Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום לקחתי לבדיקה אופל אסטרה, 2007, 1.8 אוט'.

יד ראשונה, 44 אלף ק"מ.

תוצאות הבדיקה מצורפות.

תוכל בבקשה לחוות דעתכם על מצבו של הרכב?

האם כדאי להתקדם וכמה "להוריד" מהמחיר?

תודה מראש.

2012-07-20 13.07.02.jpg

פורסם

סימני שמן גיר במערכת קירור זה לא כסת"ח רגיל אלא תקלה של ממש. כניראה יש לו מחליף חום בין שמן גיר לבין נוזל קירור ויש פריצה. לשמן גיר נכנס נוזל קירור גם וזה לא טוב. מעבר לזה כמות הליקויים קטנה, כניראה מדובר ברכב חדש יחסית. הבדיקה נעשתה ביוזמתך ובמכון שאתה בחרת?

הרכב במקרה הצ'בק בצבע כחול?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המכון אלו רציתי ללכת היה סגור.

הלכנו למכון "בהמלצת" המוכר.

זה אכן הרכב עליו מדבר.

מכיר אותו? יודע להרחיק אותי ממנו?

תודה.

פורסם

מצב הרכב מבחינת מרכב נקי באופן חשוד.

אין אפילו את הכסתחי"ם הרגילים של שריטות, מעיכות, פגמים בצבע או פגושים שיש גם לרכב בן שנה בד"כ.

לא יודע עד כמה ניתן לסמוך על בדיקה במכון שנעשה בהמלצת המוכר (הכוונה יודע- אי אפשר לסמוך...).

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם
שלום לכולם,

היום לקחתי לבדיקה אופל אסטרה, 2007, 1.8 אוט'.

יד ראשונה, 44 אלף ק"מ.

תוצאות הבדיקה מצורפות.

תוכל בבקשה לחוות דעתכם על מצבו של הרכב?

האם כדאי להתקדם וכמה "להוריד" מהמחיר?

תודה מראש.

לא כדאי לגעת ברכב, אחרי הקניה תהיה צריך להשקיע לפחות עוד כ- 10K בשביל לישר קו בשביל שהרכב יהיה תקין

פורסם

מכיר אותו? יודע להרחיק אותי ממנו?

רשמתי לך הודעה פרטית. הרכב שמור מאוד ואם זה אכן אותו רכב, אז זה מסביר למה הבדיקה נקייה במרבית הסעיפים. אם אכן מדובר על אותו רכב כמובן.

מצד השני נושא שמן/נוזל קירור שעלו אליו בבדיקה, אם תחליט שאתה רוצה את הרכב דורש התיחסות ותשומת לב עם חוו"ד מקצועית, הצעת מחיר וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא כדאי לגעת ברכב, אחרי הקניה תהיה צריך להשקיע לפחות עוד כ- 10K בשביל לישר קו בשביל שהרכב יהיה תקין

מה יכלול יישור קו ב10K?

פורסם

יישור קו יכלול - החלפת הצמיגים, כוון פרונט, החלפת זוג בולמים אחוריים, השלמת מראה שמאלית, בדיקת של הבלמים (האם הדיסקים שחוקים וטעונים החלפה), וכמובן תיקון הנזילה של מחליף חום של הגיר (תיקון שעשוי להיות יקר).

קשה לי לחוות דיעה לגבי העלויות, אך אם אתה חושב להתקדם - תתחיל לברר עלויות של תיקון הנזילות בין הגיר למע' הקירור.

התיקון הזה לדעתי הוא קריטי.

עריכה - מה ההפרש בין מחירון של הרכב, למחיר שדורש בעליו ?

alfa 156 2.5.

פורסם

אני עוד פעם עברתי על תוצאות הבדיקה ומתחיל לחשוב שזה אולי לא אותו אקזמפלר שאני מכיר. אולי באופן מקרי הצבע דומה/זהה. למיטב זכרוני לאותו רכב לא היה חסר כלום, לא מראה ולא פקק. הרכב בטוח לא רעד בבלימה.

פורסם

לדעתי 10000 ש"ח ליישור קו לאור הבדיקה הנ"ל, זו הגזמה.

על פניו הרכב נראה די שמור.

קח את הרכב למוסך UMI לחוות דעת על הליקויים ועל עלות תיקונם. אין זה אומר שתבצע את התיקון במוסך הזה, אך הצעת המחיר לתיקונים, החלפת שמנים וכיוצא בזה תהייה בקצה העליון של רף המחירים מה שיעזור לך להתמקחות על המחיר הסופי.

לאחר מכן, אם לפי דעת המוסך כל הליקויים הם משניים, ואין נזק לגיר או למנוע, תגיע למחיר מוסכם עם המוכר (שבטח יודע שהשוק "על הפנים" ופי כמה כשמדובר ברכב הנ"ל- אם לא עזור לו להבין).

בהסתמך על tzvipper שכנראה מכיר את הרכב ואומר שאכן לא סתם יצא הרכב נקי בכל הנוגע לשלדה- מרכב, והוא שמור כמו שהק"מ שלו מעיד (לא יודע מה הוא כתב לך, אך נראה שהוא ממליץ על הרכב מהיכרות אישית), לא הייתי מוותר על הרכב.

תוריד למחיר הכי נמוך שאתה יכול, ותקן את כל מה שצריך במוסך שבעלי אופל-שברולט יוכלו להמליץ לך עליו בפורום טכני.

בהצלחה.

עריכה:

ראיתי שtzvipper לא בטוח שזה הרכב המוכר לו, אך בכל זאת הייתי פועל בדרך זו.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
יישור קו יכלול - החלפת הצמיגים, כוון פרונט, החלפת זוג בולמים אחוריים, השלמת מראה שמאלית, בדיקת של הבלמים (האם הדיסקים שחוקים וטעונים החלפה), וכמובן תיקון הנזילה של מחליף חום של הגיר (תיקון שעשוי להיות יקר).

קשה לי לחוות דיעה לגבי העלויות, אך אם אתה חושב להתקדם - תתחיל לברר עלויות של תיקון הנזילות בין הגיר למע' הקירור.

התיקון הזה לדעתי הוא קריטי.

עריכה - מה ההפרש בין מחירון של הרכב, למחיר שדורש בעליו ?

מחירון 53, עם תוספות בערך 56-57, דורש 50.

כיצד ניתן לדעת מה הנזק שכבר נגרם לגיר? אולי שווה לרדת מזה אם בעוד X זמן אצטרך לשפץ גיר.

פורסם

בהסתמך על tzvipper שמכיר את הרכב ואומר שאכן לא סתם יצא הרכב נקי בכל הנוגע לשלדה- מרכב, והוא שמור כמו שהק"מ שלו מעיד (לא יודע מה הוא כתב לך, אך נראה שהוא ממליץ על הרכב מהיכרות אישית), לא הייתי מוותר על הרכב.

אני כבר לא בטוח שזה אותו רכב. אולי באופן מקרי יש התאמה ביד, קילומטרז', צבע. הרי מדובר על רכב בייצור סדרתי. כמו שרשמתי בתגובה הקודמת שלי, יש לו כמה נקודות שמעלות חשד שאולי בכל זאת לא אותו רכב (אולי בבדיקה הסעיפים מוגזמים, אולי המצב השתנה - ראיתי את הרכב בפעם האחרונה לפני יותר מחצי שנה). אם פותח השרשור רוצה, הוא יכול לכתוב לי הודעה פרטית עם שם של המוכר ואם זה תואם אז זה אכן אותו רכב.

פורסם

כיצד ניתן לדעת מה הנזק שכבר נגרם לגיר? אולי שווה לרדת מזה אם בעוד X זמן אצטרך לשפץ גיר.

שאלה טובה. כנראה לא תוכל לדעת ללא פתיחה של הגיר (דבר שלא יבוצע מן הסתם) או כאשר חו"ח הגיר יתקלקל. השאלה כמה זמן הוא נוסע ככה.

alfa 156 2.5.

פורסם
אני כבר לא בטוח שזה אותו רכב. אולי באופן מקרי יש התאמה ביד, קילומטרז', צבע. הרי מדובר על רכב בייצור סדרתי. כמו שרשמתי בתגובה הקודמת שלי, יש לו כמה נקודות שמעלות חשד שאולי בכל זאת לא אותו רכב (אולי בבדיקה הסעיפים מוגזמים, אולי המצב השתנה - ראיתי את הרכב בפעם האחרונה לפני יותר מחצי שנה). אם פותח השרשור רוצה, הוא יכול לכתוב לי הודעה פרטית עם שם של המוכר ואם זה תואם אז זה אכן אותו רכב.

לצערי אני לא יכול לכתוב לך הודעה פרטית היות ואין לי מספיק הודעות בפורום.

אני מקווה שבעל הרכב לא יפגע כשאומר ששמו דני מחיפה (בכל זאת, יש לא מעט כאלו).

האם זה הרכב שאתה מכיר?

פורסם

פשוט לגשת למוסך מורשה.

ובנוגע לתוספות על מה מדובר? ק"מ ויד, או כל מיני "צעצועים"?

בכל אופן אם המחירון הוא 56000 ש"ח (בדוק במדוייק מהו מחירון "לוי יצחק") והמוכר דורש מלכתחילה 50000 ש"ח, לדעתי בהורדה של עוד 3000-4000 ש"ח (אם תצליח יותר מה טוב) פחות מהמבוקש, זו תהייה קנייה טובה. כמובן שרק לאחר שתבדוק היטב, במוסך מורשה, שאכן אין נזק לגיר או למנוע.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...