Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדרך היחידה לרדת לצריכה יותר קטנה היא לקנות מנוע עם נפח קטן יותר (למשל, פולקסווגן TSI נפח 1.2 ).

אני חושב שהדוגמה שהבאת לא כל כך טובה,

כי זה לא ממש נכון, אני ממליץ שתקרא על הצריכת דלק הזוועתית שחברי הפורום משיגים בTSI 1.2..

יש לפחות 10 נושאים על זה, מנוע חסכוני הוא לא.

פורסם
אני חושב שהדוגמה שהבאת לא כל כך טובה,

כי זה לא ממש נכון, אני ממליץ שתקרא על הצריכת דלק הזוועתית שחברי הפורום משיגים בTSI 1.2..

יש לפחות 10 נושאים על זה, מנוע חסכוני הוא לא.

בנסיעה עירונית שבה רוב הזמן לא משתמשים בכוח המנוע (תקועים ברחובות עמוסים), הנפח הקטן יצרוך הכי פחות דלק.

אך שוב, מי שנוסע הרבה בעיר בוודאות יקבל צריכת דלק גרועה (עם מנוע רגיל זה יהיה "גרועה-מאוד")

יכול להיות שחברי הפורום לא נמצאים במצב הזה לעיתים קרובות, ולכן נהנים פחות מיתרונות המנוע הנ"ל.

בנסיעה של 120 קמ"ש לא בטוח שהמנוע הזה חסכוני יותר מ FSI 1.6 עם גיר dsg .

הגדולה שלו זה היכולת לתת ביצועים של מנוע גדול עם כוח מספק, אך מצד שני לא להמשיך לצרוך הרבה דלק כשאין שימוש בכוח.

פורסם

ברור וידוע, וגם נשמע די הגיוני (נפח קטן יותר = פקקים וזחילה = יצרוך פחות דלק )

אבל זה לא תמיד ככה, וחשוב לי לציין זאת.

למשל, גם אצלי עם מנוע קטן (1250 סמ"ק פיאט פונטו ספייס, 80 כ"ס וגיר רציף ) בתנאי פקקים של גז ברקס רוב הזמן עם מזגן דלוק ואוטו מטופל והקפדה על סל"ד נמוך, אוויר מתאים בצמיגים ועוד -צריכת זוועתית של ליטר 1 ל-9 ק"מ ו1 ל-8 היא לא מילה גסה!!

לשם השוואה, בבינעירוני בלבד על 90 / 100 קמ''ש אפשר להשיג נתון כפול(לטובה): 1 ל16 , 1 ל17/18 ק"מ ויותר טוב גם. (נבדק עשרות פעמים)

סוזוקי בלנו עם 1600 סמ"ק, על אותו מסלול נסיעה, עושה גם 1 ל9 בתוך העיר, אבל מחוץ לעיר התמונה משתנה: הוא יכול לחלום על 1 ל16/17 , והנה דוגמה מצוינת שלא תמיד "מנוע קטן" יצרוך פחות דלק בתוך העיר תחת פקקים.

בכל מקרה, איך שלא תנסו לסובב את זה, אין שום יתרון למנוע TSI מלבד ממונט זמין כבר בסל"ד נמוך. הצריכת דלק הזוועתית בתוך העיר נשארת.. והברוך של מנועים לא אמינים בעליל עם מחירי תיקון הזויים , ישאר גם עם 5 שנות אחריות.

אבל פה כבר מתחיל לעבוד הדיסוננס קוגניטיבי.

בממוצע 1 ל15 גם אני משיג במשולב.

• תוכן חדש...