבים בזמן שמומנט מנצח במירוצים.

התחום שבו תוצרת ארה"ב הצטיינה תמיד הוא חוסר יעילות, עם כל הכבוד. במירוצים הם בד"כ מפסידים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כל אחד מסתכל על זה בצורה שונה, יש כאלו שמחפשים להראות למי יש יותר גדול ויש כאלו שמודעים להספק ולגמישות המנוע ויכולים לנצל את זה שצריך. אני לא מדבר על להגיד "נסעתי 250 בכביש החוף", הרבה פעמים מתלבטים אם לצאת לעקיפה בכביש דו סטרי או האם אני מספיק לרמזור או לא. שיש לך את הכוח, אתה לא חושש לבצע עקיפה שבאוטו אחר היית חושב פעמיים.

אני מסכים איתך מאוד, בגלל זה אני מבצע שיפורים לא כדי להשתולל בכביש, ואבל להקנות ביטחון במצבים כאילו ואחרים.

פורסם
שאלה קצת מוזרה...

קורה לכם לפעמים כשאתם נוסעים בתנאי דרך קשים(עליות למשל) עם רכבכם האהוב ומודים בלב על שזכיתם לרכב חזק ובעל הספק גבוה שעושה את העבודה בצורה פשוט מעולה?

אני מודה שכאשר אני נוסע בעליות קשות במיוחד אני מודה בלב על רכב חזק כמו שלי, כמובן שאני מדבר על לעשות עליות עם מזגן ללא בעיות ולהרגיש כמו מלך בעוד כשאתה רואה איזה פיאט פונטו או דייטסו שרייד מנסות לטפס וגם את זה עושות בקושי...

או בקיצור, מהם הרגעים שאתם הכי מרגישים מבסוטים על הרכב שלכם ביומיום?

המנוע 2.3 של סאאב עם תיבה אוטומטית מרגיש לך חזק?

פורסם

עוד לא יצא לי להיות על MX5 תודה לאל, אבל הביל איר שכמעט קניתי בכלל לא הייתה קטנה, אף היה לה ספסל

שהכורסא שלי בסלון מרגישה לי כמו דיקט מאז, בעוד שבמאזדה תרגיש כל מהמורה על הכביש, הביל איר בזכות

המתלים הרכים שלה "בולעת" כל מהמורה,

לגבי תא המטען של הביל איר יותר גדול מ626,

בכלל אל תשווה תא מטען של מכונית סדאן לתא מטען של רכב 5 דלתות, זה לא פרמטר בכלל.

קח פרמטר אמיתי, תא מטען של ביל איר 4 דלתות סדאן

56%20Belair%20Trunk%20Open.jpg

מול תא מטען של 626 סדאן, 52579996.jpg

של הביל איר יותר רחב ויותר עמוק,

(טוב שלא נתת לי השוואה למאזדה בונגו)

media?id=2112791399

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

ובביל אייר (או כל רכב דומה מהתקופה ההיא) בפניה, אפילו במהירות 30 קמ"ש, תקבל יותר נטיה מאשר בדו"ג, רק בזווית ההפוכה.

אבל זה כבר עניין של טעם, בפרמטרים אובייקטיבים הביל אייר צפופה.

תכנס פעם ל-MX5, מדובר ברכב נוח למדי והרבה יותר מרווח ממה שהוא נראה. עד גובה 190 אפשר להיכנס ב-NB, ב-NC עד גובה של 2 מטר וקצת בערך (כמובן שזה תלוי בפרופורציות של הגוף).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אני נוסע במליבו 3.5 שלנו ובשכורים קטנים (עכשיו מזדה 2) בשניהם אותו דבר ,- מקסימום 100, מגיע בשניהם (היומי - ת"א - ירושלים, כפעם בשבוע לירוחם ומפעלי ים המלח ) בדיוק באותו זמן עם כל מי שעקפו אותי. (הכי יפה זה לפגוש אחד שעקף מיד ביציאה מערד אחרי 10 דקות,באמצע הירידות בין כל הנסחבים אחרי משאית בפס הלבן ב 5 קמ"ש עד צומת זוהר.(אני כמובן לא מדבר על הרבה שעוקפים שם בפס הלבן בסיבובים העוורים).

אני לא מדבר על עקיפה בפראות / פס לבן / בלי שדה ראיה, אבל כשמשווים את הנסיעה שלך, ואת של זה שעקף כשהייתה לו הזדמנות, מה נהנה יותר? אתה או הוא?

הרבה פעמים שואלים אותי למה אני נותן גז כשעוד רגע יש רמזור, התשובה שלי תמיד אותו הדבר. זה כיף לי.

אני פשוט מתחרפן כשאנשים זוחלים בשמאלי, רוצים להשתעמם למוות? עשו את זה בימני. (אני יודע שזה לא המקרה שאתה מדבר עליו)

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
ובביל אייר (או כל רכב דומה מהתקופה ההיא) בפניה, אפילו במהירות 30 קמ"ש, תקבל יותר נטיה מאשר בדו"ג, רק בזווית ההפוכה.

אבל זה כבר עניין של טעם, בפרמטרים אובייקטיבים הביל אייר צפופה.

בפרמטרים "אובייקטיבים" הביל איר זה רכב שנבנה לכבישים הארוכים של ארה"ב לא לפניות חדות,

אני מאוד אובייקטיבי, נסעתי גם בשברולט קורסיקה שהרגישה לי חרא, בגלל שזה אמריקאי או בגלל שזה ישן

שאלו תחומים אני אוהב, זה לא אומר שאני לא אובייקטיבי בנושא, פשוט אני אומר שהתא נוסעים של הביל איר

יכול כמעט לבלוע MX שלמה, ואין מצב שMX לא תהיה צפופה לטריפולטאי כמוני, ואם להודות באמת פעם היה

לי ג'וק לS2000 ירדתי מהרעיון מהר אחרי שראיתי אחת שכמעט נחנקתי למוות מצפיפות, המאזדה MX בסדר גודל

שלה מבחינת תא הנוסעים,

ואם לומר את האמת, קצת מתחיל להמאס עלי כל ההשוואה הזאת בין רכבים שהמהות שלהם לא דומה

והם יוצרו בהפרש של יובל, - זה די מיותר לדעתי, כי לכל רכב יש את הייתרונות שלו, אתה לא יכול להשוות

מאזדה 6 עם קאדילאק STS - כי אלו שני רכבים שונים במהות, ככה גם אי אפשר להשוות רכב ספורט

לספינה אמריקאית - רוצה לקרוא תיגר על רכב אמריקאי מסויים? יש את הקמארו,

פורסם

קודם קח סיבוב על אמריקאית אמיתית לפני שאתה משתלח בלשונך על תעשיית הרכב האמריקאית,

קח לדוגמא שברולט אימפלה, מנוע 3.8 עם כוח זמין כבר בטורים נמוכים,

איכסה.

היתה לי אימפלה מהשכרה (LS). איזה מכונית מגעילה. אמריקאית קלאסית, התנהגות כביש זוועתית, גדולה מדי, תא נוסעים מכוער. בעעע...

אין לי מילה טובה להגיד על הרכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כי אימפלה זה רכב למשפחות של שמנים שנוסעת בכבישים ישרים.:lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בפרמטרים "אובייקטיבים" הביל איר זה רכב שנבנה לכבישים הארוכים של ארה"ב לא לפניות חדות,

אני מאוד אובייקטיבי, נסעתי גם בשברולט קורסיקה שהרגישה לי חרא, בגלל שזה אמריקאי או בגלל שזה ישן

שאלו תחומים אני אוהב, זה לא אומר שאני לא אובייקטיבי בנושא, פשוט אני אומר שהתא נוסעים של הביל איר

יכול כמעט לבלוע MX שלמה, ואין מצב שMX לא תהיה צפופה לטריפולטאי כמוני, ואם להודות באמת פעם היה

לי ג'וק לS2000 ירדתי מהרעיון מהר אחרי שראיתי אחת שכמעט נחנקתי למוות מצפיפות, המאזדה MX בסדר גודל

שלה מבחינת תא הנוסעים,

ואם לומר את האמת, קצת מתחיל להמאס עלי כל ההשוואה הזאת בין רכבים שהמהות שלהם לא דומה

והם יוצרו בהפרש של יובל, - זה די מיותר לדעתי, כי לכל רכב יש את הייתרונות שלו, אתה לא יכול להשוות

מאזדה 6 עם קאדילאק STS - כי אלו שני רכבים שונים במהות, ככה גם אי אפשר להשוות רכב ספורט

לספינה אמריקאית - רוצה לקרוא תיגר על רכב אמריקאי מסויים? יש את הקמארו,

אתה זה שאמרת שרכבים אמרקאים מפנקים וחזקים ונוחים, ואני כדוגמא נגדית נתתי רכב שבמהות שלו מנוגד לכל מה שרכב אמריקאי מייצג ועדיין עולה עליהן בחלק מהפרמטרים שלהם.

ממש אין לי כוח לרדת למטה ולצלם לך תמונות אז תסמוך עליו שב-MX5, אפילו NB, יש מרווח פנים, שבמקרה הכי גרוע, מקביל לזה בבל אייר.

בדקתי ממש הרגע, כשהספסל הכי אחורה שאפשר, ברמה רק קטוע גפיים נכנס בספסל האחורי, המצב הוא ככה:

המרווח רגלים דומה לזה של מאזדה 3.

המרחק בין ההגה לרגל הוא פחות מ-2 אצבעות, יותר גרוע מאשר ב-MX5 שלי.

המרחק בין הראש לגג הוא קצת יותר מ-5 אצבעות, דומה למצב ב-MX5 שלי. (אני 1.70מ אגב)

אז אתה יכול לאהוב ספינות אמריקאית, זכותך, אבל אל תייחס להן תכונות שהן לא. ואגב זה משעשע שאתה קורא לרכבים לא אמריקאים פחית שכהשילדה ברכב אמריקאי כל כך רכה שכשמעלים אותו על ג'ק הדלתות לא נסגרות כמו שצריך.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

רכב חזק אין לי ורוב הנסיעות שלי הם עירוניות תל אביב ר"ג הלוך חזור אני נוסע לבד עם מזגן ונהנה מהמערכת .

1 ל 10/9 מספק אותי בתדלוק אחד לשבועיים .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

אני אישית מרגיש את ההבדל הזה, כשאני עולה על האוטו שלי (סופר לנסר 95 :oops: )

ומרגיש את החיסרון בזה שיש לך רכב שאין לו הרבה כוח

אבל כשאני עולה על הרכב של ההורים שלי ( VW טוראן 1.4TSI ) זה אופרה אחרת,

הכוח שיש לרכב... גם בעלייה מאילת עם מזגן אתה רואה שהרכב לא מתרגש בכלל.

זה משאיר חיוך על הפנים

פורסם
אתה זה שאמרת שרכבים אמרקאים מפנקים וחזקים ונוחים, ואני כדוגמא נגדית נתתי רכב שבמהות שלו מנוגד לכל מה שרכב אמריקאי מייצג ועדיין עולה עליהן בחלק מהפרמטרים שלהם.

ממש אין לי כוח לרדת למטה ולצלם לך תמונות אז תסמוך עליו שב-MX5, אפילו NB, יש מרווח פנים, שבמקרה הכי גרוע, מקביל לזה בבל אייר.

בדקתי ממש הרגע, כשהספסל הכי אחורה שאפשר, ברמה רק קטוע גפיים נכנס בספסל האחורי, המצב הוא ככה:

המרווח רגלים דומה לזה של מאזדה 3.

המרחק בין ההגה לרגל הוא פחות מ-2 אצבעות, יותר גרוע מאשר ב-MX5 שלי.

המרחק בין הראש לגג הוא קצת יותר מ-5 אצבעות, דומה למצב ב-MX5 שלי. (אני 1.70מ אגב)

אז אתה יכול לאהוב ספינות אמריקאית, זכותך, אבל אל תייחס להן תכונות שהן לא. ואגב זה משעשע שאתה קורא לרכבים לא אמריקאים פחית שכהשילדה ברכב אמריקאי כל כך רכה שכשמעלים אותו על ג'ק הדלתות לא נסגרות כמו שצריך.

בסדר, אתה צודק, אפשר להשוות 626 עם BA

לגבי ההגה, מה הקוטר הגה אצלך ומה הקוטר הגה בביל איר??? שוב, אתה משווה בין שני רכבים עם מהות שונה לחלוטין,

לגבי השלדה, כבעלים של רכב אמריקאי אני יכול לומר לך שהלוואי על כל רכב שלדה חזקה כזאת,

אז לפני שאתה כותב משהו, תן מידע מבוסס,

chevy_76_11_jpg.jpg

Img27_2-600[1].JPG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זו שלדת סולם שכבר מתחילת שנות ה80 (נדמה לי) הפסיקו לבנות ככה רכבים פרטיים, גם האמריקאים.

חוץ מבמשאיות, ג'יפים וטנדרים לא משתמשים בזה יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לגבי השלדה, כבעלים של רכב אמריקאי אני יכול לומר לך שהלוואי על כל רכב שלדה חזקה כזאת,

אז לפני שאתה כותב משהו, תן מידע מבוסס,

אתה פשוט חיי בעולם של שנות ה-60, לשילדת סולם אין שום חוזק מבני והיא גמישה עד כדי גיכוח בהשוואה לשילדות אחידות. איזה מידע מבוסס את רוצה שאני אתן לך? כשהבל אייר היתה בשיפוץ ובילתה את חייה על חמורים הדלתות נסגרו, כשהשיפוץ הסתיים והרכב ירד לגלגלים הדלתות לא נסגרו יותר והיה צריך לכוון אותן מחדש.

אתה יודע יש סיבה שתעשיית הרכב האמריקאית גוססת מאז שנות ה-80 וזה לא רק בגלל מחיר הדלק. לחוסר חדשנות יש מחיר. (יש גם יתרונות כמו למשל שרכיבים מתאימים לכמה מנועים שונים גם בפערים של עשרות שנים)

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...