Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שעברתי לרמת גן, רוב הנסיעות שלי היו מנס ציונה לרמת החייל דרך הכביש המהיר עם כל הפקקים שנילווים לכך. הייתי מתדלק כל 400 ק"מ בערך שזה יצא כל 3 ימים.

מאז שעברתי לרמת גן, ורוב הנסיעות שלי הם בתוך העיר, ואני מתדלק באותה כמות במיכל אבל זה יוצא שאני נוסע 300 ק"מ כל 7 ימים.

איך זה יכול להיות שאותה כמות דלק מספיקה לפחות ק"מ בנסיעה עירונית? זה לא אמור להיות נסיעה יותר חסכונית?

פורסם

ברור שלא, נסיעה עירונית הרבה יותר בזבזנית מבחינת דלק.

כל הנסיעה העצות ובלימות בהילוכים נמוכים = צריכת דלק גבוה.

פורסם

יש לך ספר רכב לא?

תבדוק נתוני יצרן לגבי צריכה עירונית/בינעירונית ותראה שהאוטו שלך תקין לגמרי

האצה אוכלת הרבה יותר דלק משיוט ב100

פורסם
ברור שלא, נסיעה עירונית הרבה יותר בזבזנית מבחינת דלק.

כל הנסיעה העצות ובלימות בהילוכים נמוכים = צריכת דלק גבוה.

אני משתדל בעיר להמנע מעצירות (והאצות) מיותרות. בגלל זה אני מקפיד לא לעצור במעברי חציה או בפניות ימינה עם זכות קדימה וכדומה. אלא אם כן אין ברירה כמובן אני לא אדרוס אף אחד. ותמיד כדאי מסלול בו יש פחות תמרורים/ רמזורים.

פורסם
אני משתדל בעיר להמנע מעצירות (והאצות) מיותרות. בגלל זה אני מקפיד לא לעצור במעברי חציה או בפניות ימינה עם זכות קדימה וכדומה. אלא אם כן אין ברירה כמובן אני לא אדרוס אף אחד. ותמיד כדאי מסלול בו יש פחות תמרורים/ רמזורים.

:shock: רציני?:shock:

פורסם
:shock: רציני?:shock:

האמת זה נשמע כמו בדיחה, אבל אני רציני לגמרי:

במסגרת החוק והזהירות, אני משתדל לא לעצור סתם (להולכי רגל או כל סיבה אחרת), וכך גם בבחירת המסלול וההחלטות שלי כנהג.

פורסם
האמת זה נשמע כמו בדיחה, אבל אני רציני לגמרי:

במסגרת החוק והזהירות, אני משתדל לא לעצור סתם (להולכי רגל או כל סיבה אחרת).

ממש נהג למופת... :mm_nah:

בגלל זה הכבישים שלנו נראים ככה.

פורסם

תחשוב על זה כך, צריכת הדלק נטו תלויה פחות או יותר בכמה חזק אתה לוחץ על הדוושה ובסל"ד. כשאתה נוסע על 100 קמ"ש ב 3000 סל"ד לעומת 50 קמ"ש ב3000(בהילוך נמוך יותר) אתה עובר מרחק גדול פי שניים בכל זמן נתון אבל צריכת הדלק אותו הדבר(לא בדיוק כי יש גם התנגדות של הרוח ועוד כל מיני שטויות), לכן כאשר אתה נוסע בדרך בינעירונית הצריכה לק"מ נמוכה יותר.

פורסם

אתה מודע לזה שאתה חייב לתת זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה?

בדיוק כמו שאתה חייב לתת זכות קדימה לרכב כשיש לך תמרור.

פורסם

בתגובה למשפט שכנראה הוצא מהקשרו כבר בזמן הכתיבה:

חסכון בדלק בעיר מושג ע"י האצה מתונה. גם ככה כולם נפגשים ברמזור!

פותח השרשור:

קודם לכן, הגם שהדרך כללה פקקים, חלק נכבד מהנסיעה עבר חלק (עד היציאה מ 431 למשל) וחלק זה תורם כמות נכבדה של ק"מ חסכוניים. החלק שעובר חלק הוא פחות מורגש אבל לפעמים מדובר בנסועה משמעותית!

כעת אתה נוסע פחות ק"מ ביום, מה שאומר יותר ק"מ במנוע שעוד לא הגיע לטמפ' העבודה!

פורסם

אתה צודק. וזה נכון גם מחוץ לעיר. אפשר להשתגע מכך, אבל 99.99 מהנהגים בולמים על כל נוד. כל עיקול בדרך, במפר מסכן, כל ירידונת קלילה. במקום פשוט לעזוב קצת את הגז, דוהרים מברקס אלי ברקס. לפעמים, בישורת, הם עוקפים אותי, השומכרים הדגולים, רק כדי להפגש שוב ברמזור בסוף הדרך. הנהיגה פה ממש חסרת כל אינטליגנציה.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם

האצות והאטות בין 10 ל 20 קמ"ש לא צורכות כמעט דלק. לעומת זאת בין 110 ל 120 נצרך הרבה יותר. אז אתה יכול לנהוג כמו בן אדם. מה שכן מבזבז זה להאיץ מ 0 ל 60 קמ"ש בין רמזורים בעיר רק בשביל לעמוד שוב באדום.

נסיעה עירונית צורכת יותר דלק כי גם בסל"ד סרק המנוע צורך כמות מינימלית של דלק שהיא בערך רבע מהכמות שנצרכת בכביש המהיר. אמנם זה רק רבע, אך המהירות הממוצעת בעיר היא בערך שמינית. (בעיקר עמידות ברמזורים ופקקים שהורסים את הממוצע).

לכן מבחינת קילומטרים לכל ליטר המצב רע.

הדרך היחידה לרדת לצריכה יותר קטנה היא לקנות מנוע עם נפח קטן יותר (למשל, פולקסווגן TSI נפח 1.2 ).

• תוכן חדש...