Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"מזל שיש לי רכב חזק"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שאתם טועים בגדול , ברגע שרכב עם הנעה כמו של B4 מגיע לסיבוב רוב הכוח עובר לגלגלים שמנגד לכיון הנסיעה

מה שתורם ליציבות ובהרבה.

להבדיל מרכבי הנעה קדמית שיתנו לך תת היגוי ורכבי הנעה אחורית להיפך שיתנו לזנב לשחק .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני חושב שאתם טועים בגדול , ברגע שרכב עם הנעה כמו של B4 מגיע לסיבוב רוב הכוח עובר לגלגלים שמנגד לכיון הנסיעה

מה שתורם ליציבות ובהרבה.

להבדיל מרכבי הנעה קדמית שיתנו לך תת היגוי ורכבי הנעה אחורית להיפך שיתנו לזנב לשחק .

מה שאתה מדבר עליו הוא דיפרנציאל מוגבל החלקה או המקבילה האלקטרונית שלו אך גם אלו עוזרים ביציאה מהסיבוב, לא בכניסה.

במצב רגיל אתה נכנס לסיבוב תוך כדי לחיצה על הגז? למה?

יש רכבים בעלי הנעה קדמית ולהם זנב שמח ויש רכבים בעלי והנעה אחורית אשר מכויילים לתת היגוי (סדרה 1).

לדוגמא מאזדה 6 הוא רכב עדיף מבחינת התנהגות על פני הB4 (בכל דור)

נ.ב. גלגלים אשר מנוגדים לכיוון הנסיעה, זה פטנט חדש? איך זה פועל? :)

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
נו זה מה שאמרתי.

לא אמרתי שטעית :wink:

מה שתורם ליציבות ובהרבה.

זה פשוט לא נכון. דווקא ה-B4 די "טיפשה" במערכת שלה והיחס בין הצירים שם, למיטב זכרוני, קבוע. בואגים מסוימים רכבי ה-4X4 פועלים כהנעה קדמית רוב הזמן והציר האחורי נכנס בתנאי אבדן אחיזה הקבועים בפרמטרים של המערכת.

אין שום תרומה מיוחדת ליציבות. יש, כפי שאמרו רבים בשרשור ואני מקווה שקראת, משיכה טובה יותר ביציאה מהפניה, כשאתה חוזר לגז. בתנאים אידיאליים, תוכל לפתוח יותר גז ויותר מוקדם. זה לא יציבות אלא מאפיין אחר לגמרי.

אגב, אמנם נמאס קצת לחזור על זה, אבל כל רכב, גם הנעה אחורית, יתן תת היגוי כתגובה ראשונית באינפוט של גז בפניה. רכב הנעה אחורית חזק יהפוך את זה די מהר להיגוי יתר ורכב הנעה קדמית חזק יחריף תת היגוי. גם רכב הנעה כפולה יתן תת היגוי והיתר תלוי בעוצמת המנוע ובחלוקה בין הצירים. חבל שחוזרים פה על קלישאות.

נ.ב.

ישנן דעות שמכוניות הנעה כפולה טוויצ'יות יותר על המגבלות (זכור לי מבחן משווה של און יעקובסון בין אותה B4 למאזדה6 כדוגמא בשלוף).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ואז מגיע סיבוב הם דוחפים את הבלם לרצפה בשביל לא לעוף לתוך עמוד חשמל ואני בקלילות עוקף אותם בסיבוב עם האחיזה המטורפת של ה4*4.

הם פשוט לא יודעים לנהוג ולקחת סיבובים בלי קשר לסוג הנעה. הידעת שרכב שלך לרוב הנעה קדמית כי חלוקת המומנט ברגיל אצלך 90% קדימה? בלי קשר ל4X4 לB4 יש מערכת מתלים נחמדה והגיוני שתיהיה לה אחיזה טובה. יחד עם זאת אני מניח שראית תמונות בHNN של B4 על הצד, כך שלכל אחיזה מדהימה יש גבול כאשר זה מגיע לנהגים "מוכשרים".

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אז אני לא יודע מה גורם לזה, אבל רוב המכוניות שנהגתי עליהן היו בעלות הנעה קדמית. עם כולן בסיבובים מהירים הייתי מגיע לתת היגוי/היגוי יתר. היגוי יתר לרוב כמובן בכוונה ולכיף.

עם הB4 לא הצלחתי עדין להגיע למצב כזה בשום פניה, ואני אוהב לנסוע עצבני. דווקא אשמח לזרוק מידי פעם זנב אבל זה פשוט לא קורה איתה בשום מהירות ובשום סיבוב.

המקום היחיד שהצלחתי בו לגרום לה לאבד אחיזה ולזרוק זנב זה במגרש ריק ביום שרכשתי אותה שבו יכלתי ממש להתגרזן. מאז עברו הרבה זמן וקילומטרים.. וכלום.

מכונית הפוכה על הצד? יש מכל הסוגים והצורות.. אני לא אומר שזה איזה רכב-על, כן? פשוט משתף מהחוויה האישית שלי ועל מה שגורם לי לשמוח בכביש.

אגב, היא נועלת צמידי דאנולפ סופר-ספורט, שכנראה תורמים רבות.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

יש דרך מאוד פשוטה להגיע להיגוי יתר, בטל בקרת יציבות, סע מהר, בלום חזק ושבור את ההגה. היגוי יתר מובטח.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני זוכר שקראתי שבB4 האוטומטית היחס של הכח בהנעה הוא 90% קדימה ו10% אחורה, זה נכון, חלקי, או טעות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

SlowRide, בנסיעה רגילה רוב הכוח נמצא קדימה. כמובן, כשאין צורך ממשי להנעה כפולה ולדעתי מפאת חיסכון בדלק. הסיפור מתחיל להשתנות כשתנאי הדרך משתנים לרעה (גשם/שלג/כביש חלק וכו') או כשאתה מתחיל להשתולל ולפי איבודי אחיזה של גלגלים מסויימים.

בגדול, כל עוד הרכב לא מזהה איבודי אחיזה או סיבה להעביר כוח אחורנית, היחס הוא באיזור ה80 אחוז קדימה 20 אחוז אחורה.

BMW E92 8)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טוב לדעת. באותו זמן זה נשמע לי דיי עלוב ומיותר אם זה באמת היה קבוע על 90/10.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתמול בכביש נזכרתי בשרשור הזה, נסעתי בכביש עם 5 נתיבים, מתקרבים להרים והעלייה ארוכה מאוד ומתונה, אני מוריד הילוך ומאיץ בקלילות מ100 ל200 תוך כדי מעבר לשמאלי, האצה חלקה ולינארית.

כן כייף שיש 300 סוסים באורווה :-)

haters will hate

פורסם

זה כבר מזמן שרשור שאיבד את המשמעות של רכב חזק..

שכל אחד יגדיר מה זה עבורו "רכב חזק"

מבחינתי רכב חזק זה רכב בעל מנוע גדול שעובד על טורים נמוכים עם המון מומנט,

היום יצאתי לעקיפה עם סילבראדו 2008 של העבודה, תשמעו, אומנם דאבל ג'אנט, אומנם שוקלת כמו 3 מכוניות ממוצעות,

אבל נתנה בראש, יצאתי לעקיפה, ונהנתי מתחושת הכוח, שעוד לא הגעתי לחצי דוושה בגז וכבר הרכב מזנק

כמו סוס פרא (וזה ב80 קמ"ש) זה תענוג, כמעט 400 סוסים במנוע, עם כוח בסביבות ה100 קג"מ,

אחד אחר מבחינתו רכב חזק זה רכב שמוציא 190 כ"ס ממנוע 1.8 שזה גם חזק, אבל בצורה שונה,

אחד אחר מבחינתו רכב חזק זה T34

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
טוב לדעת. באותו זמן זה נשמע לי דיי עלוב ומיותר אם זה באמת היה קבוע על 90/10.

דוגמא לכך שאם צריך רוב הכוח נשלח אחורה, ויותר מיזה - לגלגל הספציפי עם האחיזה הגבוהה ביותר.

BMW E92 8)

פורסם
המנוע 2.3 של סאאב עם תיבה אוטומטית מרגיש לך חזק?

האמת שאני נוסע על 900 עם מנוע 2.0. יחסית לשנה היא חזקה כך שכן.

בעניין ה9-5 גם כן. זמינות הכוח ב9-5 פשוט מדהימה! לנסוע עד 1500 סל"ד במהירות יחסית גבוהה זה תענוג בלתי רגיל.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תוכן חדש...