Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגסי התראיין לפני ממש כמה דק' בתכנית חסכון ואמר "רישתנו את הארץ ב-40 תחנות הטענה בכל כבישי ישראל תוך שהמרחק בין תחנה לתחנה לא עולה על 40 ק"מ לכל היותר".

האמנם?

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4259786,00.html

אלכס, אל תשיב מתוך מגמה. להטעין אפשר בכל מקום. להחליף סוללה אפשר רק במקומות יעודיים, ובתקווה שלא יהיה תור. כפי שתוכל לראות בלינק שצירפתי, רנו (!) עובדים כעת על הטענה אלחוטית, כפי שיש היום לאייפון וכו'.

ואללה? אפשר להטעין בכל מקום? אני לא ראיתי שקע חשמל מצורה שעוד לא ידועה (הרי לא ידוע לנו איזה שקע צריך בשביל ההטענה המהירה הזאת) עומד בצד הדרך.

אולי יש לך איזה אייפון 8 עם טעינה אלחוטית כמו שאתה רואה שקעים מהעתיד בצד הדרך. באייפון הנוכחי אין שום טעינה אלחוטית.

אין לי שום בעיה עם החלפת סוללות במקום טעינה מהירה, אבל כדאי להבין את היתרונות והחסרונות של כל שיטה.

טעינה מהירה אינה תלויה בצורת הסוללה.

כל יצרן מפתח את הסוללה שהכי מתאימה לצורת הרכב שלו.

היצרן יכול להוציא בעתיד צורות חדשות ושונות של בטריות בלי שום בעיה, שזה דבר שמצריך שדרוג של כל התחנות החלפה הקיימות.

ברכב לא צריכים מנגנונים מיוחדים של טעינה/פריקה או חיבור/ניתוק.

עמדת טעינה כזו הרבה הרבה הרבה יותר זולה מתחנת החלפה.

תאר לך שבמחיר של תחנת החלפה אחת פורסים 100 עמודי טעינה מהירה.

תחנות החלפה יקרות, מחירן כנראה מעל מיליון דולר. לכן מנסים לחסוך בהן ולשים רק 40 על כל הארץ.

לא היה עדיף לשים 4,000 עמודי טעינה מהירה?

שתוכל להימנע מלסטות מהמסלול שלך לצורך חיפוש תחנה?

שתוכל לסחוט את טווח המצבר עד האחוז האחרון של הסוללה כי כל כמה קילומטרים יש מקום לעצור ולטעון רגע ?

שתוכל למלא רק רבע סוללה ולהמשיך אם אין לך צורך ביותר?

אולי אפילו הפיזור יהיה כל כך נוח, שלקוחות רבים יעדיפו לחסוך כסף רב, ובמפתיע דווקא יזמינו את האוטו עם סוללה קטנה יותר, מה שגם ישאיר יותר מקום באוטו.

ברגע שטעינה מהירה תגיע ל 5 דקות אין שום הצדקה לקיומן של תחנות החלפה למעט אולי הנוחות בכך שלא צריך לצאת מהאוטו.

היום אנחנו נוסעים על בנזין. מישהו מעוניין במנגנון להחלפת טנק דלק ריק בטנק דלק מלא?

לא הלקוחות ולא היצרנים.

הרי כל יצרן מתקין מיכל דלק בצורה שונה לפי צרכיו, והלקוחות פשוט ממלאים אותו עם צינור. צינור שמתאים לכל רכב קיים או עתידי.

מה גם שסוללה זה דבר הרבה יותר גדול ממיכל דלק ולכן קריטי איך לעצב אותה כך שתתאים לרכב.

לדעתי הצורך להתאים את כל העולם לתחנות ההחלפה והסוללות שלהן רק יגביל ויאיט את המעבר לרכבים חשמליים.

יש הרבה טכנולוגיות שמפותחות היום שיש להן יתרונות רבים על הטכנולוגיה הקיימת. בטכנולוגיה העתיד בד"כ טוב יותר. הייתרון של הפתרון של אגסי הוא שהוא עובד עכשיו וישתפר בעתיד (כמו כל טכנולוגיה). לגבי שאר הדברים שבפיתוח, לא ידוע אם וכאשר זה יגיע לשוק ומה יהיו היתרונות והחסרונות של זה.

emotion of motion

פורסם

אגב טעינה אלחוטית: ניסן מציעים את הליף עם טעינה בהשראה (הם בונים את המשטח מתחת לחניה שלך). הקאטצ' הוא שזה עולה 10K ליש"ט (אאל"ט).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני לא מבין את הקטע. בשביל לחסוך חיבור שקע לתקע שווה להתעסק עם שדות מגנטיים חזקים ואובדני הספק בהמרות?

:turn-l:
פורסם

אם היה לי כסף, והייתי eco-mentalist, הייתי בוחר בפתרון הזה בשל הנוחות והאסטטיות שלו. תחשוב על זה ככה: אתה בא הבייתה, מחנה את הרכב וזהו. קם בבוקר והוא טעון - בלי לחבר כבל ובלי להתעסק בשום דבר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

זו שאלה מעניינת לכשעצמה. אנחנו הרי מוקפים בשדות כאלו כל הזמן. למישהו יש מושג מהו היחס בין שדה אלקטרומגנטי כזה לבין "שדה יומיומי"? ואם לא, מהי עוצמת השדה הזה?

אם החשיפה היא פחות או יותר זהה למה שאתה מקבל ממילא מכבלי חשמל וכאלה, אז אולי זה לא משנה כ"כ.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אגסי התראיין לפני ממש כמה דק' בתכנית חסכון ואמר "רישתנו את הארץ ב-40 תחנות הטענה בכל כבישי ישראל תוך שהמרחק בין תחנה לתחנה לא עולה על 40 ק"מ לכל היותר".

האמנם?

לא, יש מקומות שהמרחק הוא מעל ל-100 קילומטר. ולדעתי, יש מקומות במיוחד באזור ים המלח, עם 40-50 מעולת בקיץ, שהסיכוי להספיק להגיע לתחנה הוא בעייתי מאוד. כמובן שמישהו צריך לנסות את זה אבל לפי מה שכתבו כאן על המכונית, זה מאוד מאתגר ודורש נהיגה מאוד חסכונית.

פורסם

למיטב הבנתי מדובר ב-38 תחנות שמתוכן פעילות כרגע רק 12, ותוך שבועות ספורים 18, כולל התחנה הצפונית והתחנה באילת. אני רק מדמיין לעצמי כמה משעמם יהיה ל"מתדלק" האילתי שישב במשך שבועות שלמים ויחכה ללקוחות :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
למיטב הבנתי מדובר ב-38 תחנות שמתוכן פעילות כרגע רק 12, ותוך שבועות ספורים 18, כולל התחנה הצפונית והתחנה באילת. אני רק מדמיין לעצמי כמה משעמם יהיה ל"מתדלק" האילתי שישב במשך שבועות שלמים ויחכה ללקוחות :wink:

אגסי אמר בתוכנית כי נסיעה מת"א לאילת תחייב רק שתי החלפות - כל אחת ל-5 דק'.

עוד ציין בראיון (במפורש) שישנן סה"כ 40 תחנות שכבר נמצאות בקרקע וכבר נבנו (ופירט וציין אודות 2 מהן כדלהלן - 'השבוע נפתחות התחנות החדשות במחניים ובאילת ויאפשרו נסיעה מדן ועד אילת').

לינק לראיון, כאן.

עוד אמר מפורשות כי - "המרחק בין תחנה לתחנה לא עולה על 40 ק"מ לכל היותר" - ch2856 - אתה אומר שהוא מטעה?

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

כיום המרחק בין תחנה לתחנה עשוי להיות גדול יותר מ-40 ק"מ, כי לא כל התחנות פתוחות. כשהן יהיו פתוחות אז לפחות לפי המפה שבאתר של בטר פלייס, עדיין יהיו יותר מ-40 ק"מ בין התחנה שליד יטבתה לתחנה הצפונית אליה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפי אתר בטר פלייס יש 36 תחנות בשלבי הקמה שונים. לפי המפה 38.

http://israel.betterplace.com/the_solution/bss/bss-map/Pages/default.aspx

כאשר מבחינת מרחקים יש כמה רחוקות-

נסיעה לאילת דרך הערבה:

מערד לספיר = 93 ק"מ

מספיר ליוטבתה = 87 ק"מ

ואם באת דרך מצפה רמון:

ממצפה רמון ליוטבתה = 110 ק"מ

שי אגסי כנראה היה צריך לתמצת בראיון מפאת חוסר הזמן, ולכן הזכיר שהמרחק בין התחנות לא עולה על 40 קילומטר , אך לא הזכיר שזה למעט אזור הנגב.

יש פה כמה חברי פורום שטוענים שעם רגל כבדה לא תגיע ל 110 קילומטר.

פורסם
אני לא מבין את הקטע. בשביל לחסוך חיבור שקע לתקע שווה להתעסק עם שדות מגנטיים חזקים ואובדני הספק בהמרות?

גם אני לא מצליח להבין את הקטע.

לחסוך חיבור וניתוק של תקע בשביל להטעין בטריה של אייפון שמכילה 5Wh, ולבזבז כמות דומה בהמרה - לא נורא. הבזבוז הוא שליש אגורה נוספת בחשבון החשמל (ועוד טיפה אם קיץ ומפעילים מזגן וגם מסלקים את החום הזה)

לחסוך חיבור וניתוק של תקע בשביל להטעין בטריה של פלואנס שמכילה 22000Wh - נשמע לי אידיוטי.

בוודאי שהן פתוחות 24/7...

אגב, לקוחות מהמגזר הערבי ישמחו לדעת אם התחנות (לפחות בצפון) פתוחות 24/7/365 כולל יום כיפור.

אני מנחש שלא. אולי בכיפור הבא אני אסע באופניים לתחנה הקרובה למקום מגורי ואבדוק אם יש מישהו בבית...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...