Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה בעצמך ראית את הרכב נתקע? כי עושה רושם שסה"כ נתקלת במובילית בפקק.

השתדלתי לשמור על שתיקה למרבית השרשור, אבל זה משהו שצרם לי עוד בתחילתו.

כשאתם רואים מובילית עם אלפאות עליה, אתם צוחקים שאלפא נתקעת או חושבים "הנה אלפא חדשה בדרך ללקוח" ?

למה ישר להגיע למסקנה שהרכב נתקע? באמת שאני בספק שראית במו עינייך את הרכב נתקע, אלא מובילית בפקק. אבל למה לציין עובדות כשאפשר להעלות הודעה עם תמונה ולזרוק לאוויר שטויות?:roll:

קודם כל תירגע. לך שתה כוס מים כי חם היום.

זה היה מתבקש להעלות את התמונות בשביל הבידור. לא טענתי שום דבר.

אני באופן אישי מאוד רוצה שהרכב החשמלי יתפוס תאוצה, רק בקשה קטנה לי מהרגולטור - אסור שבטר פלייס תהיה המונופול היחיד על הטעינה.

• תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמנם לא טענת שום דבר, אך גם לפי ההקדמה שלך לתמונה ניתן להסיק שאתה מודע לעובדה שהרכב הנ"ל נתקע בצורה כלשהי.

דבר שני, כאחד שטוען לכך שהוא רוצה לראות את הרכב החשמלי תופס תאוצה, מוזר מאוד שאתה מפגין הסתרת מידע שכזאת בשביל "הבידור" בפלטפורמת מדיה גדולה ומשפיעה כמו קארספורום. אולי לא שיקרת, לא טענת, אבל כן- הסתרת מידע בצורה שמטעה אנשים ומעוותת את המציאות.

אז בבקשה, אל תזלזל בי ובכולם בבקשתך שארגע, מה גם שאין ממה, לפי מה שאני רואה ההודעה הקודמת שלי רגועה לחלוטין. סה"כ מצביע על עובדות ועומד על טיבן. אם אתה רואה בזה פסול (אולי בגלל "ששברתי לך את המילה" בבידור הזה...) - מתנצל:roll:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
אין שום סיבה שרכב ממוצע יעשה החלפה אחת ביום.

רכב ממוצע יעשה אולי החלפה או שתיים בכל סופ"ש, כלומר 4-10 החלפות בחודש.

ביום חול טיפוסי אין שום סיבה להחלפה - אתה מתחיל מרכב טעון ב100%, נוסע כמה עשרות ק"מ בסך הכל וחוזר הביתה בערב ומחבר את הרכב לעמדת הטעינה.

הבעיה שאני רואה היא שאכן ה-4-10 החלפות האלו בחודש, לא יקרו באופן שמתפלג אחיד על פני כל ימי החודש ושעות היממה אלא צפויים פיקים מאוד משמעותיים בימי חופש בהם אנשים יוצאים לטיולים ארוכים. יום העצמאות למשל.

אני לא יודע אם יש למישהו במשק מידע מפורט על הנסועה היומית של רכבים פרטיים.

לציי הרכב יש מידע ברזולוציה של ~שבוע (קריאת הק"מ בכל תדלוק) ולמדינה יש מידע ברזולוציה שנתית.

אף אחד לא יודע איך מתפלג המשתנה המקרי של ק"מ יומי ב(1) יום חול, (2) יום שישי (3) יום שבת (4) יום העצמאות (5) ערב פסח (6) יום חול בחוה"מ סוכות...

100 ק"מ ביום זה ממש לא הרבה ושים לב שאני עשיתי את החשבון גם לפי 20 שעות פעילות ללא הפסקה ולא בחלוקה לשעות עומס. כשהרכב גם ככה בעל טווח נסיעה אפסי אף אחד לא יחשוב שהוא חוזר מהעבודה ומחבר את הרכב לטעינה בבית כי אז אפילו לקניות הוא לא יוכל לנסוע. הרוב יעבור להחליף סוללה בדרך הביתה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אין שום סיבה שרכב ממוצע יעשה החלפה אחת ביום.

רכב ממוצע יעשה אולי החלפה או שתיים בכל סופ"ש, כלומר 4-10 החלפות בחודש.

ביום חול טיפוסי אין שום סיבה להחלפה - אתה מתחיל מרכב טעון ב100%, נוסע כמה עשרות ק"מ בסך הכל וחוזר הביתה בערב ומחבר את הרכב לעמדת הטעינה. הנהג הממוצע לא נוסע בצורה רובוטית את אותו המסלול כל יום. מפעם לפעם ישנם שינויים כגון קפיצה לסופר/איסוף ילד(ים)/כו' שאולי לא משנים את הממוצע בהרבה אך גורמים למספר החלפות גדול יותר.

הבעיה שאני רואה היא שאכן ה-4-10 החלפות האלו בחודש, לא יקרו באופן שמתפלג אחיד על פני כל ימי החודש ושעות היממה אלא צפויים פיקים מאוד משמעותיים בימי חופש בהם אנשים יוצאים לטיולים ארוכים. יום העצמאות למשל.

אני לא יודע אם יש למישהו במשק מידע מפורט על הנסועה היומית של רכבים פרטיים.

לציי הרכב יש מידע ברזולוציה של ~שבוע (קריאת הק"מ בכל תדלוק) ולמדינה יש מידע ברזולוציה שנתית.

אף אחד לא יודע איך מתפלג המשתנה המקרי של ק"מ יומי ב(1) יום חול, (2) יום שישי (3) יום שבת (4) יום העצמאות (5) ערב פסח (6) יום חול בחוה"מ סוכות...

לא ממש מדויק.

-ההסתמכות על המומצע ספציפית לנהג מסוים.

-לנהג אשר נוסע הרבה (אך עדיין בתוך הטווח) ישארו פחות רזרבות, הנהג הזה יתקשה יותר להשתמש ברכב זה.

לטעמי, הוויכוח הזה חסר תוחלת. ברצינות, אנחנו דנים פה אם צריך להחליף סוללות 4 פעמים בחודש או 10 פעמים בחודש בזמן שהרכב החשמלי (הפלואנס) של BP (נכון להיום עם הטכנולוגיה והתימחור הנוכחיים) נחות מהפלואנס דיזל (לדוגמה) כמעט בכל פרמטר כלכלי אפשרי.

נראה לי כי הרכב החשמלי יתפוס מקום מכובד בשוק בעשר השנים הקרובות אולם עם טכנולוגיה מתקדמת יותר ותימחור זול יותר. נראה לי כי BP הם ה Early adapter לטוב ולרע, הכניסה שלהם לשוק כיום מקדימה את הטכנולוגיה הרצוייה לשימוש יעיל כלכלית ברכב חשמלי.

פורסם

רק תיקון קטן - early adopter.

Early adapter הוא טיפוס כמוני שמשכים קום (04:30) ודבר ראשון מחבר את הטלפון למטען (adapter/charger)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום,

לפני שבועיים בערך פתחתי פורום חדש לחובבי רכבים חשמליים. משתתפים בפורום הזה מספר חברים שנוהגים על רכב חשמלי כבר מספר חודשים ומשתמשים בו בחיי היום יום. (אני כבר נסעתי למעלה מ- 15,000 ק"מ עם הרכב שלי)

יש המון מיסאינפורמציה בשרשור הזה, אבל הוא מכיל כל כך הרבה נושאים שונים שקשה להתייחס בצורה עניינית לכל אחד מהם.

אני מזמין את כל מי שהנושא מעניין אותו או שיש לו שאלות לקפוץ לבקר.

אני לא מספיק פזמני"ק לפרסם פה לינקים אבל הדומיין שלו הוא: evforum והסיומת הרגילה של אתרים ישראליים... מי שירצה ימצא :) ...

אין לפורום החדש שום קשר לבטר פלייס...

אשמח לפגוש אתכם שם.

פורסם
שלום,

לפני שבועיים בערך פתחתי פורום חדש לחובבי רכבים חשמליים. משתתפים בפורום הזה מספר חברים שנוהגים על רכב חשמלי כבר מספר חודשים ומשתמשים בו בחיי היום יום. (אני כבר נסעתי למעלה מ- 15,000 ק"מ עם הרכב שלי)

יש המון מיסאינפורמציה בשרשור הזה, אבל הוא מכיל כל כך הרבה נושאים שונים שקשה להתייחס בצורה עניינית לכל אחד מהם.

אני לא מספיק פזמני"ק לפרסם פה לינקים אבל הדומיין שלו הוא: evforum והסיומת הרגילה של אתרים ישראליים... מי שירצה ימצא :) ...

אשמח לפגוש אתכם שם.

נהנתי לקרוא את הפתיח באתר שפתחת.

"מי שעוקב בשנים האחרונות אחרי הפרסומים השונים סביב בואה ההולך וקרב של מהפכת הרכב החשמלי ודאי התרגש בחצי שנה האחרונה למראה הרכבים החשמליים החדשים שהחלו כובשים את שבילי הארץ ועריה בשקט, זריזות ואלגנטיות פנתרית. הם כבר כאן וזו עובדה מוגמרת."

כובשים ?

אני עדיין לא ראיתי רכב חשמלי אחד בכבישי ישראל.

מי ממן את האתר שלך ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אני דווקא ראיתי כמה רכבים של "בטרפלייס" בכבישים, רובם המוחלט היו של עובדי החברה.

אה כן, נזכרתי, יצא לי גם כבר 3-4 פעמים לראות בחודש האחרון פלואנס חשמליות שונות על גרר.

בהתחשב בעובדה שיש פחות פלואנס ZE מ...נאמר...מאזדה 3, ולא ראיתי בשנה כמות כזו של מאזדות נגררות (ולא עקב תאונה) הייתי אומר שיש כאן בעייה

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

אשמח לפגוש אתכם שם.

שלום אוברון ותודה על ההזמנה,

עם זאת, ועם כל הכבוד, גולשי קארספורום ישמחו להמשיך את הדיון כאן בפורום ולא להכנס לפורום חדש. אם ברצונך לתקן עיוותים ומיסאינפורמציות בנושא המכונית החשמלית, התכבד נא ורשום כאן אצלנו בפורום. נשמח לצרף אותך לשורותינו.

אתה לא חייב להגיב על הכל. כתוב על מה שנראה לך הכי חשוב ונמשיך משם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דרך אגב, בידיעות אחרונות של סוף שבוע יש ראיון עם 4 אנשים פרטיים שקנו את המכונית החשמלית. כולם די מרוצים וכולם תומכים במה שאמר לנו זוהר באלי במסגרת הפגישה - לקוח ממוצע נכנס פעם או פעמיים בחודש לעמדת החלפת סוללה. גם שירות הלקוחות של החברה יוצא טוב מאוד מהראיונות האלו, כמעט כולם משבחים אותם בצורה שאינה מוכרת בדרך כלל בארץ.

אני רוצה להאמין שלא מדובר בכתבה ממומנת כלשהיא ובאמת מדובר ב-4 אנשים שנבחרו באקראי מבין לקוחות החברה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בפינצטה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
דרך אגב, בידיעות אחרונות של סוף שבוע יש ראיון עם 4 אנשים פרטיים שקנו את המכונית החשמלית. כולם די מרוצים וכולם תומכים במה שאמר לנו זוהר באלי במסגרת הפגישה - לקוח ממוצע נכנס פעם או פעמיים בחודש לעמדת החלפת סוללה. גם שירות הלקוחות של החברה יוצא טוב מאוד מהראיונות האלו, כמעט כולם משבחים אותם בצורה שאינה מוכרת בדרך כלל בארץ.

אני רוצה להאמין שלא מדובר בכתבה ממומנת כלשהיא ובאמת מדובר ב-4 אנשים שנבחרו באקראי מבין לקוחות החברה.

בחרו את ה 4 היחידים שמרוצים. שים לב שהרכב אצלם מעט מאוד זמן והם כבר "נהנו" מרכבים חליפיים ועמדו בתור בתחנת ההחלפה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שלום,

אשמח לפגוש אתכם שם.

שיהיה בהצלחה. אולי אצלכם אצליח למצוא לפחות חלק מהתשובות לשאלות שמטרידות אותי בעניין.

• תוכן חדש...