Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Eowyn - אני מחזיר אותך שוב לקישור שהבאתי קודם - מדובר בניתוחים של גופים מסחריים, ממשלתיים ועצמאיים - וכולם הראו באופן חד משמעי שטביעת הרגל הפחמנית של רכב חשמלי נמוכה משמעותית מזו של רכב דלק נוזלי. ההשואה לרכב היברידיתלויה בסוג אספקת החשמל - אם מדובר בחשמל "ירוק" (כלומר ממקורות מתחדשים או גאז טבעי) הרכב החשמלי הוא הטוב ביותר, אם מחשמל "מזהם" (כלומר מפחם או תוצרי נפט) - ההיברידי מנצח. ושוב - מדובר במחזור חיים שלם, כולל ייצור הרכב ושימוש בו.

מעבר לכך - גם תחנות כוח בשולי הערים מפזרות את המזהמים שלהן בגובה 300 מ' ויותר, כך שרק חלק קטן מגיע לאוכלוסיה הקרובה הרוב מתפזר על שטחים עצומים. לעומת זאת מפלטי הרכבים במרכז העיר נמצאים כמעט בגובה האף ומרכזים את תוצרי הפליטה של המנוע בדיוק מול פתחי מערכת הנשימה האנושית, כך שהם מרכזים את הנזק הבריאותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
sronis לקרוא לי דמגוג זה טוב ויפה, אבל אני אראה לך את העניין מנקודת המבט שלי:

הלכו כמה חבר'ה מטעם הפורום ליום היכרות אצל בטר פלייס. עד כאן הכל טוב ויפה, אלא שהציפייה שלי (ואני בטוח ששל עוד כמה) הייתה שתביאו תשובות לשאלות הקשות באמת, ואת זה לא עשיתם. במקום, אנחנו מקבלים פה חצאי סקירות שמשבחות איזה דבר נקודתי אצל בטר פלייס, ומתעלמות מנקודות חלשות הרבה יותר, לצד טענות שנראות כאילו נשלפו מהעלון של בטר פלייס: "זה העתיד" וכד'. כל זה היה בסדר, אלא שמי שהלך ליום הזה, הוא לא בדיוק נמנה (כך חשבתי, ע"פ אשכולות אחרים) על חובבי בטר פלייס, ולא חסך ממנה כלום בשום אשכול בו דנו בחברה: כל הטענות הועלו ללא כחל ושרק. והיום? נראה כאילו האנשים האלה עברו הפיכה של 180 מעלות! מאנשים עם שאלות, חזרו לפה פרוספקטים מדברים! הרי כולנו ידענו שאגסי אשף במכירות - אז מדוע לא באתם מוכנים? במקום לחזור עם תשובות, כל מה שאנחנו שומעים זה "אגסי אמר ככה ואגסי טוען ככה". סבבה, אבל כדי לדעת מה אגסי אומר, אני יכול פשוט להיכנס לאתר של בטר פלייס - לא צריך בשביל זה משלחת מהפורום. אם הלכתם לסתם יום כיף אצל בטר פלייס, אז סבבה - רק תגידו את זה. כי בתכלס, לי זה נראה כאילו קנו את כולכם בחופן של פירות יבשים. כל זה, לדעתי, מתחזק כאשר בעמוד הפייסבוק יש עדכון בזו הלשון: "גם אם היא לא מושלמת וגם אם היא דורשת פשרות מסוימות מצד הנהג, היא מהווה דוגמא טובה למכונית בה תסעו כנראה בעתיד.". באמת, רק חסר שבמקום הלוגו של הפורום יהיה פרצוף של אגסי :roll:

ch2856 יחי ההבדל הקטן בין חברה שמספקת לא מעט מקומות עבודה (וגורמת לפיתוח אזורי) לבין מייזם איזוטרי שכנראה לא יהיה כאן בעוד שנתיים.

מדבריך נשמע שאני חייב לך משהו. פעם אחרונה שבדקתי, את המשכורת שלי אני לא מקבל משי אגסי, לא מקארספורום וגם לא ממך.

emotion of motion

פורסם
בנושא החשמליים עצמם: כעת יש להם הצדקה כלכלית, אבל לא לכל אחד. עשה את החישוב ותראה בעצמך (כמובן שאתה חייב לנטרל את גורם הסיכון שאגסי יפשוט רגל). אבל ממש לא נכון להגיד שלא נראה שהמצבר קרוב לשיפור מהותי. תעשיות שלמות עובדות על שיפור שלו. למה שזה יהיה שונה משיפור לרכבי הבנזין?
לדעתי, המשפט הזה נכון אך לא מנוסח היטב. הנוסח הנכון צ"ל:

"בהשוואה בין פלואנס חשמלית בתימחור, רכישה ותחזוקה ע"י BP מול פלואנס דיזל ברכישה פרטית נראה כי הפלואנס החשמלית מוצדקת כלכלית לחלק קטן מהלקוחות (וזאת בהתעלמות מירידת הערך)" אולי זה ניראה כקטנוניות אך לאורך שני השירשורים שעסקו ברכבי BP כמעט לא נמצא שום צידוק כלכלי לפלואנס חשמלית של BP מול מתחרה מקבילה כך שלדעתי ההדגש צריך להיות על חוסר ההצדקה הכלכלית ולא להפך.

מצטער, אבל לא צריך תואר שני בשביל להבין ששאיבת נפט מהים (אופס, נשפך קצת), הזיקוק שלו (שצורך אנרגיה יותר ממה שהמכוניות החשמליות יצרכו) והפליטה של רכבי הבנזין והדיזל (שהורגת אלפי אנשים כל שנה, גורמת להמון מחלות לאחרים ויוצרים עומסים על מערכת הבריאות שכולנו משלמים עליה) זה לא בדיוק ידידותי לסביבה.

אני אשמח לשמוע איך בדיוק המכונית החשמלית יכולה לזהם יותר. הרי מספיק שהעפנו את הזיהום ממרכזי הערים וכבר שיפרנו את החיים של אלפי אנשים.

לא, אמנם רצויה תעודת בגרות אך יש חובה במעט הגיון בסיסי. לפני שנדבר על הכן זיהום/לא זיהום תענה לי על שאלה פשוטה, אם אתה מאמין בטיעון (הלא ממש מדוייק) שהעלת מה נותן לך את הזכות לחייב אותי לממן אותך?

אתה יודע מה? בוא ונאמץ את גישתך ("מספיק שהעפנו את הזיהום ממרכזי הערים וכבר שיפרנו את החיים של אלפי אנשים") ונבדוק אותה בעולם האמיתי. הנחת הבסיס היא כמובן 'שריפה לא מושלמת של פחמימנים גורמת לזיהום אוויר' (ולא ההנחה המופרכת כי פליטת דו-תחמוצת הפחמן היא זיהום אוויר) ובוא נראה איך וכמה יעלה לנו ראשית להגיע לזיהום אוויר אפסי ושנית לבצע אופטימיזציה של זיהום אוויר מול עלות. אתה עדיין איתי? יופי, בוא וננסה להגיע לזיהום אוויר אפסי:

-איסור כניסה לרכב פרטי בעל מנוע בעירה פנימית למרכזי הערים (וכמובן התחליף להם יהיה רכב חשמלי). האם זיהום האוויר נהיה אפסי? לא. בוא נמשיך.

-איסור כניסה לכל לרכב בעל מנוע בעירה פנימית למרכזי הערים (אוטובוסים חשמליים קיימים, משאיות לא). האם זיהום האוויר נהיה אפסי? לא. בוא נמשיך.

-איסור שריפת פחמימנים לבישול/חימום במרכזי הערים (אין הסקה על נפט/סולר, אין פאלפליות, אין מנגל/ברביקיו ואין כירות גז, בכולם יש מידה של שריפה לא מושלמת). האם זיהום האוויר נהיה אפסי? לא. בוא נמשיך.

-איסור שריפת פחמימנים כלשהם במרכזי הערים (אין סיגריות, אין ג'וינטים ואין נרות רחניים, להזכירך, בכולם יש מידה של שריפה לא מושלמת). האם זיהום האוויר נהיה אפסי? לא יודע. ואני כבר ממש לא רוצה להמשיך.

זה מה שאתה רוצה? אם כן אז אתה מוזמן לחפש לך אי. אני מקווה ששמת לב כי הזיהום של רכב פרטי בעל מנוע בעירה פנימית הוא רק חלק מהזיהום הכולל.

עדיין נשארת? יופי, בוא וננסה להגיע לזיהום אוויר נמוך ככל האפשר עם השקעת כסף נמוכה ככל האפשר:

הנחות הבסיס הן:

1. העלות הישירה לממשלה לרכבי BP היא הפסד הפרשי המס בין רכבי BP למשפחטמטיות בנזין דומות. נאמר 60 אש"ח. (ואני מתעלם כרגע מההפסדים העקיפים עקב אי רכישת בנזין).

2. העלות לאזרח תהיה העלות לממשלה (התקציב הממשלתי אינו מקוצץ וחוסר בגביית מיסים מאוזן ע"י גביית מיסים נוספים) יחד עם העלות והרווח של BP.

3. מעשית ניתן לשלוט בכמות הזיהום הנפלטת מרכבים פרטיים בעל מנוע בעירה פנימית ולא במקורות אחרים.

כמות הזיהום הנפלטת מרכבים פרטיים בעל מנוע בעירה פנימית (לרכבים משפחתיים קונוונציונלים) שונה לפי החלוקה הבאה (המזהם פחות בהתחלה.) רכבים היברידיים בעלי טעינה חשמלית, רכבים היברידיים רגילים, רכבים רגילים מודרניים בעלי מערכות הקטנת פליטה, רכבים רגילים מודרניים, חדשים, ומתוחזקים, רכבים רגילים שעברו את תוחלת החיים המתוכננת שלהם.

בוא וניקח את ה 60 אש"ח ונראה כיצד ניתן להשתמש בהם בצורה האופטימלית.

-בעיית הרכבים הרגילים שעברו את תוחלת החיים המתוכננת שלהם. פיתרון, גריסה. עלות לרכב 6 אש"ח.

-רכבים רגילים מודרניים, חדשים, ומתוחזקים. פיתרון, מס ירוק ובדיקות פתע (הקיים כבר). עלות 0 ש"ח. פיתרון, סיבסוד החלפת ממירים בחינם. עלות 200 ש"ח/שנה.

-רכבים רגילים מודרניים בעלי מערכות הקטנת פליטה. פיתרון, מס ירוק. עלות 2000 ש"ח/שנה. (הערכה. מחיר רכבים אלה יקר במעט מרכבים מקבילים והעלות מחושבת לפי הפרשי המחיר ללא מס לתקופת החיים המתוכננת)

-רכבים היברידיים בעלי טעינה חשמלית ורכבים היברידיים רגילים. פיתרון, מס ירוק. עלות לא ידועה.

בוא נעשה חשבון (יש לי בגרות!), חוץ מהסעיף האחרון עלות הסעיפים היא כ 20 אש"ח ל 7 שנים. נאמר והקטנת הזיהום בעלות זו תהייה רק 50% (הנחה בלבד, סביר שיותר כי שני הסעיפים הראשונים אחראיים לחלק נכבד ממנו) ל 7 שנים הקרובות ובתקופה זו כל רכב שיוחלף ע"י רכב חדש יעלה כ 14 אש"ח ועוד עלות הסעיף האחרון ותוך כדי כך כמות הזיהום תרד עקב יציאת הרכבים הישנים משימוש.

הנגזרת הראשונה של נוסחת העלות/זיהום תמצא נקודות הקיצון והנגזרת השנייה תמצא את נקודת האופטימום (זוכר שיש צורך בתעודת בגרות?) בכל מקרה אפשר להניח שניתן לחסוך לממשלה 40 אש"ח במשך 7 השנים הבאות (והרבה יותר למשלם המיסים) ביחד עם הקטנת הזיהום. נראה לך כי עדיף לשלם 40 אש"ח יותר כדי להקטין את הזיהום במספר אחוזים? להזכירך, (ולפי התחזיות של אגסי) במשך 7 השנים הבאות תתקדם טכנולוגיית יצור הסוללות במידה כזו שלא יהיה צורך מעשי בתחנות החלפת הסוללה וניתן כך לחסוך את ההשקעה (שתימחק) בתחנות אלה.

אם כל זה לא משכנע אותך אז אני מרים ידים.

וכל אלה שמתבלבלים בנושא הטבות המס.

-ההסכם עם "אינטל" קבע כי "אינטל" לא תשלם את מלוא תשלום המס על המפעל שהיא מקימה. אין הטבה->אין "אינטל"->אין תשלום מס כלשהו. העלות למדינה ולאזרח היא אפס. (לא היה מתחרה ל"אינטל" שרצה/יכל להשקיע)

-הטבות מס (כלשהן) משמען שהמדינה מוותרת על הכנסה ממיסוי מסוים. העלות למדינה היא עלות הטבת המס (התקציב הממשלתי אינו מקוצץ וחוסר בגביית מיסים מאוזן ע"י גביית מיסים נוספים). העלות העקיפה לאזרח היא תמיד יותר מעלות הטבת המס, וזאת ישירות עקב העלות המוספת המוכללת במנגנוני המס ובעקיפין עקב הסטה מאופטימיזציה כלכלית קיימת.

פורסם

כמו שאלכס אמר, חוץ מלכתוב את דעתי ביושר אני לא חייב לך, קייזר, כלום. אתה חושב ששטפו לי את המוח? כנראה יש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא ובניהול כעסים.

תהיה לי בריא.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

Haim_gds, אין לי מושג מאיפה ההנחות שלך ועל מה אתה מסתמך בדברים שאתה כותב. עובדה היא שהמון מדינות בעולם מסבסדות רכבים חשמליים. זה משתלם להם כי צמצום זיהום האוויר מיטיב עם האזרחים וזה גם חוסך להם כסף במערכת הבריאות (לא סתם בארה"ב בקליפורניה שהיא יחסית סוציאליסטית - כלומר יש גם ציבורית, יש את הטבות המס האלה).

נכון, יש גם זיהות ממקומות אחרים, אבל לא הבנתי איך זה סותר.

emotion of motion

פורסם

קייזר, לעניות דעתי, הצ'ק שנקבל, אני וחברי, בסוף החודש מ-BP לא יהיה מרשים במיוחד לאור מה שכתבנו כאן. אבל אם אתה מאמין שאנחנו עובדים עבור אגסי, או שעברנו שטיפת מח או היפנוזה, זו זכותך.

במחשבה שנייה, לפירות היבשים היה טעם מוזר :roll:

:turn-l:
פורסם

בנוגע לתא המטען - אנשים מתייחסים לזה כמו אל עניין קדוש. תא המטען אכן קטן אבל בסופו של דבר, אם אתה יכול עקרונית להסתפק בתא מטען של סופר-מיני, לא תהיה לך בעיה עם זה של הפלואנס ZE. תחשוב על זה ככה - בעצם רק מי שיש לו יותר מילד אחד בגיל שצריך עגלה, יצטרך באמת תא מטען גדול יותר.

אם אתה יכול להסתפק בתא מטען של סופרמיני (ואני מסכים שרוב האנשים יכולים) - אז למה לא לקנות... סופרמיני? כמו הקליאו למשל?

הקליאו החדשה מרווחת, גם מאחור, כמעט כמו משפחתית.

וברור שתעלה פחות לקניה ולאחזקה מהפלואנס ZE.

ותמצא חניה יותר בקלות בתל אביב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שמעתי כבר עתידנים שמדברים על זה שעוד כמה עשרות שנים לא חשמל ולא נעליים, אלא מזעור של טכנולוגיה גרעינית. אולי, מי יודע.

לגבי קייזר, קפצתי ל- FB, ובאמת הופתעתי מרמת הפרגון: "אז אם נמאס לכם מתחנת הדלק ואתם לא פוחדים להיות הראשונים שמאמצים את המילה האחרונה בטכנולוגיה - שווה לכם לקפוץ למרכז המבקרים של בטר-פלייס בגלילות ולבקש נסיעת מבחן".

כידוע, אני שש לאמץ טכנולוגיות חדישות והייתי בין הראשונים בארץ עם TSI+DSG. פעם אפילו כתבתי על זה בפורום באריכות. אבל זה לכשעצמו לא מצדיק רכישת רכב שלא מסוגל לנסוע לירושלים וחזרה (גם לא בטוח שעד ירושלים, אם במקרה יש פקק וחם בחוץ, ועוד מפעילים דיבורית וכו', לפי הרשמים שפורסמו על ידי חברי הפורום), שתא המטען שלו בפועל קטן משל רכבים שקטנים ממנו בסדר גודל, שעלת אחזקתו יקרה (יחסית), שלא ברור מה יהיה עימו בעתיד, ושאפילו היצרן שלו מביא רכבים אחרים שיפעלו בשיטה אחרת. האמנם זו המילה האחרונה בטכנולוגיה? לא בטוח...

כתבתם שם עוד: "גם אם היא לא מושלמת וגם אם היא דורשת פשרות מסוימות מצד הנהג, היא מהווה דוגמא טובה למכונית בה תסעו ". אתם חייבים לסלוח לי, אבל מזה אפשר לחשוב שאולי הכסא לא נוח, או שמתג המיזוג לא ממוקם טוב. אני באמת שבד"כ לא מתחבר לטענות של אחד רוני (אחר) לגבי פרסומונים למיניהם, אבל כפסקת כותרת זה די מטעה. אגב, אני מבין את הצורך לפרגן למי שארח אתכם/אותנו, אולי זה משפיע בתת-מודע, אבל להערתו יש קייזר יש איזשהו גרעין.

כמובן - שיקול שלכם. האתר שלכם, וגם העמוד בפייס.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא אמרתי שמישהו חייב לי משהו. סה"כ אני אומר שאם הלכתם לשם כדי להביא תשובות, אז - בעדינות - לא ממש הצלחתם, ולדעתי הפכתם ליח"צנים של בטר פלייס. אם בסה"כ היה מדובר ביום כיף לחבר'ה שהלכו לשם, אז סבבה - באמת שאם זה המצב אז אין לי טענות אליכם, אבל ראוי שתגידו את זה מראש.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
כי הם יכולים (לשים מיכל של 40-60 ליטר בלי ליקר את המכונית)... עולם ההנדסה הוא כולו עיסוק בפשרות... היצרנים תמיד נאלצים לנחש מהי נקודת האיזון העדיפה על הלקוח (ולפעמים, להציע כמה דגמים שנותנים נקודות שונות).

אני מסכים עם הדברים האלה, ובדיוק בגלל זה לא שאלתי למה כל או רוב היצרנים אינם מתקינים מיכל קטן, אלא שאלתי למה אף יצרן אינו מתקין מיכל כזה. המסקנה שלי - כי זה לא מספיק.

לגבי ההערה של רוני, על טעינה ביתית שמפצה על קוטן המיכל - זה נכון, והיה הרבה יותר נכון אם יכולתי להטעין גם בבית של חבר שאינו לקוח של ב"פ...

ושוב אני אומר: מכונית חשמלית עם טווח קטן בהחלט יכולה להתאים לשימושים מסויימים, כגון רכב שני או רכב לנסיעות קבועות; אבל אינה יכולה לשמש כרכב עיקרי / ראשון, למרות שב"פ טוענת שכן.

דני

פורסם
אם אתה יכול להסתפק בתא מטען של סופרמיני (ואני מסכים שרוב האנשים יכולים) - אז למה לא לקנות... סופרמיני? כמו הקליאו למשל?

הקליאו החדשה מרווחת, גם מאחור, כמעט כמו משפחתית.

וברור שתעלה פחות לקניה ולאחזקה מהפלואנס ZE.

ותמצא חניה יותר בקלות בתל אביב.

נו ברור. הכוונה הייתה שאם אתה רוצה חשמלית, רוב הסיכויים שהבגאז' הקטן לא מאוד יפריע לך. לא ההפך.

לגבי קייזר, קפצתי ל- FB, ובאמת הופתעתי מרמת הפרגון: "אז אם נמאס לכם מתחנת הדלק ואתם לא פוחדים להיות הראשונים שמאמצים את המילה האחרונה בטכנולוגיה - שווה לכם לקפוץ למרכז המבקרים של בטר-פלייס בגלילות ולבקש נסיעת מבחן".

כתבתם שם עוד: "גם אם היא לא מושלמת וגם אם היא דורשת פשרות מסוימות מצד הנהג, היא מהווה דוגמא טובה למכונית בה תסעו ". אתם חייבים לסלוח לי, אבל מזה אפשר לחשוב שאולי הכסא לא נוח, או שמתג המיזוג לא ממוקם טוב. אני באמת שבד"כ לא מתחבר לטענות של אחד רוני (אחר) לגבי פרסומונים למיניהם, אבל כפסקת כותרת זה די מטעה. אגב, אני מבין את הצורך לפרגן למי שארח אתכם/אותנו, אולי זה משפיע בתת-מודע, אבל להערתו יש קייזר יש איזשהו גרעין.

כמובן - שיקול שלכם. האתר שלכם, וגם העמוד בפייס.

מה יהיה אתכם? הפייסבוק של הפורום לא נמצא באחריותי (בתור האחראי על הקבוצה, לצורך הדיון). והוא בטח שלא מייצג את דעתם של אנשי הקבוצה. זה סתם טקסט שאני אפילו לא יודע מי כתב אותו (רוב הסיכויים שהוא לא נכתב ע"י מישהו שהיה באותו היו), שנועד ליצור עניין עבור משתמשי הפייסבוק. אל תשייכו לזה שום דבר אחר. אם זה נורא מפריע לכם, אראה מה אפשר לעשות בנושא כדי שתרגעו.

לא אמרתי שמישהו חייב לי משהו. סה"כ אני אומר שאם הלכתם לשם כדי להביא תשובות, אז - בעדינות - לא ממש הצלחתם, ולדעתי הפכתם ליח"צנים של בטר פלייס. אם בסה"כ היה מדובר ביום כיף לחבר'ה שהלכו לשם, אז סבבה - באמת שאם זה המצב אז אין לי טענות אליכם, אבל ראוי שתגידו את זה מראש.

מדהים אותי שאנשים מחפשים מתחת לאדמה סיבות להאשים אנשים אחרים בחוסר הגינות. כתבי הרכב אשמים כל עוד לא הוכחה חפותם, ועכשיו גם משתמשי הפורום, האנשים שלא מקבלים אפילו שקל על מה שהם כותבים כאן, חוטפים ביקורת על כך שהם מוטים או משמשים כפרוספקטים מהלכים. אתם מקשיבים לעצמכם? אני לא חושב שאפשר למצוא קבוצה יותר הוגנת, ביקורתית ומודעת מהקבוצה שאספנו. קבוצה, אגב, ש-bar72 משתייך אליה ולכן אני עוד יותר לא מבין את התקיפה שלו. הנושא מדבר לליבך? תתאמץ ותגיע. רק אל תאשים את שאר החברים בהאשמות חסרות שחר.

הלכנו כדי להביא את התשובות של אנשי בטר פלייס. הבאנו רבות מהן. נשתדל להביא עוד. תתאזרו בסבלנות. בזה נגמר הדיון בנושא זה ובואו נחזור לבטר פלייס.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה יהיה אתכם? הפייסבוק של הפורום לא נמצא באחריותי (בתור האחראי על הקבוצה, לצורך הדיון). והוא בטח שלא מייצג את דעתם של אנשי הקבוצה. זה סתם טקסט שאני אפילו לא יודע מי כתב אותו (רוב הסיכויים שהוא לא נכתב ע"י מישהו שהיה באותו היו), שנועד ליצור עניין עבור משתמשי הפייסבוק. אל תשייכו לזה שום דבר אחר. אם זה נורא מפריע לכם, אראה מה אפשר לעשות בנושא כדי שתרגעו.

אני כתבתי את הטקסט לפייסבוק.

ניסחתי כמה וכמה הודעות שמנסות להסביר לבר ולקייזר את הרציונל שמאחורי הטקסט, אבל את כולן מחקתי בזו אחר זו. אני לא חושב שיש טעם להתאמץ, נראה לי שלא משנה מה אכתוב ואיך אסביר הם לא ישתכנעו.

אני חושב שיחסית לכמות המלל שניתן להעביר בשתי שורות של סטטוס בפייסבוק ציינתי את מה שרוב חברי הפורום שהיו באירוע חושבים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין הטבה אין בטר פלייס, מה בדיוק ההבדל? כבר כיום בטר פלייס מעסיקה כ-750 עובדים באופן ישיר או עקיף וזה עוד לפני שהיא התחילה בכלל או שלך זה עלה שקל אחד.

לא זכור לי שיש מס על הקמת מפעל בישראל (למעט מסיים רגילים של רכישת הקרקע וכו'). אינטל קיבלה כסף במזומן מהמדינה על זה שהיא תועיל בטובה להקים כאן מפעל או להרחיב את זה הקיים. כמה כסף? מיליארדי שקלים!.

המצחיק הוא שאתה מוסיף לחישובים שלך רכבים היברידיים או כאלו נטענים והם כזכור זוכים למס של 30% או 20% בלבד.

מהייכן הגעת למס על משפחתית בגובה של 60,000 שקל, מה יבואני הרכב לא מרווחים שקל (הרי המס הוא בין 100-107%)? איך הם מוכרים משפחתית לליסינג ב-95 אלף שקל? אם אין לך נתונים מבוססים אחרים, אז לפי אגסי המדינה מפסידה על רכב חשמלי בין 10,000-20,000 שקל. מס על משפחתית ממוצעת הוא בין 40-50 אלף שקל. אל תשכח שב-2015 המס יעלה ל-30% ומי אמר שלא יהיה בלו בעתיד על הטענת רכב חשמלי?

פורסם
עדיין נשארת? יופי, בוא וננסה להגיע לזיהום אוויר נמוך ככל האפשר עם השקעת כסף נמוכה ככל האפשר:

הנחות הבסיס הן:

1. העלות הישירה לממשלה לרכבי BP היא הפסד הפרשי המס בין רכבי BP למשפחטמטיות בנזין דומות. נאמר 60 אש"ח. (ואני מתעלם כרגע מההפסדים העקיפים עקב אי רכישת בנזין).

2. העלות לאזרח תהיה העלות לממשלה (התקציב הממשלתי אינו מקוצץ וחוסר בגביית מיסים מאוזן ע"י גביית מיסים נוספים) יחד עם העלות והרווח של BP.

3.

הגעתי עד לכאן והבנתי שאתה לא מבין כלום.

רכב של 120K יש בו מיסוי של 60K . כיצד הגעת לנתון המופרך הזה!!

ונמשיך האם הרכב של BP לא משלם מיסים . משלם, אז ההפרש כבר לא יכול להיות הנתון המופרך שלך.

את סעיף 2 בכלל לא הבנתי תוכל להסביר זאת במספרים בעיקר את חלקו השני של המשפט

אלה היו 30 שניות בחשבון אלמנטרי ללא אופטימיזציה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

האמת היא, שבתשובות שקיבלתם אין שום חדש. יש חדש בכך שהדיווח הוא מגוף ראשון, אבל כל השאר היה די ידוע קודם. ובזה, אני חושב, גאוניות היום הזה שארגנו לכם ב- BP.

אני באמת מצר על העובדה שלא יכולתי להגיע, אבל זו תקופה עמוסה אצלנו (טפו טפו טפו), ובתור שותף במשרד לא יכולתי להיעדר לחצי יום. למעשה, באותו יום גם העברתי הרצאה ליזמים באונ' ת"א, כך שממש לא היה סיכוי שאוכל להגיע.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...