Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעולה חד פעמית כזאת לא יקרה שום דבר,אצלי גם קרה פעם שלא לחצתי מצמד טוב והיה רעש חריקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כבר הנושא הוקפץ , עברתי על כולו כדי ללמוד עוד ,

דבר אחד לא הבנתי מכל עיניין של "השימוש הנכון בהילוכים"

אני משתמש המון ב"בלימות מנוע" כלומר דרך ההילוכים , והכל לפי ה"ספר" , כמו שאני מעלה הילוכים בטווח המתאים אני גם מוריד אותם בטווח המתאים ומרגיש שהטורים יושבים כמו צריך וככה "הארכתי" את חיי הבלמים ,ולשאלתי

למה כתבו פה שלא מומלץ ? בשביל מה צריך את זה ? עלה פה האופציה ל"גז ביניים" ,הרי בשביל מה צריך אותו ? הבנתי שזה לנהיגה ספורטיבית ולא לנהג הרגיל בפיאט פונטו ?

אשמח ככה לקצת אור על הנושא !

תודה ושבוע טוב !

פורסם

אתה עושה בסדר גמור וככה צריך לנהוג! הגיר נועד לא רק כדי להעלות הילוכים ותאוצה אלא גם להורדת הילוכים ותאוטה כלומר לבלום בעזרתו. כך אתה מאריך את חיי הבלמים ולא הורס שום דבר. מאז ומעולם הישתמשתי בבלימות מנוע והברקסים אצלי מחזיקים שנים ובמיקרה גם אני נוסע על פונטו בציר 95. אחלה רכב ותיהנה ממנו ולא צריך שום גז ביניים!

פורסם
הסל"ד האופטימלי להעברת הילוך הוא פונקציה של הרבה מאוד משתנים: תחום רצועת הכוח של המנוע, יחס ההעברה של תיבת ההילוכים (ובמידה מסויימת גם יחס ההעברה הסופי), זוית פני השטח, העומס המופעל ברגע נתון על המנוע ועוד.

כל קביעה לפיה יש להעביר הילוך תמיד בסל"ד X נידונה מראש לכשלון בדיוק מהסיבה הזאת, וזאת גם הסיבה שלדעתי מגיבים רבים בשרשור הזה פשוט מדברים שטויות.

לגמרי מדוייק.

בכל רכב כדאי ללמוד ע"פ הנתונים שמפרסם היצרן, באיזה סל"ד מתקבל שיא ההספק (כ"ס), באיזה סל"ד שיא המומנט ולפי זה להסיק היכן רצועת הכח במנוע.

נכון שטורים גבוהים מאופיינים בצריכת דלק גבוהה, אבל גם לשלב להילוך גבוה ולרדת בס"ד ואז ללחוץ יותר על דוושת התאוצה = בזבוז דלק לחינם.

פורסם

מישהו מוכן להסביר לי למה לא לרדת להילוך ראשון כשהאוטו נוסע לאט בפקק למשל? הרי אם האוטו על 10 קמ"ש ומטה ואני על הילוך שני, יש שלב שהוא מתחליט לקפוץ ואז אין ברירה.

עוד שאלה - באיזה סל"ד אני אמור להחליף הילוך ראשון? אני מניח שבסביבות ה-2000 כי מתחת לזה, ההילוך שני קצת איטי, ומעל 2500 כבר נאמר לי שזה פוגע במכלולים. מה בנוגע להילוך שני למשל? האם אפשר להגיע ל-3000 סל"ד בשקט? אני נוהג בפיג'ו 206 XS, אז ההילוכים קצרים (אני מניח).

פורסם

מי אמר לך שלא לרדת להילוך ראשון במהירות שכזו? חובה הילוך ראשון והרעידות שאתה מרגיש בגלל שאתה בסלד לא מתאים להילוך השני פוגעות בתושבות המנוע וחבל.

פורסם

מן הסתם שאני יורד להילוך ראשון, אני לא טיפש :) פשוט אני כל הזמן קורא שאנשים כותבים "לא להעביר לראשון בנסיעה" וזו פשוט אמירה כוללנית ולא נכונה (אלא אם כן באמת יש אנשים מטומטמים מספיק להעביר לראשון מ-40 קמ"ש או משהו).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא פוגע רק בתשבות מנוע אלא גם יוצר עומס על המנוע עצמו. זה כמו להתחיל נסיעה באופני הרים על ההילוך הכי גבוה, אתה צריך להתאמץ המון כדי לזוז למרות שאתה עושה פחות סיבובים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
עוד שאלה - באיזה סל"ד אני אמור להחליף הילוך ראשון? אני מניח שבסביבות ה-2000 כי מתחת לזה, ההילוך שני קצת איטי, ומעל 2500 כבר נאמר לי שזה פוגע במכלולים.

קשקוש.

פרטים טכניים לפיג'ו 206 נפח 1.4:

[TABLE=class: normal]

[TR=class: tooltip]

[TD=class: first]נפח (סמ"ק)

[/TD]

[TD]1360

[/TD]

[/TR]

[TD=class: first]הספק מרבי (כ"ס)

[/TD]

[TD]75

[/TD]

[/TR]

[TD=class: first]סל"ד להספק מרבי

[/TD]

[TD]5500

[/TD]

[/TR]

[TD=class: first]מומנט מרבי (קג"מ)

[/TD]

[TD]12.2

[/TD]

[/TR]

[TD=class: first]סל"ד למומנט מרבי

[/TD]

[TD]2800

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

------------------------

אם אתה מחליף הילוכים ב 2,500 סל"ד אתה מבזבז דלק מכיוון שאתה לא נכנס לרצועת הכח של המנוע.

במידה ואתה בירידה ואין צורך למשוך הילוכים - תחליף מוקדם. אבל כשאתה מאיץ במישור בטח ובטח בעליה - תרגיש רגוע להחליף ב 3,500 סל"ד.

יש מצבים -בעליות לירושלים למשל - שתצטרך לרדת לרביעי ולשאיר את המנוע בסל"ד 3,000 ומעלה כדי לשמור על קצב, וזה בסדר גמור.

אם אתה מתכוון לקרוע את המנוע ב5,000 סל"ד ומעלה - כמובן שזה לא בריא וגם לא יעיל כי מנק' המקסימום (שיא ההספק) יש ירידה בהספק שהמנוע מנפיק.

פורסם
מן הסתם שאני יורד להילוך ראשון, אני לא טיפש :) פשוט אני כל הזמן קורא שאנשים כותבים "לא להעביר לראשון בנסיעה" וזו פשוט אמירה כוללנית ולא נכונה (אלא אם כן באמת יש אנשים מטומטמים מספיק להעביר לראשון מ-40 קמ"ש או משהו).

בד"כ יש נעילה להילוך הראשון שלא מאפשרת לשלב אותו מעל מהירות מסוימת.

אתה צודק שהאמירה שאסור להוריד לראשון בתנועה איטית היא לא נכונה. גם ראשון הוא הילוך ככל ההילוכים וכמו שתוריד משלישי לשני בגלל שהמהירות ירדה כך גם תוריד משני לראשון אם המהירות מתאימה.

אני חושד שהכלל הזה מגיע ממורי נהיגה בעלי רכבים עם מנוע דיזל, שם המנוע יכול לעבוד בסל"ד נמוך יותר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)
קשקוש.

פרטים טכניים לפיג'ו 206 נפח 1.4:

[TABLE=class: normal]

[TD=class: first]נפח (סמ"ק)[/TD]

[TD]1360[/TD]

[/TR]

[TD=class: first]הספק מרבי (כ"ס)[/TD]

[TD]75[/TD]

[/TR]

[TD=class: first]סל"ד להספק מרבי[/TD]

[TD]5500[/TD]

[/TR]

[TD=class: first]מומנט מרבי (קג"מ)[/TD]

[TD]12.2[/TD]

[/TR]

[TD=class: first]סל"ד למומנט מרבי[/TD]

[TD]2800[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

------------------------

אם אתה מחליף הילוכים ב 2,500 סל"ד אתה מבזבז דלק מכיוון שאתה לא נכנס לרצועת הכח של המנוע.

במידה ואתה בירידה ואין צורך למשוך הילוכים - תחליף מוקדם. אבל כשאתה מאיץ במישור בטח ובטח בעליה - תרגיש רגוע להחליף ב 3,500 סל"ד.

יש מצבים -בעליות לירושלים למשל - שתצטרך לרדת לרביעי ולשאיר את המנוע בסל"ד 3,000 ומעלה כדי לשמור על קצב, וזה בסדר גמור.

אם אתה מתכוון לקרוע את המנוע ב5,000 סל"ד ומעלה - כמובן שזה לא בריא וגם לא יעיל כי מנק' המקסימום (שיא ההספק) יש ירידה בהספק שהמנוע מנפיק.

אני מחליף הילוכים בדרך כלל ב-3000 סל"ד, כי זה מרגיש יותר חלק בנסיעה. השאלה היא בעיקר להילוך הראשון בהתחלת נסיעה, יש טעם למשוך לסל"ד מעל 2500? אגב הנפח הוא 1600 :)

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

פורסם

כן זה מזיק למנוע ו/או למכלולים כאשר אתה זורק את הקלאץ' (מה שצריך כדי לצאת במהירות), לא מומלץ בכלל.

בכל מקרה, מחזיק את הקלאץ', גז לסלד הרצוי (3-4K) ועזיבת הקלאץ' במהירות כדי לגרום כמה שפחות נזק לקלאץ'. ושוב אני כלל לא ממליץ.

Miata ND2

• תוכן חדש...