Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"מזל שיש לי רכב חזק"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשאני חוזר הביתה בכביש הזה בשעות שאין תנועה ...

CDqzHeNEjXQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

תמיד אני אומר, השעות הכי כיפיות לנהיגה הן בלילה.

נמאס מאנשים טיפשים שלוחצים ברקס בעליות כי הם עברו את המהירות המותרת :-( - רוצים להוריד מהירות שהמנוע יוריד למה אני גם צריך ללחוץ ברקס ולאבד מומנט בגללכם.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה מדבר שטויות.

אני רוצה לראות אותך מגיע מכיוון עפולה לצומת אכסאל כשהרמזור אדום והיעד הוא נצרת.

אמנם לא מדובר בעליה מטורפת, אבל אין מי שלא מקלל את הרמזור כשהוא מתחלף לאדום.

קשה לי להאמין שעם מנוע 1.0 תצליח להגיע ל-80 קמ"ש לפני המנהרה (עם או בלי מזגן).

אם תחליף ב-3,000 סל"ד או תשים ביצה בין הרגל לדוושה ותפחד לשבור אותה, גם תידרדר אחורה. אם תנצל את המנוע כראוי, תגיע גם ליותר מ-80.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מצחיק שיש התלהבות מעליות סדום או ירושלים.

בזמנו עשינו את זה עם רכב מלא, כשהספק המנוע היה 50 כ"ס ביום טוב...וגם הרבה פחות (פרינצים, אסקורט, קאדט...)

כבר הרבה שנים שלא מיוצרות מכוניות שכושלות בעליות בכבישים ציבוריים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
זה הכי מורגש ויומיומי לפני רמזורים מהבהבים.

כשנמצאים בדיוק במהירות שברכב רגיל ברקס זה כמעט חריקה וגז זה לעבור באדום,

אז פה מוריד הילוך, שם גז ואפילו עדיין עובר בירוק מהבהב.

שבוע שעבר מצאתי את עצמי במצב דומה. במקום ללחוץ גז ולעבור מצאתי את עצמי לוחץ ברקס כדי לעבור בירוק מהבהב במהירות המותרת.

לעלות את העליות הקשות ביותר במדינה בקלות עם רכב שעולה שישית ממשפחתית חדשה זה ללא ספק אחד הדברים המהנים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אם תחליף ב-3,000 סל"ד או תשים ביצה בין הרגל לדוושה ותפחד לשבור אותה, גם תידרדר אחורה. אם תנצל את המנוע כראוי, תגיע גם ליותר מ-80.

במילים אחרות "לקרוע למנוע ת'צורה", להוציא ממנו את המיץ, מעניין כמה זמן ישרוד מנוע 1.0 כזה (או קלאץ').

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
כשנסעתי עם רכב שבכל עליה דרש גז ברצפה, הילוך נמוך, שמירה על תנופה ותכנון מקדם של כל מהלך - נהניתי הרבה יותר.

לדעתי יש משהו בכך שאתה מנצל 100% ממעטפת הביצועים של האוטו, זה דורש ממך יותר מעורבות, יותר הקפדה על בחירת הילוך נכון, וזה הרבה יותר מעניין מאשר סתם ללחוץ קצת על הגז, להישאר בהילוך קבוע ולתת לכוח המנוע לעשות את כל העבודה.

שמונה שנים היתה לי היילקס (זאת שבסימלון) מאוד מאוד אהבתי את הרכב, השקעתי בו המון.

בשטח הוא היה נהדר, רכב אמין וחסון.

אבל אם אני היתי גר באזור הררי, צפון\ירושליים וכו'.

אני יכול לומר לך שלא היתי מחזיק את האוטו יום אחד, אני לא מבין מה כייף בלנשוך אל הלשון כל העליה.

או לקחת את הסיכון בלנסות לעקוף משאית במישור, בטח ובטח בכביש עם נתיב אחד.

אם מעורבות מפחינתך זה לעלות לירושלים בהילוך ראשון\שני? (89 כ"ס זה שהוא חדש, וכל זה על רכב של כמעט 2 טון).

זה נכון צריך להרגיש את הרכב לתכנן את העליה לתת תנופה, כדי להרוויח עוד כמה מטרים לפני הורדת ההילוך.

אני לא מצאתי בזה כייף, אותי זה היה מעייף.

היתי מרגיש שהדרך חזרה מהעבודה היא עוד יום עבודה, זה פשוט מתיש.

אבל היתי מוכן לספוג על מנת להנות בשבתות שהיתי נכנס לשטח.

שגם שם היה לחוסר כוח את החיסרונות שלו, לא היתי יוצא איתו לדיונות למשל, הוא פשוט לא מתפקד אין לו מספיק כוח.

בכל מקרה לפני שנה החלפתי אותו.

היום אני עם פראדו אוטומט, שחזק מימנו כמעט פי 2 , אחורה לא היתי חוזר.

פורסם
במילים אחרות "לקרוע למנוע ת'צורה", להוציא ממנו את המיץ, מעניין כמה זמן ישרוד מנוע 1.0 כזה (או קלאץ').

אמנם בד"כ טווח העבודה של מנוע ברכב נוסעים לא עובר את ה3,000 סל"ד, אך כשיש צורך, יש צורך ואין כאן שום היבט של "לקרוע את המנוע".

סתם לדוגמא, ברכב הקודם שלי, המנוע עבד הרבה פעמים בטווח 3,000 - 5,700 ואחרי מעל 90,000 ק"מ, בבדיקה הכל יצא פיקס וזה עוד היה מנוע טורבו אשר מייצר יותר חום.

+1

---

משעשע לקרוא את כל סיפורי האימה על מאזדה 3 אשר לא הצליחה לעלות את העלייה וכו'. נכון, 1.6 ל' 4 הילוכים אוט' כנראה לא ירגיש מאוד נמרץ בעליות רציניות, אבל זה לא אומר שהוא לא יוכל לייצר קצב התקדמות סביר.

רכב בעל מנוע חזק יותר יעשה זאת בפחות מאמץ מה שיעלה את מקדם הנוחות, זה בטוח, אך אין בכך בכדי להצהיר שרכב "רגיל" לא יסחוב, יחנק וכו'

אז אנא ממכם...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

תקרא טוב מה ש-Cuore Sportivo כתב, ותפנים. לא כל עליה בטורים, לא כל שכן בנסיעה בעליה, קורעת את המנוע. דווקא שמירה על סל"ד נמוך מדי בתנאים האלה תאמץ אותו ואת יתר המכלולים הרבה יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חייב להגיד שבאמת אין כמו רכב חזק (2500) בהחלט שווה ויותר חסכוני מהקטנות במיוחד שהמזגן עובד. לא מתחרט על הרגע שעברתי לאמריקאי חזק, כל הנסיעה שלי במישור לא עובר את ה2000 סל״ד גם ב100 קמ״ש פשוט מצויין.

פורסם

אם בנסיעה יומיומית תעבור דרך שכזו, אתה אכן תגמור את המנוע הרבה יותר מהר.

כל עוד נסיעה חד פעמית או אחת ב... המנוע לא סופר את זה אפילו אם זה 1000 קטנטן.

כמובן שתמיד הייתי מעדיף מנוע גדול וחזק, אבל ה-107 שלי על כל 70 הסוסים שלה מבצעת את הכל ללא שום בעיה.

עם אנשים ברכב, בלי אנשים ברכב עליות סדום, עליות הקסטל הכל בקלילות יחסית.

אין צורך בחתימה....

פורסם
תמיד אני אומר, השעות הכי כיפיות לנהיגה הן בלילה.

נמאס מאנשים טיפשים שלוחצים ברקס בעליות כי הם עברו את המהירות המותרת :-( - רוצים להוריד מהירות שהמנוע יוריד למה אני גם צריך ללחוץ ברקס ולאבד מומנט בגללכם.

אז זהו שאני בד"כ נותן ברקס בעליות...בד"כ בגלל שאני נתקע אחרי עגלות שלא סוחבות אותן...זה מעצבן לדפוק ברקס בעלייה כשיש רכב שלא מצליח ואתה עוד שנייה מתנגח בו ונותן לו פוש בעליה:lol:

שריידים, גטסים וכל שאר הקטנטנות - אני מבקש מכם, להבא אל תעכבו אותי בעליות! בבקשה!!!!!

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

2 דברים גורמים לי לאושר כל פעם מחדש:

1. שאני בכביש 6 ב120 (הילוך חמישי), רק מלטף את הדוושה והוא מזנק קדימה כאילו הוא היה בראשון...

2. שאני בלילה נכנס לכיכר ועם קצת עבודת רגליים, הזנב מתחיל לחייך :lol:

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

בזמנו היה לנו טויוטה פוראנר, מדובר על עגלה די רצינית-150כ"ס עם גיר אוטומטי דפוק על משקל נקי שמתקרב ל2 טון.(אני מניח שלאחר מעל לעשור לא נשארו 150 סוסים באורווה) אני נורא נהנתי לצאת לטיולים כאשר הרכב עם תא מטען מלא ו5 אנשים ברכב, כל העליות בארץ פתאום הפכו לאתגר אך עם נהיגה נכונה צלחנו בגבורה כל עלייה אפשרית בארץ בין בכביש ובין בשטח. בנסיעות האלה באמת נהנתי.

• תוכן חדש...