Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מתכוון חוטאת למטרה של אגסי ;-)

כי אם אין בקרוב רכב אחר משפחתי מקביל, אז היא כן חלק חשוב (אם לא "ה"חשוב) עבור כל צרכניו, לא?

ברור שהיא חלק חשוב עבור הצרכנים הנוכחיים, אבל כאמור אלו הם ה-early adopters שמוכנים להתפשר על הפלואנס בשביל להיות ה"מחושמלים" הראשונים. מבחינתי (אישית, כן?) אילו הייתי אחד מהם, הפלואנס בוודאי לא הייתה deal breaker. מכיוון ש(תודה לאל) אני עדיין רוצה את המכונית שלי מרעישה ומזהמת, אוותר בינתיים על המהלך. לפחות עד שמחליפת הטסלה תגיע במחיר נורמלי :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היום בצהרים עברה לי המחשבה בראש "אולי אבא יחליף לפלואנס החשמלית", תפור עליו.

יש מצב שמתי שהוא יחליט להחליף את המכונית הסביבתית הנוכחית שלו, (גראנד שירוקי), הוא יעבור לחשמלית.

יכול להיות מצחיק, מקיצון אחד לשני.

רק חבל שהיא לא מגיעה ברמת איבזור קצת יותר גבוהה, כמו מושבי עור מלאים, מושבים מחוממים, מראות מתקפלות אוטומטית, הנעה בלי מפתח, מפתח חכם וכו

אם הדגם המאובז שיש כיום- דינאמיק, היה מגיע בתצורה הזאת, אין ספק שזה היה הרכה הבא של אבא.

נ.ב.

המכונית כמכונית היא אחלה אם באמת ממקמים אותה בין המזדה 3 ל6.

היא מאוד נעימה לנסיעה (חוץ מההגה המרגיז, אבל זה לא משהו שמעניין את הרוב), היא חזקה יחסית למתחרות, לדעתי היא מספיק חזקה גם בסביבות ה80-110.

אנשים הרגו אותה פה ואמרו שמ60 היא כבר חלשה, זה ממש לא נכון.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

כאן יש נקודה ראשונה של אי הבנה, כי אני - וכנראה לא רק אני - חשבתי שהמטרה היתה לשאול את אנשי ב"פ את כל השאלות הקשות מהן התחמקו שוב ושוב, בצורה כזאת שלא תאפשר שום התחמקות.

אנסה לענות בצורה מעט שונה.

אני חושב שהבהרנו שהאיש אמן בשיווק. אני לא מתבייש לומר גאון.

האם אתה חושב שמול כח טבע שכזה, השואל שולט בשיחה?...

נשאלו שאלות, חלקן קשות חלקן טובות, וקיבלנו תשובות. לעיתים לא על השאלה, אבל כדי לקבל תשובות כנות, צריך לעבור מלחמת התשה עם מח חריף מאד במשך יותר מאותם 3 שעות שבהן דיברנו איתו.

היא מאוד נעימה לנסיעה (חוץ מההגה המרגיז, אבל זה לא משהו שמעניין את הרוב), היא חזקה יחסית למתחרות, לדעתי היא מספיק חזקה גם בסביבות ה80-110.

אנשים הרגו אותה פה ואמרו שמ60 היא כבר חלשה, זה ממש לא נכון.

ההגה הזה עצבן אותי אבל התרגלתי מהר (מדיי, יש לומר). מעבר לזה, אני מסכים איתך. עליתי על הפלואנס כשאני רגיל כבר כ-4 שנים לליסינגומטית ממוצעת ונדהמתי מכמות הכח שיש לרנו. אם כבר, זה רק שכנע אותי לרכוש רכב בנזין חזק יותר...:wink: נראה איך יילך בעסק :lol:

האם ייתכן שאלו שהתלוננו קיבלו רכב "עייף" או עם תקלת חשמל כלשהיא (רנו, תקלת חשמל, הגיוני- לא? :lol: )? מאחר ולא השווינו בין הרכבים שלנו בתוך הקבוצה, לא ניתן לענות על השאלה. מבחן השוואתי באותו מסלול, מספר נהגים שונים על אותו רכב, ואחר כך מתחלפים עם רכב אחר מתוך הקבוצה, היה עונה על השאלה הזו היטב. זה חסר לי קצת כשחושבים על כמות הנגיעה ב"חולשה" המתוארת כשאני הרגשתי רק עצמה בריאה מהמנוע.:arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מושבים מחוממים? רציתי לשאול מי צריך בארץ מושבים מחוממים אבל אז הבנתי שיש פה קטע אחר בכלל- גופי חימום צורכים המון חשמל...

אחד הדברים שהבנתי בפגישה עם אגסי הוא שהפלואנס הנוכחית היא לא העיקר - היא רק הפתיח שמאפשר את ההפעלה של כל מערך השירות של בטר-פלייס, מתוך כוונה שיהיו מכוניות חשמליות נוספות בעתיד הקרוב.

השאלה כמה קרוב.

כבר התבשרנו שהזואי תימכר ללא סוללה מתחלפת, ואני מניח שהסיבה היא שצריך להסב את כל תחנות ההחלפה כך שידעו לטפל גם בסוללה של הזואי שהיא שונה בצורתה לחלוטין (שטוחה ורחבה במקום עומדת וצרה).

מכיוון שתחנות ההחלפה גם ככה מושלמות באיחור גדול (מאוד) ביחס להצהרות של אגסי, סביר להניח שלא יעכבו את זה עוד בשביל להיכנס לסרט של התאמות לסוללה של הזואי (ואם אתם באים מעולם התוכנה, אז תנו לי לחדש לכם שבהנדסת מכונות הוצאת והפצת "עדכון גרסה" זה חתיכת סרט)

פורסם

משיחות שהיו לנו עם עובדי החברה המשתמשים ברכב כבר כמה חודשים, ההזקקות לתחנת החלפה היא לא מאוד רבה (ובוודאי שתהיה פחותה ברכב כמו הזואי שהוא יותר לשימוש עירוני-פרברי).

אני משער שעם הגידול בכמות כלי רכב החשמליים גם מספרן של עמדות הטעינה יגדל מאד, וגם עלות ההקמה וההתאמה של תחנות ההחלפה תרד, ואז אולי נראה זואי (ודגמים אחרים) עם סוללה מתחלפת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

השאלה הבסיסית היא כשאנחנו נוסעים עם הרכב הרגיל שלנו מתי אנחנו מתדלקים. כמה מכם מתדלקים רק כשהמנורה נדלקת (שווה לסוללה טעונה כמעט במלואה ב ZE)?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני רוצה להסביר למה אני מתחתי ביקורת על התגובות של נציגי הפורום לאחר הביקור בב"פ:

הבעיה היא לא שהבאתם תשובות של ב"פ - זה יפה מאד. וגם ההתרשמות מהנסיעה במכוניות עשתה (עלי לפחות) רושם טוב ומקצועי, במיוחד מפני שהיו דיעות שונות של אנשים שונים. גם העובדה שהצלחתם להוציא מאנשי ב"פ הודאה בכך שכמה וכמה טענות שהם טענו/טוענים אינן נכונות:

גם היא נזקפת לזכותכם ללא ספק. כך שעד כאן הכל טוב ויפה; אבל:

ולמרות שלא היה חדש, ראינו תגובות כאלו:

ולכן, אם מחברים את "אין חדש" עם "שיניתי את דעתי", מקבלים תגובות כאלו:

ותזכרו שהציפיה היתה זאת:

ולכן, לדעתי, למרות שהבקורת היתה אולי קצת מוגזמת, היא לא היתה חסרת בסיס.

דני

אין ספק, הוארתי.

אם היתה אלפא חשמלית אני חושב שהייתי מזמין:-)

סתאם, אני עוד לא יודע אם שוכנעתי או לא כי שי אגסי הוא אדם בעל כושר שכנוע וסחיפה כזה שצריך עוד זמן לעבד את המידע ולהפריד את השווק מהאמת.

רשמים נוספים בהמשך.

שמע דני, אני לא יודע לגבי הציטוטים של האחרים אבל לגבי שלי האמת פה מול עיניך ומול עיני יתר קוראי השרשור.

הנה המשפט החלקי שהוצאת מההודעה שלי אל מול ההודעה השלמה.

אני חייב לאמר שאני מתקשה להבין. מילא להוציא דברים מהקשרם ולהציג את זה במשמעות הפוכה ממה שכתבתי אבל לפחות תעשה את זה עם קצת שכל, הרי ההודעה המקורית נמצאת כאן.

פורסם
חיים שיעורים לבחינת הבגרות בחשבון

ציטוט מגלובס 'כלי רכב: מס קנייה בשיעור 83% (עם הנחות לפי קבוצות זיהום), מכס בשיעור 7% ומע"מ כמובן. סך-הכל: עד 127%.'

שיעור בחשבון ( ונפשט אותו )

המיסוי על הרכב הוא 100% . ויש לזכור ששיעור המע"מ הוא 15% נראה לי כי הוא 16%

100% ממה? עלות הרכב עד לבואו למדינת ישראל ונניח לרגע שהעלות הזאת היא 40K

החישוב בגדול , הוא מכס על העלות שהיא ה 40

על העלות + המכס מוטל מס קניה

ועל התוצאה של כל אלה מוטל מע"מ

וקיבלנו 80K

היבואן מזדכה על המע"מ שהוא שילם 10K והעלות עבורו הוא 70K לא מובן. היבואן לא משלם את המע"מ אלא מגלגל אותו הלאה.

40 עלות המוצר ו 30 מסים.= סה"כ עלות הרכב

כעת הוא בא למכור את הרכב , לליסינג הוא ימכור זאת ב 90K, לצרחן הפרטי ב 120K

שני הסכומים כוללים כמובן מע"מ

לצרחן המע"מ הוא בסכום של כ 16K ובנוסף המיסים ששילם היבואן 30K סה"כ 46K מתוך 120K מצטער, פה איבדתי אותך. חשבתי כי סך המס לאזרח הוא 56 אש"ח בנקודה זו (קצת פחות מחצי כפי שסברתי)

במכונית החשמלית המיסים הם לא 30 אלא נמוכים יותר או גבוהים יותר כי העלות לא ידועה לנו אם היא זולה יותר ממכונית רגילה.

ציטוט נוסף מגלובס (29/04/2012) 'בהתאם למהלך הנוכחי שגובש ברשות המסים, שיעור מס הקנייה לרכב חשמלי יופחת מ-10% ל-8% לשנים 2012-2013 - שנחשבות ל"שנות החדירה" של הרכב החשמלי לישראל - ושיעור מס הקנייה על רכב היברידי יישאר ב-2013 30% במקום העלאת המס המתוכננת ל-45%.'

בהנחה שמדובר באותה עלות הרי המיסוי לא היה 30 אלא פחות בוא נגיד רק 10K בהנחה כי מדובר על מיסוי של 10% אז בוא נגיד רק 4 אש"ח

לכן אצל הצרחן הסופי סה"כ המיסים יהיה 26K לעומת 46K ברכב הרגיל או רק 20K הפרש ולא 60K להבנתי מדובר על 20K לעומת 56K והפרש של 36 אש"ח.

עכשיו קרסו ישלם מס הכנסה על רווחיו שהם מחיר המכירה104K ( ללא מע"מ ) בניכוי עלות הרכב 70K + הוצאותיו נניח 10K כלומר הרווח יהיה 24K ועל זה ישלם 25% מס שהם6K

אגסי ישלם מס הכנסה על רווחיו שהם מחיר המכירה 104K ( ללא מע"מ ) בניכוי עלות הרכב 50 + הוצאותיו נניח 10K כלומר הרווח יהיה 44K ועל זה ישלם מס של 25% שהם 11K

ולכן סה"כ "ההפסד" למדינה הוא לא 60K ולא 20K אלא רק 15K ישה, אני מתנצל מראש אבל אע"פ הפירוט שלך לא הצלחתי להבין את המספרים.

-המיסוי המוטל על רכבי BP נמוך.

-תשלום מס ההכנסה הוא על הרווח, האם BP מגיעה לרווח כלשהו היום ומשלמת עליו מס?

-המחיר האמיתי של רכבי BP אמור לכלול את מחיר הסוללה ולמעשה את המיסוי עליה כחלק אינטגרלי מהרכב, כלומר מחיר הרכב אמור להיות כ 200 אש"ח ולא 120 אש"ח. אני לא בטוח שהמיסוי הנוכחי על הסוללה כיום נגבה באופן מלא או מקוזז בסעיפי פחת, שכירות ואחרים.

תכלס, נראה לי כי ההפרש המדובר גבוה מהסכום עליו אתה מדבר.

כמובן לזה ניתן להוסיף את "הרווח" מתרעלת נמוכה יותר שפירושה הוצאה קטנה יותר במערכת הבריאות וכו' וכו' וכו'

כל אחד לפי השקפותיו .

בשלב הנוכחי שבו כמות כלי הרכב החשמליים תהיה קטנה לא ישנו פסיק במיסוי על מוצרים / שירותים אחרים .

ברור שאם מחר מחצית מכלי הרכב העולים על הכביש יהיו חשמליים מערכת המיסוי תגיב בהתאם ותשנה .

אנחנו רחוקים משם מאודדדדדדד

אתה מחמיץ את הטיעון שלי. באופן עקרוני לא משנה אם ההפסד בגבייה (וללא מרכאות, המשמעות היא כי תקבולי המס אכן קטנים) הוא בסכום כזה או אחר, מה שמשנה הוא שכדי להקטין את זיהום האוויר בערים ניתן לנקוט בשיטות זולות יותר (ציינתי כיצד).

החזון של אגסי הוא להיות חברת "דלק" מסוג חדש ולא להיות סוחר / יבואן מכוניות . יש לנו כבר אחת כזאת, קוראים לה ח"ח. אני חושב כי אתה מתכוון ל"חברת טכנולוגייה יחודית (החלפת סוללות) מסוג חדש"

כדי לממש את הרעיון , נכון להרגע הוא חייב גם לדאוג להבאת מוצרים המתאימים לחברת הדלק שלו.

אני מאמין שהפעילות הזאת תיזנח על ידו ברגע שיהיו מספיק יבואנים שיביאו חשמליות והוא יוכל למכור להם את החשמל שלו. החשמל שלו? מה הערך המוסף של ה"החשמל שלו"? כלקוח, אעדיף לטעון בעמדת טעינה שתהייה הזולה/נוחה ביותר. כיום ובעתיד היחודייות שלו תהיה "החלפת סוללות" בלבד, בזמן שטעינה תוכל להיות פרטית או ע"י ספקים אחרים.

וכל הישיגיו בקבלת הטבות מן המדינה תינתנה גם לחשמליות אחרות באופן אוטומטי.לא משהו שיהיה אקסלוסיבי עבור הטייקון עופר אך מן הסתם יהיה אקסלוסיבי בנוגע לתימחור לצרכי מס של רכבים חשמלים נטולי סוללה.

החישוב שעשיתי לגבי רווחיות היבוא מבוסס על כך שהעלות זהה , אין לי שמץ של מושג האם זה כך במציאות , בוא לא נשכח שיש לו גם סוללה במשוואת העלות.

מה שאתה וחיים אומרים זה: נחייב שימוש בצמיגים ירוקים ונקבל 5% הפחתה נחייב שימוש במצמד כפול ונקבל עוד 10%, נחייב ... כאשר כל זה יורד בבת אחת עם רכב חשמלי. לא ממש מדויק, החיוב הכפוי מהווה מיסוי (סמוי) שצריך להתחשב בו. מה שכתבתי בנוגע ליחס עלות/זיהום לוקח בחשבון את המיסוי הזה ואת הסיבסוד הישיר, אני טוען כי הפיתרון האופטימלי (שים לב, לא מדובר על מניעת זיהום מוחלטת) אינו בשימוש ברכב חשמלי טהור אלא בדרכים אחרות.

אני אוסיף עוד משהו קטן. מעבר לרכבים עם סוללות, זה למעשה אולי הדבר היחידי שיכול להפוך את האנרגיה הסולרית לדבר שימושי באמת, שכן הבעיה של אנרגיה סולרית זה חוסר היכולת לאגור אותה ושימוש בסוללות ברכבים, יכול לסייע לכדאיות של זה. אנרגיה סולרית גבולית מבחינת כדאיות כלכלית בטכנולוגיה הנוכחית. שימוש ברכבים חשמליים אמנם מגדיל את הכדאייות אך הוא לא יהפוך אותה לדבר שימושי באמת.

רונן, אתה אמיתי?

כולכם מוזמנים לשטיפת המוח של אגסי במרכז המבקרים!

(רונן) תבדוק מה הבן אדם עשה בחייו, עם אילו מנהיגים הוא נפגש ובאילו נסיבות, ואחר כך תקשיב לו. הוא פשוט ממגנט. איש מכירות מדהים שיכול למכור ארטיק לאסקימואים ולשכע אותם שהמקל בהשאלה. וואו, מדהים. אני משום מה רק רוצה לשמוע על הפיתרון/המוצר ללא ההצגות מסביב.

כאן נספר לכם איזה נפלא זה מכונית חשמלית גם אם אין חשמל במדינה להטעין אותה.

(רונן) בשביל זה המציאו את הטעינה המנוהלת ברשת החכמה - כדי שהטעינה תתרחש בשעות שהעומס נמוך. ואם אתה צריך טעינה בשעות העומס - קפוץ לתחנה הקרובה והחלף סוללה לסוללה טעונה 100%.

נספר לכם איזה כיף לנסוע לאילת ולהחליף 4 סוללות בדרך (אפילו שאין עדיין נקודות החלפה)

(רונן) יהיו תחנות על כביש הערבה עד סוף 2012. כמה פעמים בשנה אתה נוסע לאילת? 1? 2? אפשר לחיות עם 2 החלפות (לא 4!) של 5 דקות בדרך. לאילת בפלואנס חשמלית? תחנות על כביש הערבה עד סוף 2012? יש לך את זה מוקלט ממופעי אגסי? נו טוף, חמישה חודשים ואני סופר...

ואיזה בגאז' ענק יש לפלואנס החשמלית שתוכלו להכניס בו את כל הצ'ימידן הקטן שלכם.

(רונן) נכון, זו בעייה. תרוקן את הבגאז' מהשטויות שיש שם בד"כ ותלמד להתנהל עם בגאז' כמו של i30. זה לא כל כך מסובך. למה בקטן? קשור את העגלה/חיתולים/ארגז כלים על הגג. מה צריך בכלל את הדבר הזה מאחורה? הרי כל לבנוני ממוצע יספר איך הוא לוקח חצי בית למעלה. לפחות יהיה לי טיעון טוב לדייאטה לאישתי "מותק, או תכניסי בטן או משאירים ילדים בחנייה":-)

בואו לשמוע איך העולם מכור לנפט ומזהם את האוויר אבל לא נספר לכם שייצור החשמל בישראל מזהם את האוויר לא פחות.

(רונן) זה פשוט לא נכון! חברת החשמל מטפלת בעשן שנפלט בתהליך ייצור החשמל והארובות שלה מעיפות את העשן לגבהים כך שהוא לא מזיק לבני האדם. ואם יום אחד יתחילו לייצר חשמל בשיטות ירוקות - שיטות מוכחות שכבר עובדות במדינות יותר מפותחות - כולם רק ירוויחו.

בואו לראות איך קונים פלואנס חשמלית בלי סוללה רק כדי שנוכל לכבול אתכם להסכם של שנים בלי שתוכלו לעשות עם הרכב כלום בלעדינו.

(רונן) כיום כבר יש אפשרות לרכוש את הסוללה ולא להתקשר עם בטר פלייס. אבל מה אכפת לך אם הרכיב הכי בעייתי באוטו הוא לא שלך??? אתה פטור מלדאוג להספק, לקיבולת ולתחזוקת הסוללה. תמיד תהיה לך סוללה מהדגם החדיש ביותר ובחינם! יש! ההרכיב הכי בעייתי באוטו (הבעייתי והמוגבל) מועבר לאחריות של... היצרן? לא. המשווק? כן:?

עוד טענות? מלא, אבל כבר מאוחר.

נכון,

היא לא מתאימה לכל אחד (היום), אבל מי שיעמוד מהצד ויחכה לראות מה קורה, יתקע עם רכב בנזין שאף אחד לא ירצה לקנות, וימשיך להרעיל אותך ואותנו ואת ילדנו. אה, יש לך אולי S-Class משומשת למכירה? אני מבטיח לך כמה ג'ובות שבזמן שאף אחד לא ירצה לקנות אותה

פורסם
אתה מתכוון חוטאת למטרה של אגסי ;-)

כי אם אין בקרוב רכב אחר משפחתי מקביל, אז היא כן חלק חשוב (אם לא "ה"חשוב) עבור כל צרכניו, לא?

א. החזון של אגסי לעולם להנעה חשמלית גדול בקנה מידה מאיכות הפלואנס, וההנחה הלגיטימית היא שהרכב הבא יהיה טוב יותר, כך שהחסרונות של הפלואנס הם לא יותר מ"פרט טכני" - גם עבור ב"פ וגם עבורי, כאחד העם.

ב. הקהל הרחב הוא לא מוגדר כקהל היעד, בשלב זה- אלא רק אלה שאוהבים "להקדים" (ובעיקר לספר לחבר'ה), או ציי רכב שמבחינתם החיסכון בעלויות יותר מהותי מהבגאז'.

ג. תראה, כדי להוביל שינוי כמו שאגסי רוצה, אתה חייב לרתום את כל העולם ואשתו - ובעיקר את הפילגש. אין לי ספק שאת ההישגים של שי אגסי אי אפשר לבטל בטענות נגד מכונית שמיוצרת במפעלי רנו, והיא (בשלב הזה) "ברירת מחדל". אני בטוח ששי אגסי מכיר את החסרונות של הפלואנס (גם אם הוא לא מנפנף בהן, כאיש מכירות...), וקהל היעד מוגדר בהתאם.

לגבי הזואי - אתה יכול להטעין אותה עם עמדות של ב"פ, גם אם אתה לא יכול להחליף סוללה. פחות טוב, אבל מי שמתאים לו - שיקח, ומי שלא - לא. לטעמי ממילא כל עניין החלפת הסוללה הוא מגוכך, וכרכב עירוני היא יכולה להתאים יופי גם בלי החלפת סוללה.

סה"כ הפרויקט של אגסי (ולא משנה איך תקראו לזה) מרשים, גם אם אני לא "בקו אחד" עם הפתרונות שהוא מציע, אי אפשר להישאר אדיש מול ההישגים הללו.

dirty old man

need love too

פורסם

חיים:

1) זה106% לא 127% והתוספת של 7% מכס זה רק עבור רכבים ממדינות להן אין הסכם סחר חופשי עם ישראל כדוגמת יפן. ביחד עם מרכיב ההפחתה של המס הירוק, המיסוי האפקטיבי כיום עומד על 67%.

2) לגבי סולארי, זה באמת רק לשם הדוגמה, אבל אין ספק שזו טכנולוגיה לא בשלה כיום וממש לא כלכלית וגם השימוש בה כיום מסובסד ע"י חברת החשמל. ישנם פיתוחים חדשים בתחום, אבל אותם נראה רק בעוד מספר שנים (פיתוח ישראלי דרך אגב).

3) אני רחוק מלהיות מומחה בזיהום אוויר:). וזה עוד לפני בכלל האפשרות להתווכח בלי די בנושא ה-CO2 והאם העולם באמת מתחמם כתצואה מכך

פורסם

סיכום קצר מהזוית שלי:

אגסי יודע להצית את הדמיון ולהחדיר תחושה שהכל אפשרי.

כשבודקים את העובדות מגלים שהמציאות וההבטחות רחוקים מאוד.

המכונית רחוקה מלהיות מושלמת וחבל, כי היא לא האישיו של הרעיון אבל כן מפריעה לצבירת מסה של לקוחות.

לא היה סיכוי מעולם להריץ מדינה שלמה ללא נפט רק ע"י העברת צי הרכב הפרטי לחשמל.

הפחתות ה co2 של מדינת ישראל כולה יפחתו רק במעט, אפילו אם יהיו פה 2 מיליון רכבים חשמלים (שלא לדבר על 100,000 בלבד).

טעינה מנוהלת אינה נדרשת ב 5 השנים הקרובות, כי 100,000 מכוניות חשמליות דורשות תוספת ייצור של 1% בלבד. תוכנית רשת-חכמה ארצית לכל מכשירי החשמל כן תוכל לחסוך למדינה ולאזרחיה כסף וזיהום.

הוצאת זיהום ממרכזי הערים היא מבורכת, אך באותו כסף יכלו להשיג יותר אויר נקי אם היו גורטים רכבים ישנים ועוברים לאוטובוסים עירוניים על גז.

בכתבה האחרונה על בטר פלייס באתר כלכליסט, התגובה המומלצת ביותר היתה זו שביקשה מאגסי תוכנית ליסינג פרטי על הרכב. זה מראה כמה זה מרתיע את הציבור שהלקוח הוא זה שמסתכן עם ירידת הערך ועם הספק כמה טוב יהיה השירות בכלל.

הפיכתו של הפרויקט מדמיון למציאות דורשת לשפשף חזק את העיניים. ועכשיו שוב פעם.

הפרויקט יצר מקומות עבודה למהנדסים ועזר למתג את ישראל כחדשנית.

שיטת החלפת המצברים לא מתאימה לארצות גדולות.

אם הפרויקט יהיה הצלחה בארץ זה יתאפשר רק בזכות הטבות מס גדולות מאוד.

אם הפרויקט יצליח מדינות אחרות ירצו לשכפל אותו. אלא שההצלחה תתברר רק עוד כמה שנים טובות, וסביר שעד אז כבר תבשיל טכנולוגיה עדיפה משמעותית של טעינה מהירה (ב 6 דקות, ליתיום-טיטנייט למשל).

תנו לאזרחים בתל אביב מעין "תל-אופן" שפועל על רכבים חשמלים קטנים וזולים וכמובן מקומות חניה שמורים עם חיבור לחשמל, והנה השתמשתם ברכב החשמלי במקום בו הוא מצטיין, והשימוש של לקוחות רבים ברכב אחד הופך אותו לזול.

פורסם
תרצה או לא, לשי אגסי יש חזון שכרגע אפילו קורם עור וגידים.

כדי להגיע למצב שבו יש חברה, מרכז מבקרים, תחנות להחלפת מצברים, עמדות טעינה וגם כלי רכב חשמליים - צריך חזון ענק, שלא יהיה לך ספק בכך.

אל תבלבל בין החזון שישנו לסיכוי ההצלחה של הפרויקט - אין קשר בין השניים.

אגסי הוא איש מכירות מעולה, כפי שכתב ישה:

גם אם תוכיח לו שכרגע קיץ אמצע היום הוא יוכיח לך לשיטתו כי אתה טועה ויש סופת שלגים בחוץ.

אבל מה הקשר לחזון?

-הוא הצליח לעבוד בעיניים על עידן עופר והקים בכסף הזה:

-עמדות טעינה,

-תחנות החלפת מצברים,

-התחיב בפני רנו על רכישת כמות מסוימת של רנו חשמלי,

-והכי חשוב- שכנע בשיטות ידועות את הממשלה לתת לו הטבות מס עצומות .

אנו עוברים תהליך של אמריקניזציה שבו מורידים מילים לזנות, למשל כשמנהל חברה שם אומר:

we are deeply excited זה סתם בלבול מוח.

המילה חזון לפי המילון היא: "נבואה, אידיאל, משאת נפש, תמונה דמיונית, חזות " אבל אנשי המכירות מעוותים את משמעות המילה. עוד מעט בעל חנות מכולת יגיד שה"חזון" שלו שיהיה לו 10 חנויות מכולת.

משיחות שהיו לנו עם עובדי החברה המשתמשים ברכב כבר כמה חודשים, ההזקקות לתחנת החלפה היא לא מאוד רבה (ובוודאי שתהיה פחותה ברכב כמו הזואי שהוא יותר לשימוש עירוני-פרברי).

מענין מה המניע לבחור בליסינג ברכב החשמלי. האם בד"כ כרכב שני במשפחה? האם התשלום החדשי נמוך יותר מאשר ברכב מקביל? אם כן, בכמה אחוזים זול יותר?.

אם הפרויקט יהיה הצלחה בארץ זה יתאפשר רק בזכות הטבות מס גדולות מאוד.

נכון מאוד

אם הפרויקט יצליח מדינות אחרות ירצו לשכפל אותו.

מה הקשר למדינות? מה איכפת למדינה נאורה מי מוכר רכב ואיזה הנעה יש לרכב? המדינה קובעת קריטריון ( נניח זיהום אויר או צריכת דלק) ורכב שעומד בקריטריון מקבל תמריץ.

למשל בצרפת:

France

A premium, under a Bonus-Malus system, is granted in France up to €5,000 for the purchase of new cars with CO2 emissions of 60 gr/km or less which benefits all-electric cars and any plug-in hybrid with such low emissions

Vehicles emitting up to 125 gr/km or less, such as hybrids and natural gas vehicles, are granted up to €2,000.[16][19]

The incentive cannot exceed 20% of the sales price including VAT, increased with the cost of the battery if it is rented.

The incentive is available for purchases through 2012.[16]

פורסם

חיים בוא נרד לחשבון של בית ספר יסודי

המיסוי לרכב במדינת ישראל הוא

7% מכס 83% מס קניה 16% מעמ סה"כ 127% . למה 127% ולא 106% ? שאלה יפה והתשובה היא מדובר במס על מס.

ולרכב שבא ממדינות שלישראל יש הסכמי סחר רק כ 112-113% כי אין מכס.

אצל אגסי המיסוי הוא 25% כי מכס אין ( לא בגלל שהוא טייקון אלא בגלל מקור יצור הרכב ) מס קניה 8% ומע"מ

התעלמתי בחישוב מההנחה לרכב ירוק שניתנת ללא קשר אם מדובר באגסי בתפוחי או בישראל ישראלי.

ועכשיו לדוגמה קרסו מצד אחד אגסי מצד שני

עלות הרכב 40K עד שהרכב כאן בישראל ונניח כי היא זהה אצל שניהם. ולשניהם אין מכס !!

מס קניה אצל קרסו 33K ומע"מ 12K

כלומר לקרסו עלה הרכב 40+33 סה"כ 73K . את המע"מ שהוא שילם הוא מקבל חזרה מהמדינה!!

הוספנו הוצאות מכירה 10K מכרנו ב 120K שהם 103K הרכב ומע"מ 17K.

לכן המיסוי על הרכב מבחינת המדינה 33K ועוד המע"מ ששילם האזרח 17K סה"כ 50K

רווח לקרסו = 103K בניכוי 73+10 כלומר 20K מס חברות 25% 5K (ובהנחה שהרווח לא מחולק לבעלי המניות)

סה"כ המדינה קיבלה על הרכב המסכן 55K מיסים

חולק הרווח קיבלה המדינה עוד 4.5K וסה"כ 59.5K

אגסי

מס קניה 3K מע"מ 7K

לאגסי עלה הרכב 43K

שוב הוצאות מכירה 10K ומחיר המכירה זהה.

רווח לאגסי = 103K בניכוי 43+10 כלומר 50K מס הכנסה 25% = 12.5K

סה"כ המדינה קיבלה מיסוי של 3+ 17+12.5 = 32.5K

חולק הרווח קיבלה המדינה עוד 11K ובסה"כ 43.5K

הפער הוא 22.5K ללא חלוקת הרווח או 16K עם חלוקת רווח ולא 60K בקירוב שעליו ביססת את חישוביך.

וכאשר הפער בין המציאות לבין המציאות המדומה שלך הוא כזה , תרשה לי לא להתייחס לחישוביך האחרים, שכולם טובים אולי גם נכונים .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני לא בטוח שזה נכון להסתבך עם המס חברות והרווחים.

א'- בטר פלייס במינוס ענק של הוצאות פיתוח, יכול להיות שגם השנה ושנה הבאה אין להם שום רווח, ולכן שום מס חברות.

ב'- נגיד שקרסו משקיעים בהוצאות מכירה פי כמה וכמה, עד שלא נשאר להם רווח בכלל בסוף השנה. זה לא אומר שהמדינה לא מרוויחה מס הכנסה מהם. אמנם מס חברות המדינה לא תקבל, אבל ההוצאות מכירה הם בעצם משכורות לאנשי מכירות, פרסומאים, שכירת מגרשים, פריים טיים בטלויזיה וכו'. במילים אחרות- גם אם אין רווח מישהו קיבל כסף בתור משכורות וכל האנשים האלו שילמו מס הכנסה למדינה מהמשכורות האלו.

אז אני חושב שכבר הסתבכנו מספיק.

אם כבר רוצים לדייק חייבים להכניס לחשבון את המיסים בשנות חייו של הרכב, להערכתי רכב בנזין עוד 60,000 שקל מס למדינה.

רכב חשמלי רק 20,000 (מע"מ על חבילת המנוי לבטר פלייס כפול 120 חודשים).

פורסם

נהג רגוע אבל גרוע

הוצאות פיתוח זה השקעה אותה יפחיתו במשך מספר שנים ולא הוצאה שוטפת שנתית .

כל החישוב בא להראות כי החישוב שעושה האזרח הקטן "המבין" זה לא החישוב שעושה המדינה.

וכאשר היא לא גובה בלו על הבנזין מצד אחד היא רואה גם את החיסכון של הוצאת מט"ח כדי לרכוש את הבנזין .

וגם לBP יש מערך הוצאות של משכורות וכו' וכו' וכו' כמו שכתבת, אולי יותר כי היא צריכה להחדיר מוצר חדש לארץ וזה עולה הרבה כסףףףףףףף.

ואם נחזור סתם לדוגמא שהעלו כאן של אינטל היא קיבלה מיליארדים כדי לתת תעסוקה וכדי לפתח איזור שלם בפריפריה.

טוב לא טוב , שווה לא שווה , קטונתי.

ואם המיזם של אגסי ייכשל ישאו בכך עופר ואגסי וחבר המשקיעים שם. מה איכפת לי!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...