Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למיטב ידיעתי, סוללות בקור קיצוני מאבדות מהקיבולת שלהן. בנוסף, חימום או קירור לוקחים עוד מכח הסוללה.

אני מקווה שהפלואנס משתמשת במזגן גם לחימום ואז היא יכולה לעשות זאת ביעילות גבוהה יותר מאשר חימום באמצעות גופי חימום התנגדותיים.

התנגדות הרוח עולה לפי המהירות בריבוע למיטב זכרוני העמום, ולכן במהירויות נמוכות היא זעומה ואילו במהירות גבוהה היא דרמטית (ומכאן מגבלת המהירות האלקטרונית, לפי אגסי).

:turn-l:
  • תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יהודה תודה על הטבלה

הכוכב מסמל * על-פי הערכות וחישוב ynet

אם נצא מתוך הנחה שהטבלה לא משקרת אז הפער במיסוי הוא 30K במיסוי לטובת החשמלית.

ואם מתחשבים במיסוי הרווח הפער קטן ל 22K ( לקחתי הוצאות מכירה ליחידה 5000 ש"ח )

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אגסי התגאה בפגישה במספר ציי הרכב שכבר התקשרו עם BP. תהיתי למה אני לא רואה בפועל מכוניות (להמחשה, עד לביקור ב- BP, זכיתי לראות יותר מכוניות פרארי שונות על כבישי הארץ מאשר פלואנס ZE).

אני עובד בחברת הייטק קטנה שחולקת בניין וחניון עם עוד מספר חברות הייטק, ואחרות. בחניון, מרושתות עשרות רבות של עמדות טעינה כבר מעל לשנה, אבל מעולם לא נצפתה שם אפילו פלואנס ZE אחת.

קפצתי לבקר את קצין הרכב של החברה שלי "להתעניין" בליסינג של פלואנס חשמלית. החברה שלי קטנה, ולכן עובדת לא בבלעדיות עם כל חברות הליסינג הגדולות (ע"מ ליצר מעין תחרות). לפני הכל, קיבלתי את התשובות של "לא כדאי לך, האמינות עדיין לא מוכחת" "אין מספיק תחנות החלפה" (אילו הייתי נוהג ב- ZE הייתי פוגש תחנת החלפה אולי פעם בשנה, והייתי מסתדר אפילו בלי עמוד טעינה בביתי המרוחק 21 ק"מ מהעבודה), "השירות למכוניות ניתן על ידי קראסו" (הפתעה :lol:) ושאר הפחדות. כששאלתי, כמה זה יעלה לי אם בכ"ז אני מתעקש, התשובה היתה - שווי מס רגיל (לא מופחת כמו בהיברידיות - ידוע) ועלות ליסינג חודשית גבוהה משמעותית מליסינגומטיות 1600 נפוצות. איני יכול לחשוף את המספרים.

אז מבחינתי השאלה פתורה: פלואנס ZE היתה יכולה להיות פשרה סבירה אם היא היתה זולה יותר, אבל אין לה שום סיכוי אם נוסף על כל החסרונות שלה, היא גם יקרה יותר לנהג הליסינג.

:turn-l:
פורסם

yuvk

אני מניח כי שווי השימוש יוקטן לפחות לגובה ההברידי ובגלל שמדובר בטייפון בטח יהיה נמוך יותר

לגבי גובה הליסינג היותר גבוה - כאשר הפרמטרים האחרים של אחזקה שווים פחות או יותר , משמע חברת הליסינג מתמחרת את ירידת הערך כמשמעותית ביותר ולכן גובה את זה בתשלום החודשי.

הלו , איפוא הבטחת הערך אגסי??

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני מקווה שהפלואנס משתמשת במזגן גם לחימום ואז היא יכולה לעשות זאת ביעילות גבוהה יותר מאשר חימום באמצעות גופי חימום התנגדותיים.

התנגדות הרוח עולה לפי המהירות בריבוע למיטב זכרוני העמום, ולכן במהירויות נמוכות היא זעומה ואילו במהירות גבוהה היא דרמטית (ומכאן מגבלת המהירות האלקטרונית, לפי אגסי).

1. נציג בטר פלייס כבר ענה בשרשור הקודם שהחימום הוא ע"י גוף חימום טבול + נוזל קירור.

אכן חבל, אבל זה מה יש.

אני מניח שבמכונית שתתוכנן מאפס כמכונית חשמלית המזגן גם יספק את החימום. (וכבר קיימים אבות-טיפוס למערכות מיזוג אוטומוטיביות כאלו - ראיתי בתערוכה בפרנקפורט בשנה שעברה)

2. התנגדות הרוח (=ההספק שיש להשקיע כדי לשמור על מהירות קבועה) עולה עם המהירות בשלישית.

לכן למשל רכב עם 125 כ"ס סוגר ~200 קמ"ש, וכדי להכפיל את המהירות יש להשקיע הספק פי שמונה: 1000 כ"ס (ווירון שסוגרת 407 קמ"ש)

במהירויות נמוכות (20-30 קמ"ש) התנגדות האוויר נמוכה מאוד.

במנועי בנזין יש איבודי אנרגיה נוספים שהופכים להיות הרכיב העיקרי במהירויות נמוכות.

במנוע חשמלי אין איבודי אנרגיה קבועים כאלו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
1.

2. התנגדות הרוח (=ההספק שיש להשקיע כדי לשמור על מהירות קבועה) עולה עם המהירות בשלישית.

לכן למשל רכב עם 125 כ"ס סוגר ~200 קמ"ש, וכדי להכפיל את המהירות יש להשקיע הספק פי שמונה: 1000 כ"ס (ווירון שסוגרת 407 קמ"ש)

לא מתאים לך Wil:) זה בריבוע.

מספיק שתחשוב על כך שבמכונית כזו לעומת סתם משפחתית מקדם הגרר גבוהה לרוב בכ-25%.

פורסם
להערכתי האויב מספר אחת של עתיד תחנות ההחלפה היא טכנולוגיית ה Lithium Titanate.

טושיבה מייצרת כבר היום את הדור הראשון של סוללות כאלו, שנקראות SCiB , ומתחילה לשתף פעולה עם מיצובישי לייצור סוללות כאלה למכוניות חשמליות. הסוללות האלה יודעות להיטען ב 5-6 דקות בלבד, ללא שום נזק.

Toshiba Corporation announced that it is working with Mitsubishi Motors Corporation to bring its SCiB battery to electric vehicles.

The SCiB is Toshiba’s rechargeable lithium-ion battery that combines high levels of safety with a long life and rapid recharging.

More than 90% of the SCiB cell capacity can be charged in just 5 minutes

The use of new oxide-based materials in the current SCiB cells results in capacity loss after 3000 charge-discharge cycles of less than 10%; SCiB cells achieve more than 6000 charge-discharge cycles.

http://www.greencarcongress.com/2010/07/scib-20100702.html

טוענת 90% מהקיבולת שלה תוך 5 דקות.

שומרת על 90% יכולת גם אחרי 3000 מחזורים מלאים (שווה ערך לקילומטרז' של 360,000 )

טעינה מהירה זה יתרון אדיר אבל:

http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium%E2%80%93titanate_battery

The disadvantage is that lithium-titanate batteries have a lower inherent voltage, which leads to a lower energy density than conventional lithium-ion battery technologies.

כלומר הסוללה גדולה וכבדה יותר.

חבל, אבל הסוללה החדשנית הזו לא מסתמנת כפתרון לרכב פרטי אלא אולי פתרון לטנדר או משאית קלה, שם השפעת המשקל העודף פחות קריטית .

יהודה

פורסם
לא מתאים לך Wil:) זה בריבוע.

מספיק שתחשוב על כך שבמכונית כזו לעומת סתם משפחתית מקדם הגרר גבוהה לרוב בכ-25%.

Wil צודק כי הוא דיבר על הספק.

הכוח של התנגדות האוויר עולה בריבוע למהירות.

למשל אם מגבירים מ 100 קמ"ש ל 200 קמ"ש אז הכוח שבו האוויר מתנגד יעלה מ 30 ק"ג ל 120 ק"ג.

הספק זה כוח כפול מהירות.

אז עכשיו יש לנו פי 4 כוח מוכפל בפי 2 מהירות = פי 8 יותר הספק.

יהודה, לא זוכר איפה קראתי אבל הליתיום טיטנייט מכילה בערך 20% פחות טווח נסיעה או משהו באזור. אבל אם אתה יכול לעצור כמעט בכל נקודה למשך כמה דקות ולהמשיך טעון, זה לא נורא.

חוץ מטעינה מהירה היא יכולה לתת המון זרם לצורך תאוצות חזקות.

פורסם

אני היחיד שחושב שאם ב"פ היו מצרפים מנואלה לטעינה מהירה בעת חירום, קצת מהפחד היה יורד?...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4259786,00.html

אלכס, אל תשיב מתוך מגמה. להטעין אפשר בכל מקום. להחליף סוללה אפשר רק במקומות יעודיים, ובתקווה שלא יהיה תור. כפי שתוכל לראות בלינק שצירפתי, רנו (!) עובדים כעת על הטענה אלחוטית, כפי שיש היום לאייפון וכו'.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הטענה של אלכס וולידית לפחות כמו הטענות של הרבה מהמגיבים כאן.

מבלי לקחת עמדה, האם הטעינה האלחוטית מאפשרת טעינה מהירה? מה לגבי קרינה? מה לגבי פריסת התשתית וכדומה וכדומה.

אודי

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

BAR

אני כבר רואה בעיני רוחי בכלל טעינה אלחוטית אתה נוסע והרכב מוטען תמידית דרך ה GPS או דרך ה ESWS

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ואפרופופו מנואלה

ציוד חובה במכוניות של פעם וכעת דנים בשיטת ה ESWS

אכן עברתי רבות :shock:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אין לי שום בעיה עם החלפת סוללות במקום טעינה מהירה, אבל כדאי להבין את היתרונות והחסרונות של כל שיטה.

טעינה מהירה אינה תלויה בצורת הסוללה.

כל יצרן מפתח את הסוללה שהכי מתאימה לצורת הרכב שלו.

היצרן יכול להוציא בעתיד צורות חדשות ושונות של בטריות בלי שום בעיה, שזה דבר שמצריך שדרוג של כל התחנות החלפה הקיימות.

ברכב לא צריכים מנגנונים מיוחדים של טעינה/פריקה או חיבור/ניתוק.

עמדת טעינה כזו הרבה הרבה הרבה יותר זולה מתחנת החלפה.

תאר לך שבמחיר של תחנת החלפה אחת פורסים 100 עמודי טעינה מהירה.

תחנות החלפה יקרות, מחירן כנראה מעל מיליון דולר. לכן מנסים לחסוך בהן ולשים רק 40 על כל הארץ.

לא היה עדיף לשים 4,000 עמודי טעינה מהירה?

שתוכל להימנע מלסטות מהמסלול שלך לצורך חיפוש תחנה?

שתוכל לסחוט את טווח המצבר עד האחוז האחרון של הסוללה כי כל כמה קילומטרים יש מקום לעצור ולטעון רגע ?

שתוכל למלא רק רבע סוללה ולהמשיך אם אין לך צורך ביותר?

אולי אפילו הפיזור יהיה כל כך נוח, שלקוחות רבים יעדיפו לחסוך כסף רב, ובמפתיע דווקא יזמינו את האוטו עם סוללה קטנה יותר, מה שגם ישאיר יותר מקום באוטו.

ברגע שטעינה מהירה תגיע ל 5 דקות אין שום הצדקה לקיומן של תחנות החלפה למעט אולי הנוחות בכך שלא צריך לצאת מהאוטו.

היום אנחנו נוסעים על בנזין. מישהו מעוניין במנגנון להחלפת טנק דלק ריק בטנק דלק מלא?

לא הלקוחות ולא היצרנים.

הרי כל יצרן מתקין מיכל דלק בצורה שונה לפי צרכיו, והלקוחות פשוט ממלאים אותו עם צינור. צינור שמתאים לכל רכב קיים או עתידי.

מה גם שסוללה זה דבר הרבה יותר גדול ממיכל דלק ולכן קריטי איך לעצב אותה כך שתתאים לרכב.

לדעתי הצורך להתאים את כל העולם לתחנות ההחלפה והסוללות שלהן רק יגביל ויאיט את המעבר לרכבים חשמליים.

• תוכן חדש...