Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נהג רגוע אבל גרוע

הוצאות פיתוח זה השקעה אותה יפחיתו במשך מספר שנים ולא הוצאה שוטפת שנתית .

וכאשר היא לא גובה בלו על הבנזין מצד אחד היא רואה גם את החיסכון של הוצאת מט"ח כדי לרכוש את הבנזין .

א- תירגע

ב- נכון יפחיתו במשך מספר שנים מה שאומר שלא יהיה מס חברות לשלם במשך מספר שנים

ג- רכב חשמלי מצריך הוצאות מט"ח גדולות כי קונים סוללה יקרה מאוד (יותר יקרה מהכסף שיוצא מפה לצורך קניית משפחתית ממוצעת)

• תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רגוע ואתה

ההשקעה = 1000 שמתחלקת ל 10 שנים

יש הכנסה 1000 ויש הוצאה 1000( מה שהגדרת הוצאות פיתוח ) רווח 0 מס 0

יש הכנסה 1000 ויש הוצאה של 100 ( ההשקעה מתחלקת ל 10 שנים ) רווח 900 משלמים מס !!

אתה הבנת את זה שטקר?

אתה יודע מה עלות הרכב אתה יודע מה עלות הסוללה , או אתה מפריח השערות לאוויר.אני למשל לא יודע.

האם על הסוללה "היקרה" לא משולם מיסוי ?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אתה הבנת את זה שטקר?

אתה יודע מה עלות הרכב אתה יודע מה עלות הסוללה , או אתה מפריח השערות לאוויר.אני למשל לא יודע.

האם על הסוללה "היקרה" לא משולם מיסוי ?

הבנת את זה שטקר? שטקר ?? מה לא שמעת שמותר להתחבר רק לעמדת טעינה חכמה ?

עלות הרכב לבטר פלייס אינה ידועה לי, אנשים ניסו להעריך. זה יכול להיות כל דבר בין 40,000 ל 90,000 שקל.

הרי היצרן מוסיף לעלות הייצור האמיתית עוד כסף להחזר הוצאות הפיתוח שלו, והוצאות הקמת קו הייצור. זה יכול להיות משמעותי ברכבים שלא נמכרים במספרים גדולים.

מידע שיותר קל להשיג זה עלות הסוללה. לפי מה שקראתי באינטרנט עלותה מוערכת ב 10,000 יורו. בטר פלייס דורשים עליה 77,000 שקל.

אני מניח שהסוללה מחויבת במע"מ. אני לא יודע אם החילו עליה מס קניה ואם כן האם מדובר ב 8% כמו על הרכב החשמלי עצמו.

פורסם

ועכשיו לדוגמה קרסו מצד אחד אגסי מצד שני

עלות הרכב 40K עד שהרכב כאן בישראל ונניח כי היא זהה אצל שניהם. ולשניהם אין מכס !!

חבל להתוכח כשיש נתונים:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4072729,00.html

נתונים שהגיעו לידי ynet מלמדים כי המכונית החשמלית וחבילת השימוש נמכרים לציבור ברווח עצום....

פלואנס חשמלי*

מאזדה 3**

מחיר ליבואן

64,000 שקל

47,000 שקל

מכס

-

3,290 שקל

מס קניה

6,400 שקל

32,490 שקל

מע"מ

11,264 שקל

13,244 שקל

סה"כ

81,664 שקל

96,024 שקל

מחיר לצרכן

122,900 שקל

120,000 שקל

חבל, האתר מחרבש את הטבלה. הטבלה מצורפת כתמונה.

לפי מגזין אוטו:

פרויקט המכונית החשמלית

* רנו תייצר 40 עד 60 אלף מכוניות חשמליות בשנה.

* עלות של מכונית חשמלית נאמדת ב- 10-12 אלף אירו לפני מיסים וסוללה.

* הסוללה צפויה לעלות 12 אלף אירו.

* המכוניות הראשונות יעלו לכביש בשנת 2010.

* השקעה משוערת של רנו בפרויקט הפיתוח עומדת על 90 מיליון אירו.

* מחירה המשוער של עמדת החלפת סוללות עומד על 250 אלף דולר.

יהודה

agasi.jpg

פורסם

רכבים של בטר פלייס ראיתי להערכתי 20 פעם כבר.

כביש החוף ליד וינגייט, כביש 5 ליד הכפר הירוק, ובתוך תל אביב כמה פעמים.

בקיצור, אין ספק שהפרויקט קורם עור וגידים כמו שאמרו פה, אבל להערכתי האויב מספר אחת של עתיד תחנות ההחלפה היא טכנולוגיית ה Lithium Titanate.

טושיבה מייצרת כבר היום את הדור הראשון של סוללות כאלו, שנקראות SCiB , ומתחילה לשתף פעולה עם מיצובישי לייצור סוללות כאלה למכוניות חשמליות. הסוללות האלה יודעות להיטען ב 5-6 דקות בלבד, ללא שום נזק.

Toshiba Corporation announced that it is working with Mitsubishi Motors Corporation to bring its SCiB battery to electric vehicles.

The SCiB is Toshiba’s rechargeable lithium-ion battery that combines high levels of safety with a long life and rapid recharging.

More than 90% of the SCiB cell capacity can be charged in just 5 minutes

The use of new oxide-based materials in the current SCiB cells results in capacity loss after 3000 charge-discharge cycles of less than 10%; SCiB cells achieve more than 6000 charge-discharge cycles.

http://www.greencarcongress.com/2010/07/scib-20100702.html

טוענת 90% מהקיבולת שלה תוך 5 דקות.

שומרת על 90% יכולת גם אחרי 3000 מחזורים מלאים (שווה ערך לקילומטרז' של 360,000 )

פורסם

ההגה הזה עצבן אותי אבל התרגלתי מהר (מדיי, יש לומר). מעבר לזה, אני מסכים איתך. עליתי על הפלואנס כשאני רגיל כבר כ-4 שנים לליסינגומטית ממוצעת ונדהמתי מכמות הכח שיש לרנו. אם כבר, זה רק שכנע אותי לרכוש רכב בנזין חזק יותר...:wink: נראה איך יילך בעסק :lol:

.

היא מאוד נעימה לנסיעה (חוץ מההגה המרגיז, אבל זה לא משהו שמעניין את הרוב), היא חזקה יחסית למתחרות, לדעתי היא מספיק חזקה גם בסביבות ה80-110.

אנשים הרגו אותה פה ואמרו שמ60 היא כבר חלשה, זה ממש לא נכון.

אלברט אינשטיין אמר שהכל יחסי :lol: :lol:

עד 60 קמ"ש היא אכן מרגישה חזקה. אין גיר וכל המומנט עובר ישירות לגלגלים וברגע הלחיצה - מצויין.

מעל 60 קמ"ש... כמו שאגסי אמר - אני לפחות, משווה את הפלואנס לטורבו שלי...

לי היא הרגישה מאוד חלשה בגבוהות אבל אין ספק שיש אנשים שזה מספיק להם.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
השאלה הבסיסית היא כשאנחנו נוסעים עם הרכב הרגיל שלנו מתי אנחנו מתדלקים. כמה מכם מתדלקים רק כשהמנורה נדלקת (שווה לסוללה טעונה כמעט במלואה ב ZE)?

יש משהו בדבריך, אבל כל הרעיון של המכונית החשמלית של אגסי הוא שינוי בהרגלי הנהיגה. הקונים של הפלואנס ZE יהיו חייבים להתגבר על חרדת הטווח, ובשביל זה יש להם תחנות החלפה. אגב, זכור לי במעורפל (לא מוצא סימוכין לכך) שדובר בהתחלה על כך שבטר פלייס תשקיע נניח 100 מיליון שקל ב-100 תחנות החלפה, ואז התברר שעלות תחנת החלפה היא גבוהה משמעותית משחשבו. הסכום להשקעה בהן נותר זהה, אבל כמות התחנות ירדה ל-38.

בנוסף, אם כבר מדברים על טווח הנסיעה, שימו לב לטקסט הבא (מתוך כתבה בנושא):

מהנתונים עולה כי בתנאים אירופיים טווח הנסיעה האופטימלי של ה"LEAF" (כ-170 קילומטר או כשבע שעות פעולה רצופות) מושג בנהיגה עירונית במהירות ממוצעת של כ-24 קמ"ש, עם טמפרטורת חוץ של 20 מעלות ומזגן לא פועל. נסיעה עירונית ופרברית עם טמפרטורה חיצונית של 27 מעלות ומזגן פועל מפחיתה את הטווח הרצוף ל-113 ק"מ או 3.2 שעות פעולה. מבטר פלייס נמסר כי הרנו פלואנס החשמלית שתגיע לישראל מצוידת בסוללה ובמערכת ניהול שונות מאלה של הניסן LEAF.

נסיעה פרברית ובין עירונית במהירות ממוצעת של 81 קמ"ש עם טמפרטורה חיצונית של 35 מעלות כמו בקיץ הישראלי, מפחיתה את הטווח הרצוף ל-76 ק"מ ושעת נסיעה אחת עד התרוקנות המצברים. עם זאת, ניתן להשיג גם טווח של 220 קמ"ש בנסיעה "רגועה" בכבישים משניים במהירות ממוצעת של כ-60 קמ"ש וללא מזגן. עדיין לא ברור אם הנתונים תקפים גם לגבי המכוניות החשמליות שישווקו בישראל.

כלומר בגלל תנאי מזג אוויר טווח הנסיעה יורד ביותר מחצי! מ-160 ק"מ ל-76 ק"מ. זה די תואם את מה שחווינו ביום (החם) בו ביקרנו אצל בטר פלייס - בנסיעה של כ-150 ק"מ למיטב זכרוני, כולם החליפו מצברים לפחות פעם אחת, חלק מהנהגים החליפו פעמיים (!). אני הייתי מבין אלו שהחליפו רק פעם אחת (בערך ב-50%) אבל למרכז המבקרים של בטר פלייס חזרתי עם 2% בלבד בסוללה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כלומר בגלל תנאי מזג אוויר טווח הנסיעה יורד ביותר מחצי! מ-160 ק"מ ל-76 ק"מ. זה די תואם את מה שחווינו ביום (החם) בו ביקרנו אצל בטר פלייס - בנסיעה של כ-150 ק"מ למיטב זכרוני, כולם החליפו מצברים לפחות פעם אחת, חלק מהנהגים החליפו פעמיים (!). אני הייתי מבין אלו שהחליפו רק פעם אחת (בערך ב-50%) אבל למרכז המבקרים של בטר פלייס חזרתי עם 2% בלבד בסוללה...

רוני

מה שאצלי מעורר את השאלה הבאה (אין לי עליה תשובה ואשמח אם מישהו שיודע יאיר את עיני):

בתנאי טמפ' חמים הסוללה מתרוקנת אחרי נסיעה של 80 ק"מ, האם פריקת הסוללה נגרמת בשל ירידה בקיבול ואז תידרש פחות אנרגיה כדי לטעון אותה במלואה - או - שלצורך טעינת הסוללה אין משמעות לטמפ' ומשך הטעינה יהיה זהה לזה של טעינה בטמפ' קרה כשהקיבול העודף מקורו בעלייה בניצולת הסוללה?

אפשרות א' משמעותה טווח מצומצם יותר כנגד טעינה מצומצמת יותר.

אפשרות ב' משמעותה טווח מצומצם כנגד טעינה שדורשת את אותה הוצאת אנרגיה.

מה הנכון מבין השניים?

פורסם

האם ישנה איזהשהיא התייחסות רשמית של ב"פ לנושא מזג האויר?

כלומר, גם בפלואנס החשלמית הטווח מתקצר משמעותית בימי קיץ רותחים (כגון יום הביקור בב"פ, 150 ק"מ דרשה לפחות החלפה אחת).

אם כן - כל הזמן אומרים שהפלואנס לא מתאימה לכולם אבל, האם הפלואנס ריאלית בכלל למישהו?

הניסאן ליף מחזיקה שעה בודדה ב-35 מעלות חום. לא מעט מאיתנו נוסעים במהלך היום למעלה משעה בדרך למשרד > לפגישה > למשרד > הביתה.

אמרנו שישראל מדינה טובה לניסוי - האמנם? מדינת מדבר חמה...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

מה שהכי משפיע זה סגנון נהיגה ומהירות נסיעה.

לזה התכוונו בבדיקות של הליף. יש כבישים עם האצות ובלימות ברמזורים, ויש מהירות 60 קמ"ש קבועה.

במהירות 24 קמ"ש אין התנגדות אוויר ולכן הטווח גדל מאוד.

מבחינת אקלים, ההערכה שלי שמזגן דורש רק 1 קוט"ש , ולכן המכונית יכולה לעמוד 22 שעות עם מזגן. אז הוא לא צפוי להשפיע בקיצוניות אם משך הנסיעה הוא שעתיים.

חימום אולי דורש כפול מזה (ויש בעיה חמורה שקור קיצוני גורם לקיבולת הסוללה לרדת).

הליף והפלואנס יתנהגו דומה. פיזיקה זהה לכל המכוניות. המספרים המדויקים אולי שונים מעט.

מהירות נסיעה גבוהה תקטין טווח משמעותית.

כנ"ל בלימות שאינן עדינות ושהמערכת לא מצליחה לאסוף מהן הרבה חשמל חזרה.

פורסם

לעניין מחזור החיים והשפעתו על הסביבה.

הדיעות חלוקות, יש הטוענים שמכונית חשמלית, אם מסתכלים על כל מחזור החיים שלה, מזהמת כמעט כמו או אולי אפילו יותר ממכונית בעירה פנימית מודרנית.

הדיעות חלוקות ויש כוחות אינטרסנטיים שמושכים לשני הכוונים.

מצורפים 3 קישורים המדגישים את הקיטוב בדיעות, כל אחד עם נימוקים מאוד משכנעים:

http://www.treehugger.com/cars/life-cycle-analysis-of-electric-car-shows-battery-has-only-minor-impact.html

http://www.theaustralian.com.au/news/health-science/electric-cars-may-not-be-so-green-after-all-says-british-study/story-e6frg8y6-1226073103576

http://nlpc.org/stories/2011/06/21/more-bad-news-chevy-volt

• תוכן חדש...