Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אתם ממשיכים לבחור את השאלות שנוחות לכם ולא עונים על הכל בצורה מסודרת?

ההתחמקות לא מוסיפה לכם כבוד או מעודדת כניסה לפרוייקט שלכם וכבעלים ומפעיל של צי רכבים לא גדול אני לא אעז להיכנס להרפתקאה בלי לקבל נתונים מלאים על השימושיות גם עוד שנתיים ולא רק כשכל המצברים חדשים.

לגבי כמות התחנות אם ניקח בחשבון שכל תחנה עובדת 20 שעות נטו ביממה זה יוצא 171 החלפות תיאורתיות ביום. נכפיל ב 12 תחנות הקיימות ונקבל 2000 החלפות ביממה. עכשיו בהנחה שכל רכב יזדקק בממוצע אפילו להחלפה אחת בלבד ביום אז 2000 רכבים יסתמו את התחנות לחלוטין ונקבל תורי ענק. האם אתם מתכוונים להגביל את מספר הרכבים שתעלו לכביש לפי קצב התקדמות בניית התחנות והעומסים בהן?

מה התכניות שלכם לגבי משאיות ורכבי עבודה חשמליים? יש סיכוי למשהו בעתיד הקרוב?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
התדלדלות מאגרי הנפט (נתוני ארגון האנרגיה העולמי): כמו שתוכל לראות בגרף המצורף (ולקרוא במחקרים רבים בנושא) רוב המאגרים העולמיים מצויים בהגדרה אחרי נקודת הpeak oil – כלומר שיא יכולת האגירה, מעתה ואילך, המאגרים הולכים ומצטמצמים

אופיני למיזם אגסי לפרסם מידע משונה ולא לתת קישור מהיכן המידע.

לאחר גיגול קצר, הנה מידע אחר , והפעם עם קישור:

http://www.businessweek.com/articles/2012-06-04/falling-oil-prices-are-no-mystery

0604_econ_oil_630x420.jpg

עדיף להתיחס ליצור בפועל מאשר לגודל המאגרים שהוא הערכה בלבד , ולא בטוח שקרוב למציאות.

והנה, יצור הנפט בפועל דווקא עולה כל הזמן, וללא בעיות (למרות הצמצום בתפוקה באיראן)

יההודה

פורסם
לפי הכתבה מנועי בנזין ישלטו גם ב- 2050.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4264548,00.html

לא הייתי ממהר לסמוך על תחזיות שהולכות כמעט 40 שנה קדימה. תסתכל 40 שנה אחורה ותראה כמה השתנה מאז...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

Keyser, Night Driver מה אתם מופתעים? בשירשור הגדול הזה (ובשירשור הענק הקודם) תופעה זו חזרה על עצמה שוב ושוב.

נו, ואפילו שאני כמעט בטוח (מניסיון קודם) שלא אקבל תשובה הייתי רוצה לשאול מספר דברים.

-האם במצב הניוטרל בבורר ה"הילוכים" הגבלת המהירות עדיין מתפקדת?

-האם ישנו חיבור מכני/הידראולי ישיר בין דוושת הבלם לבלמים כך שבמקרה של כשל במגבר הבלימה ניתן עדיין להפעיל את הבלמים?

וכאן אפילו אינכם צריכים להתאמץ אלא לפנות לרנו.

*בגרף ההשוואה של רכב בנזין מול רכב EV שפירסמתם חסרים מספר נתונים:

-מהו רכב הבנזין מולו בוצעה ההשוואה?

-מה היה מסלול הנסיעה שבו בוצעה ההשוואה? (ערוני/בין עירוני, נהיגת "סבתא"/נהיגת "שודים" וכו')

-מהי חשיבות התדלדלות מאגרי הנפט לפרויקט שלכם? מדוע אתם מעלים זאת כטיעון מרכזי שוב ושוב?

תשובות מתיישהו?

פורסם
גם כאן: http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2555769

אבל זה כמובן במדינות נורמליות, שלא ממסות כל דבר שאינו חשמל, או מתחרה בחשמל (ע"ע דיזל).

אני לא מצפה מנציגים של חברות הנפט והגז המייעצים למשרד האנרגיה האמריקאי, שיכתבו סיכום אחר "למחקר" הזה?.

מה גם שכל אתר מתרגם את המקור איך שבא לו בלי קשר למציאות. חוץ מזה שבסופו של דבר, לנו זה הרי תמיד יעלה יותר:)

פורסם

אני מתחיל לקבל את הרושם שהמיזם הזה פשוט לא יתרומם.

עד עכשיו חשבתי שבמינימום, בזכות הטבות מס ענקיות- הוא יתרומם מספיק בישראל כדי להחזיר את ההשקעה במשך ה 4-5 שנים הקרובות, לא ישוכפל למדינות אחרות, ולבסוף ידעך בגלל נחיתות טכנולוגית של רעיון החלפת הסוללות.

אבל עכשיו אני גם לא בטוח בקשר לזה.

התשובות המתחמקות, הקושי במכירות, מהפיכת רכבי המיני החסכוניים, חוסר הרצון לקחת את סיכוני האי ודאות מהלקוח על עצמם, העיכוב החוזר ונשנה עם הלו"ז של תחנות ההחלפה, הטכנולוגיות המתחרות, המיתון שמתקרב, שנאת השקשוקה בציבור, שנאת המודל של התחייבות כמו בסלולר, רכב לא מוצלח במיוחד, עלויות השקעה בתשתית גבוהות בהרבה מהצפי, טווח קטן ביחס למה שפמפמו לנו שנים, והכי חשוב אולי- עלויות יצור גבוהות של הרכב כי הייצור לא הגיע להיקפים שהעריכו, מה שהורס את כל האטרקטיביות של החבילה לצרכן.

פורסם

נראה לי שנבחרת קארספורום צריכה לארגן טיול שני למשרדי החברה והפעם להגיע ליום שלם וכמובן עם כל השאלות מודפסות על דף ולא מהראש.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

ומה אתה מצפה, ששי אגסי יפרוץ בבכי תמרורים ויודה שהכל בלוף? הכל יחצנות בבטר פלייס.

התשובות לא ישתנו מכיוון שלדעתי רבות מהנחות העבודה של בטר פלייס הן לא ריאליות, והם נסמכים יותר מדי על שיטות שיווק שמזכירות שר"ש ויחידות נופש.

המבחן הטוב ביותר לדעתי הוא פשוט להמתין וךראות אילו פתרונות יהיו בפועל - עומס על תחנות החלפה, טרייד אין, עסקאות מכר יד שנייה בין פרטיים וכדומה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לגבי כמות התחנות אם ניקח בחשבון שכל תחנה עובדת 20 שעות נטו ביממה זה יוצא 171 החלפות תיאורתיות ביום. נכפיל ב 12 תחנות הקיימות ונקבל 2000 החלפות ביממה. עכשיו בהנחה שכל רכב יזדקק בממוצע אפילו להחלפה אחת בלבד ביום אז 2000 רכבים יסתמו את התחנות לחלוטין ונקבל תורי ענק. האם אתם מתכוונים להגביל את מספר הרכבים שתעלו לכביש לפי קצב התקדמות בניית התחנות והעומסים בהן?

אין שום סיבה שרכב ממוצע יעשה החלפה אחת ביום.

רכב ממוצע יעשה אולי החלפה או שתיים בכל סופ"ש, כלומר 4-10 החלפות בחודש.

ביום חול טיפוסי אין שום סיבה להחלפה - אתה מתחיל מרכב טעון ב100%, נוסע כמה עשרות ק"מ בסך הכל וחוזר הביתה בערב ומחבר את הרכב לעמדת הטעינה.

הבעיה שאני רואה היא שאכן ה-4-10 החלפות האלו בחודש, לא יקרו באופן שמתפלג אחיד על פני כל ימי החודש ושעות היממה אלא צפויים פיקים מאוד משמעותיים בימי חופש בהם אנשים יוצאים לטיולים ארוכים. יום העצמאות למשל.

אני לא יודע אם יש למישהו במשק מידע מפורט על הנסועה היומית של רכבים פרטיים.

לציי הרכב יש מידע ברזולוציה של ~שבוע (קריאת הק"מ בכל תדלוק) ולמדינה יש מידע ברזולוציה שנתית.

אף אחד לא יודע איך מתפלג המשתנה המקרי של ק"מ יומי ב(1) יום חול, (2) יום שישי (3) יום שבת (4) יום העצמאות (5) ערב פסח (6) יום חול בחוה"מ סוכות...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יש לך כאן טבלאות נסועה שהם ברמה של שעה, כלומר ממש רואים איך בשעות הבוקר ספירת הרכבים מזנקת ואז דועכת שוב בלילה.

זה גם מחולק לפני מקטעים, בין מחלף למחלף, ונספר בשני כיווני התנועה.

אני לא חושב שיש נתונים ליום העצמאות אבל יש לשבתות נדמה לי.

http://www.cbs.gov.il/reader/cw_usr_view_SHTML?ID=852

פורסם

אז נגיד שנסעתי לצפון בסופ"ש, נכנסתי לתחנת החלפה כלשהי. התחנה נמצאת במקום מרכזי, לכן איתי נכנסו עוד 4-5 אנשים. בנוסף למי שכבר מחליף, יושב ומחכה.

אז תהיה רק עמדת החלפה אחת? האחרון שנכנס תמיד יכול ללכת לשרותים לכבדה, עיתון, קפה ומאפה?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אני יודע שגם רכבים ממונעים בדלק מאובנים נתקעים בשולי הדרך, אבל הייתי חייב להעלות את התמונות האלה שצולמו היום בצומת רעננה מרכז :lol:

תצלום0273.jpg

תצלום0274.jpg

תצלום0275.jpg

פורסם
אני יודע שגם רכבים ממונעים בדלק מאובנים נתקעים בשולי הדרך, אבל הייתי חייב להעלות את התמונות האלה שצולמו היום בצומת רעננה מרכז :lol:

אתה בעצמך ראית את הרכב נתקע? כי עושה רושם שסה"כ נתקלת במובילית בפקק.

השתדלתי לשמור על שתיקה למרבית השרשור, אבל זה משהו שצרם לי עוד בתחילתו.

כשאתם רואים מובילית עם אלפאות עליה, אתם צוחקים שאלפא נתקעת או חושבים "הנה אלפא חדשה בדרך ללקוח" ?

למה ישר להגיע למסקנה שהרכב נתקע? באמת שאני בספק שראית במו עינייך את הרכב נתקע, אלא מובילית בפקק. אבל למה לציין עובדות כשאפשר להעלות הודעה עם תמונה ולזרוק לאוויר שטויות?:roll:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• תוכן חדש...