Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"מזל שיש לי רכב חזק"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כשנסעתי עם רכב שבכל עליה דרש גז ברצפה, הילוך נמוך, שמירה על תנופה ותכנון מקדם של כל מהלך - נהניתי הרבה יותר.

לדעתי יש משהו בכך שאתה מנצל 100% ממעטפת הביצועים של האוטו, זה דורש ממך יותר מעורבות, יותר הקפדה על בחירת הילוך נכון, וזה הרבה יותר מעניין מאשר סתם ללחוץ קצת על הגז, להישאר בהילוך קבוע ולתת לכוח המנוע לעשות את כל העבודה.

+1

זה הכי כיף.

אני לא מבין מה הכיף בסתם ללחוץ על הדוושה ולתת למחשבים לעשות את כל העבודה?

במילים אחרות "לקרוע למנוע ת'צורה", להוציא ממנו את המיץ, מעניין כמה זמן ישרוד מנוע 1.0 כזה (או קלאץ').

אחד הדברים הכי לא בריאים למנוע זה לנסוע בסל"ד נמוך מדי בהילוך גבוה בעלייה. לפעמים צריך לאמץ את המנוע, הוא בנוי בשביל זה.

אתה לא נוהג במנוע 3.0 טורבו דיזל כמו ב1.0 בנזין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני הכי אוהב את הרכב שלי כשאני יוצא לחניה ואני רואה אותה מחכה לי.

ואז אני עוד יותר אוהב אותה כשאני מסובב את המפתח בסוויץ׳. משם הכל תלוי בי.

פורסם
חייב להגיד שבאמת אין כמו רכב חזק (2500) בהחלט שווה ויותר חסכוני מהקטנות במיוחד שהמזגן עובד. לא מתחרט על הרגע שעברתי לאמריקאי חזק, כל הנסיעה שלי במישור לא עובר את ה2000 סל״ד גם ב100 קמ״ש פשוט מצויין.

אני מקווה מאד שהתכוונת ל -2500 כ"ס...

בעצם הרי ידוע שמנועים אמריקנים הם עם יחס סמ"ק הספק מדהים...

מישהו יודע מה ההספק של הקרייזלר PT עם המנוע האימתני שלה (2400 סמ"ק) -בטוח שרכב אמקיקני כזה עושה צחוק מכל יפנומטית:evil:

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לPT קרוזר יש 150 כ"ס אם אני זוכר נכון.

מה שיותר משפיע זה המומנט.

פורסם
אחד הדברים הכי לא בריאים למנוע זה לנסוע בסל"ד נמוך מדי בהילוך גבוה בעלייה. לפעמים צריך לאמץ את המנוע, הוא בנוי בשביל זה.

אתה לא נוהג במנוע 3.0 טורבו דיזל כמו ב1.0 בנזין.

אני לא מדבר על סל"ד בו המנוע מגמגם.

אני נגיד לא אוהב לעבור את "קו" ה-50% של הסל"ד, בשבילי זה הקו הצהוב.

גם אם זה מנוע דיזל 1.9, גם אם זה מנוע בנזין 1.2 וגם אם זה מנוע בנזין 2.0.

כלומר אם הסל"ד שלי נע מ-0 עד 7, אני לא נוטה לעבור את ה-4 שגם אז שומעים המנוע מתאמץ.

מכאן המסקנה שלי שמנוע 1.0 ב-50% מהסל"ד שלו בקושי יסחוב בעליה ביחס למנוע 2.0.

אפשר גם להשוות את זה לכלב גדול וכלב קטן.

אולי הקטן מסוגל להשוות בריצה למהירות של הגדול (שלא רץ).

אבל בטוח שהקטן יתעייף ראשון בקצב כזה בתוצאה הסופית.

:lol:

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין ספק שמנוע 1.2 לא יסחב בעליה כמו מנוע 2.0, אבל מנועים קטנים צריכים לעבוד על סל"ד גבוה יותר בעומס, אין מה לעשות.

אני חושב שיותר יזיק להם להשאר בעלייה על 4-3K סל"ד בהילוך חמישי מאשר על 6-5K סל"ד בהילוך רביעי (אשמח אם מישהו יתקן אותי אם טעיתי)

פורסם

אני נגיד לא אוהב לעבור את "קו" ה-50% של הסל"ד, בשבילי זה הקו הצהוב.

גם אם זה מנוע דיזל 1.9, גם אם זה מנוע בנזין 1.2 וגם אם זה מנוע בנזין 2.0.

נהגתי בדיזל, אני מניח שבמעבר הילוכים היגעת ל3000סל"ד ואפילו נסעתי על טורים כאלה. בדיזל SDI כמו שהיה לך סל"ד מקבימלי משהו כמו 4500סל"ד.

עזוב אחוזים, צריך לנהוג לפי מנוע, יש מנועים גמישים בעלי מומנט על סל"ד נמוך, כמו דיזלים ויש מנועי בנזין עם נפח צנוע שאין ברירה חוץ מלגרום להם לעבוד על סל"ד שהם סוחבים.

אני חושב שיותר יזיק להם להשאר בעלייה על 4-3K סל"ד בהילוך חמישי מאשר על 6-5K סל"ד בהילוך רביעי (אשמח אם מישהו יתקן אותי אם טעיתי)

אתה צודק, אבל בעליות אפילו עם מנוע בנזין לא גדול, מספיק יהיה לנסוע על הילוך שלישי על עד 4000סל"ד או רבעי עד סל"ד כזה. לא תיהיה כניראה הראשון שתגיע לרמזור אדום הבא, אבל הרכב אמור לעשות את העבודה שלו. 6K סל"ד על הילוך רבעי זה משהו כמו 140+ לרכב קטן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בימים אלו, שתוך עשרים שניות המזגן מקרר...

צדיק בסדום.

בחום של הקיץ כלך החשק לנהיגה נעלם לי.

אני כן מסכים עם האמרה שנהיגה בשעות הלפנות בוקר זה מהנה, יוצא לי לעשות את זה המון, והאמת שזה מאוד מרגיע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי אין בכלל מזגן באוטו, ועוד לא אבד החשק:lol:

פורסם

כבעל פונטו 1.2 80 כ"ס אני לא מסכים , עליות הרכב סוחב בסל"ד דיי סביר.

נפח מנוע והספיק אינם הפרמטר היחיד , פונטו 80 כ"ס במשקל 950 ק"ג תהיה יותר מהירה ממשפחתית 1.6 110 כ"ס ששוקלת 1450 ק"ג.

פורסם

עזבו אתכם שטויות.

לסחוט את המנוע ולהדביק את הדוושה לכיסא מקצר את חיי הרכב בעוד כמה שנים, אחרי זה מתפלאים למה הרכבים פה נדפקים מהר..

אני בעליות קשות עד 4000 סל"ד וגם זה יותר מדי, בלי להדביק את הדוושה לרצפה ובלי לסחוט את המנוע, ויודעים מה, לרוב אפילו לא מוריד הילוך נמוך(רק במקרים קצת יותר קיצוניים).

וכל זה עם מנוע 2000 עם 131 סוסים שבדיים. זאת הסיבה שאני כ"כ מת על הסאאב 900 למרות שהיא ענתיקה כבדה(עוד שנתיים מתגייסת לצבא :lol:) ועברה התעללות מחרידה לפני שהגיעה לידי המשפחה.

עם מנוע שני עם מעל 250K(מי כבר סופר) והרכב פשוט מחזיק להפליא..לא שאני מתפלא יותר מדי כי זה סאאב אחרי הכל :lol:

אני בהחלט מבסוט על הרכב, בעליות לרוב עושה עד 3K סל"ד מבלי לסחוט מנוע כך שיש יתרון גדול בהרבה על רכבים של 80 כ"ס ומנוע 1 ליטר קליל אבל דורש קצת מאמץ...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

רכב חזק זה כשלפניך נוסעים שני סמי-טריילרים עם נגרר אחד אחרי השני בעליה ומאחוריהם 5 רכבים ויש לך זמן לעקוף את כולם

במכה אחת עם חצי גז כשהנהגים ברכבים האחרים ממשיכים להיגרר אחרי המשאיות עוד 20-30 ק"מ.

כשאתה נותן לאבא לנהוג באוטו שלך אחרי שהוא רגיל לאקורד (לא רכב איטי) והוא שם לב שהוא מסיים עקיפה על מהירות תלת ספרתית עם קידומת

שהיא לא 1, ואז דופק צחוק דבילי ואומר "NIHUYA SIBE" (תרגום: יא אחושילינג).

כשאנשים תקועים אחד בתוך התחת של השני וע"י תמרון קל וקצת גז תוך כמה שניות הם הופכים לנק' אור במראה ואתה נוסע לך לבד.

כשאתה עוקף מהר אופנוע/קטנוע ואז ברמזור אחרי שהם עומדים לפניך על המעבר חציה הם זזים לצדדים ומפנים דרך לפני שיש ירוק :lol:

כשאתה נוסע בעליות ים המלח/קסטל/טבריה עם 4 אנשים באוטו + מזוודות, והם שואלים אותך למה כולם נוסעים 60 קמ"ש

וזה נראה שהם עומדים למרות שהכביש פתוח כי הם לא מבינים שיש עליה רצינית.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

איזה סיפורים רצים פה.......יאללה, נוסיף עוד סיפור בדוי:

כשאני שולח מהבית פקס למשרד ומגלה ששלחתי בטעות תמונות של הכלב שלי עירום אז אני רץ למכונית ומספיק להגיע למשרד עוד לפני שהפקס הגיע!!!

:lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אין ספק שמנוע 1.2 לא יסחב בעליה כמו מנוע 2.0, אבל מנועים קטנים צריכים לעבוד על סל"ד גבוה יותר בעומס, אין מה לעשות.

תלוי עם איזה רכב.

הכי טוב לנסוע בעליה בשיא המומנט שלו.

בכל רכב זה בסל"ד שונה.

באופן אישי אני אומר תודה על 230 כ"ס שלי אבל למרות שיש לי את האוטו כבר שבוע וקצת, 90% מהנסיעות שלי הן במטרו כי לא צריך לחפש חניה. הדבר הזה טנק רציני.

האמת היא שלא עברתי איתו עדיין אפילו את ה80 קמ"ש. פשוט מרגיע לנהוג עליו ובשביל לנסוע לסופר אני לא צריך יותר מזה... (מרצדס W140)

• תוכן חדש...