Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלכס, אתה בוחר להתעלם מעיקר הודעתו של נהג רגוע, ומדברים שכבר קיימים היום.

דה פקטו, אלא אם מישהו פה יסביר לי אחרת, תחנות ההחלפה של ב"פ מתאימות לסוג אחד של סוללה/רכב. זו בעיה מהותית. אפילו רנו כבר מייצרים עוד ארבעה (!) רכבים חשמליים שונים, שלא מתאימים למבנה של תחנות ההחלפה.

ולגבי משטחי טעניה אלחוטיים, אני שמח להביא לך את העתיד, זמין כבר באייפון/גלקסי וכו' הנוכחיים. לא תמיד צריך לזלזל, מספיק לגגל:

http://www.google.com/search?hl=en&q=poqwemat#q=powermat&hl=en&sa=X&prmd=imvns&source=univ&tbm=shop&tbo=u&ei=AwQPUMCRCOeY1AW20oHADQ&ved=0CG8QrQQ&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=7228654ec4737884&biw=1280&bih=855

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפי אתר בטר פלייס יש 36 תחנות בשלבי הקמה שונים. לפי המפה 38.

http://israel.betterplace.com/the_solution/bss/bss-map/Pages/default.aspx

כאשר מבחינת מרחקים יש כמה רחוקות-

נסיעה לאילת דרך הערבה:

מערד לספיר = 93 ק"מ

מספיר ליוטבתה = 87 ק"מ

ואם באת דרך מצפה רמון:

ממצפה רמון ליוטבתה = 110 ק"מ

שי אגסי כנראה היה צריך לתמצת בראיון מפאת חוסר הזמן, ולכן הזכיר שהמרחק בין התחנות לא עולה על 40 קילומטר , אך לא הזכיר שזה למעט אזור הנגב.

יש פה כמה חברי פורום שטוענים שעם רגל כבדה לא תגיע ל 110 קילומטר.

אני לא הייתי לוקח את ההימור של לנסוע דרך מצפה רמון, בטח לא ביום חם.

אגב במפות קודמות תוכננה תחנת החלפה בשיזפון, ואין לה זכר עכשיו.

זה מטיל בספק את אפשרות הנסיעה דרך מצפה רמון בכלל כפי שאמרתם,

ומוציא מחשבון חד משמעית את האפשרות לנסוע דרך כביש 12.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ולגבי משטחי טעניה אלחוטיים, אני שמח להביא לך את העתיד, זמין כבר באייפון/גלקסי וכו' הנוכחיים. לא תמיד צריך לזלזל,

קיים אפילו להנעת רכבות. זה עדיין לא אומר שזה רעיון טוב לטעינת מכונית.

:turn-l:
פורסם
קיים אפילו להנעת רכבות. זה עדיין לא אומר שזה רעיון טוב לטעינת מכונית.

ברור, אבל זה גם לא אומר (אולי אפילו אומר את ההפך) לגבי יעילות הפתרון המוצע ע"י BP.

פורסם

יהודה, לא זוכר איפה קראתי אבל הליתיום טיטנייט מכילה בערך 20% פחות טווח נסיעה או משהו באזור. אבל אם אתה יכול לעצור כמעט בכל נקודה למשך כמה דקות ולהמשיך טעון, זה לא נורא.

חוץ מטעינה מהירה היא יכולה לתת המון זרם לצורך תאוצות חזקות.

http://pubs.its.ucdavis.edu/publication_detail.php?id=1307

detailed cost modeling of batteries done at Argonne National Laboratory for the various chemistries indicate that in high production volume (greater than 100,000 packs per year), the costs to the OEMs of all chemistries can be in the range of $250-400/kWh depending on the battery size (kWh energy stored). The lithium titanate chemistry is projected to have the highest cost, but it also will have the longest cycle life.

מתברר שהסוללה החדשנית הזו היא גם יקרה.

חישוב קטן לפי הנתונים שבציטוט:

250 kwh / $ לסוללה הנוכחית של הרנו פלואנס (הנחה מחמירה שאגסי בחר בסוללה זולה)

400 kwh / $ לסוללה החדשנית lithium titanate

כלומר הסוללה החדשנית עולה כ 50% יותר מהסוללה של הרנו

12000 euro מחיר הסוללה של הרנו (ציטטתי קודם ממגזין אוטו)

18000 euro תוצאת החישוב- מחיר סוללה lithium titanate

6000 euro תוספת לעלות הסוללה של הרכב עקב שימוש בטכנולוגיה החדשנית.

החישוב מסתמך על מספרים והנחות לא בדוקות, אבל בכל זאת סביר שהסוללה החדשנית מאוד יקרה.

הלוואי על כולנו סוללה אידיאלית- חזקה, קטנה וזולה, אבל נראה שהדרך עוד ארוכה. חבל.

יהודה

פורסם
Wil צודק כי הוא דיבר על הספק.

הכוח של התנגדות האוויר עולה בריבוע למהירות.

למשל אם מגבירים מ 100 קמ"ש ל 200 קמ"ש אז הכוח שבו האוויר מתנגד יעלה מ 30 ק"ג ל 120 ק"ג.

הספק זה כוח כפול מהירות.

אז עכשיו יש לנו פי 4 כוח מוכפל בפי 2 מהירות = פי 8 יותר הספק.

יהודה, לא זוכר איפה קראתי אבל הליתיום טיטנייט מכילה בערך 20% פחות טווח נסיעה או משהו באזור. אבל אם אתה יכול לעצור כמעט בכל נקודה למשך כמה דקות ולהמשיך טעון, זה לא נורא.

חוץ מטעינה מהירה היא יכולה לתת המון זרם לצורך תאוצות חזקות.

שים לב לניסוח: התנגדות הרוח (=ההספק שיש להשקיע כדי לשמור על מהירות קבועה) עולה עם המהירות בשלישית. התנגדות הרוח זה כוח ולא הספק. ההספק הנדרש אכן עולה עם המהירות בשלישית. סתם סמנטיקה:).

פורסם

דה פקטו, אלא אם מישהו פה יסביר לי אחרת, תחנות ההחלפה של ב"פ מתאימות לסוג אחד של סוללה/רכב. זו בעיה מהותית. אפילו רנו כבר מייצרים עוד ארבעה (!) רכבים חשמליים שונים, שלא מתאימים למבנה של תחנות ההחלפה.

ולגבי משטחי טעניה אלחוטיים, אני שמח להביא לך את העתיד, זמין כבר באייפון/גלקסי וכו' הנוכחיים. לא תמיד צריך לזלזל, מספיק לגגל:

http://www.google.com/search?hl=en&q=poqwemat#q=powermat&hl=en&sa=X&prmd=imvns&source=univ&tbm=shop&tbo=u&ei=AwQPUMCRCOeY1AW20oHADQ&ved=0CG8QrQQ&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=7228654ec4737884&biw=1280&bih=855

אני מכיר את המוצר הזה. זה כמו לשים את הפלואנס החשמלית על גרר ולהגיד שהטווח שלה הוא הטווח של הגרר.

emotion of motion

פורסם

קצת אוף טופיק לנושא. מכירים את הסיסמה של בטר-פלייס?

"היא לא מתאימה לכל אחד, רק למי שנמאס ממחירי הדלק"

העברית כאן שגויה ורצוצה.

אם כבר, רק למי שמאס במחירי הדלק או רק למי שנמאס לו ממחירי הדלק.

בקיצור, לא רק המכונית טעונה שיפור...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני חושב שאתה טועה. אגסי טען שהתחנות הן וורסטיליות - כלומר יתאימו לסוגים שונים של מכוניות ושל סוללות.

בקיצור, לא רק המכונית טעונה שיפור...

איזה קטע... באמת מביך. מקווה שהם קוראים כאן ויוכלו לתקן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
קצת אוף טופיק לנושא. מכירים את הסיסמה של בטר-פלייס?

"היא לא מתאימה לכל אחד, רק למי שנמאס ממחירי הדלק"

העברית כאן שגויה ורצוצה.

(עריכה) בסרט הפרסומת דוקא כתוב נכון.

http://mizbala.com/?p=50427

ScreenHunter_01 Jul. 25 10.59.jpg

ScreenHunter_02 Jul. 25 11.06.jpg

:turn-l:
פורסם
1. נציג בטר פלייס כבר ענה בשרשור הקודם שהחימום הוא ע"י גוף חימום טבול + נוזל קירור. אכן חבל, אבל זה מה יש.

ככה זה כשמשקיעים מליארד דולר בפיתוח...

להטעין בטריה של אייפון שמכילה 5Wh, ולבזבז כמות דומה בהמרה

האמנם זו היעילות, גם בהספקים גבוהים? יש סימוכין לכך? אני לא טוען שזה לא נכון, פשוט אשמח לראות מקורות.

חישוב קטן לפי הנתונים שבציטוט:

250 kwh / $ לסוללה הנוכחית של הרנו פלואנס (הנחה מחמירה שאגסי בחר בסוללה זולה)

400 kwh / $ לסוללה החדשנית lithium titanate

12000 euro מחיר הסוללה של הרנו (ציטטתי קודם ממגזין אוטו)

לפי עלות של 250 לקווט"ש, הסוללה עולה ליצרן 22*250=5500$ ולא 12000 יורו.

גם לפי עלות של 400, זה יוצא 400*22=8800$, שגם זה די רחוק מהמחיר שפורסם.

דני

פורסם

לפי עלות של 250 לקווט"ש, הסוללה עולה ליצרן 22*250=5500$ ולא 12000 יורו.

גם לפי עלות של 400, זה יוצא 400*22=8800$, שגם זה די רחוק מהמחיר שפורסם.

דני

צריך להשוות על אותו בסיס.

הפרסום שציטטתי:

detailed cost modeling of batteries done at Argonne National Laboratory for the various chemistries indicate that in high production volume (greater than 100,000 packs per year), the costs to the OEMs of all chemistries can be in the range of $250-400/kWh depending on the battery size (kWh energy stored). The lithium titanate chemistry is projected to have the highest cost, but it also will have the longest cycle life.

מחירים אלה בהנחה של:

1. יצור המוני

2. can be in the range of $250-400/kWh , כלומר יתכן שזה עדיין לא הגיע לטווח הזה.

3. מחיר ל OEM , בניגוד למחיר לצרכן הסופי.

לכן נראה לי שעדיף להתיחס ליחס המחירים בין סוגי מצברים שונים, במקום למחיר שפורסם.

יהודה

פורסם
אני חושב שאתה טועה. אגסי טען שהתחנות הן וורסטיליות - כלומר יתאימו לסוגים שונים של מכוניות ושל סוללות.

.

אין ספק שניתן להתאים אותן. אבל לתכנת אותן לסוג רכב חדש, ולבנות מתקני אחסון חדשים, וזרועות חדשות, והתקני טעינה חדשים, ולהתחשב ברוחב סרנים שונה, וכו' וכו'... נשמע לי יקר.

פורסם

אם אכן ישנה עתודת דלק ל- 40 שנה הקרובות הרי שמכוניות הבנזין יישארו איתנו הרבה אחרי שלהרבה מאיתנו ישללו את הרישיון בעקבות זיקנה. ככל שיכנסו יותר מכוניות חשמליות תרד צריכת הדלק בעולם ולכן המאגר יספיק ליותר שנים.

שאלה קצת טכנית. איזה "הילוכים" יש ברנו החשמלית, האם יש רק P R D N ? אם כן מה עושה מי שהתחממו לו הבלמים בירידות לטבריה?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...